Ošetřovné nově 80 procent, Maláčová v potížích stáhla roušku. Fiala: Vláda zabíjí ekonomiku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2020 (19:40)     Sekcia bulvár

Ošetřovné poskočí ze 60 na 80 procent, schválila Sněmovna. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) čelila kritice, že jde o návrh, který opozice prosazovala již před měsícem. A kvůli svému telefonu a jeho zabezpečení musela na chvíli před poslanci stáhnout roušku, za což se omluvila. To ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se pro změnu omlouval, že se v pondělí spletl - připustil nyní, že práce kadeřnic v domácím prostředí u klientů není zakázaná. Opozice kritizuje vládu mj. za přetrvávající zákaz vycestování - vadí Petrovi Fialovi (ODS) i Markétě Pekarové Adamové (TOP 09), jednat o něm chtějí ve středu. Dění z úterního jednání Sněmovny jsme sledovali na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Ošetřovné 80 procent, Maláčová v potížích stáhla roušku. Fiala: Vláda zabíjí ekonomiku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2020 (19:27)     Sekcia bulvar

Ošetřovné poskočí ze 60 na 80 procent, schválila Sněmovna. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) čelila kritice, že jde o návrh, který opozice prosazovala již před měsícem. A kvůli svému telefonu a jeho zabezpečení musela na chvíli před poslanci stáhnout roušku, za což se omluvila. To ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se pro změnu omlouval, že se v pondělí spletl - připustil nyní, že práce kadeřnic v domácím prostředí u klientů není zakázaná. Opozice kritizuje vládu mj. za přetrvávající zákaz vycestování - vadí Petrovi Fialovi (ODS) i Markétě Pekarové Adamové (TOP 09), jednat o něm chtějí ve středu. Dění z úterního jednání Sněmovny jsme sledovali na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Maláčová v potížích stáhla roušku. Ošetřovné se nově zvýší na 80 procent

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2020 (18:29)     Sekcia bulvar

Ošetřovné poskočí ze 60 na 80 procent, schválila Sněmovna. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) čelila kritice, že jde o návrh, který opozice prosazovala již před měsícem. A kvůli svému telefonu a jeho zabezpečení musela na chvíli stáhnout roušku. To ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se omlouval, že se v pondělí spletl - připustil nyní, že práce kadeřnic v domácím prostředí u jejich klientů není zakázaná. Vláda v pondělí odklepla navýšení schodku rozpočtu již na historických 300 miliard. Opozice žádá vysvětlení. Dění z dnešního jednání Sněmovny sledujeme na Blesk.cz online.

 

Sněmovna ONLINE: Ošetřovné nově 80 procent. Fiala: Vláda zabíjí ekonomiku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.04.2020 (09:00)     Sekcia bulvar

Ošetřovné poskočí ze 60 na 80 procent, schválila Sněmovna. Ministryně Jana Maláčová (ČSSD) čelila kritice, že jde o návrh, který opozice prosazovala již před měsícem. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) se omlouval, že se v pondělí spletl - připustil nyní, že práce kadeřnic v domácím prostředí u klientů není zakázaná. Opozice kritizuje vládu mj. za přetrvávající zákaz vycestování - vadí Petrovi Fialovi (ODS) i Markétě Pekarové Adamové (TOP 09), jednat o něm chtějí ve středu. To mají na programu i zákony, které vrátil Senát a také pětici dalších zákonů z pera vlády. Dění z jednání Sněmovny sledujemei na Blesk.cz online.

 

Vláda potvrdila otevření dalších provozů od pondělí. Ošetřovné bude nově 80 procent

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (17:25)     Sekcia bulvar

Od pondělí 20. dubna mohou otevřít řemeslníci, farmářské trhy, autobazary či autosalony. Vláda v pátek na mimořádném jednání potvrdila první vlnu rozvolnění opatření, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). A ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že ošetřovné bude 80 procent denního základu příjmu zaměstnanců místo 60, a to zpětně od 1. dubna. Kabinet měl projednat i návrhy na další daňové úlevy v souvislosti s koronavirovými opatřeními. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by vláda mohla dostat na stůl i návrh na zvýšení platby za státní pojištěnce.

 

Ošetřovné bude nově 80 procent. Vláda potvrdila otevření farmářských trhů i psích salonů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (17:50)     Sekcia bulvar

Od pondělí 20. dubna mohou otevřít řemeslníci, farmářské trhy, autobazary či autosalony. Vláda v pátek na mimořádném jednání potvrdila první vlnu rozvolnění opatření, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). A ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že ošetřovné bude 80 procent denního základu příjmu zaměstnanců místo 60, a to zpětně od 1. dubna. Nejistota byla kolem otevírání psích salonů, nicméně vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) pro Seznam Zprávy potvrdil, že otevření se od pondělí týká i jich.

 

Živě: Vláda o rozvolňování opatření. Ošetřovné bude nově 80 procent, kdo v pondělí otevře?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (16:30)     Sekcia bulvar

Od pondělí 20. dubna mohou otevřít řemeslníci, farmářské trhy, autobazary či autosalony. Vláda v pátek na mimořádném jednání potvrdila první vlnu rozvolnění opatření, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). A ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že ošetřovné bude 80 procent denního základu příjmu zaměstnanců místo 60, a to zpětně od 1. dubna. Kabinet měl projednat i návrhy na další daňové úlevy v souvislosti s koronavirovými opatřeními. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by vláda mohla dostat na stůl i návrh na zvýšení platby za státní pojištěnce. Sledujte přímý přenos tiskové konference, která byla ohlášena na 15. hodinu, začala v půl páté.

 

Ošetřovné asi stoupne na 80 procent. Vláda souhlasí s návrhem, od kterého se drželo dál jen ANO

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.03.2021 (19:30)     Sekcia bulvar

Skupina poslanců ze všech klubů kromě hnutí ANO navrhla zvýšit krizové ošetřovné kvůli zavřeným školám o deset procentních bodů na 80 procent redukovaného výdělku. Novela předpokládá, že rodiče by dostali více peněz zpětně od začátku března. Kabinet se s ohledem na postoj ANO na zvýšení ošetřovného nejdříve neshodl, ve čtvrtek už mu dal ale zelenou. Růst prosazovala sociálnědemokratická ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová.

 

Čekáme na tiskovku: Vláda o rozvolňování opatření. Ošetřovné bude nově 80 procent

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (15:50)     Sekcia bulvar

Další mimořádné jednání k současné epidemii nového typu koronaviru měla v pátek na programu vláda. Ministři se měli zabývat mimo jiné konkrétní podobou první fáze rozvolnění preventivních opatření, která umožní od pondělí 20. dubna otevřít farmářské trhy, autobazary či provozovny řemeslníků. Kabinet měl projednat i návrhy na další daňové úlevy v souvislosti s koronavirovými opatřeními. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by vláda mohla dostat na stůl i návrh na zvýšení platby za státní pojištěnce. A ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) uvedla, že ošetřovné bude 80 procent denního základu příjmu zaměstnanců místo 60, a to zpětně od 1. dubna. Sledujte přímý přenos tiskové konference, která byla ohlášena na 15. hodinu, ale má zpoždění.

 

Vláda projedná povinný home office, Maláčová chce vyšší ošetřovné a odvolají Rážovou?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.03.2021 (12:43)     Sekcia bulvar

O zavedení povinného testování na covid-19 pro státní zaměstnance či povinné práci z domova by na dnešním mimořádném zasedání měla jednat vláda. Ministerstvo zdravotnictví předloží také nařízení o pracovní povinnosti pro studenty některých středních a vysokých škol. Řeč by mohla padnout i na hlavní hygieničku Jarmilu Rážovou, kterou má nahradit šéfka ostravské hygieny Pavla Svrčinová. Zároveň ministerstvo práce navrhuje zvýšit krizové ošetřovné kvůli zavřeným školám ze 70 na 80 procent redukovaného výdělku.

 

Covidové ošetřovné stoupne na 80 procent, kývli poslanci. Maláčová slaví v posteli

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.04.2021 (17:29)     Sekcia bulvar

Rodiče, kteří zůstali doma s dětmi kvůli zavřeným školám, zřejmě dostanou vyšší ošetřovné. Sněmovna dnes schválila zrychleně už v prvním čtení poslaneckou novelu, podle které dávka vzroste o deset procentních bodů na 80 procent redukovaného výdělku. Rodiče budou mít nárok na více peněz od začátku března. Předlohu ještě musí posoudit Senát a podepsat prezident.

Vláda schválila izolačku i krizové ošetřovné. „V žádném případě,“ smetl Babiš plošný lockdown

Přídavky na děti se zvýší, dosáhne na ně i více rodin. Maláčová: Vláda už má jasno

ONLINE: „Virus zabíjí lidi, vláda zabíjí ekonomiku.“ Ostrý útok opozice kvůli uvolňování

Přídavky na děti vzrostou o 26 procent. Maláčová: A poputují do více rodin

Maláčová může protlačit zvýšení covidového ošetřovného. Pro jsou všichni kromě ANO

Fiala vytáhl deštník proti drahotě. Lidé mají zjistit, kdy a jak žádat o pomoc při zdražování

Přímý přenos: Vláda o krizovém ošetřovném a izolačce. Kdy spustí kompenzace?

Sněmovní bitva o energie: Zdražení poškodí ekonomiku, míní ANO. Čekají se hodiny diskuzí

Vláda rozhodla: Vyšší ošetřovné pro OSVČ!

Ošetřovné 80 procent i kompenzace pro živnostníky: Sněmovna probere covidové plány vlády

ONLINE: Kalousek tasil nešťastníky bez peněz. Maláčová stáhla roušku, Vojtěch otočil u kadeřnic

Za den karantény až 500 korun a nemocenská 90 procent: Maláčová tasila další „motivační“ bonusy

Antivirus bude pokračovat do konce října, rozhodla vláda. Maláčová odhalila detaily

Úleva pro rodiče: Ošetřovné 70 procent příjmu dostanou po celou dobu uzavření škol

Maláčová tlačí minimální mzdu 18 tisíc, podnikatelé nesouhlasí. Částku „rozsekne“ vláda

Koronavirus ONLINE: 14 119 případů za svátek v ČR. Maláčová vrací na stůl krizové ošetřovné

Maláčová s karanténou za 100 procent platu narazila: Sněmovna vrátila do hry 370 korun denně

Maláčová s karanténou za 100 procent narazila: Sněmovna vrátila do hry 370 korun denně

Ošetřovné opět stoupne až na 80 procent? Poslanci ho chtějí navýšit pro rodiče školáků

Koalice se po dohadech shodla na kurzarbeitu. „Návrh večer schválíme,“ tvrdí Maláčová

Kontroly na hranicích se Slovenskem budou nejméně 10 dní, potvrdila vláda. Fiala sepsul Babiše

Fiala a Schillerová se hádali o mrtvé na covid. A 25 procent odmítačů očkování v Česku

Rodičovský příspěvek, porodné, ošetřovné a další pomoc státu: Velký přehled, na co máte nárok!

Maláčová to schytala za plný stůl v restauraci. Vojtěch: Je to chyba! Vláda povolí 6 lidí

Šéf ODS Fiala: Vláda je neschopná, my plán máme. Jak se vrátit k normálu?

Ošetřovné i po otevření školky? Schillerová přiznala bílé místo vládních plánů

Maláčová hřešila u plného stolu v restauraci. Vojtěch jí vytkl chybu, vláda povolí 6 lidí

Fiala při prvních interpelacích: Daně zvyšovat nebudeme, nestrašte lidi!

Dětské skupiny skončí, Maláčová chce jen jesle. V Česku chybí místa pro 20 tisíc dětí

Slevy na jízdném pro seniory i studenty se sníží! Budou nově 50 procent, rozhodla vláda

Fiala sliboval ve Sněmovně: Daně zvyšovat nebudeme, nestrašte lidi!

Sněmovní bitva o energie: Nehodláme obstruovat, říká Schillerová. Babiš ale mluvil mimo téma

Sněmovní bitva o energie: Nehodláme obstruovat, říká Schillerová. Babiš ale mluví mimo téma

Maláčová obhajuje „výsměch rodičům“: Vysvědčení a ošetřovné? Nejde to dohromady

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy