Osm let za pár plechovek

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     29.04.2020 (05:00)     Sekcia bulvár

Několik plechovek s pivem schoval v brněnské večerce do batohu protřelý zloděj (29). Jenže jeho nákup za pět prstů neunikl obsluze, na ulici se tak nenechavce ujali přivolaní policisté. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Příliš drahá žízeň! Zloději za krádež několika plechovek piva hrozí osm let za mřížemi

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.04.2020 (15:06)     Sekcia bulvar

Pořádně si zavařil zloděj (29) z Brna, který nedokázal odolat své žízni. Ve večerce si naskládal do batohu několik plechovek piva, se kterými chtěl odejít bez zaplacení. Jenže, sledovala ho ostraha s trest bude kvůli nouzovému stavu velmi tvrdý.

 

Novinka v Česku: Za odevzdání prázdných PET lahví a plechovek sleva na nápoje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.02.2023 (15:44)     Sekcia bulvar

V Evropě se to stává trendem, v České republice jde zatím o horkou novinku. Společnost Lidl zavedla ve své brněnské prodejně v Trnkově ulici zpětný odběr prázdných PET lahví a plechovek. Pokud jich zákazník donese šest, získá slevu 20 % na vybrané nealko nápoje.

 

Ministr Hladík o povinném zálohování PET lahví a plechovek. Zdraží pak Česku nápoje?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.04.2024 (05:00)     Sekcia bulvar

Už v půlce roku 2025 by v Česku mohlo být zavedené povinné zálohování PET lahví a plechovek. Zálohy na PETky i plechovky by měly podle návrhu novely zákona o obalech být ve výši 4Kč.  Znamenalo by zavedení nového systému zálohování zdražení nápojů a jak se tytou obaly budou vracet v obchodech? Nejen na to v Epicentru odpovídal ministr životního prostředí a místopředseda KDU-ČSL Petr Hladík.

 

Ministr Hladík o zálohování plechovek a petek: Kus za čtyři koruny. Jak to bude fungovat?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.04.2024 (14:55)     Sekcia bulvar

Až 100 milionů plastových lahví a podobné množství plechovek končí v Česku každoročně ve volné přírodě. Češi vytřídí necelých 70% PETek a ani zvyšování počtu žlutých kontejnerů nepomáhá tuto hranici posunout. Naše země se přitom v rámci EU zavázala, že bude do konce roku 2029 třídit 90%. Pomoci by měla novela z pera ministerstva životního prostředí, která míří příští týden před legislativní radu vlády a která by měla zavést povinné zálohování PET lahví a plechovek. Kolik to bude stát a kdo to zaplatí? Způsobí novela zdražení nápojů či dalších potravin? A od kdy by mohla platit? Nejen na to odpovídal v dnešním Epicentru Pavlíny Horákové ministr životního prostředí z KDU-ČSL Petr Hladík.

 

Zálohování PET lahví a plechovek v Česku: Za kus bude čtyři až pět korun, popsal Hladík

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.05.2023 (16:25)     Sekcia bulvar

Zálohování PET lahví a plechovek by se mělo týkat nealkoholických nápojů o objemu od 0,1 litru až po tři litry a alkoholických nápojů s obsahem do 15 procent alkoholu. Novinářům to dnes řekl ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Obchodníci budou mít povinnost nabídnout místo na vracení v obchodech s plochou nad 50 metrů čtverečních, sběrných míst by mělo být asi 11 000. Nejdříve lze podle Hladíka systém spustil v polovině roku 2025. Záloha by se měla pohybovat mezi čtyřmi až pěti korunami.

 

Vánoce na čínský způsob: Strom z plechovek!

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     31.12.2020 (12:00)     Sekcia bulvar

Čína je známá jako země, která dokáže (levně) napodobit prakticky cokoliv. Je ovšem otázkou, zdali to někdy není až na škodu.

 

Plán byl nalít pivo z plechovek přímo do hrdla a skočit do bazénu. Dopadlo to ale úplně jinak

Zdroj Zdroj: super.cz     12.05.2020 (13:37)     Sekcia bulvar

Tak tahle výzva splněna nebyla. Což o to, otevřít dvě plechovky ránou o sebe a nalít jejich obsah přímo do hrdla, to by ještě šlo, ale následný skok do bazénu skončil nezdarem. Muže zradil můstek, na kterém uklouzl a do vody se svalil jako pytel brambor.

 

V lednici našli mrtvou mámu tří dětí: Policie záhadu rozlouskla po 28 letech! Zabíjel známý sériový vrah?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.03.2023 (18:01)     Sekcia bulvar

Svázané ženské tělo v lednici objevil v kalifornském přístavu Holt v březnu 1995 vyděšený hledač plechovek. S případem, který kriminalisté označují jako „dáma v lednici“, si policie 28 let nevěděla rady. K posunu došlo až koncem února, kdy byla pomocí DNA odhalena totožnost zavražděné ženy. Po vrahovi policisté stále pátrají. 

 

Luxusní ovoce ananas: Jak skončilo v bizarních pokrmech?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.09.2020 (06:00)     Sekcia bulvar

Ananas byl v dobách minulých charakterizován jako ovoce s chutí jahod, šťavnatostí melounu či aromatem broskve. Ano, v československém kulinářském rybníčku šlo o luxusní ovoce, které však mnozí znali jen z dovezených plechovek z Číny, případně z Kuby. Jak se ananas dostal třeba na pizzu nebo na sýrový toust se šunkou? Mrkněte na pořad internetové televize Mall TV Zmlsané dějiny Light, kde se dozvíte víc.

 

Zloděj se vloupal do obytňáku v Holešovicích, zachytily ho fotopasti. Poznáváte ho?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.06.2022 (12:08)     Sekcia bulvar

Zloděj si všiml zaparkovaného obytného auta v pražských Holešovicích. Vylomil zámek a ukradl vše, co mu přišlo pod ruku. Kromě palubních kamer a vysílaček si „přivlastnil“ i třicet plechovek od piva, vše za téměř dvacet ticís korun. Obezřetný majitel si kvůli podobným případům do auta nainstaloval fotopasti, které zlodějíčka zachytily při činu. Policie po muži pátrá od začátku června a žádá veřejnost o pomoc.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy