Z Chorvatska, Rakouska a Slovenska bez testů už v červnu. A Česko nakoupí obří zásoby roušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.05.2020 (18:52)     Sekcia bulvár

Česko chce od 8. června upustit od povinných testů na covid 19 u lidí vstupujících do země, pokud budou přicházet ze států, které budou z epidemiologického hlediska nerizikové. V současnosti by mezi nimi byly například Rakousko, Slovensko nebo Chorvatsko, řekl dnes po jednání vlády ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Vláda mimo jiné také schválila přesun projektu takzvané Chytré karantény pod ministerstvo zdravotnictví. Ministři také kývli na nákup zásob roušek a dalších ochranných pomůcek. Celkem jich Česko nakoupí za 3,7 miliardy korun. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Přímý přenos: Vláda o odměnách pro zdravotníky i nákupu zásob roušek pro Česko

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.05.2020 (17:35)     Sekcia bulvar

Vláda zatím neozhodla, jestli požádá o prodloužení nouzového stavu, který končí 17. května. Kabinet ve čtvrtek schválil zákon o mimořádných opatřeních, který rozšiřuje a zpřesňuje pravomoci ministerstva zdravotnictví při koronavirové epidemii, platit má do konce roku. Ministři tké přiklepli mimořádné odměny zdravotníkům a pracovníkům sociálních služeb, které dostanou za nasazení při epidemii. Česko zároveň nakoupí zásoby ochranných pomůcek. Sledujte tiskovou konferenci k dalším opatřením na pomoc při řešení dopadů epidemie koronaviru.

 

Vláda kývla na „moc“ pro Vojtěcha i odměny pro první linii. A Česko nakoupí zásoby roušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.05.2020 (18:40)     Sekcia bulvar

Na scénáři uvolňování se nic měnit nebude. Stále platí, že většina podniků bude moci otevřít 11. května a další pak 25. května. Na dnešním jednání se na tom shodla vláda, která zároveň schválila posílení pravomoci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO). Rozhodla rovněž o tom, že restrukturalizuje Správu státních hmotných rezerv a že pracovníci záchranných a sociálních služeb dostanou kvůli koronakrizi mimořádnou finanční odměnu. Zda požádá o prodloužení nouzového stavu, zatím neví.

 

Koronavirus ONLINE: Češi si přivezli nákazu ze Slovenska i Švédska. A roušky se vrátí na podzim?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.07.2020 (14:18)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 352 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 13 174 lidí, vyléčených je 8247 a aktuálně nakažených je pak 4575. V neděli  přibylo 59 případů, testů ale bylo mnohem méně než ve všední dny. Turisté začali opět vozit nákazu z dovolené v cizině, podle ředitele Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislava Duška je takových případů od začátku července už 11. Tři nakažení se vrátili ze Slovenska, dva ze Švédska a po jednom pak z Chorvatska, Británie, Maďarska a Srbska.  Po návratu z Černé Hory a Srbska musí od pondělí Češi podstoupit test, nebo jít na dva týdny do karantény. Podle epidemiologa Rastislava Maďara je ve hře návrat roušek na podzim, řekl v Epicentru Blesku. Za jakých okolností a kdy se  bychom je měli znovu zasadit, teď řeší komise ministerstva zdravotnictví. Experti se obávají toho, že se situace může zhoršit kvůli nástupu dalších respiračních onemocnění. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Jak to bude s cestami na Slovensko či do Rakouska? Detaily otevření hranic ČR se sousedy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.05.2020 (11:58)     Sekcia bulvar

Češi by mohli vycestovat do Rakouska bez kontrol, testů na koronavirus a následné karantény už v polovině června. Po jednání se zástupci Slovenska a Rakouska to uvedl mininistr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Slovensko je podle Petříčka v otevírání hranic opatrnější. Příští týden by si měly země navzájem potvrdit pevné datum, kdy vznikne "mini-Schengen". K dalšímu jednání bude přizváno např. i Maďarsko, Polsko, Slovinsko nebo Německo.

 

Koronavirus ONLINE: Češi a Slováci se můžou znovu volně navštěvovat a do Rakouska bez testů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.06.2020 (12:25)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 323 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 9374 lidí, vyléčených je 6693 a aktuálně nakažených je pak 2358. V úterý přibylo 62 nemocných. Za premiérem Andrejem Babišem (ANO) přijel jeho slovenský protějšek Igor Matovič a oznámili otevření společných hranic počínaje půlnocí. Od čtvrtka je možné bez testů cestovat do Rakouska. Německo od 15. června zruší varování před cestami do 29 evropských zemí včetně ČR. Od stejného data mohou Češi bez omezení jet do většiny států EU. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Fiala při interpelacích: Česko má zásob dost. Na jak dlouho vydrží plyn, ropa a jaderné palivo?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.04.2022 (17:14)     Sekcia bulvar

Česko má nyní podle premiéra Petra Fialy (ODS) zásoby ropy na tři měsíce, zásoby plynu na dva letní měsíce a zásoby jaderného paliva na dva až tři roky. Fiala to dnes uvedl ve Sněmovně při interpelacích. Reagoval tak na dotazy poslanců, které se týkaly energetické soběstačnosti ČR v souvislosti s tím, že Rusko přestalo dodávat plyn Polsku a Bulharsku, které za něj odmítly platit v ruské měně.

 

Koronavirus ONLINE: 299 mrtvých v ČR. Na dovolenou bez testů v červnu a změna u roušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.05.2020 (08:59)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 299 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8594 lidí, vyléčených je 5642 a aktuálně nakažených je pak 2653. Od úterý je možné odložit roušky při práci v kanceláři nebo v horku. A vláda kývla na to, že od 8. června nebudou nutné testy u cest z nerizikových zemí, mezi kterými bude například Chorvatsko, Rakousko nebo Slovensko. Od 26. května navíc částečně poleví kontroly na českých hranicích - bude je možné překročit na víc místech a kontroly budou jen namátkové. Řecko by se mohlo českým turistům otevřít od 1. července, uvedlo ministerstvo zahraničí. Obě země jednají o variantě cestování bez testu na covid. V neděli skončil nouzový stav a za týden končí i většina omezení. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula chce otevřít hranice s Rakouskem a návrat z Chorvatska bez testu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.05.2020 (11:10)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 298 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8480 lidí, vyléčených je 5468 a aktuálně nakažených je pak 2714. V neděli skončil nouzový stav a za týden končí i většina omezení. Tuzemské kontroly hranic zatím přetrvávají. Změnu režimu v pondělí probere vláda, zatím platí kontroly do 13. června, náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula v ČT podpořil konec kontrol na hranicích s Rakouskem, šanci dává i Slovensku, zmínil také návrat z Chorvatska bez testu. V mateřské škole v pražském Suchdole je pozitivní už druhé dítě a bude zavřená do 29. května. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Detaily otevření hranic Česka se sousedy: Co se dohodlo s Rakušany a Slováky?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.05.2020 (11:58)     Sekcia bulvar

Češi by mohli vycestovat do Rakouska bez kontrol, testů na koronavirus a následné karantény už v polovině června. Po jednání se zástupci Slovenska a Rakouska to uvedl mininistr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Slovensko je podle Petříčka v otevírání hranic opatrnější. Příští týden by si měly země navzájem potvrdit pevné datum, kdy vznikne "mini-Schengen". K dalšímu jednání bude přizváno např. i Maďarsko, Polsko, Slovinsko nebo Německo.

 

Koronavirus ONLINE: 297 mrtvých v ČR. Na dovolenou bez testů v červnu a změna u roušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.05.2020 (05:33)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 297 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 8586 lidí, vyléčených je 5641 a aktuálně nakažených je pak 2648.  Už od úterý bude možné odložit roušky při práci v kanceláři nebo v horku. A vláda kývla na to, že od 8. června nebudou nutné testy u cest z nerizikových zemí, mezi kterými bude například Chorvatsko, Rakousko nebo Slovensko. Od 26. května navíc částečně poleví kontroly na českých hranicích - bude je možné překročit na víc místech a kontroly budou jen namátkové. Řecko by se mohlo českým turistům otevřít od 1. července, uvedlo ministerstvo zahraničí. Obě země jednají o variantě cestování bez testu na covid. V neděli skončil nouzový stav a za týden končí i většina omezení. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

Detaily otevření hranic Česka se sousedy: Jak to bude s Rakouskem, Slovenskem či Polskem?

Pražským školám mohou 10. května dojít antigenní testy, varuje magistrát. Sám je nakupovat neplánuje

Špatná zpráva pro neočkované Čechy: Návrat z Rakouska a Chorvatska se jim komplikuje

Cestování Čechů: Petříček prozradil nové detaily, Babiš mluvil s Merkelovou

Promořování ve Švédsku rychle pokračuje. Za den tu přibylo rekordních 1500 nakažených

Cestování Čechů: Petříček prozradil nové detaily. A Chorvati chtějí dohodu s Čechy

Slováci budou mít nouzový stav od čtvrtka, zřejmě na 45 dní. Matovič chce doplnit zásoby

Černochová o další podpoře Ukrajiny: Naše zásoby jsou vyčerpané. Jak Česko pomůže?

Koronavirus ONLINE: 326 mrtvých v ČR. Do Rakouska či Maďarska bez omezení, Německo bez testu

Na Jadran jen se speciálním pasem, ale i úplně bez testů? Úředníci promluvili o červenci

Koronavirus ONLINE: 399 úmrtí v ČR. A Slováci varují před cestou do Prahy či Chorvatska

Koronavirus ONLINE: Přes 10 tisíc případů v ČR. A podívejte se, jak vypadá cesta do Chorvatska

Úprk turistů z Chorvatska ochromil hranice. Lidé čekali bez vody i záchoda 12 hodin

Česko po 25. květnu: Zveřejnili souhrn opatření u roušek, škol, lázní či restaurací

Hygienikům s trasováním pomůžou policisté. Hamáček zmínil i masivní nákupy roušek

Koronavirus ONLINE: Řecko otevírá brány turistům. A podívejte se, jak vypadá cesta do Chorvatska

Koronavirus ONLINE: Z Chorvatska si přivezlo nákazu dalších 24 Čechů. A „červená“ na Ukrajině

Lékaři se dočkají odměn za koronakrizi. A Havlíček přesvědčoval o „milionech roušek“

Zahlcené pražské nemocnice: Provádí rekordní množství testů na koronavirus

Semafor pro cestování už funguje: Volně i do Rakouska a Maďarska

Státy NATO společně nakoupí protivzdušnou obranu. K paktu se připojilo i Česko a Slovensko

Po Hlasu Česko Slovenska už ji jako moderátorku neuvidíme? Potetovaná rapperka nabídky odmítá

Turisté prchají z Chorvatska, aby se vyhnuli karanténě. Britové ji zavedou i pro sousedy ČR

Česko podle Fialy při svém předsednictví podpoří vstup Chorvatska do Schengenu

Hádka o zásoby roušek, peníze důchodcům i situaci v sociálních službách v debatě Blesku

Koronavirus ONLINE: Návrat z Chorvatska a Rakouska čeká zpřísnění. A 421 případů za čtvrtek

Roušky a respirátory ve skladech státních rezerv: Jak je na tom Česko se zásobami?

Česko objednalo mnohem méně vakcín, než mohlo. Do léta se očkování dočká sotva polovina dospělých

Rakouská ministryně skončila kvůli plagiátu ze Slovenska. Zmínila útoky na svou rodinu

Roušky se vrátily do škol: „Byli zodpovědní, zapomnělo jen pár jedinců,“ chválí žáky pražští ředitelé

„Vláda tři měsíce spala! Lež!“ Hádka o zásoby roušek i peníze důchodcům v debatě Blesku

Česko zaplavily falešné nanoroušky. Ohrožují zdraví i život nemocných, varují experti

Koronavirus ONLINE: Přes 70 nakažených za den v ČR. Po Slovensku bude bez testů i Rakousko

Volná cesta pro Čechy do Chorvatska: Na dovolenou mohou vyrazit nově bez testů

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy