Živě: Co vláda rozhodla? Změny u roušek, senioři „ostrouhali“ a na Slovensko už od středy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.05.2020 (18:45)     Sekcia bulvár

Bez roušek nově budou moci být lidé ve všech provozech, kde jsou na jednom místě a udrží si od kolegů rozestupy aspoň dva metry. Po jednání vlády to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Dříve to bylo možné jen v kancelářích. Kadeřnicím nově bude stačit už jen rouška, nemusí mít ochranný štít. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na jednání uspěl s návrhem otevřít od úterý všechny hraniční přechody s Rakouskem a Německem. Kontroly budou už jen namátkové. Od středy budou možné bez testů cesty mezi Českem a Slovenskem, pokud se dotyčný vrátí zpět do 48 hodin. Se svým slovenským protějškem Igorem Matovičem to dojednal český premiér Andrej Babiš (ANO). Od úterý pak také přestane v Česku platit omezení, podle kterého mohou do větších obchodů s potravinami, hygienickým zbožím, kosmetikou a drogerií v době mezi 08:00 a 10:00 jen osoby starší 65 let. Sledujte přímý přenos tiskové konference po jednání kabinetu. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Kadeřnice bez štítů a další změny u roušek. Senioři „ostrouhali“ a na Slovensko už od středy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.05.2020 (18:45)     Sekcia bulvar

Bez roušek nově budou moci být lidé ve všech provozech, kde jsou na jednom místě a udrží si od kolegů rozestupy aspoň dva metry. Po jednání vlády to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Dříve to bylo možné jen v kancelářích. Kadeřnicím nově bude stačit už jen rouška, nemusí mít ochranný štít. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na jednání uspěl s návrhem otevřít od úterý všechny hraniční přechody s Rakouskem a Německem. Kontroly budou už jen namátkové. Od středy budou možné bez testů cesty mezi Českem a Slovenskem, pokud se dotyčný vrátí zpět do 48 hodin. Se svým slovenským protějškem Igorem Matovičem to dojednal český premiér Andrej Babiš (ANO). Od úterý přestane v Česku platit omezení, podle kterého mohou do větších obchodů s potravinami, hygienickým zbožím, kosmetikou a drogerií v době mezi 08:00 a 10:00 jen osoby starší 65 let. 

 

Živě: Co vláda rozhodla? Senioři „ostrouhali“ a Česko otevře hranice s Němci a Rakušany

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.05.2020 (17:45)     Sekcia bulvar

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na jednání vlády uspěl s návrhem otevřít od úterý všechny hraniční přechody s Rakouskem a Německem. Kontroly budou už jen namátkové. Od úterý pak také přestane v Česku platit omezení, podle kterého mohou do větších obchodů s potravinami, hygienickým zbožím, kosmetikou a drogerií v době mezi 08:00 a 10:00 jen osoby starší 65 let. Vláda o tom už rozhodla, jak sdělil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). A schválila také snížení DPH z 15 na 10 procent u ubytovacích služeb, vstupného na kulturní, sportovní akce, na sportoviště nebo do saun. Sledujte přímý přenos tiskové konference po jednání kabinetu.

 

Senioři „ostrouhali“ a Česko otevře hranice s Němci a Rakušany. Co dalšího vláda rozhodla?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.05.2020 (17:00)     Sekcia bulvar

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na jednání vlády uspěl s návrhem otevřít od úterý všechny hraniční přechody s Rakouskem a Německem. Kontroly budou už jen namátkové. Od úterý pak také přestane v Česku platit omezení, podle kterého mohou do větších obchodů s potravinami, hygienickým zbožím, kosmetikou a drogerií v době mezi 08:00 a 10:00 jen osoby starší 65 let. Vláda o tom už rozhodla, jak sdělil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). A schválila také snížení DPH z 15 na 10 procent u ubytovacích služeb, vstupného na kulturní, sportovní akce, na sportoviště nebo do saun. Čekáme na start tiskové konference po jednání kabinetu, původně měla začít už v 16:30.

 

Senioři „ostrouhali“, Hamáček chce otevřít hranice, Plaga školy. Co udělá vláda s Prymulou?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.05.2020 (16:15)     Sekcia bulvar

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na pondělním jednání vlády kolegům navrhl otevřít všechny hraniční přechody s Rakouskem a Německem. Šéf školství Robert Plaga (za ANO) chce, aby do škol mohli i žáci druhého stupně. Od úterý pak přestane v Česku platit omezení, podle kterého mohou do větších obchodů s potravinami, hygienickým zbožím, kosmetikou a drogerií v době mezi 08:00 a 10:00 jen osoby starší 65 let. Vláda o tom už rozhodla, jak sdělil vicepremiér Karel Havlíček (za ANO). Kabinet by se měl zabývat i dalšími opatřeními souvisejícími s epidemií covidu-19 i běžnou agendou. V plánu bylo projednat třeba snížení DPH z 15 na deset procent u vstupenek na kulturní akce a u ubytovacích služeb. Tématem ale měla být i nová fuknce pro epidemiologa Romana Prymulu. Tisková konference je naplánovaná na 16:30.

 

ŽIVĚ: Čechům uvolňují cestování do Rakouska či Maďarska. Babiš vytáhl ministry z postelí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.06.2020 (07:29)     Sekcia bulvar

Vláda dnes rozhodla o plném uvolnění cestování do Rakouska a Maďarska. Omezení pro cesty na Slovensko byla zrušena od čtvrtka.

 

ŽIVĚ: Tiskovka po jednání vlády. Řešila uprchlíky, stíhačky na Slovensko i covid

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.07.2022 (17:02)     Sekcia bulvar

Vláda si na čtvrtek naplánovala zasedání a tiskovku opět mimořádně v Poslanecké sněmovně. Sledovat ji budete moci živě i na Blesk.cz.

 

Zpřísňuje i Slovensko: Akce jen pro šest lidí, jídlo přes okénko a roušky všude

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.10.2020 (18:01)     Sekcia bulvar

Slovensko kvůli šíření koronaviru zakáže hromadné akce i shromažďování více než šesti lidí, uzavře aquaparky, koupaliště, fitness centra, restaurace zase budou moci vydávat jídlo jen zabalené. Ve městech a obcích bude plošně povinné nošení roušek. Senioři dostanou znovu vyhrazený čas na nákupy v obchodech. Většina zmíněných opatření začne platit od poloviny října, řekl novinářům po jednání ústředního krizového štábu ministr zdravotnictví Marek Krajčí. Slovensko v uplynulých dnech zaznamenalo skokový nárůst počtu nových případů infekce koronavirem.

 

Jak dopadnou na důchodce současné změny systému penzí? Ekonom ukázal na potenciál i potíže

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.02.2024 (16:37)     Sekcia bulvar

Důchodový systém se mění. Vláda rozhodla o tom, že valorizace do budoucna zpomalí. Od 1. října 2023 se také zpřísnila pravidla pro získání předčasného důchodu. Změny přivítala rozpočtová rada, zatímco opozice na adresu vlády nešetřila kritikou. „Tyto úpravy mají potenciál do budoucna výrazně zlepšit dlouhodobou udržitelnost důchodového systému, ačkoliv ji zcela nevyřeší,“ řekl Blesk Zprávám ekonom Vít Hradil ze společnosti CYRRUS. Co dalšího ve svém hodnocení důchodových změn řekl? A co říkají ti, kterých se to přímo týká – důchodci? Podle spolku Senioři České republiky můžou změny způsobit potíže… Co je tím přesně myšleno? Čtěte dále.  

 

Respirátor a pět roušek dostanou Češi nad 60 let do schránek. Vláda zaúkolovala pošťáky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.09.2020 (22:10)     Sekcia bulvar

Všichni občané starší 60 let dostanou od státu jeden respirátor a pět roušek, rozhodla na svém středečním mimořádném zasedání vláda. Na twitteru o tom informoval ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Na dodání ochranných prostředků proti koronaviru ze zásob státu České poště, která je bude distribuovat, začnou hasiči a policisté pracovat ve čtvrtek ráno, dodal Hamáček. Podle Českého statistického úřadu žilo v ČR ke konci loňského roku 2,78 milionu lidí starších 60 let.

 

Koronavirus: Nasaď roušku, promoř se a makej! Vláda hlavně nechce mrtvé seniory

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.09.2020 (05:30)     Sekcia bulvar

A je to tady, roušky jsou plošně zpátky. Senioři jich dostanou rovnou pět a respirátor navrch. V Česku rekordně roste počet lidí nakažených koronavirem a vláda proto znovu nařídila nošení roušek ve všech vnitřních prostorech. Krátce předtím navíc „přivřela“ i noční kluby, kde si lidi předávali covid v rámci intimní zábavy. To je ale asi tak všechno, co chce teď vláda kvůli koronaviru znovu zavírat. Po dalším ekonomickém blackoutu by totiž došel i kurzarbeit.

Přehledně: Od 10.5. venku bez roušek, děti do lavic v celé ČR, zelená pro služby. A vláda povolila vleky

ŽIVĚ: Od konce května otevřou bazény, lidé získají dva PCR testy zdarma měsíčně

ŽIVĚ: Vláda o hlasování z karantény, školách i novinkách pro řidiče

ŽIVĚ: Životní minimum se zvýší na 4620 korun, rozhodla vláda. Řešila i uprchlíky z Ukrajiny

ŽIVĚ Opozice šije do problémů s očkováním v ČR: Přeplněné čekárny, vláda selhává a lže

Přímý přenos: Vláda o návratu dalších dětí do škol, otevření služeb a změnách u roušek

ŽIVĚ Tiskovka vlády: Fialův kabinet řešil změny programového prohlášení i dotace pro zemědělce

ŽIVĚ: Vláda o rouškách ve školách či volbách z karantény. Co všechno ministři rozhodli?

Koronavirus ONLINE: 237 mrtvých v ČR. Konec roušek v TV a žádné festivaly v létě

Koronavirus ONLINE: 235 mrtvých v ČR. Konec roušek v TV a žádné festivaly v létě

Koronavirus ONLINE: 236 mrtvých v ČR. Konec roušek v TV a žádné festivaly v létě

Přehledně: Od 10.5. venku bez roušek, otevřou další služby. A návrat dětí do lavic ve zbytku ČR

ŽIVĚ Nová opatření vlády: Co nám zakážou na Vánoce i Silvestra? Válek tasil 5 variant

Vláda utahuje šrouby: Bez vakcíny si neškrtneme

Živě: Vláda rozhodla o „přiškrcení“ života v Česku. Nemocnice jsou plné z 80 procent

Koronavirus ONLINE: Češi místo respirátorů nasadí zas jen roušky? A Slováci se zbavují Sputniku

Živě: Vláda rozhodla o dalším „přiškrcení“ života v Česku. Jaká nová opatření zavedla?

ŽIVĚ: Na procházku nově i za město? Vláda řeší změny v opatřeních, lockdown v Česku zůstane

Přímý přenos: Vláda o další podpoře firem, rouškách a nouzovém stavu

Živě: Vláda chce delší nouzový stav, „přivře“ obchody a zvedla minimální mzdu

Den D pro konsolidační balíček. Úspory schválila vláda, nad změnami visí otazník

Přímý přenos: Od 10.5. venku bez roušek, otevřou další služby. A návrat dětí do lavic ve zbytku ČR

Koronavirus ONLINE: Pfizer brzy i pro nejmenší děti? A Slováci se zbavují Sputniku

Po důchodcích se roušek od vlády dočkají i postižení a lidé v invalidním důchodu

ŽIVĚ: Vláda řešila energokrizi i rozpočet. A zavádí kontrolu na hranicích se Slovenskem!

Slovensko povolilo „paření“ do noci. A od Čechů bude vyžadovat potvrzení délky pobytu

Koronavirus ONLINE: 1161 nakažených za středu, další rekord a respirátory jedou za skladu

ŽIVĚ Novinky z vlády kvůli válce na Ukrajině: Omezení víz Rusům i miliony na pomoc uprchlíkům

Na dodávku roušek a respirátorů si lidé nad 60 let počkají přes víkend, čeká je balení

Z Chorvatska, Rakouska a Slovenska bez testů už v červnu. A Česko nakoupí obří zásoby roušek

Za Modravu ani korunu! Satoranský a spol. těžce ostrouhali

Vláda bez Fialy projednává zaměstnávání zdravotníků z Ukrajiny. Dotkne se i nošení roušek

Vláda ŽIVĚ: Úprava u očkování Pfizerem i hromadných akcí. A šéfem žalobců Stříž

ŽIVĚ: Okradli důchodce, zuřila opozice kvůli penzím. Ústavní soud ale návrh ANO smetl!

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy