Potíže na cestě do Chorvatska: Češi, už nejste bezpeční, vzkázali Slovinci. Babiš se diví

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.07.2020 (16:33)     Sekcia bulvár

Slovinsko dnes vyřadilo Česko, Chorvatsko a Francii ze zemí s nízkým rizikem nákazy koronavirem. Češi se proto od půlnoci z pátka na sobotu budou muset při cestě do Slovinska prokazovat potvrzením o zaplaceném ubytování a také negativním testem na covid-19, který bude starý nanejvýš 36 hodin. Průjezd zemí, přes kterou řada českých občanů cestuje do Chorvatska, bude nadále možný bez omezení, uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) není k vyjmutí Česka z bezpečných zemí důvod. Totéž tvrdí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), podle kterého nehodnotí Slovinsko tuzemskou epidemiologickou situaci úplně objektivně a v detailu. Dopravci přerušují prodej jízdenek do Slovinska, vlaků do Chorvatska se opatření nedotkne.  celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Potíže na cestě do Chorvatska. Už nejste bezpeční, vzkázali Slovinci Česku a přitvrdí v kontrolách

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.07.2020 (13:19)     Sekcia bulvar

Češi se od půlnoci z dneška na sobotu budou muset při cestě do Slovinska prokazovat potvrzením o zaplaceném ubytování a také negativním testem na covid-19, který bude starý nanejvýš 36 hodin. Průjezd zemí, přes kterou řada českých občanů cestuje do Chorvatska, bude nadále možný bez omezení, řekl dnes novinářům ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Slovinsko dnes vyřadilo Česko, Chorvatsko a Francii ze zemí s nízkým rizikem nákazy koronavirem. Petříček má ale od slovinské strany příslib, že až počet nově nakažených v Česku klesne pod deset na 100.000 obyvatel, vrátí se ČR na seznam bezpečných zemí. Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) není k vyjmutí Česka z bezpečných zemí důvod. Totéž tvrdí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), podle kterého nehodnotí Slovinsko tuzemskou epidemiologickou situaci úplně objektivně a v detailu. Regiojet v návaznosti na rozhodnutí přestal prodávat jízdenky do Lublaně. Vlaků do Chorvatska se opatření nedotkne. 

 

Komplikace na cestě do Chorvatska: Nejste bezpeční, vzkazují Čechům Slovinci a zpřísnili kontroly

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.07.2020 (09:02)     Sekcia bulvar

Slovinsko změnilo epidemiologické hodnocení Chorvatska, České republiky a Francie a vyjmulo je ze zeleného seznamu bezpečných zemí. Slovinská agentura STA informovala, že tyto státy budou od sobotní půlnoci ve Slovinsku mezi zeměmi, jejichž občané budou muset do 14denní karantény, pokud se neprokážou doklady o pobytu. Jak informovalo české ministerstvo zahraničí, tranzit přes Slovinsko, například do Chorvatska, bude nadále možný. Ministr zahraničí ČR Tomáš Petříček na twitteru oznámil, že o podmínkách vstupu Čechů do Slovinska dnes bude mluvit se svým slovinským protějškem.

 

Dva nakažení Češi přijeli z Chorvatska. Cestovky: Hra se strachem a Babiš ať platí storno

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.07.2020 (13:40)     Sekcia bulvar

S otevřením hranic začalo cestovním kancelářím zasaženým koronavirem svítat na lepší časy. Jenže stačilo pár výroků a můžou se, lidově řečeno, „zbláznit“. Češi do vlasti už stihli „přivézt“ koronavirus - jako onehdy lyžaři z Itálie. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) pro Seznam Zprávy upřesnil, že šlo o dva lidi z Chorvatska, ale že pozor si mají dát lidé i v Řecku a Bulharsku. Premiér Andrej Babiš (ANO) poradil občanům, aby dovolenou operativně pozměnili podle toho, jaká je v destinaci situace. To je ale podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže zcela nereálné. K tomu se ještě přidalo doporučení Světové rady cestovního ruchu, aby lidé nosili roušky i na pláži. Zástupce cestovek však nabádá k používání zdravého rozumu a věří, že Češi na dovolenou v zahraničí nezanevřou.

 

Cesta do Chorvatska autem: Co je potřeba s sebou a kudy jet?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.06.2022 (12:00)     Sekcia bulvar

Blíží se období letních dovolených. K nejpopulárnějším cílům dovolenkářů z Česka patří tradičně Chorvatsko. Do toho se letos po dvou letech omezení kvůli pandemii nemoci covid-19 Češi letos znovu dostanou bez problémů. Největší překážkou se tak znovu stane samotná cesta, na kterou Češi rádi vyrážejí vlastním autem. Podívejte se, co vše s sebou potřebujete na cestu do Chorvatska a zpátky do České republiky a jaká je nejlepší cesta do Chorvatska.

 

Babiš bez Moniky „řval bolestí“ v lázních. Štve ho „lež“ o rouškách, těší Češi z Turecka

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.07.2020 (20:46)     Sekcia bulvar

Zatímco si jeho manželka užívala Chorvatska, premiér Andrej Babiš (ANO) se o víkendu opět vydal sám do lázní. Potřetí, jen Třeboň tentokrát vyměnil za Mariánky. Vznikl z toho i třetí příspěvek do jeho Čau lidi, ve kterém opět řeší koronavirus. O víkendu Babiš hájil ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), kterého nevidí důvod vyhazovat. Rozlítil se však tentokrát i nad údajnou lží o rouškách a respirátorech. Co ho naopak potěšilo, bylo propuštění dvojice českých občanů z tureckého vězní.

 

Nakažení Češi přijeli z dovolené. Cestovky: Je to hra se strachem a Babiš ať platí storno

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.07.2020 (05:01)     Sekcia bulvar

S otevřením hranic začalo cestovním kancelářím zasaženým koronavirem svítat na lepší časy. Jenže stačilo pár výroků a můžou se, lidově řečeno, „zbláznit“. Vypadá to totiž, že s dovolenými začínají být potíže. Bez podrobností víme, že Češi do vlasti už stihli „přivézt“ koronavirus - jako onehdy lyžaři z Itálie. Premiér Andrej Babiš (ANO) poradil lidem jenom to, aby dovolenou operativně pozměnili podle toho, jaká je v destinaci situace. To je ale podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže zcela nereálné. K tomu se ještě přidalo doporučení Světové rady cestovního ruchu, aby lidé nosili roušky i na pláži. Zástupce cestovek však nabádá k používání zdravého rozumu a věří, že Češi na dovolenou v zahraničí nezanevřou.

 

Babiš bez Moniky „řval bolestí“ v lázních. Štve ho „lež“ o rouškách, těší Češi z turecké basy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.07.2020 (20:46)     Sekcia bulvar

Zatímco si jeho manželka užívala Chorvatska, premiér Andrej Babiš (ANO) se o víkendu opět vydal sám do lázní. Potřetí, jen Třeboň tentokrát vyměnil za Mariánky. Vznikl z toho i třetí příspěvek do jeho Čau lidi, ve kterém opět řeší koronavirus. O víkendu Babiš hájil ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO), kterého nevidí důvod vyhazovat. Rozlítil se však tentokrát i nad údajnou lží o rouškách a respirátorech. Co ho naopak potěšilo, bylo propuštění dvojice českých občanů z tureckého vězní. Co Babiše netěší, jsou pokračující debaty kolem svěřenských fondů, které neutichly ani o víkendu.

 

Babiš i Maďar dovolenkují mimo Česko, kam lákali našince. Bída cestovek ale pokračuje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.08.2020 (05:02)     Sekcia bulvar

Češi se stále bojí cestovat do různých koutů světa a mnohdy i do okolních zemí. Podle cestovních kanceláří na tom má velký podíl vláda, která lidi od výjezdů mimo republiku spíš odrazuje. Jak Blesk Zprávám řekl místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež, Češi už začali jezdit třeba do Chorvatska, řada z nich zřejmě nově zamíří i do Tuniska. Očekává také, že na podzim už bude strach z cestování bude menší. Ostatně na dovolenou do Řecka už vyrazil premiér Andrej Babiš (ANO), jeho paní Monika stihla v Chorvatsku předtím dvoutýdenní volno. A jakkoli je i k některým dovolenkářům kritický epidemiolog Rastislav Maďar, sám vyrazil k Jadranu na Makarskou.

 

Češi vzali Chorvatsko útokem, z nákazy strach nemají. Pomáhá i levná doprava

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.07.2020 (15:43)     Sekcia bulvar

Do Chorvatska přijelo od začátku letošního července do poloviny měsíce podle Chorvatského turistického sdružení 107.000 Čechů. Ve srovnání se stejným obdobím loni to je 76 procent příjezdů a 69 procent přenocování. Aktuálně dovolenou u Jadranu tráví asi 43.000 českých turistů, sdělil ředitel sdružení Dubravko Miholić. Enormní a stále rostoucí zájem o cesty do Chorvatska sledují i čeští dopravci. Jejich vlaky, autobusy a letecké spoje letos v červenci do Chorvatska odvezly tisíce cestovatelů.

 

Dovolená u moře v ohrožení: Slovinci chtějí po Češích testy!

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     04.07.2020 (05:00)     Sekcia bulvar

Vyrazit do Slovinska je po včerejšku složitější. Česko už totiž podle tamní vlády není bezpečnou zemí, a to kvůli nárůstu počtu nakažených Covid-19 na Karvinsku. A jak to bude s cestou do Chorvatska, kdy přes zemi pod Triglavem projíždí na dovolenou statisíce Čechů?

Češi jako turisté? Poněkud konzervativní! Letos kromě milovaného Chorvatska, ale zkusí i Albánii

Máte potíže vyjít s výplatou? Nejste sami! Počet lidí s těmito problémy narostl o polovinu

Češi přes Rakousko projedou do Itálie. A Vídeň ruší omezení na cesty do Chorvatska a Řecka

Markétu a Mirka pustili Turci z vězení a letí do Česka. Dobrou zprávu potvrdil Babiš

Překonali jste virus? Vemte své zdraví opět do vlastních rukou

„Nesnesitelný“ Babiš razí do Řecka. Schytal to za špatnou radu, Kalouskovi toho vadí víc

Chorvatští záchranáři se vysmívají českým turistům: Vyrazí v žabkách na Jadran navzdory pandemii?

Drama při návratu z exotického ráje: Letadlo z Dominikány mělo potíže, následoval rychlý pokles

Babiš má zdravotní potíže: Podstoupil vyšetření a zrušil účast v Bratislavě

Hamáčkova cesta do Moskvy: Pustit ho nechce opozice ani Babiš

Volná cesta pro Čechy do Chorvatska: Na dovolenou mohou vyrazit nově bez testů

Koronavirus ONLINE: Potíže s dovolenou v Bulharsku, nové omezení při cestě do/z Chorvatska. A party ve Varech bez respirátorů

Babiš připouští kandidaturu na prezidenta. A slova o plastice víček, dietě i nové ochrance

Uvízlá loď zašpuntovala Suez: Zdržení dodávek hlásí IKEA a další. Dopady pocítí i Češi

Česko mezi „prokletými“? Pro dvě země nejsme bezpeční. Koronavirový pas má pomoci na cestách

Koronavirus ONLINE: 321 mrtvých v ČR. „Je to kampaň,“ čertí se Babiš kvůli vzpouře obcí

Babiš: Volněji po Velikonocích

KSČM tlačí na Babiše, aby skončil Petříček. Premiér se diví a odkazuje na dohodu s ČSSD

Češi v exotice dvakrát jinak: Fialu vítali v Indonésii, Babišovi si tam užili dovolenou

Vyjedou Češi už o víkendu na nákup do Německa? Babiš narychlo svolal ministry

Češi „exodus“ z Chorvatska nepodnikají. Nárůst nákazy zájem nesnížil, říkají cestovky

Češi v exotice dvakrát jinak: Fialu vítal v Indonésii prezident, Babišovi si tam užili dovolenou

Babiš se potí v Bruselu, Monika si užívá v Chorvatsku. A řekla, proč se nebojí nákazy

Koronavirus ONLINE: Babiš se čertí kvůli vzpouře obcí a v Itálii už jede sezona naplno

Češi v Indonésii dvakrát jinak: Fiala s prezidentem zasadil strom, Babišovi si tam užili dovolenou

ŽIVĚ: Babiš v Blesku o cestě z koronavirové krize, dovolených, důchodech i vašich dotazech

Babiš ve 12:00 o viru pro Blesk: O cestě z krize, dovolených, důchodech i vašich dotazech

Češi si neupřeli dovolenou ani během pandemie. Do Chorvatska jich vyjelo přes půl milionu

Koronavirus ONLINE: Očkování dětí budí emoce, nejméně případů od srpna a novinka u Chorvatska

Babiš o koronaviru pro Blesk: O cestě z krize, dovolených, důchodech i vašich dotazech

Rakousko a Slovensko se Čechům otevře asi v červnu. Babiš má letět do Řecka, radí zůstat doma

Vzácná shoda: Opozice, Babiš i soud chtějí uznávat protilátky. Jenže Vojtěch je proti

Zveřejnění smluv k nákupům vlády poslanci smetli. Babiš se diví, Hamáček dušuje: Nic neskrýváme

Widman: Porno bylo umění. Teď si v něm lidé potají vydělají a diví se, že to vyšlo

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy