Nakažení Češi přijeli z dovolené. Cestovky: Je to hra se strachem a Babiš ať platí storno

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.07.2020 (05:01)     Sekcia bulvár

S otevřením hranic začalo cestovním kancelářím zasaženým koronavirem svítat na lepší časy. Jenže stačilo pár výroků a můžou se, lidově řečeno, „zbláznit“. Vypadá to totiž, že s dovolenými začínají být potíže. Bez podrobností víme, že Češi do vlasti už stihli „přivézt“ koronavirus - jako onehdy lyžaři z Itálie. Premiér Andrej Babiš (ANO) poradil lidem jenom to, aby dovolenou operativně pozměnili podle toho, jaká je v destinaci situace. To je ale podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže zcela nereálné. K tomu se ještě přidalo doporučení Světové rady cestovního ruchu, aby lidé nosili roušky i na pláži. Zástupce cestovek však nabádá k používání zdravého rozumu a věří, že Češi na dovolenou v zahraničí nezanevřou. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Dva nakažení Češi přijeli z Chorvatska. Cestovky: Hra se strachem a Babiš ať platí storno

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.07.2020 (13:40)     Sekcia bulvar

S otevřením hranic začalo cestovním kancelářím zasaženým koronavirem svítat na lepší časy. Jenže stačilo pár výroků a můžou se, lidově řečeno, „zbláznit“. Češi do vlasti už stihli „přivézt“ koronavirus - jako onehdy lyžaři z Itálie. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) pro Seznam Zprávy upřesnil, že šlo o dva lidi z Chorvatska, ale že pozor si mají dát lidé i v Řecku a Bulharsku. Premiér Andrej Babiš (ANO) poradil občanům, aby dovolenou operativně pozměnili podle toho, jaká je v destinaci situace. To je ale podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže zcela nereálné. K tomu se ještě přidalo doporučení Světové rady cestovního ruchu, aby lidé nosili roušky i na pláži. Zástupce cestovek však nabádá k používání zdravého rozumu a věří, že Češi na dovolenou v zahraničí nezanevřou.

 

První Češi nákazu přivezli z dovolené. Babiš radí změnit plány, experti roušky na plážích

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.07.2020 (16:15)     Sekcia bulvar

Se začátkem léta se otevřely oblíbené turistické destinace, které pomalu zaplňují dovolenkáři. Pominul strach, který panoval na počátku pandemie koronaviru způsobujícího nemoc covid-19, že letos se „k moři“ nepojede. Přestože v letoviscích platí řada různých hygienických opatření, nošení ochranné roušky či zakrývání úst a nosu polevilo. Světová rada cestování a cestovního ruchu (WTTC) však doporučuje, aby turisté začali nosit roušky „úplně všude“ včetně pláží, uvedl list Daily Mail. Ministerstvo zdravotnictví pak potvrdilo, že se z dovolených vrátili domů první nakažení Češi, upozornil iDnes.cz. Premiér Andrej Babiš (ANO) poradil spoluobčanům, aby sledovali aktuální informace a podle nich uzpůsobili své cesty.

 

Dovolená budoucnosti: Opalovák, ručník a test. Cestovky je nabízí v ceně, řada ale zkrachovala

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.12.2020 (05:30)     Sekcia bulvar

Dovolené nejspíše dlouho nebudou takové jako dřív. Češi si nicméně zvykli na to, že už s sebou budou muset vedle krému zabalit i negativní test na covid-19. Cestovky už proplacené testy zahrnují i do svých nabídek zájezdů. Řada z nich se ale této možnosti už nedočká. Podle ministerstva pro místní rozvoj poslala sedm z nich koronakrize do krachu. I velké cestovky bojují o přežití. Někteří hlásí propad tržeb až o 90 procent.

 

Dovolená 2023: Češi příliš nešetří, cestovky hlásí rekordní tržby. Vede Turecko a Řecko

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.06.2023 (12:38)     Sekcia bulvar

Cestovní kanceláře letos hlásí enormní zájem o letní dovolené. Mluvčí předních českých cestovních kanceláří Blesk Zprávám sdělili, že zákazníci překonávají rekordy – tržby jsou totiž vyšší, než byly před rokem a dokonce i před poslední sezónou před pandemií v roce 2019. I když vláda vyhlásila úsporný balíček, dovolené jsou něco, na čem Češi příliš šetřit aktuálně nechtějí. Jaké jsou současné oblíbené destinace?

 

Turisté mají mít roušky i na plážích, míní experti. První Češi nákazu přivezli z dovolené

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.07.2020 (15:20)     Sekcia bulvar

Se začátkem léta se otevřely oblíbené turistické destinace, které pomalu zaplňují dovolenkáři. Pominul strach, který panoval na počátku pandemie koronaviru způsobujícího nemoc covid-19, že letos se „k moři“ nepojede. Přestože v letoviscích platí řada různých hygienických opatření, nošení ochranné roušky či zakrývání úst a nosu polevilo. Světová rada cestování a cestovního ruchu (WTTC) však doporučuje, aby turisté začali nosit roušky „úplně všude“ včetně pláží, uvedl list Daily Mail. Ministerstvo zdravotnictví pak potvrdilo, že se z dovolených vrátili domů první nakažení Češi, upozornil iDnes.cz.

 

Bosá Monika se raduje: „Pár dní všichni spolu!“ Babiš vzal před volbami rodinu do Benátek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.10.2021 (13:50)     Sekcia bulvar

Češi mají týden od voleb a manželka premiéra Andreje Babiše (ANO) Monika se konečně pochlubila fotkami z dovolené. Babiš s rodinou na ní zavítal do italských Benátek. Největší radost z toho měla jeho paní, Monika Babišová cestuje ráda. Ke snímkům si připsala: „Pár dní všichni spolu.“ Mimochodem, byla to přitom koalice Spolu vedená Petrem Fialou (ODS), která Babiše dokázala ve volbách na počet hlasů porazit. Babiš měl před volbami diář zaplněný kampaní a vládní agendou, Blesk Zprávám ale napsal, že na dovolené byl na čtyři dny začátkem července.

 

Češi vzali dovolené útokem. Last minute zájezdů moc nebude, varují cestovky. Které země nejvíc frčí?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.07.2023 (08:40)     Sekcia bulvar

Stejně jako minulý rok budou Češi i letos vybírat z omezeného počtu takzvaných last minute zájezdů, tedy těch na poslední chvíli. Stojí za tím především silné prodeje pobytů v předprodeji. Při výběru budou mít výhodnější pozici flexibilní klienti, představa o termínu, typu hotelu nebo i destinaci již nemusí odpovídat nabídce. Vyplývá to z informací cestovních kanceláří (CK) a agentur, které oslovila ČTK.

 

Maďar z Chorvatska peskoval Čechy za „pařbu“ u moře a šíření viru. Jenom šíří strach, zuří cestovky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.08.2020 (10:33)     Sekcia bulvar

„Tak pařit je zjevně nezbytně nutné,“ rozčílil se v pondělí epidemiolog Rastislav Maďar. Namíchlo ho, že si někteří Češi neodpustili cestu do chorvatského letoviska Zrče na ostrově Pag, které je vyhlášené velkými hudebními party. Zmínil přitom, že výsledkem jsou nakažení v různých částech republiky. Jenže lidem neuniklo, že se o svůj hněv na twitteru podělil sám z dovolené v Chorvatsku. Maďar se brání, že svoji cestu avizoval už dřív. A že vyrazil vlastním autem do soukromého apartmánu, jak už dříve uvedl v Epicentru Blesk Zpráv. Poslanec Dominik Feri (TOP 09) se pak do Maďara pustil jako do „arogantního úředníka“, Maďar jako lékař z praxe reagoval se slovy „asi nová doba“. A ještě ostřejší byl místopředseda asociace českých cestovních kanceláří Jan Papež, podle kterého by měl Maďar skončit.

 

Češi si přivezli koronavirus ze Slovenska i Španělska. Zanedbatelné, říká k 19 případům expert

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.07.2020 (15:40)     Sekcia bulvar

Mimo ČR se za prvních třináct červencových dní pravděpodobně nakazilo 19 lidí, u kterých byl v tuzemsku nově diagnostikovaný covid-19. Po třech nákazách je zřejmě ze Slovenska a USA, dvě z Británie, Švédska a Chorvatska. Nakažení přijeli také z Ekvádoru, Peru, Španělska, Portugalska, Maďarska, Srbska nebo Ruska. Vyplývá to ze statistik, které na webu zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví. Za stejnou dobu přibylo v ČR 1284 nakažených.

 

„Dovolené? Pokud ano, tak jak je neznáte.“ Šéf CK Blue Style: Nejlepší je letos nikam nejezdit

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.05.2020 (05:30)     Sekcia bulvar

Když už i šéf velké cestovky mluví o tom, že Češi by skutečně měli raději letošní dovolenou strávit v tuzemsku, něco není v pořádku. Jenže Imed Jeddai (51) z Blue Style si nic nemaluje. Pochybuje, že se hranice pro turisty otevřou dříve než v druhé části léta. Navíc prý už ani dovolená nemusí být, jak ji známe…

Babiš odloučený od Moniky: Takhle mlžil o dovolené u moře bez manželky a dětí

Rozvolnění po Velikonocích? Babiš s termínem mlží, imunulog Hořejší načrtl cestu k „normálu“

Češi si za dovolenou připlácí, neodradí je ani testy. Cestovky zřizují vlastní laboratoře

Navzdory inflaci skupují Češi dovolené ve velkém, opět vede Chorvatsko. Na co si dát po covidu pozor?

Vysíláme: Manažer cestovky o dovolených Čechů. Kdo bude mít problém najít hotel?

Zrušení termínu nebo odvolání z dovolené? Víme, kdy si to váš šéf může dovolit

Exotické dovolené: Pozor na pokuty za alkohol, líbání i kouření! Jaká pravidla kde platí?

Velké cestovky zrušily Čechům letní zájezdy. Expert: Nejsou neschopné, přijdou totální změny

Řecko jako hit letošní dovolené u moře. Cestovky řekly, kolik lidí „ostrouhá“

Dovolenkáři v kleštích: Semafor červená, asociace přesto tvrdí: Zájezdy doplaťte

Dovolenkáři v kleštích: Semafor červená. Zájezdy doplaťte, tvrdí přesto asociace

Markétu a Mirka pustili Turci z vězení a letí do Česka. Dobrou zprávu potvrdil Babiš

Cestovky doporučují: Nejvýhodnější je koupit letní dovolenou právě teď!

Nejvýhodněji koupíte letní dovolenou právě teď, doporučují cestovky! Co vše nabízejí?

Češi „exodus“ z Chorvatska nepodnikají. Nárůst nákazy zájem nesnížil, říkají cestovky

Za týden do Egypta? Cestovky si nechávají platit zájezdy, které nebudou. Inspekce varuje

Babiš vyzývá k dovolené v tuzemsku, ale... Monika si užívá v Chorvatsku!

Vládě začínají prázdniny: Vyrazí Babiš k moři? Dovolené letos budou o dost jiné

Maďar z Chorvatska peskoval Čechy za „pařbu“ u moře a šíření nákazy. Sám to ale schytal

Turistická sezona zahájena i přes covid: Spustili web o cestování!

Jedete na dovolenou do červeně označené země? Víme, jaká pojišťovna vás pojistí

Cestovky čelí náporu zájmu o dovolenou. Češi chtějí hlavně do Řecka, zdraží zájezdy?

Babiš a ANO nechtějí prodloužit stav nouze. Hamáček na něm trvá, ČSSD podporují komunisté

Češi se nebojí moderních technologií. Kvůli pandemii platí mobilem za jídlo i auta

Opálený Babiš po dovolené přiletěl za Pellegrinim. Toho podpořili i koaliční parťáci Fico a Danko

Zájem o zájezdy na first minute nepolevuje, hlásí cestovky! Proč se vyplatí?

Expert řekl, kdy cestovky zdraží zájezdy. A jak změní euro ceny v Chorvatsku?

Konec tahanic o peníze s cestovkami? Řada z nich plánuje úpravu storno poplatků

Češi skupují dovolené u moře. Cestovky navyšují kapacity a vzkazují: Na last minut nečekejte

Hygieny nestíhají? Nakažení se budou trasovat sami, řekl Babiš. A přidal návod

Diplomat o dovolené v Chorvatsku: Drahota zasáhla i Jadran, Češi začínají být náročnější

Cestovky vrací peníze za vouchery s předstihem. Češi v nich mají miliardy, ne každý ale uspěje

Řecko nabídne turistům evakuovaným z Rhodosu týden dovolené zdarma. Co na to cestovky?

Koronavirus ONLINE: Česko už uznává očkování ze zemí mimo EU. A Tunisko si polepšilo

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy