Dva nakažení Češi přijeli z Chorvatska. Cestovky: Hra se strachem a Babiš ať platí storno

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.07.2020 (13:40)     Sekcia bulvár

S otevřením hranic začalo cestovním kancelářím zasaženým koronavirem svítat na lepší časy. Jenže stačilo pár výroků a můžou se, lidově řečeno, „zbláznit“. Češi do vlasti už stihli „přivézt“ koronavirus - jako onehdy lyžaři z Itálie. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) pro Seznam Zprávy upřesnil, že šlo o dva lidi z Chorvatska, ale že pozor si mají dát lidé i v Řecku a Bulharsku. Premiér Andrej Babiš (ANO) poradil občanům, aby dovolenou operativně pozměnili podle toho, jaká je v destinaci situace. To je ale podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže zcela nereálné. K tomu se ještě přidalo doporučení Světové rady cestovního ruchu, aby lidé nosili roušky i na pláži. Zástupce cestovek však nabádá k používání zdravého rozumu a věří, že Češi na dovolenou v zahraničí nezanevřou. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Nakažení Češi přijeli z dovolené. Cestovky: Je to hra se strachem a Babiš ať platí storno

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.07.2020 (05:01)     Sekcia bulvar

S otevřením hranic začalo cestovním kancelářím zasaženým koronavirem svítat na lepší časy. Jenže stačilo pár výroků a můžou se, lidově řečeno, „zbláznit“. Vypadá to totiž, že s dovolenými začínají být potíže. Bez podrobností víme, že Češi do vlasti už stihli „přivézt“ koronavirus - jako onehdy lyžaři z Itálie. Premiér Andrej Babiš (ANO) poradil lidem jenom to, aby dovolenou operativně pozměnili podle toho, jaká je v destinaci situace. To je ale podle místopředsedy Asociace cestovních kanceláří Jana Papeže zcela nereálné. K tomu se ještě přidalo doporučení Světové rady cestovního ruchu, aby lidé nosili roušky i na pláži. Zástupce cestovek však nabádá k používání zdravého rozumu a věří, že Češi na dovolenou v zahraničí nezanevřou.

 

Češi si přivezli koronavirus ze Slovenska i Španělska. Zanedbatelné, říká k 19 případům expert

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.07.2020 (15:40)     Sekcia bulvar

Mimo ČR se za prvních třináct červencových dní pravděpodobně nakazilo 19 lidí, u kterých byl v tuzemsku nově diagnostikovaný covid-19. Po třech nákazách je zřejmě ze Slovenska a USA, dvě z Británie, Švédska a Chorvatska. Nakažení přijeli také z Ekvádoru, Peru, Španělska, Portugalska, Maďarska, Srbska nebo Ruska. Vyplývá to ze statistik, které na webu zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví. Za stejnou dobu přibylo v ČR 1284 nakažených.

 

Chorvatští záchranáři se vysmívají českým turistům: Vyrazí v žabkách na Jadran navzdory pandemii?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.04.2020 (17:49)     Sekcia bulvar

Ve čtvrtek ministr zdravotnictví Vojtěch Adam (ANO) a jeho náměstek Roman Prymula zmínili, že existuje šance, že by Češi mohli v létě vycestovat do oblíbené turistické destinace Chorvatska. Důvod je údajně ten, že Chorvatsko má podobný průběh epidemie koronaviru jako Česko. Už dříve se cestovky snažily vyjednat koridor do Chorvatska. Chorvaty tato snah ale spíš pobavila.

 

Češi „exodus“ z Chorvatska nepodnikají. Nárůst nákazy zájem nesnížil, říkají cestovky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.08.2020 (15:29)     Sekcia bulvar

Češi neukončují předčasně dovolenou v Chorvatsku kvůli tamní epidemiologické situaci. Rostoucí počet případů koronaviru ani příliš nesnižuje zájem o tuto destinaci. Lidé se více dotazují na podmínky cesty k Jadranu, vyplynulo z vyjádření zástupců cestovních kanceláří na dotaz ČTK.

 

Expert řekl, kdy cestovky zdraží zájezdy. A jak změní euro ceny v Chorvatsku?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.06.2022 (15:31)     Sekcia bulvar

Češi po dvou letech covidových restrikcí začínají opět cestovat. Na zájmu o dovolenou se zatím nepodepsala inflace. Češi navíc své zvyk y příliš nemění, stále jsou věrní Chorvatsku. Mění se jen způsob dopravy do destinací. Jak se na cestování do Chorvatska podepíše zavedení eura? O tom v Epicentru hovořil místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

 

První Češi nákazu přivezli z dovolené. Babiš radí změnit plány, experti roušky na plážích

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.07.2020 (16:15)     Sekcia bulvar

Se začátkem léta se otevřely oblíbené turistické destinace, které pomalu zaplňují dovolenkáři. Pominul strach, který panoval na počátku pandemie koronaviru způsobujícího nemoc covid-19, že letos se „k moři“ nepojede. Přestože v letoviscích platí řada různých hygienických opatření, nošení ochranné roušky či zakrývání úst a nosu polevilo. Světová rada cestování a cestovního ruchu (WTTC) však doporučuje, aby turisté začali nosit roušky „úplně všude“ včetně pláží, uvedl list Daily Mail. Ministerstvo zdravotnictví pak potvrdilo, že se z dovolených vrátili domů první nakažení Češi, upozornil iDnes.cz. Premiér Andrej Babiš (ANO) poradil spoluobčanům, aby sledovali aktuální informace a podle nich uzpůsobili své cesty.

 

Češi stále častěji „kašlou“ na cestovky. Dovolenou si zařizují sami, jaké destinace vítězí?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.04.2023 (19:51)     Sekcia bulvar

Loňský rok byl rekordní v počtu Čechů, kteří se na dovolenou vydali takzvaně na vlastní pěst. Celkem Češi zaplatili za delší zahraniční pobyty, tedy na čtyři a více nocí, o 12 procent více peněz než v roce 2021. Přesto v zahraničí strávili kratší dobu. Nejvíce se cestovalo tradičně do Chorvatska, na Slovensko a do Itálie. Skokanem roku je Egypt. S odkazem na svá data a statistiky Českého statistického úřadu (ČSÚ) to sdělila ERV Evropská pojišťovna.

 

Koronavirus ONLINE: Další nakažení Češi přijeli z Chorvatska. A roušky na plážích ve Francii

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.08.2020 (21:10)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 388 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 17 387 lidí, vyléčených je 11 900 a aktuálně nakažených je pak 5 099. Za úterý přibylo 289 potvrzených případů, což je nejvíc od konce června. Za poslední týden bylo pozitivně testováno 24 Čechů, kteří se pravděpodobně nakazili covidem-19 v Chorvatsku. Z Rakouska si jich nákazu přivezlo pět. Hygienici řeší rozšíření covidu-19 v ostravském sportovním klubu. Testovali 28 hráčů a 6 členů realizačního týmu. Nemoc se projevila u osmi lidí. Francie za posledních 24 hodin zaznamenala 1695 nových případů koronavirové nákazy, což je nejvyšší denní nárůst od konce května. Na některých místech už jsou rouškuy povinné i na plážích. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Maďar z Chorvatska peskoval Čechy za „pařbu“ u moře a šíření viru. Jenom šíří strach, zuří cestovky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.08.2020 (10:33)     Sekcia bulvar

„Tak pařit je zjevně nezbytně nutné,“ rozčílil se v pondělí epidemiolog Rastislav Maďar. Namíchlo ho, že si někteří Češi neodpustili cestu do chorvatského letoviska Zrče na ostrově Pag, které je vyhlášené velkými hudebními party. Zmínil přitom, že výsledkem jsou nakažení v různých částech republiky. Jenže lidem neuniklo, že se o svůj hněv na twitteru podělil sám z dovolené v Chorvatsku. Maďar se brání, že svoji cestu avizoval už dřív. A že vyrazil vlastním autem do soukromého apartmánu, jak už dříve uvedl v Epicentru Blesk Zpráv. Poslanec Dominik Feri (TOP 09) se pak do Maďara pustil jako do „arogantního úředníka“, Maďar jako lékař z praxe reagoval se slovy „asi nová doba“. A ještě ostřejší byl místopředseda asociace českých cestovních kanceláří Jan Papež, podle kterého by měl Maďar skončit.

 

Cesta do Chorvatska autem: Co je potřeba s sebou a kudy jet?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.06.2022 (12:00)     Sekcia bulvar

Blíží se období letních dovolených. K nejpopulárnějším cílům dovolenkářů z Česka patří tradičně Chorvatsko. Do toho se letos po dvou letech omezení kvůli pandemii nemoci covid-19 Češi letos znovu dostanou bez problémů. Největší překážkou se tak znovu stane samotná cesta, na kterou Češi rádi vyrážejí vlastním autem. Podívejte se, co vše s sebou potřebujete na cestu do Chorvatska a zpátky do České republiky a jaká je nejlepší cesta do Chorvatska.

Dovolená budoucnosti: Opalovák, ručník a test. Cestovky je nabízí v ceně, řada ale zkrachovala

Potíže na cestě do Chorvatska: Češi, už nejste bezpeční, vzkázali Slovinci. Babiš se diví

Babiš bez Moniky „řval bolestí“ v lázních. Štve ho „lež“ o rouškách, těší Češi z Turecka

Rozvolnění po Velikonocích? Babiš s termínem mlží, imunulog Hořejší načrtl cestu k „normálu“

Češi si za dovolenou připlácí, neodradí je ani testy. Cestovky zřizují vlastní laboratoře

Babiš bez Moniky „řval bolestí“ v lázních. Štve ho „lež“ o rouškách, těší Češi z turecké basy

Nejen Slovinsko: Hodnocení Česka mohou změnit i Další země, varují cestovky a chtějí jednání

Babiš i Maďar dovolenkují mimo Česko, kam lákali našince. Bída cestovek ale pokračuje

Češi vzali Chorvatsko útokem, z nákazy strach nemají. Pomáhá i levná doprava

Maďar z Chorvatska peskoval Čechy za „pařbu“ u moře a šíření nákazy. Sám to ale schytal

Koronavirus ONLINE: Potíže s dovolenou v Bulharsku, nové omezení při cestě do/z Chorvatska. A party ve Varech bez respirátorů

Češi jako turisté? Poněkud konzervativní! Letos kromě milovaného Chorvatska, ale zkusí i Albánii

Pandemie koronaviru: V Česku přibývají nakažení nejrychleji

Turisté mají mít roušky i na plážích, míní experti. První Češi nákazu přivezli z dovolené

Češi přes Rakousko projedou do Itálie. A Vídeň ruší omezení na cesty do Chorvatska a Řecka

Markétu a Mirka pustili Turci z vězení a letí do Česka. Dobrou zprávu potvrdil Babiš

Za týden do Egypta? Cestovky si nechávají platit zájezdy, které nebudou. Inspekce varuje

Turisté prchají z Chorvatska, aby se vyhnuli karanténě. Britové ji zavedou i pro sousedy ČR

„Nesnesitelný“ Babiš razí do Řecka. Schytal to za špatnou radu, Kalouskovi toho vadí víc

Cestovky čelí náporu zájmu o dovolenou. Češi chtějí hlavně do Řecka, zdraží zájezdy?

Babiš a ANO nechtějí prodloužit stav nouze. Hamáček na něm trvá, ČSSD podporují komunisté

Češi se nebojí moderních technologií. Kvůli pandemii platí mobilem za jídlo i auta

Konec tahanic o peníze s cestovkami? Řada z nich plánuje úpravu storno poplatků

Maďar z Chorvatska peskoval Čechy za „pařbu“ u moře a šíření viru. Schytal to i od Feriho

Volná cesta pro Čechy do Chorvatska: Na dovolenou mohou vyrazit nově bez testů

Velký dovolenkový přehled: Kam se v Evropě můžeme podívat a co nás čeká na plážích?

Hygieny nestíhají? Nakažení se budou trasovat sami, řekl Babiš. A přidal návod

Koronavirus ONLINE: Roušky na Jihlavsku, ohnisko na Novojičínsku a další nakažení turisté

Koronavirus ONLINE: Češi si přivezli nákazu ze Slovenska i Švédska. A roušky se vrátí na podzim?

Cestovky vrací peníze za vouchery s předstihem. Češi v nich mají miliardy, ne každý ale uspěje

Koronavirus ONLINE: Česko už uznává očkování ze zemí mimo EU. A Tunisko si polepšilo

Koronavirus ONLINE: Výuka na dálku má v ČR zelenou. A do Tuniska bez cestovky jen s testem

Koronavirus ONLINE: 321 mrtvých v ČR. „Je to kampaň,“ čertí se Babiš kvůli vzpouře obcí

Babiš: Volněji po Velikonocích

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy