Prymulova výzva nezabrala. Na pátek vyhlásila ředitelské volno 15 procent základní škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2020 (12:10)     Sekcia bulvár

Ředitelské volno bude mít v pátek zhruba 15 procent základních škol v Česku. Zhruba polovina z nich ale zabezpečí fungování školních družin. Uvedl to předseda Asociace ředitelů základních škol Michal Černý. Volno, které doporučoval ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO), nedá asi 85 procent základních škol a důvodů mají několik. Ředitelé si volno chtějí pošetřit na dobu, kdy ho budou opravdu potřebovat, do roka mohou mít takových dnů pět. Jako další důvod Černý zmínil i tlak rodičů nebo námitku ředitelů, že by bylo lepší o uzavření škol rozhodnout centrálně. Vyjádření středních škol ČTK zjišťuje. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Prymulova výzva nezabrala. Na pátek vyhlásilo ředitelské volno 15 procent základních škol

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.09.2020 (12:10)     Sekcia bulvar

Ředitelské volno bude mít v pátek zhruba 15 procent základních škol v Česku. Zhruba polovina z nich ale zabezpečí fungování školních družin. Uvedl to předseda Asociace ředitelů základních škol Michal Černý. Volno, které doporučoval ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO), nedá asi 85 procent základních škol a důvodů mají několik. Ředitelé si volno chtějí pošetřit na dobu, kdy ho budou opravdu potřebovat, do roka mohou mít takových dnů pět. Jako další důvod Černý zmínil i tlak rodičů nebo námitku ředitelů, že by bylo lepší o uzavření škol rozhodnout centrálně. Vyjádření středních škol ČTK zjišťuje.

 

Koronavirus ONLINE: 19 mrtvých za den v ČR. Část škol má kvůli nákaze ředitelské volno

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2020 (06:03)     Sekcia bulvar

V Česku ve čtvrtek začala platit nová omezení, která po nástupu oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Restaurace a bary musí zavřít ve 22:00, na venkovních akcích může být jen 2000 sedících diváků, na vnitřních maximálně tisícovka. O aktuálním vývoji pandemie promluví Prymula v pátek odpoledne, aktualizovat se bude i tzv. semafor. Část českých škol vyhlásila kvůli vývoji pandemie na dnešek ředitelské volno. Počet případů v Česku dál roste, ve čtvrtek odhalily laboratoře dalších 2913 nakažených. Ve středu s nemocí covid-19 zemřelo 19 lidí, což je vůbec nejvíc za jediný den od začátku epidemie. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Vyhlaste ředitelské volno, doporučil Prymula. Řada pražských škol zůstane otevřená

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.09.2020 (18:45)     Sekcia bulvar

Nově jmenovaný minsitr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) hned po svém uvedení do úřadu vyzval ředitele škol, aby zvážili vyhlášení ředitelského volna na pátek 25. září. Vznikl by tak spolu s pondělním svátkem čtyřdenní víkend a čas na útlum epidemie. Vypadá to ale, že v Praze ho mnozí ředitelé škol poslechnout neplánují.

 

Pandemické ředitelské volno dostalo od poslanců zelenou. Školy můžou rozdat až deset dnů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.01.2022 (17:59)     Sekcia bulvar

Ředitelé škol zřejmě budou moci vyhlásit až na deset dní mimořádné ředitelské volno nebo zavést distanční výuku, pokud to bude třeba kvůli absenci velkého počtu pedagogů v důsledku koronavirové karantény nebo izolace. Schválila to dnes zrychleně Sněmovna. Normu ještě projedná Senát, který by souhlas mohl dát příští týden. Předloha předpokládá, že při výuce na dálku i při mimořádném ředitelském volnu by měli rodiče žáků do deseti let věku nárok na ošetřovné.

 

S rouškou pro vysvědčení. Školáky čeká ředitelské volno, rodiče ale přijdou o ošetřovné

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.06.2020 (07:55)     Sekcia bulvar

Mnohé základní i střední školy v pátek rozdávají žákům vysvědčení. Školní rok sice oficiálně končí až v úterý 30. června, ale řada ředitelů vyhlásila na pondělí a úterý volno. Někteří se pro dřívější ukončení školního roku rozhodli kvůli letošní neobvyklé situaci, kdy se část pololetí vyučovalo na dálku. Tímto krokem ale také řada rodin ztratí nárok na ošetřovné. Kvůli šíření koronaviru se totiž 11. března zavřely školy a v květnu a červnu se jejich provoz obnovil jen v omezené míře. V běžném režimu by měly školy začít fungovat od září. Důležitá je ale i souvislost s ošetřovným, o které rodiče přijdou.

 

Při rozmachu covidu ve škole nové možnosti? Ředitelské volno na 10 dní či online výuka

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.01.2022 (19:16)     Sekcia bulvar

Ředitelé škol asi budou moct v případě velkého počtu učitelů v karanténě kvůli covidu-19 vyhlásit mimořádné ředitelské volno nebo distanční výuku po dobu až deseti dnů. Návrh zákona, který předložil ministr školství Petr Gazdík (STAN), dnes schválila vláda. Gazdík o tom informoval na twitteru. Zákon by měla Sněmovna projednat příští týden ve stavu legislativní nouze, aby mohl platit co nejdříve. Při výuce na dálku i mimořádném ředitelském volnu by podle ministra měli mít rodiče dětí do deseti let nárok na ošetřovné. Premiér Petr Fiala (ODS) po jednání vlády řekl, že jeho kabinet nechce školy zavírat plošně.

 

Pro vysvědčení s rouškou i bez. Školáky čeká volno, rodiče ale přijdou o ošetřovné

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.06.2020 (09:05)     Sekcia bulvar

Mnohé základní i střední školy v pátek rozdály žákům vysvědčení. Školní rok sice oficiálně končí až v úterý 30. června, ale řada ředitelů vyhlásila na pondělí a úterý volno. Někteří se pro dřívější ukončení školního roku rozhodli kvůli letošní neobvyklé situaci, kdy se část pololetí vyučovalo na dálku. Tímto krokem ale také řada rodin ztratí nárok na ošetřovné. Kvůli šíření koronaviru se totiž 11. března zavřely školy a v květnu a červnu se jejich provoz obnovil jen v omezené míře. V běžném režimu by měly školy začít fungovat od září. Důležitá je ale i souvislost s ošetřovným, o které rodiče přijdou.

 

Koronavirus ONLINE: Další kolaps žádanek na odběry. A Prymula zmínil hospody zavřené ve 22:00

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.09.2020 (10:45)     Sekcia bulvar

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula připustil, že Česko čekají další opatření. Zmínil utlumení rizikových hromadných akcí, zavření hospod a barů už ve 22 hodin a zavedení distanční výuky na druhém stupni základní škol v postižených regionech. Prymula také navrhl, aby ředitelé škol před pondělním svátkem 28. září vyhlásili volno ve školách i na pátek. Vznikl by tak prostor pro útlum šíření viru. E-žádanky na covid test nelze podle Chytré karantény opět vydávat, systém měl problémy i v pátek. Lidé prý budou na odběrových místech odbaveni. Za pondělí přibylo 1476 nových případů, hospitalizovaných je 494 - 101 ve vážném stavu. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

S rouškou pro vysvědčení. Řada škol rozdala do konce června ředitelská volna. Startují i tábory

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.06.2020 (07:05)     Sekcia bulvar

Mnohé základní i střední školy dnes rozdají žákům vysvědčení. Školní rok sice oficiálně končí až v úterý 30. června, ale řada ředitelů vyhlásila na pondělí a úterý volno. Někteří se pro dřívější ukončení školního roku rozhodli kvůli letošní neobvyklé situaci, kdy se část pololetí vyučovalo na dálku. Kvůli šíření koronaviru se totiž 11. března zavřely školy a v květnu a červnu se jejich provoz obnovil jen v omezené míře. V běžném režimu by měly školy začít fungovat od září.

 

Koronavirus ONLINE: Restaurace zavřou ve 22:00 už ve čtvrtek, oznámil Prymula. Omezí i sportovní akce

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.09.2020 (18:05)     Sekcia bulvar

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil další zpřísnění opatření v Česku. Restaurace a bary budou muset zavírat ve 22:00 už od čtvrtka, uvedl pro iDnes.cz. Ve stejný den omezí i sportovní akce pro diváky. Připustil i zavedení distanční výuky na druhém stupni základní škol v postižených regionech. Prymula také navrhl, aby ředitelé škol před pondělním svátkem 28. září vyhlásili volno ve školách i na pátek. Vznikl by tak prostor pro útlum šíření viru. E-žádanky na covid test nešlo podle Chytré karantény v úterý opět půl hodiny vydávat, systém měl problémy i v pátek. Za pondělí přibylo 1476 nových případů, do úterního podvečera pak dalších 873, statistici započítali dalších osm úmrtí s covid-19. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

S rouškou pro vysvědčení. Řada škol rozdala ředitelská volna. Rodiny tak přijdou o ošetřovné

Koronavirus ONLINE: Prymula chce ve školách den volna navíc. A připustil další opatření

Koronavirus ONLINE: Prymula chce ve školách den volna navíc. A hospody zavřou ve 22:00?

Praha kvůli koronaviru doporučila ředitelské volno. Které školy zavřou?

Děti do škol nejdou, Prymulova elektrárna přitom nevybuchla. Babiš: Školy jsou priorita

Koronavirus ONLINE: Zavíračka hospod ve 22:00 od čtvrtka a Česko v Nizozemsku zčervenalo

Zpátky do lavic: Dobrovolně se v Praze do školy vrátily dvě třetiny deváťáků. Jak výuka probíhá?

Prymula chce v pátek nechat školáky doma. Úplná blbost, míní Agáta. A co další slavní rodiče?

Volno ve školách a paralyzovaná doprava: Řecko a Turecko bojují s nebývalými přívaly sněhu

Učitelé i stovky zdravotníků ostrouhají, volno za očkování nedostanou. Babiš vysvětlil proč

Epicentrum: Jaká výzva čeká Prymulova nástupce? Kubáček a Válek komentují výměnu ministra

Vysíláme: Jaká výzva čeká Prymulova nástupce? Kubáček a Válek komentují výměnu ministra

Jak bude vypadat návrat dětí do škol? Plán hygieniků zamíří na resort školství v pátek

Urgentní výzva Ivany Gottové: Hledá se Karlova fanynka

Nebezpečná internetová výzva na českých školách: Děti se škrtí do bezvědomí!

Neučilo se, nevařilo se: Většina škol v Česku se zapojila do stávky

Povinné očkování v Česku vláda odmítla! A zásadně upravuje pandemický zákon

Úleva pro rodiče: Ošetřovné 70 procent příjmu dostanou po celou dobu uzavření škol

Pro vysvědčení s předstihem: Řada škol v Praze ukončila školní rok kvůli stavebním úpravám dřív

Očkujte se, vyzvali rektoři. „Tím nás nepřesvědčí,“ vzkazují studenti a čekají výhody

Urgentní výzva Ivany Gottové: Kvůli chybě se hledá Karlova fanynka

Klimatická krize v Praze 7: Radnice zkontroluje znečištění u škol nebo u dětských hřišť

Pátek jako svátek: Konsolidační balíček musí počkat, poslanci si protáhnou víkend

Pátek jako svátek: Poslanci si protáhnou víkend, Fialův balíček tak musí počkat

Koronavirus ONLINE: 17 659 nových případů za pátek, povinné očkování a další testy do škol

Jednou týdně, i jen ti problémoví. Žáci se vrací do lavic, kdy půjdou ve vašem kraji?

Při zavřených školách ošetřovné. Plaga mění pravidla, umožní i přerušit školní rok

Rodiče školáků a předškoláků v Karlíně se bouří: Vadí jim nedostatečná kapacita i losování dětí

Vláda ŽIVĚ: Kdy se děti vrátí do škol? Dálková výuka se od pondělí rozšíří

Milion testů a jen 111 nakažených. Další dvě kola čekají školáky a studenty příští týden

Hurá na prázdniny: Plaga rozdal vysvědčení, nový školní rok už bude bez roušek?

Žádný čas na přípravu, zmatky a nejistota: Ředitel popsal potíže při návratu dětí 2. stupně do škol

Ministr Balaš reaguje na výzvu pražských starostů: Nové školy ve středních Čechách by hlavnímu městu ulevily

V Brně stávkuje přes 100 mateřských a základních škol: Jaroška chce jednat

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy