Nakažených přibývá méně, prozradil Prymula. A říká: Světlo na konci tunelu? Až příští rok

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2020 (14:21)     Sekcia bulvár

Ministr zdravotnictví Roman Prymula v pátek zhodnotil další vývoj epidemie covidu-19. Většina republiky je nyní ve druhém stupni rizika, nadále červenou pak zůstává Praha. Problémem by mohla být místa na lůžkách intenzivní péče. Prymula totiž zmínil, že už nyní se začíná objevovat problém s vytížením. Nové reprodukční číslo je pak na hodnotě 1,4. Podle ředitele ÚZIS Ladislava Duška by se ale R číslo nemělo dávat na piedestal, jelikož to nebude velký objem těžce hospitalizovaných. Na závěr tiskové konference pak apeloval na lidi, aby zůstávali doma a omezovali návštěvy. Venku pak, aby dodržovali rozestupy. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ŽIVĚ: Nakažených přibývá méně, odhalil Prymula. A říká: Světlo na konci tunelu? Až příští rok

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.09.2020 (13:54)     Sekcia bulvar

Ministr zdravotnictví Roman Prymula v pátek zhodnotil další vývoj epidemie covidu-19. Většina republiky je nyní ve druhém stupni rizika, nadále červenou pak zůstává Praha. Problémem by mohla být místa na lůžkách intenzivní péče. Prymula totiž zmínil, že už nyní se začíná objevovat problém s vytížením. Nové reprodukční číslo je pak na hodnotě 1,4. Podle ředitele ÚZIS Ladislava Duška by se ale R číslo nemělo dávat na piedestal, jelikož to nebude velký objem těžce hospitalizovaných. Tiskovou konferenci sledujte od 13:00 živě na Blesk.cz.

 

Případů bude přibývat, varuje před podzimem Vojtěch. A zmínil světlo na konci tunelu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.08.2020 (09:35)     Sekcia bulvar

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) očekává, že počty nakažených novým typem koronaviru na podzim zákonitě dál porostou. Důležité podle něj bude to, aby nepřibývalo vážných případů. Za "světlo na konci tunelu" považuje vakcínu na covid-19. Dostupná by měla být v první polovině příštího roku pro asi 3,5 milionu Čechů, řekl v rozhovoru s ČTK. Od doby, kdy se v Česku objevily první případy nemoci covid-19, uplyne 1. září půl roku. Za tu dobu se nakazilo přes 23.000 lidí a více než 400 zemřelo.

 

Koronavirus ONLINE: 606 obětí v Česku. Prymula promluvil o dodávkách remdesiviru

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.09.2020 (13:02)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví chystá v Česku další zpřísnění opatření, prozradil ministr Roman Prymula (za ANO). Dotkne se hlavně volnočasových aktivit, maximální počet lidí bude 10 - 20, řekl televizi Prima s tím, že výjimku by měly svatby, tam by mohlo být 30 hostů. Podle serveru iRozhlas dochází českým nemocnicím lék remdesivir. Prymula však uklidňuje, Česko o dodávkách léčiva jedná a dorazí asi ještě tento týden. Počet případů v ČR dál roste, v neděli přibylo 1305 nakažených. O víkendech se ale méně testuje. Počet těch, kteří s nemocí covid-19 zemřeli, dosáhl na 606. V nemocnicích je vůbec nejvíc nakažených od začátku epidemie, a to 802. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Přibývá nakažených koronavirem: Druhá pandemie?

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     29.06.2020 (05:00)     Sekcia bulvar

Čísla opět děsí občany, vyznívají dramaticky, ale o druhou vlnu epidemie nejde! V tom se shodne ministr zdravotnictví Adam Vojtěch i epidemiolog Roman Prymula. Karvinsko totiž hlásí rapidní nárůst nakažených Covid-19. V sobotu to bylo v celé republice 260 nakažených a jen v Karviné 122 nových případů.

 

Koronavirus ONLINE: V Česku je rázem o 1775 nakažených méně. Prymula zmínil problém s údaji

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.07.2020 (21:15)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 371 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 15 273 lidí, vyléčených je 11 423 a aktuálně nakažených je pak 3479. Ministerstvo zdravotnictví přitom výrazně revidovalo koronavirové statistiky. Aktuálně nakažených je o 1775 méně než v neděli ráno. Audit údajů nařídil ministr Adam Vojtěch (za ANO). Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 798 nakažených v ČR za den. Rozvolnilo se moc rychle, říká Prymula

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.09.2020 (13:30)     Sekcia bulvar

Česko hlásí 429 mrtvých, koronavirem se dosud nakazilo 27 249 lidí, vyléčených je 19 027 a aktuálně nakažených je 7793. Pátek prolomil další rekord v počtu nakažených za jeden den - přibylo 798 případů. Je to nejvíce od začátku epidemie. Hygienici od 9. září omezí v Praze provoz v restauracích a barech. Od stejného data budou roušky povinné v obchodech a nákupních centrech. A vrátí se i do škol. Podle bývalého hlavního epidemiologa Romana Prymula za růstem čísel může fakt, že se opatření rozvolnila moc rychle. Prymula to řekl pro ČT. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 615 obětí v Česku. Prymula zřejmě vládě navrhne nouzový stav

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.09.2020 (18:15)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví chystá v Česku další zpřísnění opatření, prozradil ministr Roman Prymula (za ANO). Dotkne se hlavně volnočasových aktivit, maximální počet lidí bude 10 - 20, řekl televizi Prima s tím, že výjimku by měly svatby, tam by mohlo být 30 hostů. V neděli pak pro Respekt dodal, že vládě na dalším zasedání zřejmě navrhne vyhlášení nouzového stavu. Počet případů v ČR dál roste, do pondělního večera přibylo 718 nakažených. Byl ale státní svátek, kdy se testuje méně. Počet těch, kteří s nemocí covid-19 zemřeli, dosáhl na 615. V nemocnicích je vůbec nejvíc nakažených od začátku epidemie, a to 820. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Prymula v Blesku: „Covidária“ se možná vrátí. Celoplošná opatření ale neočekávám

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.12.2023 (05:00)     Sekcia bulvar

Covid-19 v Česku opět nabírá na síle, stejně tak jako další respirační onemocnění. Nakažených přibývá, plní se lůžka v nemocnicích. Některé zavírají oddělení a zakazují nebo omezují návštěvy. Co nás čeká v dalších dnech? V pořadu Epicentrum situaci nastínil epidemiolog a bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula.

 

Koronavirus ONLINE: Akce pro 10 až 20 lidí, žádá Prymula. A přes 600 obětí v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.09.2020 (18:10)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví chystá v Česku další zpřísnění opatření, prozradil ministr Roman Prymula (za ANO). Dotkne se hlavně volnočasových aktivit, maximální počet lidí bude 10 - 20, řekl televizi Prima s tím, že výjimku by měly svatby, tam by mohlo být 30 hostů. Pro Blesk Zprávy řekl, že roušky nesundáme zřejmě celou zimu. U středních škol předpokládá distanční výuku, základní školy by zavírat neměly. Přesnou podobu opatření chce Prymula vyhlásit ve středu, nebo v pátek. Počet případů v ČR dál roste, v sobotu přibylo 1983 nakažených, v neděli dalších 720. O víkendech se ale méně testuje. Počet těch, kteří s nemocí covid-19 zemřeli, přesáhl 600, k nedělnímu večeru bylo obětí 601. V nemocnicích je vůbec nejvíc nakažených od začátku epidemie, a to 802. Ve vážném stavu je 181 z nich. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 615 obětí v ČR. Prymula vládě navrhne nouzový stav, Hamáček souhlasí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.09.2020 (19:39)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví chystá v Česku další zpřísnění opatření, prozradil ministr Roman Prymula (za ANO). Dotkne se hlavně volnočasových aktivit, maximální počet lidí bude 10 - 20, řekl televizi Prima s tím, že výjimku by měly svatby, tam by mohlo být 30 hostů. V neděli pak pro Respekt dodal, že vládě na dalším zasedání zřejmě navrhne vyhlášení nouzového stavu. Šéf vnitra Jan Hamáček (ČSSD) o plánu ví a podpoří ho, sdělil iDnesu. Počet případů v ČR dál roste, do pondělního večera přibylo 718 nakažených. Byl ale státní svátek, kdy se testuje méně. Počet těch, kteří s nemocí covid-19 zemřeli, dosáhl na 615. V nemocnicích je vůbec nejvíc nakažených od začátku epidemie, a to 820. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Akce pro maximálně 20 lidí, žádá Prymula. A přes 600 obětí v Česku

Koronavirus ONLINE: Na svatbu 30 hostů a zavření středních škol, žádá Prymula. A přes 600 obětí v ČR

Koronavirus ONLINE: Prymula vládě navrhne nouzový stav. Hamáček i Babiš souhlasí

Leona se sama stará o dva chlapečky s autismem! Nevidím světlo na konci tunelu, říká

Koronavirus ONLINE: 820 lidí v nemocnicích v ČR. A návrh na stavu nouze představí Prymula radě

Koronavirus ONLINE: Aktivity pro maximálně 20 lidí, chce Prymula. A přes 800 lidí v nemocnicích

Prymula dal Babišovi „nůž na krk“. Bez splnění dvou podmínek na konci května u Vojtěcha končí

Koronavirus ONLINE: 1305 případů v Česku za neděli. Svět překonal hranici milionu úmrtí

Koronavirus ONLINE: 11 105 případů za pátek v ČR. A Prymula to po „přepadovce“ schytal

Zaměstnanci Českých drah radostně tančí pro lidi. Vidí světlo na konci tunelu

Koronavirus ONLINE: Střední školy zavřou, předpovídá Prymula. A akce pro maximálně 20 lidí

Koronavirus ONLINE: 606 obětí v Česku. Maďarsko prodlužuje uzavírku hranic

Koronavirus ONLINE: V Česku rázem o 1775 nakažených méně. Prymula zmínil problém s údaji

ŽIVĚ: Prymula o dalším zpřísnění opatření. Zastaví ministr život v Česku?

Prymula: Čeká Česko 14 kritických dnů? A jak zvládnou špitály nápor nemocných

Očkování začalo, ale... Na ostatní lidi se dostane v březnu!

Prymulu naštvala „účelová věc“, u Vojtěcha se ho prý bojí. Ministr promluvil o konci

Prymula pro Blesk: Roušky nesundáme do února. Omezení čeká i dětské kroužky

Koronavirus ONLINE: Prymulův stav nouze prošel na radě. A 1700 nakažených zdravotníků v ČR

Zlověstné ticho kolem Laufera! Už jsou známy výsledky klinických testů

Koronavirus ONLINE: Nouzový stav v ČR od pondělí, žádá Prymula. Nezavřou základky a mateřinky

Koronavirus ONLINE: Přes 800 lidí v nemocnicích, Prymula chce přitvrdit. A nákaza europoslance

Zaměstnanci Českých drah zábavným tanečkem volají konec pandemie: Prý vidí světlo na konci tunelu

Jsme už za vrcholem vlny omikronu? Prymula přidal optimistický výhled na další týdny

Koronavirus ONLINE: Většina Česka zoranžověla. A Prymula znovu přitvrdí v opatřeních

Karlínské hudební divadlo ruší představení až do března: Nevidíme světlo na konci tunelu

Prymula uprostřed krize „neuteče“: Po konci na ministerstvu pomůže vládě v expertní skupině

Koronavirus ONLINE: Nakažených je až půl milionu, tvrdí Prymula. „Umrtví“ vláda Česko?

Světlo na konci tunelu? Vláda chce delší nouzový stav!

Světlo na konci tunelu? Vláda: Od zítra rozvolňujeme

Epidemiolog Prymula: Na přístrojích končí každý sedmý Čech!

Prymula se pustil do Blatného: Rozvolnění byla chyba. A zmínil očkování jako při „pásové výrobě“

Koronavirus ONLINE: Česku hrozí úplné „vypnutí“. Nakažených je až půl milionu, tvrdí Prymula

Prymula prozradil, kdy skončí. A dál se hájí: „Roušku jsem neměl dvě sekundy“

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy