Prymula řekl, jak „utlumí“ život v Česku: Akce venku pro 20 lidí, fotbal bez diváků, divadla mohou hrát

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.09.2020 (22:44)     Sekcia bulvár

Vyhlášení nouzového stavu je podle ministra zdravotnictví Romana Prymuly (za ANO) nutné kvůli potřebným plošným opatřením ke snížení reprodukčního čísla viru, které je stále 1,2. Umožní také pracovní povinnost zdravotníků. Novinářům to řekl na tiskové konferenci s ministrem školství Robertem Plagou (za ANO). Vyhlášen má být od pondělí. Večer pro ČT Prymula upřesnil, jak život v Česku dál omezí. Pro vnitřní aktivity bude platit limit 10 lidí, pro venkovní 20 a zcela bez diváků budou sportovní soutěže.  celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Ředitel Východočeského divadla: Herci mohou začít hrát okamžitě

Zdroj Zdroj: pikant.atlas.cz     04.04.2021 (17:17)     Sekcia bulvar

Podle ředitele by divadla měla mít dovoleno hrát i pro omezený počet diváků. Jedině tak lze dokázat, že návštěva je bezpečná, míní.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula chce nouzový stav na 30 dní. Lídři stran se o něm hádali v Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2020 (12:20)     Sekcia bulvar

Další zpřísnění opatření má v Česku platit má od pondělí, stejně jako nouzový stav, o kterém bude ve středu rozhodovat vláda. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce omezit vnitřní aktivity na deset lidí, venkovní na 20, sportovní soutěže se budou moci hrát, ale zcela bez diváků. Zavedení nouzového stavu ve středu hájil i před poslanci, chce ho na 30 dní. Podle něj sice budou moci divadla dál hrát. ale zákaz bude platit pro muzikály a operu, zpěvem se virus šíří víc. Od 11 hodin odstartovala o nouzovém stavu debata i v Blesku s předsedy sněmovních stran, i tady byla o nouzovém stavu ostrá diskuse. Za úterý přibylo v Česku 1985 nových případů a v nemocnicích leží 825 lidí. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula hájil nouzový stav. Lídři stran se o něm přou v Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2020 (11:10)     Sekcia bulvar

Další zpřísnění opatření má v Česku platit má od pondělí, stejně jako nouzový stav, o kterém bude ve středu rozhodovat vláda. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce omezit vnitřní aktivity na deset lidí, venkovní na 20, sportovní soutěže se budou moci hrát, ale zcela bez diváků. Zavedení nouzového stavu ve středu hájí i před poslanci, podle něj čekají Česko bez dalších opatření další stovky zemřelých a tisíce nakažených. Podle něj sice budou moci divadla dál hrát. ale zákaz bude platit pro muzikály a operu, zpěvem se virus šíří víc. Od 11 hodin odstartovala o nouzovém stavu debata i v Blesku s předsedy sněmovních stran. Za úterý přibylo v Česku 1985 nových případů a v nemocnicích leží 825 lidí. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula hájil nouzový stav. Lídři stran se o něm střetnou v Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2020 (10:50)     Sekcia bulvar

Další zpřísnění opatření má v Česku platit má od pondělí, stejně jako nouzový stav, o kterém bude ve středu rozhodovat vláda. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce omezit vnitřní aktivity na deset lidí, venkovní na 20, sportovní soutěže se budou moci hrát, ale zcela bez diváků. Zavedení nouzového stavu ve středu hájí i před poslanci, podle něj čekají Česko bez dalších opatření další stovky zemřelých a tisíce nakažených. Podle něj sice budou moci divadla dál hrát. ale zákaz bude platit pro muzikály a operu, zpěvem se virus šíří víc. Od 11 hodin začíná o nouzovém stavu debata i v Blesku s předsedy sněmovních stran. Za úterý přibylo v Česku 1985 nových případů a v nemocnicích leží 825 lidí. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula hájil nouzový stav. Lídři stran se o něm pohádali v Blesku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.09.2020 (11:35)     Sekcia bulvar

Další zpřísnění opatření má v Česku platit má od pondělí, stejně jako nouzový stav, o kterém bude ve středu rozhodovat vláda. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce omezit vnitřní aktivity na deset lidí, venkovní na 20, sportovní soutěže se budou moci hrát, ale zcela bez diváků. Zavedení nouzového stavu ve středu hájil i před poslanci, podle něj čekají Česko bez dalších opatření další stovky zemřelých a tisíce nakažených. Podle něj sice budou moci divadla dál hrát. ale zákaz bude platit pro muzikály a operu, zpěvem se virus šíří víc. Od 11 hodin odstartovala o nouzovém stavu debata i v Blesku s předsedy sněmovních stran, i tady byla o nouzovém stavu ostrá diskuse. Za úterý přibylo v Česku 1985 nových případů a v nemocnicích leží 825 lidí. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Živá kultura se vrací, jásal Zaorálek. Nejdřív pro 700 lidí venku, akce uvnitř až později

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.05.2021 (18:37)     Sekcia bulvar

Od pondělí 17. května bude možné pořádat kulturní akce venku s maximální účastí 700 sedících diváků. Podmínkou bude buď absolvování testu, odstup nejméně 14 dnů od očkování, nebo maximálně 90 dnů od prodělání nemoci covid-19. Podmínkou bude také stále ochrana dýchacích cest. Na tiskové konferenci po jednání vlády to v pondělí řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). Kulturní akce, které se konají v uzavřených prostorách, vláda zřejmě povolí o týden později.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula káral pivaře v hloučcích a pět tisíc pro seniory ve Sněmovně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.10.2020 (11:00)     Sekcia bulvar

Roušky budou od středy v Česku povinné i venku na území obcí, pokud budou lidé od sebe blíže než dva metry, a také v autě, oznámil ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Výjimku mají rodiny. Prymula na twitteru pak pokáral lidi, kteří se nazdory vládním opatřením o víkendu a s pivem v ruce shlukovali venku. Sněmovna v úterý zřejmě rozhodne, jestli pošle do závěrečného schvalování návrh poslat seniorům 5000 korun tzv. rouškovného. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Národní divadlo bude hrát pro 2500 lidí, Česká filharmonie jen pro pětinu

Zdroj Zdroj: pikant.atlas.cz     18.08.2020 (15:15)     Sekcia bulvar

Budovy pražského Národního divadla jsou koncipované tak, že od 1. září mohou dovnitř vpustit 2500 diváků. Česká filharmonie přivítá jen 500 lidí.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula v ČR přitvrdil. Hospody zavřou ve 22:00, na fotbal nejvýš 2000 lidí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.09.2020 (13:10)     Sekcia bulvar

Nový ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) oznámil ve středu další zpřísnění opatření v Česku, kde za úterý přibylo 2394 nakažených koronavirem. Restaurace a bary budou muset zavírat ve 22:00 už od čtvrtka. Ve stejný den omezí i sportovní akce pro diváky ma 2000 sedících. Na vnitřních akcích bude moci být nejvýš 1000 sedících lidí ve více sektorech nebo 500 v jednom. Tým Chytré karantény zveřejnil data o tom, jak se daří v Česku trasovat koronavirus. Z údajů je například patrné, že za posledních 14 dní je nedořešených 2525 pozitivních případů a 4486 rizikových kontaktů. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Nouzový stav v ČR od pondělí. Akce pro 10 lidí a sport bez diváků, žádá Prymula

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.09.2020 (22:25)     Sekcia bulvar

Ministerstvo zdravotnictví chystá v Česku další zpřísnění opatření, prozradil ministr Roman Prymula (za ANO). Platit má od pondělí, stejně jako nouzový stav, o kterém bude ve středu rozhodovat vláda. Ministr chce chce omezit vnitřní aktivity na deset lidí, venkovní na 20, sportovní soutěže se budou moci hrát, ale zcela bez diváků, řekl České televizi. Ve středu navíc ministerstvo školství zveřejní omezení, která dopadnou na školy, podle ministra školství Roberta Plagy (za ANO) se nedotkne základních a mateřských škol a nižších ročníků víceletých gymnázií. Střední školy přejdou na distanční výuku v rizikových regionech, opatření má trvat dva týdny. A Sasko od října umožní vstup lidem z Česka bez nutnosti karantény, pokud jejich pobyt nepřesáhne 24 hodin. Počet případů v ČR dál roste, v pondělí přibylo 1285 nakažených, do úterního podvečera dalších 910. Počet těch, kteří s nemocí covid-19 zemřeli, dosáhl 635. V nemocnicích je vůbec nejvíc nakažených od začátku epidemie, a to 825. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Prymula hájí nouzový stav. Zmínil stovky zemřelých a zákaz muzikálů

Koronavirus ONLINE: Akce pro 10 až 20 lidí, žádá Prymula. A přes 600 obětí v Česku

Koronavirus ONLINE: ČR je v nouzovém stavu. Prymula přitvrdí a posvětil miliony na vakcíny

Koronavirus ONLINE: Prymula vyhrožuje dalším přitvrzením. A posvětil miliony na vakcíny

Koronavirus ONLINE: Akce pro maximálně 20 lidí, žádá Prymula. A přes 600 obětí v Česku

Koronavirus ONLINE: Pozitivní testy jsou jen vrchol ledovce, varuje Prymula. A kárá pivaře v hloučcích

„Mega akce nepustíme,“ řekl k létu Babiš. Za letní tábory i limit 500 osob se ale přimluvil

Prymula promluvil o černém lednu v Česku: 20 tisíc případů denně a zahlcené nemocnice

Nová pravidla pro divadla kvůli pandemii: Hrát se jim nevyplatí. A Hrušínský vyjádřil obavu

Revoluce v pražských divadlech: Hry vysílají v televizi, herci z Národního zase učí děti

„Totální chaos a zmar!“ Divadla se pustila do Prymuly kvůli zákazu zpěvu, tratí miliony

Koronavirus ONLINE: Prymula promluvil o návratu na ministerstvo. A Babiš hlásí nadějný lék

Prymula: Zahrádky restaurací jsou menší riziko než okénka. Pro otevření je i Zaorálek

Koronavirus ONLINE: ČR je v nouzovém stavu. Prymula přitvrdí a školy dostanou respirátory

Prymula v Blesku o opičích neštovicích: Šířit se mohou kdekoliv! Najde se hyperšiřitel?

Změny v kultuře: Od příštího pondělí akce pro 700 lidí venku, brzy možná také uvnitř

Prymula: Zavřou se kina, divadla, fitka i zoo. V hospodě jen do 20:00 a 4 lidi u stolu

Koronavirus ONLINE: Prymula prosí lékaře o pomoc, zmínil rozdělené Česko. A 24 mrtvých za den

Koronavirus ONLINE: Přes milion případů v Česku. A Babiš hlásí další nadějný lék

Den D v Česku: Na popcorn v kině zapomeňte, říká expert. Povolí akce pro 500 lidí?

Koronavirus ONLINE: Roušky i venku a 11 984 případů za úterý. „Umrtví“ vláda život v Česku?

Prymula se brání: To smím být pouze doma? Šéf ČT Dvořák označil fotbal za součást své práce

Koronavirus ONLINE: Střední školy zavřou, předpovídá Prymula. A akce pro maximálně 20 lidí

Koronavirus ONLINE: Česku hrozí úplné „vypnutí“. Nakažených je až půl milionu, tvrdí Prymula

Koronavirus ONLINE: Prymula ve Sněmovně hájí nouzový stav, zmínil stovky zemřelých

Nekvasil: Divadla mohou hrát pro půlku hlediště, návrh opatření je nesmyslný

Koronavirus ONLINE: Akce pro maximálně 20 lidí, žádá Prymula. A omezí i výuku na školách

Koronavirus ONLINE: Roušky povinně i venku, 1500 mrtvých v ČR a 8076 případů za pondělí

Koronavirus ONLINE: Téměř 12 500 případů za sobotu v ČR. Prymula promluvil o tvrdém lockdownu

Prymula řekl, kde se v Česku dá přitvrdit. A zmírnění opatření radí až od stovek případů

Chaos kolem sundání roušek v Česku: Vojtěch mluví o květnu, Prymula o červnu

Koronavirus ONLINE: 606 obětí v Česku. Prymula promluvil o dodávkách remdesiviru

Lidi by měli žít v komunitách tří rodin, míní Prymula. Promluvil o vakcíně a rouškách na podzim

Koronavirus ONLINE: Nakažených je až půl milionu, tvrdí Prymula. „Umrtví“ vláda Česko?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy