Koronavirus ONLINE: Nová opatření už od pondělí, oznámil Prymula. A 29 mrtvých za den v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.10.2020 (21:15)     Sekcia bulvár

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) má v přípravě opatření proti šíření koronaviru další terč - možné uzavření druhého stupně základní škol. S takovým řešením ale podle informací Blesk Zpráv nesouhlasí šéf resortu školství Robert Plaga (za ANO). Plagovi opatření nedává smysl, pokud by se neomezilo shlukování dětí i jinde. Úplně jasno bude až v pátek na další Prymulově tiskovce, kde všechna opatření představí. Televizi Nova řekl, že platit budou už od pondělí.  Česko mezitím získalo prvenství v Evropské unii, je tu nejvyšší podíl pozitivních testů. Za pondělí přibylo 3118 případů, o úterního podvečera dalších 1611. Podle údajů ministerstva zdravotnictví prudce roste počet těch, kteří s koronavirem zemřeli. Rekordních 29 obětí přibylo do smutné statistiky v neděli, v pondělí dalších 25 a v úterý zatím nemocnice hlásí osm obětí. Rumunsko od středy zařadí Česko a Slovensko kvůli koronaviru na seznam rizikových zemí. Po příjezdu z obou zemí budou muset lidé do 14denní karantény. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: Nejasná čísla za neděli, nová opatření a Prymula odmítl promoření ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.10.2020 (20:31)     Sekcia bulvar

V Česku od pondělí začínají platit nová opatření, premiér Andrej Babiš (ANO) ale už zmínil, že ve středu dojde k jejich zpřísnění. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) odmítl pro CNN Prima News strategii promoření celé populace. V ČR za neděli přibylo kvůli chybě laboratoří pouhých 541 případů. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 4457 případů za úterý v ČR. A „zásadní“ opatření od pondělí, oznámil Prymula

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.10.2020 (08:40)     Sekcia bulvar

Česko čekají další přitvrzení v boji proti koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce nová,  „zásadnější“,  opatření oznámit v pátek, platit budou od pondělí 12. října, řekl televizi Nova. Jaké budou, ale neřekl. Už dřív přitom naznačil, že jednou z variant je zavření druhých stupňů základních škol. S tím ale nesouhlasí nesouhlasí šéf resortu školství Robert Plaga (za ANO). Vláda také podle Prymuly projedná příští týden povolání mediků do nemocnic. Za úterý přibylo v Česku rekordních 4457 nových případů koronaviru, od začátku epidemie se infekce potvrdila u víc než 90 tisíc lidí.  Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula prosí lékaře o pomoc, zmínil rozdělené Česko. A 24 mrtvých za den

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.10.2020 (19:00)     Sekcia bulvar

V Česku platí od pondělí na 30 dní nouzový stav a další s ním spojená opatření. Většina středních škol je zavřená, v hospodách může k jednomu stolu nejvýš šest hostů a na vnitřní akce maximálně deset lidí, sport je bez diváků. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) po pondělním jednání vlády sdělil, že pokud by 30 až 40 procent obyvatel země nerespektovalo současná opatření, zhruba za deset dnů by se muselo přitvrdit. V otevřeném dopise vyzval lékaře, aby situaci nezlehčovali - a přiznal, že ji Česko podcenilo. Za pondělí zatím přibylo 1250 případů, za neděli dosud rekordních 24 mrtvých. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: 4457 případů za úterý v ČR. A další opatření už od pondělí, oznámil Prymula

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.10.2020 (06:00)     Sekcia bulvar

Česko čekají další přitvrzení v boji proti koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymule chce nová opatření oznámit v pátek, platit budou od pondělí 12. října, řekl televizi Nova. Jaké budou, ale neřekl. Už dřív přitom naznačil, že jednou z variant je zavření druhých stupňů základních škol. S tím ale nesouhlasí nesouhlasí šéf resortu školství Robert Plaga (za ANO). Nedává mu smysl, pokud by se neomezilo shlukování dětí i jinde. Za úterý přibylo v Česku rekordních 4457 nových případů koronaviru, od začátku epidemie se infekce potvrdila u víc než 90 tisíc lidí.  Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Prymula požádal o odklady u kulturních akcí. A již 823 mrtvých v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.10.2020 (18:15)     Sekcia bulvar

Česko čekají další přitvrzení v boji proti koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce nová, „zásadnější“, opatření oznámit v pátek, platit budou od pondělí 12. října. Dotknou se volnočasových aktivit a budou na dva týdny. Už dřív přitom naznačil, že jednou z variant je zavření druhých stupňů základních škol. Prymula se také sešel se zástupci kultury a organizátory akcí požádal o odložení jejich aktivit. Za úterý přibylo v Česku rekordních 4457 nových případů koronaviru, za středu zatím 2622, celkově pak od začátku epidemie se covid-19 potvrdil ve více než 92 tisících případech a zemřelo 823 nakažených.  Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Zeman je pro „drastická opatření“. A Prymula zmínil stovky mrtvých

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.10.2020 (11:25)     Sekcia bulvar

Při nepříznivém vývoji pandemie koronaviru bude v Česku umírat s covidem-19 200 lidí denně. Na twitteru to uvedl ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO), který tak reagoval na petici volající po zrušení koronavirových opatření. Za ní stojí například kardiochirurg Jan Pirk nebo šéf stomatologů Roman Šmucler. Prezident Miloš Zeman na CNN Prima News podpořil v řešení situace „drastická opatření“, připustil i karanténu Prahy. V Česku od pondělí začne platit nouzový stav řada omezení, jak situaci zvládáme, zhodnotí pro Blesk Zprávy od 12 hodin i premiér Andrej Babiš (ANO). Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Češi mají v EU nelichotivé prvenství. Prymula i Kubek prosí o pomoc

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.10.2020 (09:35)     Sekcia bulvar

Česko má nejvyšší podíl pozitivních testů z celé Evropské unie, podle údajů na webu ministerstva zdravotnictví je klouzavý průměr za posledních sedm dnů přes 15 procent. V Německu je to jen zhruba procento. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) varoval, že pokud by 30 až 40 procent obyvatel země nerespektovalo současná opatření, za deset dnů by se muselo přitvrdit. Prymula se obrátil na lékaře, aby pandemii nezlehčovali. Šéf lékařské komory Milan Kubek zase na veřejnost, aby dodržovala opatření. Za pondělí přibylo 3119 případů, za neděli rekordních 24 mrtvých. A americký prezident Donald Trump opustil po nákaze koronavirem nemocnici a vrátil se k práci v Bílém domě. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE „Zásadní“ opatření od pondělí, oznámil Prymula. A Maláčová v izolaci

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.10.2020 (10:24)     Sekcia bulvar

Česko čekají další přitvrzení v boji proti koronaviru. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) chce nová, „zásadnější“, opatření oznámit v pátek, platit budou od pondělí 12. října. se dotknou volnočasových aktivit a budou na dva týdny. Uzavření Prahy ani jiných měst to nebudou řekl ministr ČT 24. Už dřív přitom naznačil, že jednou z variant je zavření druhých stupňů základních škol. S tím ale nesouhlasí nesouhlasí šéf resortu školství Robert Plaga (za ANO). Vláda také podle Prymuly projedná příští týden povolání mediků do nemocnic.Po setkání s nakaženým se do domácí izloace uchýlila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).  Za úterý přibylo v Česku rekordních 4457 nových případů koronaviru, od začátku epidemie se infekce potvrdila u víc než 90 tisíc lidí.  Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Prymula ohlásil tvrdá omezení: Zavřou se kina, fitka i bazény. V hospodě nově jen do 20:00

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.10.2020 (16:45)     Sekcia bulvar

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) na čtvrteční tiskovce oznámil, jaká nová opatření ochromí život v Česk. Již od půlnoci ze čtvrtka na pátek začnou platit opatření jako je uzavření fitness center, bazénů či omezení otevírací doby restaraucí do 20:00, kdy lidé v nich budou moci sedět max. po 4 lidech u stolu. Od pondělí čekají Česko další opatření, vyhlášená na 14 dní. Uzavřou se mj. kina a divadla. Nová omezení se dotknout i škol. Co všechno vláda „umrtví“?

 

Koronavirus ONLINE: 3100 případů za neděli, Prymula odmítl promoření ČR. A vláda znovu přitvrdí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.10.2020 (06:05)     Sekcia bulvar

V Česku od pondělí začínají platit nová opatření, premiér Andrej Babiš (ANO) ale už zmínil, že ve středu dojde k jejich zpřísnění. Vláda by o nich měla rozhodnout dnes. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) odmítl pro CNN Prima News strategii promoření celé populace. V ČR za neděli přibylo 3104 případů, o víkendech se ale méně testuje. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Metnar dal ránu malým obchodům, 7360 mrtvých v ČR a Prymula u Babiše

Koronavirus ONLINE: Rána pro malé obchody od ministra, 7360 mrtvých v ČR a Prymula u Babiše

Koronavirus ONLINE: Češi se v nárůstu nakažených dotahují Španěly. A Trump se zbavil roušky

Koronavirus ONLINE: 1164 případů za jediný den v ČR. A Prymula ukázal na viníky

Koronavirus ONLINE: Vláda zasedne mimořádně kvůli obchodům, 7334 mrtvých v ČR a Prymula u Babiše

Koronavirus ONLINE: Prymula chce ve školách den volna navíc. A připustil další opatření

Koronavirus ONLINE: 798 nakažených v ČR za den. Rozvolnilo se moc rychle, říká Prymula

Koronavirus ONLINE: Trump se cítí jako jura a půjde z nemocnice. Prymula prosí lékaře o pomoc

Koronavirus ONLINE: Češi se v nárůstu nakažených dotahují Španěly. A smršť fám o Trumpovi

Koronavirus ONLINE: 5335 nakažených za středu. A Prymula vyslal Čechům „důležitý vzkaz“

Koronavirus ONLINE: Restaurace zavřou ve 22:00 už ve čtvrtek, oznámil Prymula. Omezí i sportovní akce

Koronavirus ONLINE: 252 mrtvých v ČR. Prymula zmínil manipulaci s virem a 2. vlnu

Koronavirus ONLINE: Metnar dal ránu malým obchodům, 7334 mrtvých v ČR a Prymula u Babiše

Koronavirus ONLINE: Prymula vyslal „důležitý vzkaz“ Čechům. Zmínil dramatický nárůst čísel

Koronavirus ONLINE: Prymula přitvrdí opatření. A Česko odtajnilo data o zahlcení hygieny

Koronavirus ONLINE: Česko odtajnilo data o zahlcení hygieny. A Prymula přitvrdí opatření

Koronavirus ONLINE: Prymula místo Vojtěcha, Babiš žádá zodpovědnost. A skok v počtu obětí v ČR

Koronavirus ONLINE: 227 mrtvých v ČR. Vláda schválila stav nouze do 17.5. dle přání KSČM

Koronavirus ONLINE: Téměř 15 tisíc případů v ČR. A 46 nakažených v Alzheimercentru v Jihlavě

Koronavirus ONLINE: Zeman razí tvrdost, Prymula chystá nová opatření. Budou i dlouhodobá

Koronavirus ONLINE: Prymula chce ve školách den volna navíc. A hospody zavřou ve 22:00?

Koronavirus ONLINE: 10 tisíc mrtvých v ČR. Prymula odmítl nabídku Babiše na zmocněnce

Koronavirus ONLINE: 14 924 případů v ČR. Do Prahy se vrací roušky, na Kutnohorsku končí

Koronavirus ONLINE: Prymulu hlídá policejní ochranka. A 10 273 případů v ČR za pondělí

Koronavirus ONLINE: Varování před třetí vlnou, 7334 mrtvých v ČR a Prymula zakotvil u Babiše

Ministr Prymula: Nová tvrdá pravidla kvůli koronaviru

Koronavirus ONLINE: 19 mrtvých za den v ČR. Půlka národa odmítá budoucí vakcínu

Koronavirus ONLINE: Prymula v ČR přitvrdil. Hospody zavřou ve 22:00, na fotbal nejvýš 2000 lidí

Koronavirus ONLINE: Skoro 100 tisíc případů v ČR. Babiš nevyloučil vypnutí ekonomiky

Koronavirus ONLINE: Zeman přijal Prymulu, nástupce Vojtěcha slíbil jednoznačná opatření

Koronavirus ONLINE: Přitvrzení v Česku bude už od soboty. Hamáček: Vývoj je alarmující

Koronavirus ONLINE: Neočkovaným se v Česku zavřou i sportovní haly. A nová opatření čekají lyžaře

Koronavirus ONLINE: Děti zavlekly covid do Klokánku, ředitelka z nemocnice prosí o pomoc

Koronavirus ONLINE: Špatná zpráva pro Karvinsko. A Prymula promluvil o schůzce s Vojtěchem

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy