Miliardy na boj s covidem: Vláda podpoří lidi ze zavřených firem i umělce a sport

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.10.2020 (13:33)     Sekcia bulvár

Umělci a podnikatelé v kultuře budou moci žádat o dotaci v pokračování programu COVID kultura. Na tuto pomoc je v něm vyčleněno 750 milionů korun. Vláda ve středu také schválila půl milardy na pokračování programu COVID sport. Kompenzovány budou náklady vynaložené na zrušení sportovní události. Podnikatelé, kterým vláda v boji proti koronaviru nařídila zavření nebo omezení provozu, budou moci žádat o příspěvek na komerční nájem za třetí čtvrtletí. Stát jim přispěje 50 procent z celkového nájemného za toto období, maximálně však 10 milionů korun. A především, vláda prodloužila poskytování jednoho z příspěvků z programu Antivirus do konce roku, a to příspěvku A. Firmám, které musely zavřít, stát proplatí celé mzdy s odvody až do 50 000 korun. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Miliardy na boj s covidem: Vláda podpoří pracovníky zavřených firem i umělce a sport

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.10.2020 (11:00)     Sekcia bulvar

Umělci a podnikatelé v kultuře budou moci žádat o dotaci v pokračování programu COVID kultura. Na tuto pomoc je v něm vyčleněno 750 milionů korun. Vláda ve středu také schválila půl milardy na pokračování programu COVID sport. Kompenzovány budou náklady vynaložené na zrušení sportovní události. Podnikatelé, kterým vláda v boji proti koronaviru nařídila zavření nebo omezení provozu, budou moci žádat o příspěvek na komerční nájem za třetí čtvrtletí. Stát jim přispěje 50 procent z celkového nájemného za toto období, maximálně však 10 milionů korun. A především, vláda prodloužila poskytování jednoho z příspěvků z programu Antivirus do konce roku, a to příspěvku A. Firmám, které musely zavřít, stát proplatí celé mzdy s odvody až do 50 000 korun. Na svém twitteru to oznámila ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD).

 

ŽIVĚ: Vláda kvůli covidu podpoří lidi ze zavřených firem i umělce a sport. Jak přesně?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.10.2020 (12:25)     Sekcia bulvar

Umělci a podnikatelé v kultuře budou moci žádat o dotaci v pokračování programu COVID kultura. Na tuto pomoc je v něm vyčleněno 750 milionů korun. Vláda ve středu také schválila půl milardy na pokračování programu COVID sport. Kompenzovány budou náklady vynaložené na zrušení sportovní události. Podnikatelé, kterým vláda v boji proti koronaviru nařídila zavření nebo omezení provozu, budou moci žádat o příspěvek na komerční nájem za třetí čtvrtletí. Stát jim přispěje 50 procent z celkového nájemného za toto období, maximálně však 10 milionů korun. A především, vláda prodloužila poskytování jednoho z příspěvků z programu Antivirus do konce roku, a to příspěvku A. Firmám, které musely zavřít, stát proplatí celé mzdy s odvody až do 50 000 korun. Sledujte tiskovou konferenci vlády.

 

Čekáme na tiskovku: Vláda kvůli covidu podpoří lidi ze zavřených firem i umělce a sport

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.10.2020 (12:25)     Sekcia bulvar

Umělci a podnikatelé v kultuře budou moci žádat o dotaci v pokračování programu COVID kultura. Na tuto pomoc je v něm vyčleněno 750 milionů korun. Vláda ve středu také schválila půl milardy na pokračování programu COVID sport. Kompenzovány budou náklady vynaložené na zrušení sportovní události. Podnikatelé, kterým vláda v boji proti koronaviru nařídila zavření nebo omezení provozu, budou moci žádat o příspěvek na komerční nájem za třetí čtvrtletí. Stát jim přispěje 50 procent z celkového nájemného za toto období, maximálně však 10 milionů korun. A především, vláda prodloužila poskytování jednoho z příspěvků z programu Antivirus do konce roku, a to příspěvku A. Firmám, které musely zavřít, stát proplatí celé mzdy s odvody až do 50 000 korun. Čekáme na tiskovou konferenci kabinetu, původně ohlášenou na 8:30.

 

Vysíláme: Hamáček o pandemickém zákonu, Prymulovi na fotbale a zavřených obchodech

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.02.2021 (12:50)     Sekcia bulvar

Čísla nakažených covidem-19 stále rostou, a tak vláda nakonec v pondělí všechny maloobchody neotevře. Co říká ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na včerejší fotbalové utkání, kterého se v době pandemie zúčastnil i epidemiolog Roman Prymula, který přitom vyzýval k tvrdému lockdownu? Jak Hamáček vnímá aktuální dohody kolem konce nouzového stavu a pandemického zákona, na kterém se vláda domlouvala s opozií a který nyní míří do Senátu? Nejen o tom, ale i o atmosféře v sociální demokracii bude řeč v dnešním Epicentru Blesku. Sledujte od 13:00.

 

Davy Čechů na zavřených sjezdovkách: Kolaps v Monínci, hlava na hlavě na Ještědu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.12.2020 (16:05)     Sekcia bulvar

Vleky stojí, lyžařské areály doplatily na vládní nařízení a musely 26. prosince pro letošek uzavřít. To ale lidem nebrání v tom, aby si udělali výlet za sněhem. A tak sjezdovku v Monínci obsadily rodiny s dětmi - se sáňkami či boby. Podobná situace je i jinde. Bobuje se na zavřených sjezdovkách na Šumavě, davy lidí se pak vydaly i na Ještěd.

 

Koronavirus ONLINE: Vláda schválila pomoc umělcům i podnikatelům. A 8325 případů v ČR za den

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.10.2020 (09:25)     Sekcia bulvar

Další vlna restrikcí zasáhla Česko. Bary, restaurace a první stupeň základních škol musely zavřít, na veřejnosti pak je pak zakázáno pít alkohol. Vláda na druhou stranu ve středu schválila kompenzace pro podnikatele zasažené pandemií, umělce, ale třeba i zájezdové dopravce. Česko v pondělí zaznamenalo rekordních 54 úmrtí s covidem a za úterý přibylo opět přes osm tisíc případů: 8325. Dění kolem šíření nemoci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Babiše sepsul Vystrčil kvůli očkovací strategii. A 12 070 úmrtí v ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.01.2021 (13:25)     Sekcia bulvar

Skóre protiepidemického systému PES kleslo v ČR na 85 bodů - a to i díky poklesu reprodukčního čísla. Přes 12 tisíc se však naopak přehoupl počet úmrtí nakažených covidem-19. V pondělí letos poprvé zasedne vláda, která by měla řešit i situaci v zavřených skiareálech, kde lidé čile bobují a sáňkují. Koronavirem se nakazil i český basketbalista v NBA Tomáš Satoranský. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Smrt má žně! Za posledních 8 dní skonalo s covidem 78 lidí

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     01.08.2022 (05:00)     Sekcia bulvar

Koronavirus ani přes prázdniny nepolevuje. Naopak je znovu hrozivější, potvrzují smutná čísla. V červenci s covidem v Česku zemřelo 146 lidí, tedy více než za červen a květen dohromady!

 

Koronavirus ONLINE: Vláda probere další rozvolnění. A očkování pro lidi 60+ už tento týden

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.04.2021 (07:20)     Sekcia bulvar

Vláda Andreje Babiše (ANO) bude v pondělí posuzovat další možné rozvolnění opatření v Česku, které by mohlo přijít na řadu od pondělí 26. dubna. Podle premiéra mají být prioritou dál školy a také sport, například vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) zmiňoval i možné otevření zahrádek restaurací. Koncem týdne by se registrace pro očkování proti covidu mohly otevřít pro lidi nad 60 let. V sobotu v Česku přibylo 1529 případů koronaviru, je nejméně za sobotu od začátku září. Lidí s covidem-19 v nemocnicích je nejméně od poloviny října, k sobotě 4052. Ve vážném stavu jich je 938, nejméně od počátku roku. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Nová omezení v ČR: Co všechno je zakázané a jak se vyznat v restrikcích Babišovy vlády?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.10.2020 (05:00)     Sekcia bulvar

Enormní nárůst počtu nakažených covidem ve čtvrtek dohnal vládu k mimořádnému jednání. A jak ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) navrhl, tak se stalo. Situace je podle něj totiž velice alarmující. Tvrdá opatření mají od pondělí platit dva týdny. Vláda zmrazila kulturu, sport, prakticky všechen volný čas a s ním i podnikání tisíců lidí. Posilovny a bazény zavřela už od půlnoci ze čtvrtka na pátek. 

Koronavirus ONLINE: Vláda probere další rozvolnění. A nově nakažených přibylo nejméně od září

Hackeři chtějí 1,5 miliardy. Zaútočili na stovky firem, zavřít musely i supermarkety

Pro nemocné s covidem 100 procent mzdy: Vláda chce motivovat lidi, aby zůstali doma

Rekordní aukce díly od Banksyho: Skartované plátno za půl miliardy!

Koronavirus ONLINE: 3519 hospitalizovaných v ČR. A vláda „seškrtala“ svatby a pohřby

Koronavirus ONLINE: Přes 12 tisíc úmrtí v ČR. A vláda bude řešit problém skiareálů

Potkáte je za přepážkou: Muzikálové zpěvačky z karlínského divadla poslal jejich ředitel pracovat na poštu

Vážné případy v Praze: Počty hospitalizovaných s covidem stoupají, hlásí nemocnice

ŽIVĚ: Rok s covidem. Experti, vědci či Blatný o dopadech na Česko i obavách lidí z pandemie

Vláda probere střídání času i „last minute“ návrh Maláčové na dřívější důchod pro náročné profese

Zvrat v případu miliardové razie: Dalších 2500 podvedených, škoda je už přes dvě miliardy!

Koronavirus ONLINE: „Trumpův koktejl“ pro širší okruh Čechů. A změna na sportovištích

Odborníci na telefonu Blesku znovu už v úterý! Poradí s prevencí civilizačních nemocí i covidem

Vláda požádá o dalších 30 dní nouzového stavu? A testování povinně i u nejmenších firem

Jih Evropy prodlužuje koronavirová opatření: Itálii a francouzská letoviska čeká přísný metr

Vláda chce nouzový stav až do konce dubna. A testování povinně i u nejmenších firem

Blamáž za miliardu! Policie stíhá tři lidi kvůli investičnímu podvodu s kryptoměnou

Koronavirus ONLINE: Vláda rozvolní opatření pro sport na hřišti. A odrazila kritiku soudu

Koronavirus ONLINE: Armádní špitál jede ku Praze. A vláda „seškrtala“ svatby a pohřby

400 korun na „hlavu“ v zavřených provozovnách, kývla vláda. Pomoc vlekařům odložila

Koronavirus ONLINE: Vláda chce dalších 30 dní nouzového stavu. A Maláčová tepe Havlíčka

Vláda požádá o dalších 30 dní nouzového stavu, testy se budou týkat i nejmenších firem

Nemocnici došel kyslík, 22 pacientů s covidem zemřelo. Indie řeší i smutný rekord

Babišova vláda kvůli covidu zavřela obchody a omezila pohyb. Jak to bylo před rokem?

Vláda o zakázkách za miliardy: Česko chce americké stíhačky F-35! Ruší tendr na bojová vozidla

Nový šéf v boji s covidem: Co teď čekat od Prymuly?

S covidem na plastiku i do lázní: Blatný chce zapojit do péče další zdravotnická zařízení

Konkurenceschopnost firem s vládní pomocí vzroste, shodují se experti. Nad čím ale pochybují?

Covid ničí nejen umělce, ale i přidružené obory. „Živé streamy výdělek nepokryjí ani zdaleka," říká videotechnik

Vláda řeší s odbory a zaměstnavateli rozpočet se sekerou 280 miliard. Kde Stanjura škrtal?

Už přes 2000 mrtvých s covidem v Izraeli. Ale vláda bude jednat o uvolnění přísných opatření

Koronavirus v Praze: Přes šest tisíc případů za týden, počet lidí v nemocnicích klesl

Pomoc lidem po krachu Bohemia Energy „zalepí“ stát. Vládní změna dávek vyjde na 2 miliardy

Vláda projedná nový rozpočet: „Sekeru“ stáhli na 280 miliard korun

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy