Středula chce kvůli covidu 16. listopadu volno. Vláda to posoudí, ekonom a firmy to odmítají

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.11.2020 (12:55)     Sekcia bulvár

Odbory navrhují vládě, aby na 16. listopadu, případně i na 13. listopadu, stanovila den pracovního volna, což by spolu s víkendem a státním svátkem 17. listopadu pomohlo zamezit šíření koronaviru a zlepšit kritickou situaci v nemocnicích. Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula to v neděli řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Podle ministra vnitra a předsedy Ústředního krizového štábu Jana Hamáčka (ČSSD) jde o dobrý nápad. Proti v principu není ani premiér Andrej Babiš (ANO), vláda to podle něj ale může jen doporučit. Ostře proti návrhu jsou ale naopak zaměstnavatelé, ptají se, kdo to zaplatí. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Středula navrhuje kvůli covidu 16. listopadu volno. Hamáček souhlasí, ekonom odsuzuje

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.11.2020 (18:43)     Sekcia bulvar

Odbory navrhují vládě, aby na 16. listopadu, případně i na 13. listopadu, stanovila den pracovního volna, což by spolu s víkendem a státním svátkem 17. listopadu pomohlo zamezit šíření koronaviru a zlepšit kritickou situaci v nemocnicích. Předseda Českomoravská konfederace odborových svazů Josef Středula to v neděli řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Podle ministra vnitra a předsedy Ústředního krizového štábu Jana Hamáčka (ČSSD) jde o dobrý nápad.

 

Koronavirus ONLINE: Firmy zuří kvůli plánu na volno navíc v listopadu. A „důchoďáky“ bez testů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.11.2020 (12:20)     Sekcia bulvar

V Česku za neděli přibylo 3608 případů koronaviru. To je nejnižší údaj od 11. října, zatím je ale otázkou, kolik bylo v neděli provedených testů. Zaměstnavatelé nesouhlasí s návrhem odborů, aby vláda na 16. listopadu, případně na 13. listopadu, stanovila pracovní volno. Ptají se, kdo to zaplatí. Návrh šéfa odborů Josefa Středuly původně přivítal vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Většina domovů seniorů nestihne do středy začít s nařízeným testováním, testy ještě nedostaly. Asociace poskytovatelů péče žádá o úpravu nařízení. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Vláda chce od Sněmovny prodloužení nouzového stavu o měsíc. Jak ovlivní advent v Česku?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.11.2020 (14:55)     Sekcia bulvar

Vláda žádá Sněmovnu o možnost prodloužit nouzový stav o 30 dnů do 20. prosince. Návrh schválila na pondělním zasedání, sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Nouzový stav zatím v Česku kvůli epidemii covidu-19 platí od 5. října do 20. listopadu. Vláda i naposledy žádala poslance, aby umožnili prodloužení o 30 dnů, zákonodárci však připustili jen posun z 3. na 20. listopadu. O posledním návrhu kabinetu by měli rozhodovat ve čtvrtek.

 

Středula skončil po upozornění Blesku v čele odborů! Přiznal chybu u placení příspěvků

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.03.2024 (17:54)     Sekcia bulvar

Odborový předák Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula není předsedou této centrály, přišel tak o pravomoci šéfa odborů. Jeho členství mu mělo zaniknout kvůli neplacení příspěvků, od listopadu byl patrně neoprávněně i šéfem odborářské centrály ČMKOS. Na situaci kolem Středuly opakovaně upozorňoval deník Blesk. Dne 25. března se mimořádně sejde sněm, který může zvolit nového předsedu. Středula si na něm chce  znovu říct o mandát předsedy centrály. K manévrům uvnitř odborů se vyjádřil také premiér Petr Fiala (ODS). Podle něj to, že Středula není šéfek ČMKOS, neohrozí činnost tripartity.

 

„Chudší, protože jsem Čech? Neakceptovatelné!“ zuří Středula u důchodů. Ekonom ale posílá jasný vzkaz

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.04.2023 (12:43)     Sekcia bulvar

Za nevyhnutelné považuje zvyšování věku odchodu do důchodu poradce premiéra a ekonom Štěpán Křeček. Řekl to na TV Prima v pořadu Partie. Podobně nevyhnutelné je podle něj i to, že budou důchody vůči průměrné mzdě procentuálně klesat a lidé by se měli na důchod lépe pojistit - a to i kvůli tomu, že už nyní žijeme na obrovský dluh. Oponoval mu odborový předák Josef Středula, který považuje za neakceptovatelné to, že jen proto, že jsme Češi, tak musíme myslet na to, že budeme chudší. 

 

Středula skončil v čele odborů! Odboráři svolají mimořádný sněm, zvolí si ho opět za předsedu?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.03.2024 (12:04)     Sekcia bulvar

Odborový předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula není předsedou této centrály, přišel tak o pravomoci šéfa odborů. Jeho členství mu mělo zaniknout kvůli neplacení příspěvků, od listopadu byl patrně neoprávněně i šéfem odborářské centrály – tedy Českomoravské konfederace odborových svazů. Dne 25. března se mimořádně sejde sněm, který může zvolit nového předsedu. Středula si na něm chce  znovu říct o mandát předsedy centrály. 

 

Středula skončil po upozornění Blesku v čele odborů! Fiala: Činnost tripartity to neohrozí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.03.2024 (17:54)     Sekcia bulvar

Odborový předák Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula není předsedou této centrály, přišel tak o pravomoci šéfa odborů. Jeho členství mu mělo zaniknout kvůli neplacení příspěvků, od listopadu byl patrně neoprávněně i šéfem odborářské centrály ČMKOS. Na situaci kolem Středuly opakovaně upozorňoval deník Blesk. Dne 25. března se mimořádně sejde sněm, který může zvolit nového předsedu. Středula si na něm chce  znovu říct o mandát předsedy centrály. K manévrům uvnitř odborů se vyjádřil také premiér Petr Fiala (ODS). Podle něj to, že Středula není šéfek ČMKOS, neohrozí činnost tripartity.

 

Středula mlží dál i po svém konci. Připustil lajdáctví, cítí dál podporu?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.03.2024 (05:00)     Sekcia bulvar

Josef Středula není předsedou ČMKOS. Vaz mu zlomilo více než pětiměsíční neplacení členských příspěvků v jeho domovské odborové organizaci OS KOVO. Na problém bývalého prezidentského kandidáta upozornil Blesk už v polovině prosince loňského roku. Středula nebyl členem odborů od konce listopadu. Nemohl být tedy ani předsedou odborářské centrály. Rada ČMKOS kvůli tomu svolala mimořádné zasedání sněmu, kde budou delegáti volit nového předsedu. O post se chce znovu ucházet i Středula, který po doplacení dlužné částky byl opět do OS KOVO přijat. Novinářům v rozhovoru o svém konci včele odborové centrály neřekl ani slovo. Udělal to za něj až pověřený místopředseda Vít Samek. 

 

Středula se zastal „simulantů“ na nemocenské. Kvůli covidu zmínil strach z blackoutu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.09.2020 (06:30)     Sekcia bulvar

Vláda promeškala čas na zhodnocení první fáze koronavirové krize, míní předák Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Josef Středula. Podle něj se dá očekávat pokles hrubého domácího produktu o 6 až 7 procent. Půlbilionový schodek se přitom konat nebude, řekl v rozhovoru pro Blesk Zprávy. Naznačil navíc rizika do budoucna, včetně hrozby týkající se nedostatečné hospodářské soběstačnosti nebo dokonce blackoutu v souvislosti s nárůstem nakažených a lidí v karanténě.

 

Koronavirus ONLINE: Vezměte si 16. listopadu volno, apeluje Blatný. A nakažený prezident

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.11.2020 (17:13)     Sekcia bulvar

V Česku za neděli přibylo 3608 případů koronaviru. To je nejnižší údaj od 11. října, zatím je ale otázkou, kolik bylo v neděli provedených testů. Vláda odmítla návrh šéfa odborů Josefa Středuly na to, aby na 16. listopadu, případně na 13. listopadu, stanovila pracovní volno. Podle ní to není možné kvůli legislativě. Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) apeluje, aby si lidé vzali v pondělí dovolenou nebo pracovali z domova. Koronavirem se nakazil i ukrajinský prezident Volodomyr Zelenskyj, cítí se prý dobře. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Koronavirus ONLINE: Vezměte si 16. listopadu volno, apeluje Blatný. A „důchoďáky“ bez testů

Vláda mimořádně zasedá kvůli covidu: Vojtěch chce přitvrdit u očkovaných. A co cestování?

Vláda mimořádně zasedne kvůli covidu: Vojtěch chce přitvrdit u očkovaných. A co cestování?

Nizozemci oslaví Nový rok bez rachejtlí, vláda kvůli covidu zakázala ohňostroje

Odbory vyhlásily den protestů. Středula se kvůli vládnímu balíčku chystá za Pavlem

Vláda zpřísňuje u covidu: Kontroly v hospodách od listopadu. A roušky v lavicích i práci?

Česko čekají 27. listopadu velké protesty: Středula popsal důvod stávky, odbory chystají pochod

Koronavirus ONLINE: Pokles v ČR za pondělí na 6048 případů. A vybíjení norků kvůli mutaci

ŽIVĚ: Ministr Válek na tiskovce k očkování proti covidu i chřipce. Přijde zhoršení pandemie?

Při rozmachu covidu ve škole nové možnosti? Ředitelské volno na 10 dní či online výuka

Školské volno a tvrdé restrikce. Válek hájí pandemický zákon, zmínil „podzimní vlnu“

Středula na Hrad? Zeman by ho bral

Padne Středula? Mimořádné jednání odborů! Řeší, co se svým předsedou

Podraží cigarety, alkohol i bydlení? Vláda potřebuje „zaplácnout“ schodek, varuje ekonom

Do kdy bude chtít vláda prodloužit nouzový stav? Babišův kabinet zasedne i dnes

Do kdy bude chtít vláda prodloužit nouzový stav? Babišův kabinet zasedl i dnes

Levné nákupy budou muset Poláci splatit, varuje ekonom. Miliardy by mohly chybět i Česku

Stopka pro neočkované poslance! Další evropská země přitahuje šrouby kvůli nárůstu covidu

Čekáme na tiskovku: Nouzový stav do konce ledna? Vláda chce prodloužení o 30 dní

Babišova vláda projedná Antivirus. Obnovení podpory firmám probere online a bez tiskovky

Odtučňovací kúra státu: Škrtá Fialova vláda málo? Vyhodit víc úředníků, rušit ministry, radí ekonom

Středula už není šéfem ČMKOS: Bude muset vrátit plat? Na jeho konec reagují i politici

Nová opatření kvůli covidu! Dnes o nich jedná vláda...

Epicentrum: Středula o testování a Havlíčkově zatěžkávacím týdnu. Co způsobuje největší problémy?

Vláda chce delší nouzový stav, „přivře“ obchody s jídlem a zvedla minimální mzdu

Živě: Vláda chce delší nouzový stav, „přivře“ obchody a zvedla minimální mzdu

Opozice žádá registr lékařů: A chce volno pro doprovod

Gigantická zpronevěra ve Fulneku: Ekonom vytáhl z firmy 300 milionů! Utrácel je na sázkách

Čekáme na tiskovku: Vláda chce delší nouzový stav, přitvrdila u obchodů a zvedla minimální mzdu

Středula v Blesku: Hádka se Stanjurou, ksichtovné a do nebe volající průšvih

ŽIVĚ: Vláda o kompenzacích skiareálům. Nepohlídalo se to tam, přiznal Havlíček

Návaly na horách: Nepohlídalo se to tam, říká Havlíček. Vláda probere kompenzace skiareálům

Návaly na horách: Nepohlídalo se to tam, říká Havlíček. Vláda řeší kompenzace skiareálům

Koronavirus ONLINE: Vláda chce dalších 30 dní nouzového stavu. A problém pro ivermektin

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy