Šéf statistiků Dušek: NA OPATŘENÍCH JE TŘEBA TRVAT

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     13.11.2020 (12:00)     Sekcia bulvár

Konečně úspěch! Klíčová hodnota, tzv. reprodukční číslo, kleslo na 0,8. Jeden nemocný nyní nakazí méně než jednoho dalšího člověka. Klesají i počty nově nemocných. Není to však jen tím, že se dělá méně testů? celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

3. vlna covidu už v lednu? Dušek má obavy. A zatajovat data o mrtvých prý nechce

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.11.2020 (20:09)     Sekcia bulvar

Byl to právě šéf statistiků ÚZIS Ladislav Dušek, který rozpoutal debatu o tom, zda by se měla zveřejňovat denně čísla obětí s covid-19. Čelil kritice za to, že chce zatajovat data. Dušek to odmítá a vysvětluje, že by bylo ideální je zveřejňovat spíš s několikadenním odstupem. Pro Český rozhlas pak promluvil o tom,  zda po Vánocích či Novém roce přijde do Česka 3. vlna pandemie covid-19. "Vůbec nevěřím období ledna a února, kdy je doba vzepětí všech respiračních infekcí a nemoci. A covid nikam nezmizí," varoval Dušek.

 

Klíčové číslo kleslo pod jedničku. Prymula by už rozvolňoval, co šéf statistiků?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.11.2020 (15:35)     Sekcia bulvar

Reprodukční číslo, které udává průměrný počet dalších nakažených od jednoho pozitivně testovaného, a vystihuje tak rychlost šíření nákazy, kleslo tento týden na 0,8. ČTK informaci médií potvrdil ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS) Ladislav Dušek. Bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) i premiér Andrej Babiš (ANO) v půlce října zmiňovali, že při stabilním reprodukčním čísle 0,8 se budou přijatá opatření zmírňovat. Podle Duška jde o pozitivní trend, nicméně na trvání přijatých opatření proti šíření epidemie je třeba dál trvat.

 

Obce chtějí informace o „svých“ nakažených. Šéf statistiků Dušek: Návrh už vzniká

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.08.2020 (13:24)     Sekcia bulvar

Šéf ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek navrhne, aby starostové obcí s rozšířenou působností jednou týdně dostávali data o počtu nemocných covidem-19 ve svém obvodu. Dušek to v sobotu řekl ve vysílání Českého rozhlasu Radiožurnál. O informace kvůli efektivnějšímu nastavení krizových opatření žádal tento týden Svaz měst a obcí (SMO). Starostové dosud podle svazu musí informace zjišťovat z médií či prostřednictvím žádosti podle zákona o svobodném přístupu k informacím na krajské hygienické stanici.

 

Šéf statistiků o covidové situaci v Česku: „Je to v kýblu.“ Nemocnicím hrozí kolaps

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.11.2021 (18:50)     Sekcia bulvar

Čtvrteční převoz necelých dvou desítek pacientů s covidem z jižní Moravy do Prahy zřejmě nebyl zdaleka posledním. S přibývajícím počtem nových případů prudce roste i počet pacinetů v nemocnicích. V nejsložitější situaci jsou právě špitály na jihu Moravy. Jejich kapacity se vyčerpají zřejmě už o víkendu, řekl podle serveru Seznam Zprávy šéf zdravotních statistiků Ladislav Dušek.

 

Jak moc je to špatné? Vojtěch, Dušek a Svrčinová řeknou další výhled u covidu v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.10.2021 (07:55)     Sekcia bulvar

O vývoji epidemie koronaviru a plánovaných opatřeních proti šíření nákazy budou dnes dopoledne na tiskové konferenci mluvit ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), hlavní hygienička Pavla Svrčinová a ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek. Denní přírůstky nakažených jsou už týden dvojnásobné než o týden dřív, za pondělí Česko zaznamenalo 4262 nových případů, nejvíc od 13. dubna. Sledujte tiskovou konferenci v přímém přenosu od 9:30 na Blesk Zprávách.

 

Koronavirus ONLINE: 107 případů za neděli v ČR. Připravujeme se na nejhorší, přiznal Dušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2021 (12:35)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku stagnuje. Za sobotu přibylo 133 případů nákazy, za neděli pak 107. Šéf zdravotních statistiků Ladislav Dušek pro iRozhlas uvedl, že srpen zatím vypadá dobře, i tak se ale systém připravuje na nejhorší variantu. České cestovky se bouří proti zařazení Bulharska mezi země s vysokým rizikem nákazy, ze kterých platí přísnější podmínky pro návrat do ČR. Nová klasifikace platí od pondělí, v rámci ní si polepšilo například Turecko. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Blatný a Dušek o koronaviru v Česku: PSA čeká úprava a v nemocnicích bude 7000 lidí?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.12.2020 (14:05)     Sekcia bulvar

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO), šéf zdravotnických statistiků Ladislav Dušek a další zástupci ministerstva ve středu zhodnitili další vývoj epidemie covidu-19. Bez zpřísnění opatření by podle nich mohlo být v nemocnicích na konci roku až 7000 lidí a reprodukční číslo je aktuálně 1,25. Ve středu byla přitom už klíčová tisková konference po mimořádném jednání vlády, na které Blatný společně s vicepremiérem Karlem Havlíčkem (za ANO) oznámili přesun Česka do pátého stupně protiepidemického systému PES k neděli 27. prosince.

 

„Zatajit“, kolik lidí denně zemřelo na covid? Šéf statistiků je pro. „Ale nejsem tak statečný,“ tvrdí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.11.2020 (18:42)     Sekcia bulvar

Pro někoho důležité číslo, které ukazuje, jak Česko zvládá epidemii koronaviru, pro jiné děsivá informace a důvod strachu. Právě kvůli tomu se řeší, zda nepřestat každý den zveřejňovat, kolik lidí zemřelo na covid-19. Pro „skrytí“ tohoto údaje se vyslovili i někteří poslanci i ředitel ÚZIS Ladislav Dušek. Podle něj by se mohlo číslo uvádět až v delším časovém horizontu. Debata se ale na neveřejném jednání zdravotního výboru nakonec stočila spíš kolem toho, kdo by měl o stopce zveřejňování této informace rozhodnout. Šéf statistiků Dušek zmínil, že by to měla být možná Sněmovna, protože on sám prý není „dost statečný“ na to, aby rozhodnutí udělal. Opoziční poslanci ale chtějí, aby se čísla lidem prozrazovala dál a ministerstvo je lépe vysvětlilo. Mezitím se navíc ukazuje, že ve statistikách můžou chybět stovky lidí, kteří zemřeli náhle doma a důvodem byl právě covid-19.

 

„Zatajit“, kolik lidé denně zemřelo na covid? Šéf statistiků je pro. „Ale nejsem tak statečný,“ tvrdí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.11.2020 (18:42)     Sekcia bulvar

Pro někoho důležité číslo, které ukazuje, jak Česko zvládá epidemii koronaviru, pro jiné děsivá informace a důvod strachu. Právě kvůli tomu se řeší, zda nepřestat každý den zveřejňovat, kolik lidí zemřelo na covid-19. Pro „skrytí“ tohoto údaje se vyslovili i někteří poslanci i ředitel ÚZISu Ladislav Dušek. Podle něj by se mohlo číslo uvádět až v delším časovém horizontu. Debata se ale na neveřejném jednání zdravotního výboru nakonec stočila spíš kolem toho, kdo by měl o stopce zveřejňování této informace rozhodnout. Šéf statistiků Dušek zmínil, že by to měla být možná Sněmovna, protože on sám prý není „dost statečný“ na to, aby rozhodnutí udělal. Opoziční poslanci ale chtějí, aby se čísla lidem prozrazovala dál a ministerstvo je lépe vysvětlilo. Mezitím se navíc ukazuje, že ve statistikách můžou chybět stovky lidí, kteří zemřeli náhle doma a důvodem byl právě covid-19.

 

ŽIVĚ: Jak moc je to špatné? Vojtěch, Dušek a Svrčinová o dalším výhledu u covidu v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.10.2021 (09:40)     Sekcia bulvar

O vývoji epidemie koronaviru a plánovaných opatřeních proti šíření nákazy informují v úterý na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), hlavní hygienička Pavla Svrčinová a ředitel Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Ladislav Dušek. Denní přírůstky nakažených jsou už týden dvojnásobné než o týden dřív, za pondělí Česko zaznamenalo 4262 nových případů, nejvíc od 13. dubna, v nemocnicích je poprvé od května přes 1000 lidí. Sledujte tiskovou konferenci v přímém přenosu na Blesk Zprávách.

ŽIVĚ: Jak moc je to špatné? Vojtěch, Dušek a Vašáková o dalším výhledu u covidu v Česku

Koronavirus ONLINE: 4363 případů za Štědrý den. Data z Vánoc jsou zkreslená, říká Dušek

Tutlání dat o mrtvých s covid-19? Dušek: Zatajovat nic nechceme, lepší by byl odstup

Tutlání dat o mrtvých s covidem-19? Dušek: Zatajovat nic nechceme, lepší by byl odstup

Blatný proklepne opatření Prymuly a Vojtěcha. A Dušek chce Čechy držet „pod zámkem“

Koronavirus ONLINE: Nová mutace se šíří Evropou. A rekordní data v ČR jsou zkreslená, tvrdí Dušek

Vojtěch: Covid je epidemie neočkovaných. A šéf statistiků nastínil černý scénář pro podzim

Návrat masy lidí do běžného života? Epidemie na podzim poroste, varuje šéf statistiků Dušek

Koronavirus ONLINE: Případů v ČR bude přibývat, předvídá Dušek. A posilující dávka u další vakcíny

ŽIVĚ: Vojtěch: Je to epidemie neočkovaných. A šéf statistiků nastínil černý scénář pro podzim

Exprezident se pustil do vlády. Klaus: Je třeba říci dost!

Milenci z Pelíšků Eva Holubová a Jaroslav Dušek: Po 21 letech opět spolu!

Koronavirus ONLINE: 206 případů za pondělí. A Prymula o rizikové době i masivních vlnách v okolí

Strach se do lidí pouští jako jed. Horší než covid je hysterie, říká herec Dušek

ŽIVĚ Blatný k vývoji pandemie: Nemocnice na kraji kapacit, virus se šíří mezi seniory

Dušek: Očkovat se nenechám. Indiáni raději zemřeli, než se nechat zotročit

Blatný k vývoji pandemie: Nemocnice na hraně kapacit, virus se šíří mezi seniory

Herec Jaroslav Dušek v šoku: V Rusku chtějí spálit „jeho“ knihu!

Za dva týdny se v Česku nakazilo 400 kantorů. „Učitelé jsou noví horníci,“ říká šéf statistiků

Rakovina je volba lidí, kteří nenávidí život, tvrdí Dušek. Kritizuje ho i Hřebejk

Pod tisíc případů denně do poloviny prosince, předvídá šéf statistiků. Co rozhodne?

Testování ve školách odhalilo jen zlomek nakažených. I tak má smysl, tvrdí šéf statistiků

Jaroslav Dušek slaví 60! „Bludný balvan“, co téměř 30 let odmítá léky a chodí rád bos

Dušek šílí: Rakovina je volba umírajících! Onkolog vrací úder

Delta v Česku brzy převládne, varuje šéf statistiků. A zmínil obavy z podzimu

Jaroslav Dušek se po letech pochlubil manželkou Ivetou. Společně si zašli na premiéru

Syn má pět dětí se třemi partnerkami, je to takový košatý otec, říká Dušek

Koronavirus ONLINE: 206 případů za pondělí. A hygienici kvůli deltě přitvrdili

Blatný: Nemocnice na hraně kapacit, leží v nich naši blízcí. Virus se šíří mezi seniory

Hvězdná premiéra filmu Civilizace: Dušek s manželkou i Menzelová v náručí režiséra

Koronavirus ONLINE: Blatný čeká Vánoce ve 3. stupni PES. A varování před lednovou 3. vlnou

Černý scénář pro Česko: Britská mutace nás vrátí do děsivých podzimní čísel, varuje šéf statistiků

Šéf statistiků prozradil, jak dlouho budou Češi „pod zámkem“. Problém jsou nakažení senioři

Věčně bosý Dušek se zapomněl zout: Nosí bezdomovecký overal, co vzal na natáčení!

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy