„Tohle už je moc.“ Zákaz kávy v kelímku nadzvedl Hamáčka i kavárny. A hospody děsí zavření

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.12.2020 (18:19)     Sekcia bulvár

 Vláda musí přijít s novým systémem odškodnění restaurací, provozovny nemají peníze na zapínání a vypínání provozu bez kompenzace škod, uvedl v reakci na plánované zavření restaurací ve 4. stupni PES restauratér Luboš Kastner. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) o tom vláda bude diskutovat. Kabinet přitom ve svém opraveném nařízení ohledně prodeje nápojů z restaurací a jejich výdejových okének zakázal i prodej nealkoholických nápojů s sebou - včetně kávy či čaje do kelímku. Novinka šokovala nejen kavárny, ale i ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). Pro CNN Prima News uvedl, že se ji pokusí v pondělí na vládě změnit. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Češi si nesmí koupit ani kávu do kelímku, hospody děsí zavření. Kavárna: Rve nám to srdce

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.12.2020 (14:59)     Sekcia bulvar

Vláda musí přijít s novým systémem odškodnění restaurací, provozovny nemají peníze na zapínání a vypínání provozu bez kompenzace škod, uvedl v reakci na plánované zavření restaurací ve 4. stupni PES restauratér Luboš Kastner. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) o tom vláda bude diskutovat. Vláda přitom ve svém opraveném nařízení ohledně prodeje nápojů z restaurací a jejich výdejových okének zakázala i prodej nealkoholických nápojů s sebou - včetně kávy či čaje do kelímku. Veškeré nápoje si tak musí zákazník vypít přímo v provozovně, kde si je zakoupil. 

 

Češi si nesmí ani koupit čaj do kelímku, hospody děsí zavření. Restauratér: Je to nefér

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.12.2020 (12:51)     Sekcia bulvar

Vláda musí přijít s novým systémem odškodnění restaurací, provozovny nemají peníze na zapínání a vypínání provozu bez kompenzace škod, uvedl v reakci na plánované zavření restaurací ve 4. stupni PES restauratér Luboš Kastner. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) o tom vláda bude diskutovat. Vláda přitom ve svém opraveném nařízení ohledně prodeje nápojů z restaurací a jejich výdejových okének zakázala i prodej nealkoholických nápojů s sebou. Veškeré nápoje si tak musí zákazník vypít přímo v provozovně, kde si je zakoupil. 

 

Češi si nesmí koupit ani kávu do kelímku, hospody děsí zavření. Restauratér: Je to nefér

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.12.2020 (12:51)     Sekcia bulvar

Vláda musí přijít s novým systémem odškodnění restaurací, provozovny nemají peníze na zapínání a vypínání provozu bez kompenzace škod, uvedl v reakci na plánované zavření restaurací ve 4. stupni PES restauratér Luboš Kastner. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) o tom vláda bude diskutovat. Vláda přitom ve svém opraveném nařízení ohledně prodeje nápojů z restaurací a jejich výdejových okének zakázala i prodej nealkoholických nápojů s sebou. Veškeré nápoje si tak musí zákazník vypít přímo v provozovně, kde si je zakoupil. 

 

Káva jako z kavárny. Chuť vychází z toho, jestli ji připravujete správně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.08.2023 (00:00)     Sekcia bulvar

Pro mnohé z nás je svěží káva ráno nepostradatelným rituálem. Ale jak to, že vůně a chuť domácí kávy nemůže konkurovat té z vaší oblíbené kavárny? Klíčem k rozluštění této záhady je jednoduchý kousek vybavení, kterým jsou filtry do kávovaru. Filtry do kávovaru hrají nezbytnou roli v procesu přípravy kávy, kterou možná podceňujete. 

 

Termohrnek projde? Zákaz prodeje kávy s sebou stále mate, Prouza chce soudní přezkum

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.12.2020 (13:26)     Sekcia bulvar

Kavárny, restaurace i lidé se snaží vyrovnat se zákazem prodeje nealkoholických nápojů s sebou, příliš velkou motivaci ale nemají. Převažuje přesvědčení, že nové nařízení postrádá logiku, popíjení kávy na veřejnosti se v posledních hodinách stalo symbolem odboje. Některé podniky se rozhodly „vyzrát“ na kontroverzní novinku prodejem do auta nebo samolepkou přes kelímek, občané zase řeší, jestli vůbec mohou do kavárny přijít s vlastním termohrnkem. Prezident Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáš Prouza s odkazem na člena Legislativní rady vlády Petra Bezouška uvedl, že je na místě soudní přezkum.

 

Čekáme na tiskovku: Hospody a bazény zavřou od pátku. A zákaz kávy a čaje v kelímku končí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.12.2020 (17:44)     Sekcia bulvar

Vláda projednává návrh ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), aby se Česko vrátilo ze třetího do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES. Podle informací Blesk Zpráv od pátku znovu zavřou restaurace, bary, vnitřní sportoviště, fitness centra, bazény, obchody by měly zůstat otevřené. Premiér Andrej Babiš (ANO) už dopoledne slíbil provozům, které budou muset zavřít, stoprocentní kompenzace. Ministerstvo školství zároveň oznámilo, že kvůli epidemii prodlouží vánoční prázdniny, děti a studenti půjdou do školy naposledy v pátek 18. prosince. Čekáme na tiskovou konferenci, která by měla začít kolem 18:00.

 

ŽIVĚ: Hospody a bazény zavřou od pátku, rozhodla vláda. A zákaz kávy a čaje v kelímku končí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.12.2020 (18:18)     Sekcia bulvar

Česko na návrh ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) rozhodla o tom, že se Česko vrátí ze třetího do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES. Přísnější stupeň bude platit od pátku. Podle informací Blesk Zpráv se znovu zavřou hotely, restaurace, bary, vnitřní sportoviště, fitness centra, bazény. Naopak otevřené moou zůstat všechny obchody a také služby, tedy například kadeřnictví., Za přísných podmínek by mohly fungovat i ski areály. Premiér Andrej Babiš (ANO) už dopoledne slíbil provozům, které budou muset zavřít, stoprocentní kompenzace. Ministerstvo školství zároveň oznámilo, že kvůli epidemii prodlouží vánoční prázdniny, děti a studenti půjdou do školy naposledy v pátek 18. prosince. Sledujte přímý přenos tiskové konference po jednání kabinetu.

 

Vláda znovu vypíná Česko: Zavře hospody i hotely, obchody pojedou dál. A zákaz kávy v kelímku končí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.12.2020 (19:02)     Sekcia bulvar

Vláda na návrh ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) rozhodla o tom, že se Česko vrátí ze třetího do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES. Přísnější stupeň bude platit od pátku. Podle informací Blesk Zpráv se znovu zavřou hotely, restaurace, bary, vnitřní sportoviště, fitness centra či bazény. Naopak otevřené moou zůstat všechny obchody a také služby, tedy například kadeřnictví., Za přísných podmínek mohou fungovat od 18. prosince i ski areály. Premiér Andrej Babiš (ANO) už dopoledne slíbil provozům, které budou muset zavřít, stoprocentní kompenzace. Ministerstvo školství zároveň oznámilo, že kvůli epidemii prodlouží vánoční prázdniny, děti a studenti půjdou do školy naposledy v pátek 18. prosince. Sledujte přímý přenos tiskové konference po jednání kabinetu.

 

Epicentrum: Vicepremiér Havlíček vs. hostinský o chaosu v otvírání a zavírání restaurací

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.12.2020 (12:15)     Sekcia bulvar

Zákaz kávy v kelímku, otevřené obchody, do kterých by nikdo neměl chodit, a také dotřetice zavřené restaurace. To není Kocourkov, ale Česko v časech koronaviru. Proč se vláda rozhodla dát další ránu už tak zdecimovaným restauracím, hotelům a penzionům? A jak se s touto věčně se měnící situací vypořádávají sami majitelé? Nejen o tom byla řeč ve středečním Epicentrum s vicepremiérem Karlem Havlíčkem (za ANO) a majitelem pivovaru, restaurace a penzionu Malý Janek, Jiřím Janečkem.

 

Živě z Blesku: Vicepremiér Havlíček vs. hostinský o chaosu v otvírání a zavírání restaurací

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.12.2020 (12:15)     Sekcia bulvar

Zákaz kávy v kelímku, otevřené obchody, do kterých by nikdo neměl chodit, a také dotřetice zavřené restaurace. To není Kocourkov, ale Česko v časech koronaviru. Proč se vláda rozhodla dát další ránu už tak zdecimovaným restauracím, hotelům a penzionům? A jak se s touto věčně se měnící situací vypořádávají sami majitelé? Nejen o tom bude dnešní Epicentrum s vicepremiérem Karlem Havlíčkem (za ANO) a majitelem pivovaru, restaurace a penzionu Malý Janek, Jiřím Janečkem. Sledujte od 12:30.

Gottova kavárna je na prodej! Provozovatel Kolodziej odstoupil

Koronavirus ONLINE: Babiš připustil úplné zavření škol, bude i zákaz vycházení po 22:00?

Káva dramaticky zdražuje, můžou za to mrazy a sucha. Ekonom: Češi si v kavárnách připlatí

Lockdown Česka se blíží? Babiš promluvil o katastrofě, ve hře řada tvrdých opatření

S covidovým pasem i do hospody a kavárny. Francouzi mají nový zákon, odpůrci Macrona se čertí

Z jihočeské hospody je fenomén: Jít »na jedno« povýšili na tradici

Proč se hýbe reprodukční číslo? Přiškrtí znovu hospody?!

ŽIVĚ: Novinky z vlády. Lockdown Česka se blíží? A žádost o stav nouze až do 31. března

Koronavirus ONLINE: Češi vzali hospody útokem. A certifikáty o očkování už „jedou“

Hospody potřetí na kolenou: „Kdo tyhle nápady plodí?“ nechápou výčepní. Chaos je děsí

Levnější pivo, zmrzlina zdarma i „lockdown menu“. Hospody se před zavřením zbavují jídla

Rytmus si hloupým komentářem zavařil! Pustila se do něj známá moderátorka

Kavárny marně vyhlíží konec lockdownu. V březnu řeší i veganské mléko bez příplatku

Lockdown Česka se blíží? Vláda odložila jednání, stav nouze chce až do 31. března

Nákup bez kelímků a sáčků? V Karlíně se otevřel info point o udržitelnosti

Dovolenkový ráj Čechů vyhlíží turisty. Egypt otevře restaurace a zkrátí zákaz vycházení

New York Post: Tři šálky kávy denně mohou pomoci k delšímu životu

„Naprosto šílené.“ Černochová se děsí kauzy kolem Hamáčka a Rusů, zmínila nahrávku na smeč

Práce snů pro samotáře a pivaře. Opuštěný ostrov hledá správce hospody

Zákaz nedělního prodeje v praxi: Vládo, je tohle ta správná cesta?

Móda z kavárny: Kousky gratis i za pár tisíc. A koho zranila šlapka?

Knihovna, kavárna i kulturní centrum: Löwitův mlýn po desítkách let ožil

Zeman chtěl vědět, proč budou hospody jen do 20:00, říká Hamáček. Řešili covid i očkování

Nadržená Erika s vtípkem!

Bez kávy po ránu ani ránu? Co když to ale přeženete s kofeinem? Tohle vám pomůže!

HEADLAJNER: Kdo vylákal Kalouska do hospody?

Jágr se zhrozil při pohledu na flek u ledu: Moje kafe!

Na oběd už i dovnitř: Víkendové přípravy, lidé v Praze vyrazili do kaváren i do hospod. Návaly nebyly

Hospody zavřené ve 21 hodin a zákaz shromažďování? Srbové stupňují odbor proti vládě

Koronavirus ONLINE: Na Silvestra v Česku noční zákaz vycházení? A zoufající hospody i fitka

Hospody musí zavřít ve 20 hodin, trhy budou bez svařáku a „lyžovačku“ vláda zatím nedovolí

Přímý přenos: Od pondělí otevřou hospody i wellness. Vláda musela ustoupit rozsudku

Restaurace v Praze musely znovu zavřít. Vydávaly jídlo z okénka, moc lidí ale kvůli dešti nepřišlo

Lipavský na návštěvě Indie: Schůzka s Tibeťany nad šálkem kávy. O čem jednali?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy