Potíže AstraZeneca: Očkování zastavily další země. Česko pokračuje, vzkázal Blatný

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.03.2021 (14:59)     Sekcia bulvár

Vakcíny AstraZeneca v některých zemích provázely již dříve pochybnosti o účinnosti u starších lidí. Nyní přichází další komplikace během očkování proti covidu. Dánské zdravotnické úřady ve čtvrtek oznámily, že pozastavují očkování vakcínou od firmy AstraZeneca - důvodem jsou zprávy o výskytu krevních sraženin u několika lidí, kterým byla vakcína podána. Přidaly se další státy - Norsko, Island či Bulharsko. A nevyužité vakcíny leží i ve skladech v USA. Obavy vzbudila prošetřovaná úmrtí v Rakousku či Itálii, obavy se snažil v pátek rozptýlit český ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

AstraZeneca sníží dodávky vakcín o více než polovinu. Česko rychle hledá náhradu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.03.2021 (17:51)     Sekcia bulvar

Společnost AstraZeneca sníží dodávky vakcíny proti covidu-19 do Evropy o 73 procent. Dopady na Česko zatím nejsou jasné, uvedli na twitteru zástupci Chytré karantény. Některé evropské země v tomto týdnu očkování touto látkou zastavily kvůli podezřením na vážné vedlejší účinky, například krevní sraženiny.

 

Vakcíny AstraZeneca zastavuje řada zemí. Blatný mírní obavy: Očkovat budeme v Česku dál

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.03.2021 (13:55)     Sekcia bulvar

Vakcíny AstraZeneca v některých zemích provázely již dříve pochybnosti o účinnosti u starších lidí. Nyní přichází další komplikace během očkování proti covidu. Dánské zdravotnické úřady ve čtvrtek oznámily, že pozastavují očkování vakcínou od firmy AstraZeneca - důvodem jsou zprávy o výskytu krevních sraženin u několika lidí, kterým byla vakcína podána. Obavy vzbudila prošetřovaná úmrtí v Rakousku či Itálii, obavy se snažil v pátek rozptýlit český ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO).

 

Koronavirus ONLINE: Další potíže vakcíny AstraZeneca. A nouzový stav se prodlouží?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.03.2021 (16:15)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za neděli 3291 nových případů koronaviru, o 690 méně než před týdnem. Je to i nejnižší nedělní nárůst od poloviny února. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) zmínil, že už teď je jasné, že opatření proti koronaviru budou v Česku pokračovat i po konci třítýdenní přísné uzávěry země. Osobně by rád, aby lockdown pokračoval i po 21. březnu aspoň další týden. Protáhnout opatření přes Velikonoce navrhne ministr zdravotnictví Jan Batný (za ANO), zároveň požádá o prodloužení nouzového stavu. A potíže s vakcínou AstraZeneca hlásí také Německo a Itálie. Německo z obezřetnosti pozastavilo očkování. A prokurátor severoitalského města Biella zahájil vyšetřování kvůli úmrtí tamního hudebníka. Zemřel jen pár hodin po podání vakcíny. Úřady zastavily podávání celé šarže, informují italská média. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Blatný schválil přednostní očkování Zemanovy ochranky. Promluvil o potížích i ruské vakcíně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.01.2021 (13:41)     Sekcia bulvar

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) si na pátek naplánoval po ranní tiskovce na Úřadu vlády i další tiskovku na svém ministerstvu. Podle informací Blesk Zpráv na ní má řešit mj. očkování Čechů a problémy s dodávkami firmy Pfizer. Večer chce jednat s českým zástupcem této firmy. Blatný na tiskovce vzkázal kritikům průběhu očkování, že je stejné jako v Německu. V době, kdy se řeší skandály s tím, že někteří úředníci či šéf VZP předskočili pořadí a nechali se očkovat dřív, Blatný otvrdil, že schválil přednostní očkování ochranky prezidenta Miloše Zemana.

 

Očkovací potíže: Vakcíny AstraZeneca zastavují v Dánsku kvůli obavě z krevních sraženin

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.03.2021 (13:31)     Sekcia bulvar

Vakcíny AstraZeneca provázely již dříve pochybnosti v některých zemích o účinnosti u starších lidí. Nyní přichází další komplikace během očkování proti covidu. Dánské zdravotnické úřady dnes oznámily, že pozastavují očkování vakcínou od firmy AstraZeneca - důvodem jsou zprávy o výskytu krevních sraženin u několika lidí, kterým byla vakcína podána.

 

Koronavirus ONLINE: Potíže vakcíny AstraZeneca i v Itálii. A nouzový stav se prodlouží?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.03.2021 (14:50)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za neděli 3291 nových případů koronaviru, o 690 méně než před týdnem. Je to i nejnižší nedělní nárůst od poloviny února. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) zmínil, že už teď je jasné, že opatření proti koronaviru budou v Česku pokračovat i po konci třítýdenní přísné uzávěry země. Osobně by rád, aby lockdown pokračoval i po 21. březnu aspoň další týden. O tom, zda vláda bude chtít další pokračování nouzového stavu, by mělo být podle něj jasné ještě tento týden. A potíže s vakcínou AstraZeneca hlásí také Itálie. Prokurátor města Biella zahájil vyšetřování kvůli úmrtí tamního hudebníka. Zemřel jen pár hodin po podání vakcíny. Úřady zastavily podávání celé šarže, informují italská média. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: AstraZeneca v potížích napříč Evropou. A nakažená premiérka

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.03.2021 (23:15)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za neděli 3291 nových případů koronaviru, o 690 méně než před týdnem. Je to i nejnižší nedělní nárůst od poloviny února. Vláda požádá o prodloužení nouzového stavu a restrikce by měly platit i přes Velikonoce, řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Zda se alespoň částečně opatření zmírní, rozhodne vláda ve čtvrtek. Potíže vakcíny AstraZeneca se dál prohlubují. Očkování touto látkou už přerušily víc než dvě desítky zemí. Naposledy Německo, Francie a Itálie. A koronavirus se prokázal i u Kaji Kallasové. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Dodávky AstraZeneca do ČR klesnou o 40 procent. A víkendový rekord

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.03.2021 (12:41)     Sekcia bulvar

Česko hlásí za pátek 6914 nových případů koronaviru. Další země zastavuje očkování vakcínou AstraZeneca, tentokrát Irsko. Tým Chytré karantény oznámil, že dodávky této látky do Česka klesnou o 40 procent. A Česko v sobotu podalo zatím největší počet očkovacích dávek za víkendový den. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Blatný hájí vakcínu AstraZeneca, Češi ji budou dostávat dál. Stopku má už i v Německu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.03.2021 (16:55)     Sekcia bulvar

Česko na rozdíl od některých evropských zemí nepozastaví očkování vakcínou AstraZeneca. Podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) k tomu není důvod. Všechna podezření týkající se vakcíny podle něj prověřují regulátoři a odborné instituce. Z obezřetnosti pozastavilo očkování Německo, Francie a Itálie. Oznámilo to dnes německé ministerstvo zdravotnictví s odkazem na doporučení Institutu Paula Ehrlicha (PEI), který v zemi působí jako regulátor v oblasti očkovacích látek a který doporučil další zkoumání účinků látky. Německý ministr zdravotnictví Jens Spahn řekl, že postup Německa je preventivní a že očekává rozhodnutí Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA) o vakcíně ještě tento týden. 

 

Koronavirus ONLINE: Stopka pro vakcínu AstraZeneca už ve 20 zemích. A nouzový stav i v dubnu?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.03.2021 (17:35)     Sekcia bulvar

Česko ohlásilo za neděli 3291 nových případů koronaviru, o 690 méně než před týdnem. Je to i nejnižší nedělní nárůst od poloviny února. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) zmínil, že už teď je jasné, že opatření proti koronaviru budou v Česku pokračovat i po konci třítýdenní přísné uzávěry země. Osobně by rád, aby lockdown pokračoval i po 21. březnu aspoň další týden. Protáhnout opatření přes Velikonoce navrhne ministr zdravotnictví Jan Batný (za ANO), zároveň požádá o prodloužení nouzového stavu. A potíže vakcíny AstraZeneca se dál prohlubují. Očkování touto látkou už přerušily dvě desítky zemí. Naposledy Německo, Francie a Itálie. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Zaměstnavatelé tlačí na vládu kvůli očkování. A v únoru má dorazit přes půl milionu dávek

Dánsko a Norsko pozastavují očkování od firmy AstraZeneca. Britové si za ní stojí

Koronavirus ONLINE: Po Velikonocích budeme očkovat 100 tisíc lidí denně, slibuje Babiš

Babiš „podržel“ vakcínu AstraZeneca. A k očkování pustí příští týden i chronicky nemocné

Přímý přenos: Blatný o očkování v Česku. Budou mít praktici v pondělí dost vakcín?

Koronavirus ONLINE: AstraZeneca má v Česku silného zastánce. A očkování pro 40+ na konci června?

Část Čechů odmítá vakcíny AstraZeneca. Blatný je hájí: „Jsou tu proto, aby lidé neumírali“

AstraZeneca: Z hrdiny zloduchem. Nakupili chybu za chybou, míní vědec. Co se nepovedlo?

Koronavirus ONLINE: Firmy čeká testování 2x týdně. A další země zastavuje AstraZenecu

Česko obchází Brusel. O vakcínách AstraZeneca vyjednává na vlastní pěst

Koronavirus ONLINE: Další země zastavuje AstraZenecu. A očkovací rekord v Česku

Česko odmítlo milion vakcín AstraZeneca, šokuje Petříček. Nemá povolení pro EU, tvrdí Blatný

ŽIVĚ: Jak se změní PES? Blatný představí nové výpočty i strategii očkování

ŽIVĚ Blatný o potížích: Očkování se zpomalí kvůli chybě u vakcín, kritika je laciná

Prymula připustil potíže se skladováním vakcíny AstraZeneca. Přijde o kšeft miliardář Chrenek?

Blatný poslal vánoční vzkaz Čechům. A Babiše coby zmocněnce pro očkování hájí

Koronavirus ONLINE: Babiš slíbil očkovat 100 tisíc lidí denně. A 8362 hospitalizovaných v ČR

Blatný: Očkování pro chronicky nemocné a jednorázová vakcína!

Nebezpečná AstraZeneca? SÚKL rozptyluje obavy Čechů a řekl, jak je to s krevními sraženinami

Koronavirus ONLINE: Vakcína AstraZeneca to v EU ustála. A vláda řeší pokračování lockdownu

Koronavirus ONLINE: Babiš ve Vídni, AstraZeneca v potížích a čtvrtý ministr zdravotnictví

Koronavirus ONLINE: Babiš zaryl do Blatného a oznámil start očkování chronicky nemocných

Omezí Česko očkování AstraZenecou a Johnson & Johnson pro mladší? Arenberger: Je to bezpečné

Blatný prozradil, o kolik vakcíny Česko přijde. Otevřeným restauracím přidal vzkaz

ŽIVĚ Blatný k vývoji pandemie: Zhoršuje se situace a jak probíhá očkování?

Blatný o potížích: Očkování zpomalí chyba u dodávek vakcín. A novinka u termínů seniorů

ŽIVĚ Blatný k aktuálnímu vývoji pandemie: Zhoršuje se situace a jak probíhá očkování?

Proč vakcína leží ve skladu? Injekci dostalo pouze 2800 Čechů!

Sraženiny po očkování řeší i u vakcín Johnson & Johnson. Odkládají dodávky do Evropy

Strašák trombóz: AstraZeneca a Johnson & Johnson budou v Česku jen pro lidi 60+. Co doočkování?

Blatný o očkování Čechů: Pro koho budou první vakcíny? A řada zemí začala dřív, připustil

Vakcína AstraZeneca dostala stopku v JAR, na tamní mutaci koronaviru zřejmě nestačí

NOVÝ OČKOVACÍ PLÁN! Do března 630 000 lidí, vláda mění pravidla PSA

Dva zdravotníci těžce nesli očkování vakcínou AstraZeneca, jeden v Dánsku už zemřel

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy