Děti se vrátí do škol i v „horších“ krajích. Do divadla už 24. května, na pivo o týden dříve

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (14:35)     Sekcia bulvár

Školy ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině se v pondělí přidají ke zbývajícím krajům v rotační výuce na druhých stupních základních škol a plné výuce v mateřských školách, rozhodla dnes vláda. Plně ve všech krajích otevřou také maloobchody a služby. Ministři také stvrdili návrh ministerstva zdravotnictví, že od pondělí nebudou venku, s výjimkou míst, kde je víc lidí, povinné roušky,  Kabinet schválil pokračování kompenzačního bonusu pro podnikatele, společníky malých firem či pracovníky na dohodu i v květnu. Ministři se také zabývali podmínkami rozvolňování protiepidemických opatření při kulturních akcích, podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) kultura a sport více ožijí nejpozději 24. května. A podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) je šance, že ještě o týden dříve, tedy 17. května, otevřou zahrádky restaurací.  celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Děti se vrátí do škol i v „horších“ krajích. Do divadla, kina i na pivo od půlku května?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (21:26)     Sekcia bulvar

Školy ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině se v pondělí přidají ke zbývajícím krajům v rotační výuce na druhých stupních základních škol a plné výuce v mateřských školách, rozhodla dnes vláda. Plně ve všech krajích otevřou také maloobchody a služby. Ministři také stvrdili návrh ministerstva zdravotnictví, že od pondělí nebudou venku, s výjimkou míst, kde je víc lidí, povinné roušky,  Kabinet schválil pokračování kompenzačního bonusu pro podnikatele, společníky malých firem či pracovníky na dohodu i v květnu. Ministři se také zabývali podmínkami rozvolňování protiepidemických opatření při kulturních akcích, podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) kultura a sport více ožijí nejpozději 24. května. Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) to chce otevřít kulturu ale už k 17. květnu. A podle ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (za ANO) je šance, že se ke stejnému datu otevřou zahrádky restaurací. 

 

Přímý přenos: Děti se vrátí do škol i v „horších“ krajích. A do divadla už 17. května?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (13:19)     Sekcia bulvar

Školy ve Zlínském a Jihočeském kraji a na Vysočině se v pondělí přidají ke zbývajícím krajům v rotační výuce na drujých stupních základních škol a plné výuce v mateřských školách, rozhodla dnes vláda. Kabinet se zabýval i podmínkami rozvolňování protiepidemických opatření při kulturních akcích. Zástupci různých odvětví v kultuře na středečním jednání s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) navrhli, aby se od 17. května mohlo začít hrát divadlo nebo konat koncerty uvnitř. Kapacita by měla být využita na 50 procent s maximálním počtem 500 diváků a podmínkou absolvování antigenního testu. Ministerstvo zdravotnictví přitom dosud předpokládalo dražší PCR testy. Kabinet schválil pokračování kompenzačního bonusu pro podnikatele, společníky malých firem či pracovníky na dohodu i v květnu. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Čekáme na tiskovku: Vláda o návratu dětí do škol v „horších“ krajích. A do divadla už 17. května?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (13:05)     Sekcia bulvar

Vláda se dnes zabývá podmínkami rozvolňování protiepidemických opatření při kulturních akcích. Zástupci různých odvětví v kultuře na středečním jednání s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) navrhli, aby se od 17. května mohlo začít hrát divadlo nebo konat koncerty uvnitř. Kapacita by měla být využita na 50 procent s maximálním počtem 500 diváků a podmínkou absolvování antigenního testu. Ministerstvo zdravotnictví přitom dosud předpokládalo dražší PCR testy. Kabinet schválil pokračování kompenzačního bonusu pro podnikatele, společníky malých firem či pracovníky na dohodu i v květnu.

 

Vláda probere návrat dětí do škol v „horších“ krajích. A do divadla už 17. května?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (10:00)     Sekcia bulvar

Vláda se dnes bude zabývat podmínkami rozvolňování protiepidemických opatření při kulturních akcích. Zástupci různých odvětví v kultuře na středečním jednání s ministrem kultury Lubomírem Zaorálkem (ČSSD) navrhli, aby se od 17. května mohlo začít hrát divadlo nebo konat koncerty uvnitř. Kapacita by měla být využita na 50 procent s maximálním počtem 500 diváků a podmínkou absolvování antigenního testu. Ministerstvo zdravotnictví přitom dosud předpokládalo dražší PCR testy. Vicepremiér Karel Havlíček (za ANO) po středečním jednání ČTK řekl, že podmínky by měly být jasné, jeho ministerstva průmyslu a obchodu se věc dotýká z pohledu podnikatelů v kultuře.

 

Tělocvik se vrací do škol, bude venku a až v šesti krajích. A na kroužky se školním testem?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.04.2021 (19:30)     Sekcia bulvar

Část dětí v Česku bude moct mít od pondělí ve škole opět tělocvik. Povolený bude jen venku, a to v krajích, kde se vrátí děti rotačně na druhý stupeň základních škol. Ve zbytku Česka bude dál zakázaný uvnitř i venku s výjimkou školek a škol se sportovním zaměřením. Děti by se možná navíc mohly na odpoledních kroužcích prokazovat negativním testem na covid-19 ze školy. V současné době jsou povolené jen sportovní tréninky po dvojicích nebo individuální výuka v základních uměleckých školách.

 

Vysíláme: Ministr Plaga o rozvolnění škol, maturitách i sporu s Babišem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.04.2021 (14:45)     Sekcia bulvar

Vzhledem k polevování pandemie se příští týden vrátí do lavic další žáci. Obnoví se praktická výuka na středních školách a v posledních ročnících vysokých škol. Zároveň se v některých krajích otevřou školky pro všechny děti. Jak se po dvou týdnech osvědčila rotační výuka a jsou ještě ve hře úřední maturity? Nejen o tom budeme hovořit v dnešním Epicentru s ministrem školství Robertem Plagou (za ANO). Sledujte od 15:00.

 

Epicentrum: Ministr Plaga o rozvolnění škol, maturitách i sporu s Babišem

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.04.2021 (14:45)     Sekcia bulvar

Vzhledem k polevování pandemie se příští týden vrátí do lavic další žáci. Obnoví se praktická výuka na středních školách a v posledních ročnících vysokých škol. Zároveň se v některých krajích otevřou školky pro všechny děti. Jak se po dvou týdnech osvědčila rotační výuka a jsou ještě ve hře úřední maturity? Nejen o tom hovořil v úterním Epicentru ministr školství Robert Plaga (za ANO).

 

Rakouští školáci se vrátí do lavic navzdory vysokým přírůstkům. Otevřou i restaurace a hotely

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.04.2021 (17:35)     Sekcia bulvar

Rakousko chce 19. května otevřít restaurace, kulturní instituce a hotely. Ještě o dva dny dříve, 17. května, se mají vrátit všechny děti do škol. Po dnešním jednání se zástupci spolkových zemí, odborů a zaměstnavatelů to oznámil kancléř Sebastian Kurz. Vláda plánuje rozvolňování přes stále relativně vysoké přírůstky nakažených koronavirem, uvedla agentura APA.

 

Přímý přenos: Vláda o návratu dalších dětí do škol, otevření služeb a změnách u roušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.05.2021 (16:30)     Sekcia bulvar

Za týden se do škol vrátí druhé stupně v dalších krajích, rozhodla v pondělí vláda. Otazníky zatím visí nad Zlínským, Jihočeským a krajem Vysočina, tam vláda definitivně rozhodne ve čtvrtek. Ministři také schválili, že kromě obchodů otevřou 10. května i další služby, například opravny obuvi, cestovní kanceláře, solária nebo autobazary, ale také lanovky. Kabinet také vydal usnesení o tom, že testování ve firmách a na úřadech bude pokračovat ještě celý červen, ale jen jednou týdně. Mění se také pravidla pro nošení roušek a respirátorů, venku budou povinné jen na místech, kde je větší počet lidí, typově na zastávkách MHD. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Epicentrum: Je rotační výuka zlo? Psycholog Mertin o rekordní absenci dětí ve škole

Zdroj Zdroj: blesk.cz     06.05.2021 (14:45)     Sekcia bulvar

Pandemie covidu-19 zasáhla české školství obzvláště tvrdě. Ve srovnání se zbytkem Evropy české děti totiž zůstaly doma nejdéle. Od pondělí 3. května se do základních škol sice vrátili v rámci rotační výuky i žáci druhého stupně, ale to jen v šesti krajích a v Praze. Další děti mají do lavic usednout 10. května. Jak se s těmito změnami vyrovnávají ti nejmenší, ale i jejich rodiče? Jaký dopad na psychiku dětí mají distanční a rotační formy výuky? To bylo tématem čtvrtečního Epicentra s psychologem Václavem Mertinem.

Vláda ŽIVĚ: Kdy se děti vrátí do škol? Dálková výuka se od pondělí rozšíří

Sledujte: Je rotační výuka zlo? Psycholog Mertin o rekordní absenci dětí ve škole

Přehledně: Od 10.5. venku bez roušek, otevřou další služby. A návrat dětí do lavic ve zbytku ČR

Čekáme na vládní tiskovku: Od pondělí se rozšíří dálková výuka. Kdy se děti vrátí do lavic?

Školy mají testy na koronavirus do 7. května. Stát pro ně další ve skladech zatím nemá

Co čeká školky, školy, žáky a učitele? Rodiče musí děti nahlásit a přibalit jim dvě roušky

Přehledně: Od 10.5. venku bez roušek, děti do lavic v celé ČR, zelená pro služby. A vláda povolila vleky

Přímý přenos: Od 10.5. venku bez roušek, otevřou další služby. A návrat dětí do lavic ve zbytku ČR

Babiš chce utnout rotace žáků ve školách 17. května. A Plaga řeší nedostatek testů

Babiš nechápe otevírání škol podle okresů a rotaci žáků. Opřel se do Smejkalovy skupiny

Babiš nechápe otevírání škol podle okresů i rotaci žáků. Opřel se do Smejkalovy skupiny

Ať se děti učí v přírodě, žádá Plagu petice. A zmiňuje rizika uzavřených tříd

Vláda chce pustit Čechy do škol, na pivo i do divadel. Odborníci se zlobí: Neřeší to s námi

Koronavirus ONLINE: 10. května otevřou solárka i autobazary. A vakcína Pfizer i pro děti nad 12 let?

Děti se v květnu ve velkém vrací do škol. Na zprávu o očkování učitele rodiče nemají právo

Další děti se vrátí do základních škol 30. listopadu, část středoškoláků už dřív

Velký přehled: Co všechno se ode dneška otevírá a kde se vrací děti do škol?

Koronavirus ONLINE: Druhá velká vlna rozvolnění v Česku. A očkování nově i pro akademiky

Tramvaje se na Malou Stranu vrátí o týden dříve, pomohlo teplé počasí

Sledujte: Psycholog Mertin o rekordní absenci dětí ve škole. Je rotační výuka správnou cestou?

Děti se vracejí do škol: Už příští týden

Koronavirus ONLINE: Zahrádky restaurací otevřou 17. května. A změny u testování ve školách

Děti se do škol nevrátí dřív než v únoru, oznámil Plaga. Přednost budou mít maturanti a deváťáci

Velký návrat do škol: Jak na to děti připravit?

Klíčové zasedání vlády: Děti v části Česka se vrací do škol i školek. Otevřou v pondělí i obchody?

Děti se do lavic vrátí v druhé půlce dubna, tuší Blatný. Testování má být jednou týdně

Koronavirus ONLINE: 227 mrtvých v Česku. Do škol se možná už 11. května vrátí i deváťáci

Česko prolomí hranici pro rozvolnění začátkem května, míní Dušek. Když už nic nezkazí

Přímý přenos: Hygienici o českém semaforu. Vrátí se děti do škol ve všech krajích?

Přímý přenos: Hygienici o českém semaforu. Vrátí se děti do škol v e všech krajích?

Babiš cupuje plán Plagy a expertů na návrat dětí do škol. Vláda v úterý nerozhodne, varuje

Přímý přenos: Arenberger o dalším rozvolnění v Česku. Jaký je „jízdní řád“ do normálu?

Koronavirus ONLINE: První stupeň škol se vrátí 12. dubna. Školky budou bez roušek

Pražským školám mohou 10. května dojít antigenní testy, varuje magistrát. Sám je nakupovat neplánuje

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy