Na koupák ještě v květnu, wellness v červnu: Svrčinová nastínila další rozvolnění v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.05.2021 (18:56)     Sekcia bulvár

Venkovní bazény a přírodní koupaliště by se podle pověřené hlavní hygieničky Pavly Svrčinové mohly otevřít v pondělí 31. května. Vnitřní bazény a wellness 14. června, pokud se epidemická situace nezhorší. Řekla to na dnešním jednání sněmovního výboru pro zdravotnictví. Kolektivní sporty mají naději, že se už 24. května vrátí do hal. Vláda bude v pondělí projednávat návrh, aby se limit pro sportování uvnitř zvýšil na třicet lidí. Dohodli se na tom předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička a premiér Andrej Babiš na schůzce, které se účastnila i Svrčinová.  celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Smejkal nastínil rozvolnění v Česku: Další děti do lavic v květnu, pivo na zahrádce v červnu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.04.2021 (21:01)     Sekcia bulvar

Počty žáků s pozitivním antigenním testem stoupnou, očekává epidemiolog Petr Smejkal, který vede Mezioborovou skupinu pro epidemické situace (MeSES) při ministerstvu zdravotnictví. Současně upozornil, že použití antigenních testů ve školách je problematické a bylo by lepší provádět testování citlivější PCR metodou. Smejkal odhaduje, že by se studenti středních škol mohli vrátit do lavic v květnu, řekl dnes v rozhovoru na rádiu Frekvence 1.

 

Rozvolnění v Česku přehledně: Víc lidí v obchodech, bazény a wellness na 75 procent a povolená hudba

Zdroj Zdroj: blesk.cz     26.06.2021 (08:10)     Sekcia bulvar

V Česku se dnes rozvolní další opatření přijatá proti šíření koronaviru a dotknou se kultury, maloobchodu, fungování restaurací, služeb či bazénů. Zvýší se zejména maximální počet zákazníků v obchodech a službách a účastníků kulturních a jiných hromadných akcí. V klubech a restauracích opět může hrát živá hudba, tančit se zatím dál nesmí. Původně vláda plánovala toto rozvolnění od 1. července, kvůli úpravě testování na dětských táborech, z nichž některé začnou před prázdninami, je však posunula na dnešek.

 

Koronavirus ONLINE: Pfizer i pro děti od 12 let, schválila EMA. A velké rozvolnění od pondělí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (16:45)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Ve čtvrtek testy potvrdily 505 nových případů. Incidence zůstává na 33 případech na 100 tisíc obyvatel. Očkování dětí od 12 let by se v Česku mohlo rozeběhnout ještě na konci čevna, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Evropská agentura pro léčivé přípravky doporučila nasazení vakcíny proti covidu-19 od Pfizer/BioNTech právě u dětí od 12 do 15 let. Oznámila to na twitteru. A od pondělí čeká Česko velké rozvolnění, návštěvníkům se otevřou hospody, bary i bazény a wellness, vláda musela ustoupit rozhodnutí soudu. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Pfizer i pro děti 12 let, velké rozvolnění od pondělí a varování expertů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (17:15)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Ve čtvrtek testy potvrdily 505 nových případů. Incidence zůstává na 33 případech na 100 tisíc obyvatel. Očkování dětí od 12 let by se v Česku mohlo rozeběhnout ještě na konci čevna, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Evropská agentura pro léčivé přípravky doporučila nasazení vakcíny proti covidu-19 od Pfizer/BioNTech právě u dětí od 12 do 15 let. A od pondělí čeká Česko další rozvolnění, návštěvníkům se otevřou hospody, bary i bazény a wellness, vláda musela ustoupit rozhodnutí soudu. Podle odborníků může pokles počtu nových případů zpomalit. Epidemiolog Petr Smejkal varoval před opakováním loňské chyby. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Přehledně: Konec roušek ve třídách s výjimkami, rozvolnění v kultuře i wellness a bazénech

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.06.2021 (19:10)     Sekcia bulvar

Školáci ve většině Česka mohou od úterý odložit roušky. Vláda kývla na to, že už nebudou povinné, netýká se to ale zatím Libereckého, Jihočeského a Zlínského kraje. Blesk Zprávám to potvrdil vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD). Kabinet také sjednotil pravidla pro kulturu a restaurace. Od úterý se tak zvýší kapacita na 1000 diváků uvnitř a 2000 venku. Rozvolnění se týká i bazénů, wellness a saun, které mohou nově naplnit až 50 procent kapacity. Vláda také schválila na pondělním jednání parametry státního rozpočtu na příští rok se schodkem 390 miliard korun, oznámila ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Koronavirus ONLINE: Úprava bezplatných testů, konec zákazu školních výletů a další rozvolnění

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.05.2021 (16:57)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. V neděli testy potvrdily 197 nových případů covidu, nejméně za druhý víkendový den od 23. srpna 2020. Lidé budou mít z veřejného zdravotního pojištění v červnu hrazeny dva testy na covid-19 metodou PCR a čtyři antigenní testy. A od 31. května dojde k další vlně rozvolnění, například otevřou bazény, dojde ke zrušení zákazu škol v přírodě a školních výletů, také veletrhům se navýší kapacita. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Přímý přenos: Arenberger o dalším rozvolnění v Česku. Jaký je „jízdní řád“ do normálu?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.05.2021 (13:25)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje a v pondělí přijde další masivní vlna rozvolnění. Otevřou všechny obchody, otevřou se další služby a do škol se vrátí žáci druhých stupňů či víceletých gymnázií. Zatím rotačně, premiér Andrej Babiš (ANO) ale chce, aby rotační výuka od 17. května skončila a děti mohly být ve školách naplno. Chystá se také rozvolnění v kultuře, během několika týdnů se lidé mohou těšit třeba na koncerty nebo divadla. Jak bude návrat k normálu vypadat? Sledujte přímý přenos tiskové konference ministra zdravotnictví Petra Arenbergera.

 

Případů covidu přibývá, ale nová opatření nejsou třeba. Pro koho bude čtvrtá dávka očkování?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.07.2022 (13:45)     Sekcia bulvar

S příchodem léta lidé myslí hlavně na dovolenou, děti na prázdniny, koupaliště a tábory. Jenže epidemie koronaviru v uplynulém týdnu v Česku výrazně zrychlila. Laboratoře odhalily 5680 nových případů, o 2400 více než minulý týden. V každém dni tohoto týdne zatím přibylo více než 1000 případů, což se před tím stalo naposledy na začátku května. Jak to vypadá s epidemiologickou situací v Česku, nastínila hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová a náměstek ministra zdravotnictví Josef Pavlovic (Piráti). Ten radí nosit roušky ve zdravotnictví a přeočkování.

 

Koronavirus ONLINE: Pfizer pro děti od 12 let, obavy z velkého rozvolnění a požár nemocnice

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (20:20)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Ve čtvrtek testy potvrdily 505 nových případů. Incidence zůstává na 33 případech na 100 tisíc obyvatel. A od pondělí přijde další rozvolnění, návštěvníkům se otevřou hospody, bary i bazény a wellness, vláda musela ustoupit rozhodnutí soudu. Podle odborníků může pokles počtu nových případů zpomalit. Epidemiolog Petr Smejkal varoval před opakováním loňské chyby. Evropská agentura pro léčivé přípravky doporučila nasazení vakcíny proti covidu-19 od Pfizer/BioNTech u dětí od 12 do 15 let. A při požáru v nemocnici, kde se léčí pacienti s nemocí covid-19, v brazilském městě Aracacju zemřeli čtyři lidé. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Další povolování opasků: Výuka bez roušek, rozvolnění v kultuře

Zdroj Zdroj: ahaonline.cz     09.06.2021 (05:00)     Sekcia bulvar

Počet nakažených v Česku je každým dnem čím dál menší, za pondělí to bylo jen 386 pozitivních případů. Vláda tak na návrh ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (34, za ANO) odsouhlasila další rozvolnění. Z toho se radují hlavně školáci a lidé v kultuře. Deník Aha! proto přináší aktuální přehled změn.

Vojtěch chce po chaosu na severu Moravy hlavu šéfky hygieniků. „Ať mě odvolá,“ vzkazuje Svrčinová

Vojtěch, Svrčinová a kdo ještě? Vládu vyřadil covid?!

Válek o rozvolnění opatření v Česku: „Jaro chci přivítat v normálu!“

Koronavirus ONLINE: Maláčová přiznala strach z léta a rozvolnění. A za sobotu 717 případů v ČR

Koronavirus ONLINE: Velké prázdninové rozvolnění v Česku. A soud smetl další vládní opatření

Hlavní hygienička Svrčinová má covid! Po ministrovi Vojtěchovi další nakažená

Sauny či wellness musely na dnešek rušit rezervace, přijímají nové

Koronavirus ONLINE: Pfizer pro děti od 12 let, obavy z velkého rozvolnění a zlom v USA

Koronavirus ONLINE: 502 nakažených za pátek v ČR. A Vojtěch má navrhnout další rozvolnění

Koronavirus ONLINE: Vojtěch má navrhnout další rozvolnění v ČR. A tempo očkování zpomalilo

U Sedlčan vyrostl nový wellness rezort. Luxus s vůní přírody

Ministr Hamáček: PES ožije... a zkontrolujeme kyslík

Největší vlna rozvolnění začíná: Otevírají hospody, bazény i bary. Co je třeba ke vstupu?

Koronavirus ONLINE: Velké prázdninové rozvolnění v Česku. A pětina lidi má 2. dávku

Válek o rozvolnění v Česku: „Jaro chci přivítat v normálu!“ Fiala vidí naději

Jak moc je to špatné? Vojtěch, Dušek a Svrčinová řeknou další výhled u covidu v Česku

V Česku roste inflace: V červnu byla nejvyšší skoro za 30 let. Jurečka s experty probral reakce na zdražování

Ministr Válek o rozvolnění: Uleví studentům a zaměstnancům. Do restaurací i neočkovaní?

Koronavirus ONLINE: Omezení na svátky v Česku. A Svrčinová zatím hygieniky povede dál

Koronavirus ONLINE: Rážová nejspíš rozvolnění nedoporučí. Blatný vidí šanci 50 na 50

Přehledně: Konec roušek ve třídách s výjimkami, rozvolnění v kultuře i bazénech a levnější PCR testy

Přehled rozvolnění v Česku: Otevírají hotely i kina, konec rotací školáků a další novinky

ŽIVĚ: Vláda o konci roušek ve školách a rozvolnění v kultuře. Rozpočet se sekerou 390 miliard prošel

Nezaměstnanost v Česku klesla na 3,2 procenta. Práci našlo přes 60 tisíc uprchlíků

ŽIVĚ Arenberger: Brazilská mutace je v Česku, rozvolnění pro sport a na „psa“ zapomeňte

Na vakcíny dosáhnou i chronicky nemocní. Blatný chválí rychlost očkování v Česku

Koronavirus ONLINE: Vláda probere další rozvolnění. A očkování pro lidi 60+ už tento týden

Koronavirus ONLINE: Vláda probere další rozvolnění, půjde jen o školy? A epidemie dál oslabila

Koronavirus ONLINE: Vláda probere další rozvolnění. A nově nakažených přibylo nejméně od září

Revoluce v testování v Česku: Dva „dovolenkové“ PCR měsíčně celé léto, navrhuje Svrčinová

Očkování pro lidi 45+ už příští týden. A časté testy zdarma skončí, varuje Arenberger

Koronavirus ONLINE: 49 podezřelých úmrtí po očkování v ČR. A vláda rozhodne o rozvolnění

Očkování pro lidi 45+ už příští týden, slibuje Arenberger. Mladé má přesvědčit cestování

Testy čekají v pondělí školáky v 31 okresech. Rozšíření na další už Svrčinová neplánuje

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy