Přímý přenos: Od pondělí otevřou hospody i wellness. Vláda musela ustoupit rozsudku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (09:38)     Sekcia bulvár

V Česku od pondělí otevřou restaurace a bary, schválila vláda. Ustoupila po tak posledním rozsudku Nejvyššího správního soudu, který kabunetu vmetl, že podle pandemického zákona nemůže hospody a služby omezovat tak, jak to dělala. Otevřít mohou i kluby, vnitřní koupaliště nebo wellness. Původně se plánovalo, že hospody otevřou 14. června. Sledujte přímý přenos tiskové konference   celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Přehledně: V pondělí otevřou hospody i sauny. V klubech bez tance a roušky do konce školního roku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (10:14)     Sekcia bulvar

V Česku od pondělí otevřou restaurace a bary, schválila vláda. Ustoupila po tak posledním rozsudku Nejvyššího správního soudu, který kabinetu vmetl, že podle pandemického zákona nemůže hospody a služby omezovat tak, jak to dělala. Otevřít mohou i kluby, vnitřní koupaliště nebo wellness. Otevřít mohou i diskotéky a kluby, nesmí se v nich ale tančit. Původně se plánovalo, že hospody otevřou 14. června. Velká Sledujte přímý přenos tiskové konference  

 

Koronavirus ONLINE: Pfizer i pro děti od 12 let, schválila EMA. A velké rozvolnění od pondělí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (16:45)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Ve čtvrtek testy potvrdily 505 nových případů. Incidence zůstává na 33 případech na 100 tisíc obyvatel. Očkování dětí od 12 let by se v Česku mohlo rozeběhnout ještě na konci čevna, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Evropská agentura pro léčivé přípravky doporučila nasazení vakcíny proti covidu-19 od Pfizer/BioNTech právě u dětí od 12 do 15 let. Oznámila to na twitteru. A od pondělí čeká Česko velké rozvolnění, návštěvníkům se otevřou hospody, bary i bazény a wellness, vláda musela ustoupit rozhodnutí soudu. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Pfizer i pro děti 12 let, velké rozvolnění od pondělí a varování expertů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (17:15)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Ve čtvrtek testy potvrdily 505 nových případů. Incidence zůstává na 33 případech na 100 tisíc obyvatel. Očkování dětí od 12 let by se v Česku mohlo rozeběhnout ještě na konci čevna, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Evropská agentura pro léčivé přípravky doporučila nasazení vakcíny proti covidu-19 od Pfizer/BioNTech právě u dětí od 12 do 15 let. A od pondělí čeká Česko další rozvolnění, návštěvníkům se otevřou hospody, bary i bazény a wellness, vláda musela ustoupit rozhodnutí soudu. Podle odborníků může pokles počtu nových případů zpomalit. Epidemiolog Petr Smejkal varoval před opakováním loňské chyby. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Pfizer pro děti od 12 let, obavy z velkého rozvolnění a požár nemocnice

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (20:20)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Ve čtvrtek testy potvrdily 505 nových případů. Incidence zůstává na 33 případech na 100 tisíc obyvatel. A od pondělí přijde další rozvolnění, návštěvníkům se otevřou hospody, bary i bazény a wellness, vláda musela ustoupit rozhodnutí soudu. Podle odborníků může pokles počtu nových případů zpomalit. Epidemiolog Petr Smejkal varoval před opakováním loňské chyby. Evropská agentura pro léčivé přípravky doporučila nasazení vakcíny proti covidu-19 od Pfizer/BioNTech u dětí od 12 do 15 let. A při požáru v nemocnici, kde se léčí pacienti s nemocí covid-19, v brazilském městě Aracacju zemřeli čtyři lidé. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Přímý přenos: Vláda o návratu do školek a na druhé stupně. Obchody na otevření počkají

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.04.2021 (16:29)     Sekcia bulvar

Vláda ve čtvrtek podle aktuálních dat o šíření epidemie koronaviru rozhodovala, zda budou moct od pondělí 3. května otevřít další obchody. Nakonec se podle vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) shodla na tom, že otevření se posune o týden. Na klíčovém zasedání také už schválila, že se v Královéhradeckém, Karlovarském, Plzeňském, Středočeském, Libereckém, Pardubickém kraji a Praze vrátí v pondělí do lavic druhé stupně základních škol. Ve středních Čechách, na Liberecku, Pardubicku a v hlavním městě otevřou i celé školky, testy v nich nebudou. Určující je počet nakažených za posledních sedm dní na 100 000 obyvatel. Zmíněných sedmi krajů se bude týkat i uvolnění v kultuře, otevřou tak muzea či galerie. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Přímý přenos: Od 10.5. venku bez roušek, otevřou další služby. A návrat dětí do lavic ve zbytku ČR

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.05.2021 (16:30)     Sekcia bulvar

Za týden se do škol vrátí druhé stupně v dalších krajích, rozhodla v pondělí vláda. Otazníky zatím visí nad Zlínským, Jihočeským a krajem Vysočina, tam vláda definitivně rozhodne ve čtvrtek. Ministři také schválili, že kromě obchodů otevřou 10. května i další služby, například opravny obuvi, cestovní kanceláře, solária nebo autobazary, ale také lanovky. Kabinet také vydal usnesení o tom, že testování ve firmách a na úřadech bude pokračovat ještě celý červen, ale jen jednou týdně. Mění se také pravidla pro nošení roušek a respirátorů, venku budou povinné jen na místech, kde je větší počet lidí, typově na zastávkách MHD. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Koronavirus ONLINE: Pfizer pro děti od 12 let, obavy z velkého rozvolnění a zlom v USA

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.05.2021 (23:30)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku dál zpomaluje. Ve čtvrtek testy potvrdily 505 nových případů. Incidence zůstává na 33 případech na 100 tisíc obyvatel. A od pondělí přijde další rozvolnění, návštěvníkům se otevřou hospody, bary i bazény a wellness, vláda musela ustoupit rozhodnutí soudu. Podle odborníků může pokles počtu nových případů zpomalit. Epidemiolog Petr Smejkal varoval před opakováním loňské chyby. Evropská agentura pro léčivé přípravky doporučila nasazení vakcíny proti covidu-19 od Pfizer/BioNTech u dětí od 12 do 15 let. A llespoň jednou dávkou vakcíny proti covidu-19 byla ve Spojených státech naočkovaná více než polovina obyvatel. Některé severovýchodní státy mezitím hlásí přes 50 procent plně naočkovaných obyvatel. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Přímý přenos: Krizový štáb o situaci v Česku. Otevřou v pondělí kadeřnictví a bazény?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.11.2020 (10:50)     Sekcia bulvar

Česko je už třetí den ve třetím stupni protiepidemického systému PES, pokud v něm vydrží týden, mohla by přijít další vlna rozvolnění. Vláda přechod do prostředního stupně, který by znamenal například otevření dalších obchodů, ale třeba i služeb, probere mimořádně v neděli. O situaci v Česku jedná dopoledne ústřední krizový štáb v čele s ministrem vnitra Janem Hamáčkem (ČSSD). Sledujte přímý přenos tiskové konference, startuje v 11:00.

 

Přímý přenos: Vláda o návratu dalších dětí do škol, otevření služeb a změnách u roušek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.05.2021 (16:30)     Sekcia bulvar

Za týden se do škol vrátí druhé stupně v dalších krajích, rozhodla v pondělí vláda. Otazníky zatím visí nad Zlínským, Jihočeským a krajem Vysočina, tam vláda definitivně rozhodne ve čtvrtek. Ministři také schválili, že kromě obchodů otevřou 10. května i další služby, například opravny obuvi, cestovní kanceláře, solária nebo autobazary, ale také lanovky. Kabinet také vydal usnesení o tom, že testování ve firmách a na úřadech bude pokračovat ještě celý červen, ale jen jednou týdně. Mění se také pravidla pro nošení roušek a respirátorů, venku budou povinné jen na místech, kde je větší počet lidí, typově na zastávkách MHD. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Přímý přenos: Vláda o návratu do školek a na druhé stupně. Otevřou v pondělí i obchody?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.04.2021 (16:09)     Sekcia bulvar

Vláda ve čtvrtek podle aktuálních dat o šíření epidemie koronaviru rozhoduje, zda budou moct od pondělí 3. května otevřít další obchody. Na klíčovém zasedání také už schválila, že se v Královéhradeckém, Karlovarském, Plzeňském, Středočeském, Libereckém, Pardubickém kraji a Praze vrátí v pondělí do lavic druhé stupně základních škol. Ve středních Čechách, na Liberecku, Pardubicku a v hlavním městě otevřou i celé školky, testy v nich nebudou. Největší boj se čeká právě u otevření obchodů. Určující bude počet nakažených za posledních sedm dní na 100 000 obyvatel. Těch by se zřejmě mělo týkat i uvolnění v kultuře. Tisková konference byla avizovaná na 16:00, nabírá ale zpoždění. Blesk Zprávy ji přinesou živě.

Přímý přenos: Arenberger o dalším rozvolnění v Česku. Jaký je „jízdní řád“ do normálu?

Přímý přenos: Vláda o uvolňování opatření v Česku. Otevřou restaurace dřív?

Přehledně: Konec roušek ve třídách s výjimkami, rozvolnění v kultuře i wellness a bazénech

Přímý přenos: Vláda o skoku Česka do třetího stupně „psa“ i podpoře sportu

ŽIVĚ: Vláda pustila Česko do třetího stupně „psa“. Služby a restaurace otevřou ve čtvrtek

Přímý přenos: Vláda o státním obchodníkovi s energiemi a důchodové novele

Přímý přenos: Vláda o zpřísnění covidových opatření a růstu minimální mzdy

Přímý přenos: Vláda o nouzovém stavu v Česku. Střední školy zavřou na dva týdny v 10 regionech

Přehled podmínek: Jaké potvrzení budete potřebovat do hospody, bazénu nebo sauny?

Přímý přenos: Vláda o pravidlech pro dětské kroužky a testování ve firmách

Přímý přenos: Vláda o cestovním „semaforu“. Kam Čechy „pustí“ v létě na dovolenou?

Přímý přenos: Vláda o daru zbrojařů Ukrajině. Jaká bude další pomoc?

Přímý přenos: Vláda o odměnách pro zdravotníky a nulové DPH na respirátory. A co rozvolnění?

Přímý přenos: Vláda o přidání důchodcům o 360 Kč od ledna. Jak poskočí průměrná penze?

Přímý přenos: Tripartita o opatřeních i růstu platů. V čem se v Česku přitvrdí?

Přímý přenos: Blatný o očkování v Česku. Budou mít praktici v pondělí dost vakcín?

Přímý přenos: Ministr Blatný o plánu na rozvolňování. Kdy otevřou obchody a školy?

Přímý přenos: Vláda o pomoci vojáků v nemocnicích. Sešli se ministři naposledy?

Přímý přenos: Vláda o přebytečných vakcínách. A Svrčinová trvale hlavní hygieničkou

PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb dramaturga Gustava Oplustila (†96)

Přímý přenos: Černochová o další české pomoci Ukrajině. Jaké zbraně ČR pošle?

Přímý přenos: Vláda o nasazení studentů v nemocnicích a práci z domova. A odvolá Rážovou?

Přímý přenos: Pohřeb zpěvačky Nadi Urbánkové (†83)

Koronavirus ONLINE: Hospody zavřely, otevřou až příští rok? A Prymula odmítl Babiše

Čekáme na tiskovku: Vláda o rozvolňování opatření. Jak to bude od pondělí vypadat?

Přímý přenos: Vláda o povinné práci z domova a nasazení studentů. A odvolá Rážovou?

PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb Stanislava Fišera (†90), dabéra Vinnetoua a Růžového pantera

Čekáme na tiskovku: Vláda o otevření obchodů v neděli i zmírnění opatření. Jak to dopadlo?

ŽIVĚ: Vláda o drahých energiích. Jaký bude strop cen pro domácnosti a jaký pro firmy?

PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb Radima Uzla (†82): Se sexuologem se loučí nejbližší

PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb Josefa Aloise Náhlovského (†72), přijdou Šíp a Novotný?

Přehledně: Konec roušek ve třídách s výjimkami, rozvolnění v kultuře i bazénech a levnější PCR testy

PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb operní divy Soni Červené (†97) z jeviště Národního divadla

PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb Josefa Aloise Náhlovského (†72), Šíp přišel mezi prvními!

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy