Vědci vaří pivo ze ztvrdlého neprodaného chleba, chtějí omezit plýtvání jídlem
Zdroj: ceskenoviny.cz 05.11.2021 (15:32) bulvár
Brno - Klasický český ležák vaří z neprodaného ztvrdlého chleba vědci z Agronomické fakulty (AF) Mendelovy univerzity v Brně. Od začátku projektu už připravili 30 receptur ležáku.... celý článek
Co s neprodanými bagetami? Francouz ze starého pečiva vaří pivo
Zdroj: blesk.cz 19.06.2021 (17:23) bulvar
Každý den se asi 10 % baget a chleba ve francouzských pekárnách neprodá, uvádí agentura pro životní prostředí ADEME. Podnikaví pivovarníci přišli na to, že z nich lze vařit pivo, píše server Le Parisien.
Pivo jako vášeň! Štěpán si ho vaří doma ve speciálně upravené kuchyni. Zvládne udělat až 200 litrů za rok
Zdroj: blesk.cz 22.04.2023 (14:31) bulvar
Česko a pivo k sobě neodmyslitelně patří. Celá řada hospod či restaurací si pro svůj podnik vaří vlastní pivo. Najde se ale i spousta nadšenců, kteří si z toho udělali hobby a pivo vaří u sebe doma. Mezi tyto nadšence patří i Štěpán Brada, člen Cechu domácích pivovarníků. Pro vaření piva si přizpůsobil kuchyni a v průběhu let pronikl do tajů pivovarnického umění.
Generace Z plýtvá v Česku nejvíc jídlem: Odborníci se jim budou hrabat v odpadcích
Zdroj: blesk.cz 14.10.2023 (10:35) bulvar
Nejvíce plýtvá potravinami generace Z, tedy lidé narození v letech 1996 až 2009, zjistili odborníci z Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Proto chtějí v následujících třech letech zjistit, jak u této věkové skupiny plýtvání omezit.
Nejsilnější pivo na světě vaří U Medvídků. V pivovaru se chmelový mok vařil už v 15. století
Zdroj: blesk.cz 20.11.2020 (06:45) bulvar
V Perštýnské ulici nedaleko Národní třídy sídlí pivovar, který se může chlubit několika „nej“. Pivovar U Medvídků je sice nejmenší pivovar v České republice, ale zato tu vaří nejsilnější pivo na světě - X-BEER 33. Zajímavá je i historie, vždyť pivo tu s přestávkami vaří už od roku 1466 a na jedno orosené sem chodil Alois Jirásek nebo Tomáš Garrigue Masaryk
Pivo v malém množství tělu prospívá, říká lékař: Vaří si ho sám doma!
Zdroj: blesk.cz 07.11.2021 (15:30) bulvar
Je pivo zdravé nebo nezdravé? Na stranu milovníků zlatavého moku, kteří jeho blahodárné účinky na tělo obhajují, se přidává i Petr Matloch. „Základem je konzumace a kvalitní suroviny,“ říká lékař, který si pivo vaří sám doma.
V Těšíne vaří pivo na potenci
Zdroj: ahaonline.cz 21.11.2021 (05:00) bulvar
Že častým popíjením chmelového moku slábne potence? Malý českotěšínský pivovar přišel s řešením, které po návratu svých poloviček z hospody ocení v ložnici i dámy. Vaří pivo na potenci!
Nejsilnější pivo na světě mají U Medvídků. V pivovaru se chmelový mok vařil už v 15. století
Zdroj: blesk.cz 20.11.2020 (06:45) bulvar
V Perštýnské ulici nedaleko Národní třídy sídlí pivovar, který se může chlubit několika „nej“. Pivovar U Medvídků je sice nejmenší pivovar v České republice, ale zato tu vaří nejsilnější pivo na světě - X-BEER 33. Zajímavá je i historie, vždyť pivo tu s přestávkami vaří už od roku 1466 a na jedno orosené sem chodil Alois Jirásek nebo Tomáš Garrigue Masaryk
Výzkum: Plýtvání jídlem je pro lidi v ČR důležité téma,pomáhá pozitivní motivace
Zdroj: ceskenoviny.cz 28.04.2022 (10:25) bulvar
Brno - Plýtvání s potravinami je pro lidi důležité téma a když se na ně pozitivně působí, tak dokážou objem vyhozeného jídla snížit. Zároveň velmi oceňují praktické rady, jak...
Ročně každý vyhodí 2 tisíce rohlíků: Jak neplýtvat jídlem? To se v Praze začnou učit už ti nejmenší
Zdroj: blesk.cz 16.02.2022 (17:40) bulvar
Fenomén, ve kterém Češi nevycházejí statisticky zrovna nejlépe. To je plýtvání jídlem. Přitom třeba v hlavním městě žije dle sčítání z roku 2019 přes 3 tisíce osob bez střechy nad hlavou, které by nějaký ten pokrm ocenily. Zbytečně vyhozené a promarněné jídlo by také místo ve směsném odpadu mohlo končit ve speciálních sběrných nádobách například pro výrobu plynu. Pražský magistrát proto spouští program určený především školním dětem, který by měl pomoci regulovat zbytečné plýtvání potravin.
Česko hledá prvního všestranného mistra piva
Zdroj: blesk.cz 16.02.2022 (08:00) bulvar
Miluješ pivo a vše, co k němu patří? Věříš si v tom, že od sebe rozpoznáš různý druhy piv? Máš ahnung i vo tom, jak se pivo vaří, a víš, jak ho načepovat? Potom hledáme na letní soutěžní road trip po českých minipivovarech právě tebe. Buď první, kdo vyhraje tuhle show a bude hrdě nosit titul BEERMASTER ČESKO! A co víc? Pokud vyhraješ, uvaříš si i vlastní pivo, které půjde do distribuce.
Recepty na skvělé domácí vychytávky: Zkuste jednoduchý chleba i zázvorové pivo!
Víte, kde se u nás vaří nejlepší pivo?
Rodák z Valašska vaří veganský kebab. Nejsme aktivisti, snižujeme spotřebu masa, říká
Veronika vede českou školu ve Skotsku: Cukroví zvládáme, ale chleba si vozím z Česka
Vědci upravují geny chmele, chtějí víc prospěšných látek
Univerzita má jasno: V menzách vládne "smažák"!
Salmonela, průjmy, nevolnost: Horko je otrava... někdy doslova
Využijte zeleninu beze zbytku a ušetříte: Zkuste pesto, chipsy i vývar!
Sestry v belgickém klášteře vaří pivo. V neděli každá benediktinka vypije jednu lahev
Kuchařský rádce: Jak dlouho vydrží chleba v mrazáku? A jak ho správně uchovávat?
Vědci z Brna chtějí zabránit falšování vína pomocí ultrafialového záření
Pět dobrých rad, jak poznat kvalitní chleba: Pekař popsal, co rozhoduje!
Nadia utekla před válkou na Ukrajině. Teď vaří boršč ve food trucku v holešovické tržnici
Vyhlášený tekutý chléb nahradily karoserie a pneumatiky. Pivovar v Petrovicích zanikl před 89 lety
Vášeň, nebo závislost. Vědci chtějí lépe popsat přínosy a hrozby online her
Chleba se solí za 120 korun. Vracíme se k tradici, lidé to ocení, říká český pekař
Politiky si maže na chleba, nám odtajnila soukromí: Jak to má Bára Divišová s otcem své dcery?
Ewa Farna v bolestech: Otrava jídlem!
Obávané letní otravy jídlem: Pomůže prevence i úklid ve spíži
Gurmáni vybírali nejslavnější hostince světa: U Fleků jsou 8. na světě!
Naše redaktorka ve slavných filmových lokacích: Na jeden večer Frodem Pytlíkem
Zítra je Den domácího chleba! Pusťte se do pečení
Místo boháčům vaří „michelinka“ chudým: Odměnou je úsměv, chci to dělat i po krizi, říká šéf
Vědci naučili krávy chodit na záchod, chtějí tím zachránit planetu
Ohňostroje jsou toxické! Čeští vědci varují před „podivným mixem jedů a rakovinných látek“
Nejlepší utopenci a domácí chleba: Vlastimil (66) má recept, který chtějí všichni!
Obávané letní otravy jídlem: Komu hrozí? Pomůže prevence i úklid ve spíži
Jíst třikrát denně není zdravé, varují vědci. Mají překvapivé doporučení
Morbidně obézní muž shodil 160 kilogramů. Probrala ho až otrava jídlem
Domácí chleba je blaho: Zkuste bramborový pro začátečníky i kváskový pro pokročilé!
Smolařka Fajksová: Nejdřív otrava jídlem, pak ošklivé pořezání
Hygienické návyky doma u Šlégrů: Vnadná misska vyhlásila stopku plýtvání vodou, došlo i na toaletu!