Demise Babišovy vlády: Premiér předal dopis Zemanově kanceláři, schůze bude i v pátek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.11.2021 (08:50)     Sekcia bulvár

Končící premiér Andrej Babiš (ANO) poslal prezidentovi Miloši Zemanovi dopis s rozhodnutím o podání demise svého menšinového kabinetu. Kancelář Hradu přijala dokument v 08:30, uvedl končící premiér po jednání kabinetu na tiskové konferenci. Babiš prohlásil, že vláda v demisi bude dál pracovat. „Pokud bychom měli jenom topit a svítit, to by nám nová koalice vyčítala,“ uvedl na dotaz, zda hodlá omezit rozhodování kabinetu v závěrečné fázi existence. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ŽIVĚ: Demise Babišovy vlády. Premiér předal dopis Zemanově kanceláři a zmínil rekord

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.11.2021 (08:35)     Sekcia bulvar

Kabinet hnutí ANO a ČSSD schválil ve čtvrtek ráno svou demisi. Premiér Andrej Babiš (ANO) na tiskové konferenci uvedl, že jeho vláda podala demisi v rekordním čase od listopadu 1989. A dodal, že vyhotovený dopis už převzala kancelář prezidenta Miloše Zemana. Hlava státu podle ústavy pověřuje vládu, jejíž demisi přijala, výkonem funkce až do jmenování nového kabinetu. Vláda končí poté, co byla ve středu završena ustavující schůze nové Sněmovny vzešlé z říjnových voleb. Sledujte přímý přenos tiskové konference.

 

Zeman v nemocnici přijal demisi Babišovy vlády. Kabinet hned zasedne znovu v pátek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.11.2021 (16:15)     Sekcia bulvar

Končící premiér Andrej Babiš (ANO) poslal prezidentovi Miloši Zemanovi dopis s rozhodnutím o podání demise svého menšinového kabinetu. Kancelář Hradu přijala dokument v 08:30, uvedl končící premiér po jednání kabinetu na tiskové konferenci. Odpoledne Zeman demisi přijal a pověřil vládu fungováním, než vznikne nová. „Pokud bychom měli jenom topit a svítit, to by nám nová koalice vyčítala,“ uvedl Babiš na dotaz, zda hodlá omezit rozhodování kabinetu v závěrečné fázi existence.

 

O Koudelkovi v čele BIS se v pátek rozhodovat nebude. Babiš nedodal regulérní žádost

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.08.2021 (15:43)     Sekcia bulvar

Schůze sněmovního bezpečnostního výboru k postupu při výběru ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) se v pátek podle jeho předsedy Radka Kotena (SPD) neuskuteční, premiér Andrej Babiš (ANO) totiž nepodal regulérní žádost pro její svolání. Koten to ve čtvrtek řekl České televizi. Už ze středečního Kotenova dopisu členům výboru, který má ČTK k dispozici, vyplynulo, že páteční schůze s velkou pravděpodobností nebude. Šéf výboru v něm uvedl, že nemá zákonný podklad pro svolání mimořádného jednání. Babiš bude o šéfovi BIS jednat s předsedou koaliční ČSSD Janem Hamáčkem v pondělí a poté oznámí stanovisko vlády, odpověděl ve čtvrtek na dotaz ČTK.

 

Slovenský premiér připustil demisi. Matovič má ale podmínky pro koaliční strany

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.03.2021 (20:15)     Sekcia bulvar

Slovenský premiér Igor Matovič vyjádřil ochotu podat demisi v zájmu řešení vládní krize. Svou rezignaci podmínil splněním několika požadavků zbylými koaličními stranami, včetně personálních. Matovič to řekl novinářům dnes večer, v den prvního výročí jmenování svého kabinetu. Demise premiéra znamená podle ústavy pád vlády. Z vyjádření Matoviče ale vyplynulo, že stávající čtyřčlenná koalice by měla pokračovat, sestavit nový kabinet a on sám bude členem vlády.

 

Fiala v Polsku: Prioritou je energetická bezpečnost. A rýpl si do Babišovy vlády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.04.2022 (13:00)     Sekcia bulvar

Český premiér Petr Fiala se dnes ve Varšavě setká se svým polským protějškem Mateuszem Morawieckým. Tématem jednání bude zejména válka na Ukrajině a její dopady na Evropskou unii. Šéfové vlád také prodiskutují kroky, které oba státy v tomto kontextu již učinily, uvedl úřad české vlády. Premiér před odletem upřesnil, že se budou bavit i o dovozu kapalného plynu do ČR a předmětem setkání budou i sankce proti Rusku. Rýpl si pak do předchozí vlády Andreje Babiše (ANO), která podle něj neřešila energetickou bezpečnost. Tisková konference z Polska je naplánovaná na 13:30.

 

Slovenský premiér připustil demisi. Matovič ale s podmínkami pro další strany narazil

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.03.2021 (22:55)     Sekcia bulvar

Slovenský premiér Igor Matovič vyjádřil ochotu podat demisi v zájmu řešení vládní krize. Svou rezignaci podmínil splněním několika požadavků zbylými koaličními stranami, včetně personálních. Matovič to řekl novinářům dnes večer, v den prvního výročí jmenování svého kabinetu. Demise premiéra znamená podle ústavy pád vlády. Z vyjádření Matoviče ale vyplynulo, že současná čtyřčlenná koalice by měla pokračovat, sestavit nový kabinet a on sám bude členem vlády. Jedna z menších koaličních stran už některé z Matovičových podmínek odmítla.

 

Fiala před jednáním v Polsku: Prioritou je energetická bezpečnost. A rýpl si do Babišovy vlády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.04.2022 (10:44)     Sekcia bulvar

Český premiér Petr Fiala se dnes ve Varšavě setká se svým polským protějškem Mateuszem Morawieckým. Tématem jednání bude zejména válka na Ukrajině a její dopady na Evropskou unii. Šéfové vlád také prodiskutují kroky, které oba státy v tomto kontextu již učinily, uvedl úřad české vlády. Premiér před odletem upřesnil, že se budou bavit i o dovozu kapalného plynu do ČR a předmětem setkání budou i sankce proti Rusku. Rýpl si pak do předchozí vlády Andreje Babiše (ANO), která podle něj neřešila energetickou bezpečnost. Tisková konference z Polska je naplánovaná krátce po obědě. 

 

Přímý přenos: Fialův kabinet po prvním jednání. Jak se postaví k nouzovému stavu?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.12.2021 (13:37)     Sekcia bulvar

Nově jmenovaná vláda Petra Fialy (ODS) měla ve Strakově akademii své první zasedání po dnešním jmenování prezidentem Milošem Zemanem. Rozhodovala o obvyklých formalitách, ale také o tom, zda požádá Sněmovnu o prodloužení nouzového stavu. Fialu předtím na úřadu vlády přivítal teď již bývalý premiér Andrej Babiš (ANO). Novému ministerskému předsedovi předal dopis po vzoru amerických prezidentů a klíč od korunovačních klenotů. Tiskovku po jednání sledujte živě na Blesk Zprávách, je oznámená na 13:45.

 

Slovenský premiér Matovič připustil demisi. Ministr hospodářství Sulík už rezignoval

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.03.2021 (15:20)     Sekcia bulvar

Slovenský premiér Igor Matovič vyjádřil ochotu podat demisi v zájmu řešení vládní krize. Svou rezignaci podmínil splněním několika požadavků zbylými koaličními stranami, včetně personálních. Matovič to řekl novinářům v něděli večer, v den prvního výročí jmenování svého kabinetu. Demise premiéra znamená podle ústavy pád vlády. Z vyjádření Matoviče ale vyplynulo, že současná čtyřčlenná koalice by měla pokračovat, sestavit nový kabinet a on sám bude členem vlády. Jedna z menších koaličních stran už některé z Matovičových podmínek odmítla. Slovenský ministr hospodářství Richard Sulík, šéf koaliční strany Svoboda a solidarita, už rezignoval.

 

ONLINE: Zeman dostane do nemocnice demisi Babišovy vlády. Kruliš byl na policii, Mynáře to čeká

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.11.2021 (07:15)     Sekcia bulvar

Miloš Zeman je od neděle 10. října opět hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici v Praze (ÚVN). Ve čtvrtek 4. listopadu ho přesunuli z oddělení KARIM na standardní lůžko Rehabilitačního oddělení, 15. listopadu se pak přesune dál na běžné lůžko na standardním oddělení. I v nemocnici pracuje, písemně mu ve čtvrtek dorazí demise vlády Andreje Babiše (ANO). A ve čtvrtek by měl jít na polici hradní kancléř Vratislav Mynář, už ve středu tam byl šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš, uvedly Novinky.cz. Kriminalisté prověřují, zda se před hospitalizací prezidenta někdo nedopustil trestného činu neposkytnutí pomoci. Další vývoj kolem zdraví hlavy státu sledujeme na Blesk.cz online.

Přímý přenos: Loučení Babišovy vlády. Kabinet ANO a ČSSD naposledy zasedl

Vládní spory: Premiér podal demisi, ztratil podporu spojenců. Itálie směřuje k předčasným volbám

Absence ministrů i Babiše rozčílila opozici. Na schůzi o viru Schillerová přišla v kůži

Fiala se loučil s Perebyjnisem. Děkoval mu za vřelý vztah k ČR a předal medaili Karla Kramáře

Hádky o zrušení EET ovládly Sněmovnu i večer. Jakob: Symbol Babišovy vlády a neúspěšný projekt

Sněmovna projedná až 31 tisíc podpory pro dohodáře. Mimořádná schůze bude 10. července

Rušno v Zemanově kanceláři: Na návštěvě Babišovi lidé, Benešová, Foldyna či komunistka s koláčem

Fialův novoroční projev: Zmínil covid a špatné zprávy, zdražování energií i chyby Babišovy vlády

Koronavirus ONLINE: Hospoda, kultura a sport jen pro očkované? A 13 502 případů za středu v ČR

Neslavný konec nadace bývalé první dámy Ivany Zemanové: Skončila v likvidaci

Nejedlý o Zemanově nové kanceláři v „ložnici“: Budeme ji upravovat! A bude velmi důstojná

Babiš se po volbách vrátil do Strakovy akademie hlavním vchodem. A těší na zahradu

Koronavirus ONLINE: Vláda projedná „zásadní opatření“. A 13 502 případů za středu v Česku

Matovič skončí jako premiér, koalice souhlasí. Vymění si křeslo s ministrem financí?

Bartoš po Zemanově pietě zaryl do Babiše: 30 tisíc obětí? Může za to i chaotický premiér

Policie o plánovaném útoku na Babiše: Šílenec s pistolí skončil v Bohnicích, byl agresivní

Politici u nové vlády oceňují Fialovo vyjednávání i Zemanův ústupek. Raduje se i Babiš

Vysíláme: Bývalý hradní protokolář o Zemanově kanceláři. Pomstilo se exprezidentovi jeho okolí?

ANO útočí na vládu kvůli zpoždění kompenzací. Desítky milionů „tekly“ i do Babišovy Imoby

ANO podalo žádost o svolání schůze k nedůvěře Fialově vládě: Babišova kampaň, zní z pětikoalice

Babiš napsal Zemanovi dopis: Nedávejte Cimickému metál!

Vakcína Sputnik V má v Česku po první prověrce. Lékový ústav předal podklady vládě

Rusové se vměšují do voleb. Fiala a belgický premiér píší šéfce europarlamentu

Italský premiér Conte podal demisi. Krize vyvrcholila po odchodu koaličního partnera

Premiér podal demisi, prezident rozpustil parlament. Itálii čekají předčasné volby

Bývalý protokolář o Zemanově kanceláři: Bylo mi prezidenta líto, zaslouží si bezbariérový přístup

Babiš se pohádal s Piráty ve Sněmovně, naštval se kvůli svému dopisu a chce fotky kontejnerů

Selhání vlády v době pandemie? Poslanci se hodiny hádali o vyšetřovací komisi, k závěru nedospěli

Proč jel Fiala za Mynářem? Forejtovi se důvod schůzky nezdá: Jmenování vlády mají řešit protokoly

Maďarský premiér Orbán pogratuloval Putinovi ke znovuzvolení prezidentem. Jako jediný z EU?

Fiala v Berlíně: Chce řešit plyn, embargo na ruskou ropu i uprchlíky. A rýpl si do Babišovy vlády

Fiala dovedl na úřady 17 ministrů. Nekula nastoupí po vyléčení z covidu

Nová omezení v ČR: Co všechno je zakázané a jak se vyznat v restrikcích Babišovy vlády?

Přehledně: Nová opatření kvůli covidu. Zdravotníky čeká testování a vysokoškoláky respirátory

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy