Odbory úřadů práce kritizují zmrazení platů úředníků. Vadí jim „nevalné odměňování“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.01.2022 (19:08)     Sekcia bulvár

Odbory úřadů práce chtějí ještě jednat o úpravě výdělků úředníků. Zmrazení úřednických platů pro letošek kritizují. Podle odborářů je odměňování v úřadu práce v průměru nejnižší ve srovnání s ostatními úřady, kvůli covidu a zdražování ale pracovníkům agendy přibývá. Podnikové odbory úřadu práce to uvedly v otevřeném dopise ministrovi práce Marianu Jurečkovi (KDU-ČSL). Úřad práce má zhruba 11 200 zaměstnanců. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

„Velmi rizikové“: Odbory kritizují zmrazení platů na hygienách i u nelékařů v nemocnicích

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.12.2021 (14:05)     Sekcia bulvar

Odbory kritizují, že zdravotníkům na nižších pozicích a pracovníkům v sociálních službách porostou platy jen o 700 korun místo dříve slíbených 1400 korun. Vadí jim také zmrazení platů pro hygieniky, kteří jsou státními úředníky, a nezdravotnické pracovníky nemocnic. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče o tom ve čtvrtek informoval v tiskové zprávě. Vyjádření ministerstva zdravotnictví ČTK zjišťuje. Lékařům pracujících v hygienické službě ale platy přesto stoupnou asi o 15 000 korun, odměna se jim bude vypočítávat podle jiných tabulek.

 

Stávka na „pracáku“? Úředníci chtějí přidat, vyhlásili pohotovost. Jurečka: Nemáme na to

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.04.2022 (15:43)     Sekcia bulvar

Na požadavek odborářů z úřadů práce na zvýšení platů není teď podle ministra práce Mariana Jurečky (KDU-ČSL) možné přistoupit. Přidat jen úředníkům na úkor jiných profesí nelze, možnosti rozpočtu pro plošný růst tarifů jsou omezené. Ministr to dnes uvedl v tiskové zprávě. S odboráři z úřadů práce, kteří se chystají 1. května vyhlásit stávkovou pohotovost, bude jednat příští týden. Představit jim chce konkrétní návrh řešení. Odbory si stěžují na přetížení úředníků a zmrazení platů, požadují ještě letos navýšení výdělků. O vyhlášení stávkové pohotovosti rozhodly ve čtvrtek. Jurečku vyzvaly k jednání. Předák úřednických odborů Pavel Bednář ČTK řekl, že "míč je teď na straně ministra" a odbory před nátlakem upřednostňují jednání.

 

V rozpočtu se škrtalo všude, oznámil Stanjura. Vláda odloží investice, s odbory bude dál jednat

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.02.2022 (10:49)     Sekcia bulvar

Tripartita projednala návrh státního rozpočtu. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) je protiinflační. Podnikatelé podporují zajištění stability veřejných financí a snížení schodku. Odbory kritizují některé úsporné kroky. Dál chtějí jednat o zvýšení platů, vadí jim zmrazení plateb státu do zdravotního pojištění za děti, důchodce či nezaměstnané. Připomínky k tomu mají i zaměstnavatelé. Na tiskové konferenci po jednání to řekli premiér, šéf Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula a prezident Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů Jan Wiesner.

 

Fialova vláda seškrtala zvýšení platů. Učitelé dostanou drobné, úředníci nic

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.12.2021 (15:30)     Sekcia bulvar

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) prosadil na vládě zmrazení platů státních úředníků. Zaměstnancům Úřadu práce nebo Finanční správy ČR tak mzdy od nového roku vůbec neporostou, potvrdil po jednání. O 700 korun místo tisícovky si polepší policisté, hasiči, celníci nebo vojáci. Zdravotnickým pracovníkům platy vzrostou o 700 korun s platovými tarify stanovenými pro druhou až sedmou platovou třídu a o šest procent pro osmou až 15. platovou třídu. Lékaři si polepší o šest procent, učitelé o pouhá dvě procenta, která nepokrují ani inflaci. Vláda chce na rok 2022 zmrazit také platy ústavních činitelů. Sledujte tiskovou konferenci kabinetu.

 

ŽIVĚ: Fialova vláda seškrtala zvýšení platů. Učitelé dostanou drobné, úředníci nic

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.12.2021 (15:30)     Sekcia bulvar

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) prosadil na vládě zmrazení platů státních úředníků. Zaměstnancům Úřadu práce nebo Finanční správy ČR tak mzdy od nového roku vůbec neporostou, potvrdil po jednání. O 700 korun místo 1000 si polepší policisté, hasiči, celníci nebo vojáci. Zdravotnickým pracovníkům platy vzrostou o 700 korun s platovými tarify stanovenými pro druhou až sedmou platovou třídu a o šest procent pro osmou až 15. platovou třídu. Lékaři si polepší o šest procent, učitelé o pouhá dvě procenta, která nepokrují ani inflaci. Vláda chce na rok 2022 zmrazit také platy ústavních činitelů. Sledujte tiskovou konferenci kabinetu.

 

Stávka na „pracáku“? Úředníci chtějí přidat, vyhlásili pohotovost. Jurečka nabízí jednání

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.04.2022 (18:35)     Sekcia bulvar

Odboráři z úřadů práce chtějí 1. května vyhlásit stávkovou pohotovost. Kvůli náporu na úředníky a zdražování požadují ještě letos zvýšení platů. Vyzvali ministra práce Mariana Jurečku (KDU-ČSL) k jednání o řešení nejpozději do konce května. Zástupci odborových organizací z úřadů se na tom shodli dnes na jednání v Praze, řekl ČTK předák Odborového svazu státních orgánů a organizací Pavel Bednář. Stávková pohotovost je hraničním nástrojem, uvedl dnes na twitteru Jurečka. S odbory chce jednat v pátek ráno, vypětí úředníků si je vědom.

 

PŘEHLEDNĚ: Takhle Stanjura šrtal v rozpočtu. O peníze přijde zdravotnictví, doprava i obrana

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.02.2022 (11:45)     Sekcia bulvar

Ministerstvo financí (MF) v návrhu státního rozpočtu na letošní rok, který zaslalo k projednání vládě, snížilo výdaje většině kapitol, a to ve srovnání s návrhem předchozí vlády i ve srovnání s rozpočtem schváleným pro rok 2021. Návrh projednala i tripartita. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) je protiinflační. Podnikatelé podporují zajištění stability veřejných financí a snížení schodku. Odbory kritizují některé úsporné kroky. Dál chtějí jednat o zvýšení platů, vadí jim zmrazení plateb státu do zdravotního pojištění za děti, důchodce či nezaměstnané. Připomínky k tomu mají i zaměstnavatelé. 

 

PŘEHLEDNĚ: Takhle Stanjura škrtal. Rozpočet se sekerou 280 miliard vláda schválila

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.02.2022 (12:30)     Sekcia bulvar

Ministerstvo financí (MF) v návrhu státního rozpočtu na letošní rok, který zaslalo k projednání vládě, snížilo výdaje většině kapitol, a to ve srovnání s návrhem předchozí vlády i ve srovnání s rozpočtem schváleným pro rok 2021. Návrh jednoznačně schválila vláda, přeadtím ho probrala tripartita. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) je protiinflační. Podnikatelé podporují zajištění stability veřejných financí a snížení schodku. Odbory kritizují některé úsporné kroky. Dál chtějí jednat o zvýšení platů, vadí jim zmrazení plateb státu do zdravotního pojištění za děti, důchodce či nezaměstnané. Připomínky k tomu mají i zaměstnavatelé. 

 

Jurečka úředníkům zmrazil platy. Fialova vláda redukuje zvýšení mezd, „ostrouhají“ i učitelé?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.12.2021 (13:05)     Sekcia bulvar

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) vládě navrhl a prosadil zmrazení platů státních úředníků. Zaměstnancům Úřadu práce nebo Finanční správy ČR tak mzdy od nového roku vůbec neporostou, uvedla ve středu Česká televize. Zdravotnickým pracovníkům by měly platy vzrůst o 700 korun s platovými tarify stanovenými pro druhou až sedmou platovou třídu a o šest procent pro osmou až 15. platovou třídu. Lékaři by si měli přilepšit o šest procent a učitelé o pouhá dvě procenta, která nepokrují ani inflaci. Vyplývá to z návrhu pro středeční jednání vlády, který má ČTK k dispozici. Čekáme na tiskovou konferenci kabinetu.

 

Politici dostanou přidáno! Návrh na zmrazení platů odmítl Senát, Babiš ostrouhal

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.10.2021 (10:31)     Sekcia bulvar

Platy vrcholných politiků by měly vzrůst příští rok asi o šest procent. Senát dnes zamítl návrh dosluhující vlády ANO a ČSSD na zmrazení platů ústavních činitelů na pět let. Senátoři označovali novelu za populistické předvolební gesto a poukazovali na budoucí skokový nárůst platů po roce 2026. Rozhodnutím horní komory návrh takzvaně spadne pod stůl, nová povolební Sněmovna už nebude moci senátní veto přehlasovat.

Politici dostanou přidáno! Návrh na zmrazení platů odmítl Senát, Babiš zuří

Zmrazí si politici platy? Pekarová je pro kvůli symbolu a pustila se do hádky s Vondráčkem

„Lidé dostanou nulu.“ Středulovi vadí zmrazení platů státních zaměstnanců, zmínil neetičnost

Vláda projedná roušky ve školách či volby v karanténě. Odklepne zmrazení platů politiků?

Jak to bude s platy politiků? Jurečka: Zmrazení je nesmysl

Sněmovna řeší zmrazení platů politiků. Ústavní činitelé by měli dýchat s občany, míní Schillerová

Babiš vrací zpět návrh na zmrazení platů vrcholných politiků. Po volbách ho potopil Senát

Senátoři vylepší výplaty politiků o tisíce měsíčně? Zmrazení platů tu může narazit

Úředníci a kantoři hrozí kvůli platům stávkou, odbory vyhlásily pohotovost. Jurečka mluví o nátlaku

Sněmovna návrh na zmrazení platů politiků shodila ze stolu. Měli byste se stydět, vzkázala Schillerová

Úřednické odbory vyhlásily stávkovou pohotovost. Jurečkovy sliby o zvýšení platů jim nestačí

Vláda chce šetřit u platů ve státní správě: Jurečka chystá změny platových tabulek

Blažek promluvil o snížení platů ústavních činitelů i soudců. Opozice navrhuje zmrazení

Unie státních zástupců je proti zmražení platů soudců a státních zástupců. Je neústavní, shodli se

U Válka nabídli úpravu platů v nemocnicích, ale jen státních. Lékaři ji odmítli

Úředníci a kantoři hrozí stávkou! Jurečka zmínil nátlak. „Nejsme hluší,“ vzkázal Fiala

Ficova vláda našla způsob, jak obejít zmrazení platů. Ministři si přilepší o desítky tisíc

Ficova vláda našla způsob, jak obejít zmrazení platů. Ministři si přilepší o desítky tisícp

Odboráři tlačí na zvýšení platových tarifů ve veřejné sféře o desetinu. U Jurečky narazili

Jurečkovi došla trpělivost: Odvolal šéfa Úřadu práce! Kvůli pomalému vyplácení dávek

Konec protestů lékařů! Odbory podepsaly dohodu s vládou, doktoři dostanou přidáno

Jak to bylo s koncem šéfa úřadu práce aneb NAHRÁVKA MINISTRA JUREČKY

Experti o rostoucích platech politiků: Řeči o svetrech a dekách jsou mimo!

Komentář: Přichází Fialova vláda šetřilů. Začala zvýšení vlastních platů

Komentář: Přichází Fialova vláda šetřilů. Začala zvýšením vlastních platů

Stávka v Česku přehledně: Zastavený provoz ve školách či firmách i pochody a demonstrace

Covid a finanční problémy, ztráta práce! Odborníci z úřadu práce odpovídali na Horké lince Blesku

Kauza výměny šéfa Úřad práce: Čeká Jurečku nějaký politický dopad? A jaké jsou na úřadu problémy?

Velký přehled Blesku: Kolik berou vysocí státní úředníci? Náměstkem za 2 miliony korun!

Úředníci „pracáků“ hrozí stávkou a tlačí na Jurečku. Kolik chtějí přidat?

Maláčová navrhuje minimální mzdu jako polovinu té průměrné. Už jednou ale narazila

Státní zaměstnanci by měli dostat přidáno 1400 Kč, míní Jurečka. Utáhne to rozpočet?

Poslanci úřadovali: Zmrazení platů, otrava Bečvy a útěk Babiše

Mrazivé detaily vraždy ženy na úřadu práce: Chladnokrevná střelba a odchod! Co dělal vrah po činu?

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy