U Válka „roztrhali“ covidovou cestovní mapu. Testy už čekají jen neočkované

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.02.2022 (17:57)     Sekcia bulvár

Od úterý se podmínky návratu Čechů ze zahraničí nebudou řídit takzvanou mapou cestovatele. Plně očkovaní a lidé s prodělaným covidem-19 v posledních 180 dnech budou moci do Česka vstoupit bez omezení, stejně jako děti do 12 let. V dnešní tiskové zprávě o tom informovalo ministerstvo zdravotnictví. Mapa cestovatele bude relevantní pouze pro vstup cizinců. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Koronavirus ONLINE: Bič na neočkované v ČR podpořil i Zeman. A školy čekají ohniskové PCR testy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.11.2021 (20:05)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. V úterý testy potvrdily 22 479 případů, zatím nejvíc za celou pandemii. V pondělí zemřelo 84 lidí s covidem, podobně jako za celý červenec, srpen a září dohromady. Od noci z neděle na pondělí bude v ČR zaveden tzv. bavorský model, který ruší uznávání testů jako covidového certifikátu, oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl, že to ve čtvrtek navrhne vládě. Omezení pro neočkované podpořil i v rozhovoru pro TV Nova i prezident Miloš Zeman. A v prosinci už nebude pokračovat plošné testování ve školách, místo toho tu budou probíhat PCR testy v ohniscích nákazy. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Pro neočkované u českých hranic přituhuje. A 40 mrtvých za den v Česku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     05.11.2021 (23:20)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Ve čtvrtek testy odhalily 8419 případů covidu. Je to třetí nejvyšší denní nárůst v tomto týdnu. Ve středu zemřelo 40 lidí s prokázaným covidem, nejvíc v jediném dni za poslední půlrok. Hospitalizovaných je 2489. Vláda podpořila zpřísnění opatření v Česku, na akce nad 1000 lidí už nebudou od 22. listopadu stačit antigenní testy. Bezinfekčnost mají pak kontrolovat při nákupu vstupenky i provozovatelé skiareálů. A od pondělí se zpřísnuní pravidla neočkované v Rakousku i Sasku, mnohde tam už nebude stačit test. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Koronavirus ONLINE: Bič na neočkované od pondělí v ČR. A školy čekají ohniskové PCR testy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.11.2021 (16:05)     Sekcia bulvar

16:Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. V úterý testy potvrdily 22 479 případů, zatím nejvíc za celou pandemii. V pondělí zemřelo 84 lidí s covidem, podobně jako za celý červenec, srpen a září dohromady. Od noci z neděle na pondělí bude v ČR zaveden tzv. bavorský model, který ruší uznávání testů jako covidového certifikátu, oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl, že to ve čtvrtek navrhne vládě. Apeloval i na odložení vánočních večírků a nasazení respirátorů i na vánočních trzích. A v prosinci už nebude pokračovat plošné testování ve školách, místo toho tu budou probíhat PCR testy v ohniscích nákazy. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Přehledně pro cestovatele: Složitější návraty z Kypru a omezení pro neočkované v Rakousku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     08.11.2021 (11:35)     Sekcia bulvar

Blesk pro vás připravil interaktivní mapu na základě dat dostupných na ministerstvu zahraničních věcí a zdravotnictví. Kromě mapy ale přikládáme i detailnější popis toho, co musíte splnit při cestě do vámi vybrané destinace, co vás tam čeká za pravidla a co musíte udělat při návratu do ČR. Níže najdete seznam zemí, stačí kliknout a dozvíte se o ní více. K dispozici máte i odkazy na nejrůznější formuláře potřebné k cestě. Mapu i informace pro vás budeme pravidelně aktualizovat v pondělí a v pátek. Nyní jsou informace platné k 8. listopadu.

 

Stopka pro neočkované drtivě zasáhne restaurace, varuje komora. Vládě posílá seznam požadavků

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.11.2021 (15:27)     Sekcia bulvar

Konec uznávání antigenních a PCR testů několikanásobně zhorší už tak špatnou situaci českých restauratérů, varuje Hospodářská komora. Gastro podniky přišly o část klientů už ve chvíli, kdy se neočkovaným testy zpoplatnily. Komora chce obnovení programu Antivirus a další kompenzace. Vláda rozhodla, že od pondělí v Česku bude platit systém O-N, která de facto vyřadí neočkované z přístupu do restaurací, barů, ale třeba i kin a divadel.

 

Bavorský model drží neočkované stranou od hromadných akcí i služeb. Testy jim nepomůžou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.11.2021 (13:45)     Sekcia bulvar

Česko od pondělní půlnoci zavede takzvaný bavorský model, oznámil v České televizi Andrej Babiš (ANO). Řekl to poté, co úterní testy odhalily v populaci rekordních 22 479 nakažených. Podívejte se, co přesně bavorský model znamená a jak se liší například od modelu rakouského.

 

Tři scénáře restrikcí pro Česko: Jak dopadne rakouský a bavorský model pro neočkované?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.11.2021 (11:50)     Sekcia bulvar

Epidemie v Česku sílí, za včerejšek přibylo přes 11 tisíc případů. Vláda v demisi se přesto stále nedohodla  na zpřísnění restrikcí. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) šel na vládu s návrhem, aby se od prosince přestaly jako covidový certifikát uznávat antigenní testy, podle premiéra Andreje Babiše (ANO) je ale ve hře více možností včetně lockdownu pro neočkované, definitivně má kabinet rozhodnout ve čtvrtek. Jaké jsou tři možné scénáře pro Česko a co z nich plyne?

 

Koronavirus ONLINE: 14 000 nakažených za státní svátek! Bič na neočkované v ČR podpořil i Zeman

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.11.2021 (06:00)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. V úterý testy potvrdily 22 479 případů, zatím nejvíc za celou pandemii. V pondělí zemřelo 84 lidí s covidem, podobně jako za celý červenec, srpen a září dohromady. Od noci z neděle na pondělí bude v ČR zaveden tzv. bavorský model, který ruší uznávání testů jako covidového certifikátu, oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl, že to ve čtvrtek navrhne vládě. Omezení pro neočkované podpořil i v rozhovoru pro TV Nova i prezident Miloš Zeman. A v prosinci už nebude pokračovat plošné testování ve školách, místo toho tu budou probíhat PCR testy v ohniscích nákazy. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

 

Neočkované školáky z horších okresů čekají testy. Respirátory ve třídách nasadí jen učitelé

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.10.2021 (19:10)     Sekcia bulvar

Neočkovaní učitelé budou muset ve výuce nosit respirátory. Pro žáky tato povinnost platit nebude. V okresech, kde bude týdenní výskyt nákazy vyšší než 300 případů na 100 000 obyvatel, se neočkovaní žáci budou po podzimních prázdninách na koronavirus testovat. Na čtvrtečním jednání se na tom shodli ministr školství Robert Plaga a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (oba za ANO). ČTK o tom informovala mluvčí Plagy Aneta Lednová.

 

Koronavirus ONLINE: 14 119 nakažených za státní svátek! Bič na neočkované v ČR podpořil i Zeman

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.11.2021 (06:30)     Sekcia bulvar

Epidemie koronaviru v Česku s mutací delta zesiluje. Za středu, na kdy připadnul státní svátek 17. listopadu, testy odhalily v Česku dalších 14 119 případů covidu. Je to sice o zhruba 8000 méně než v rekordní úterý, ale víc než minulou středu i toto pondělí, kdy byly všední dny. Od noci z neděle na pondělí bude v ČR zaveden tzv. bavorský model, který ruší uznávání testů jako covidového certifikátu, oznámil premiér Andrej Babiš (ANO). Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) řekl, že to ve čtvrtek navrhne vládě. Omezení pro neočkované podpořil i v rozhovoru pro TV Nova i prezident Miloš Zeman. A v prosinci už nebude pokračovat plošné testování ve školách, místo toho tu budou probíhat PCR testy v ohniscích nákazy. Dění kolem pandemie koronaviru sledujeme na Blesk.cz online.

Cestovní kanceláře čekají vyšší zájem o předprodeje na léto 2024 než letos

Učila jak podvádět s testy na koronavirus: Sličnou Rusku vyhodili z vedení cestovní kanceláře!

Koronavirus ONLINE: Čekají nás těžké týdny, varovala Merkelová. 3845 hospitalizovaných v ČR

Testy čekají v pondělí školáky v 31 okresech. Rozšíření na další už Svrčinová neplánuje

České cestovky vrací do hry Egypt. První lety plánují příští týden. Zaplatí i testy?

Koronavirus ONLINE: Utrum pro neočkované Čechy od půlnoci. A za falešné certifikáty až tři roky

Dovolená v Řecku má zelenou. V půlce května pro naočkované, turisty čekají namátkové testy

Chlapec (2) bojuje o život: Dva vlčáci mu roztrhali genitálie a anální otvor!

Babička (†85) se narozeninové oslavy s rodinou nedočkala: Roztrhali ji agresivní pitbulové

Tragédie u Hrušínských: Miláčka Kristýny roztrhali psi. V devátém měsíci skákala přes plot

Koronavirus ONLINE: 9208 případů za pátek. Pro neočkované se u českých hranic zpřísňuje

Koronavirus ONLINE: 9208 případů za pátek. Pro neočkované se českých u hranic zpřísňuje

Otevřené techno kluby a důraz na neočkované: Jak Německo prochází druhým podzimem s covidem

Koronavirus ONLINE: Testy čekají třetinu školáků. A vláda probere další zpřísnění

Covidová opatření: Povinné testy pro neočkované seniory?!

Chlapeček (†2), kterému vlčáci roztrhali genitálie a břicho: Přes veškerou péči v nemocnici zemřel

Psi roztrhali fenku Phoebe, jejich majitelka si to ještě točila: Soudce ženu zprostil viny

V pondělí otevřou i základní umělecké školy. Děti na testy nemusí, učitele čekají co týden

Mámu (†44) tří dětí roztrhali její milovaní buldoci: Sousedi se je marně snažili odehnat cihlami

Válka milionářů o šedesát tisíc: Soukup přiznal omyl, Janečkovi se "omluvil". Ale má to háček...

Koronavirus ONLINE: Poslední „volný“ víkend pro neočkované v ČR, Sasko jim zakáže i vycházet

Miroslav Etzler skončil s covidovou atakou a zápalem plic v nemocnici: Nebyl jsem očkovaný, byla to chyba, napsal

Změny v cestovatelském semaforu: Mizí černá, novinka u Zanzibaru a úleva pro neočkované

Bez vakcíny na transplantaci zapomeň: Klinika v USA odmítá neočkované pacienty i dárce orgánů

Covid tvrdě udeřil na těhotné: Neočkované ženy tvoří pětinu nejtěžších případů v Británii

Němci překreslili cestovní mapu. Varování před 29 zeměmi včetně Česka ruší 15. června

Nový lék od Pfizeru funguje i na omikron, potvrdily testy. Do ČR zamíří 50 tisíc dávek

Němci překreslili cestovní mapu. Varování před 29 zeměmi včetně Česka ruší k půlce června

S rouškou do školy i v září: Netestované a neočkované děti ochranu úst neodloží. Co když odmítnou?

Koronavirus ONLINE: Další velký růst případů v Česku. A cestovky s testy do Řecka tápou

Testy by nestačily pro vstup do hospody? Šéfka plicařů je pro. A zmínila konec vlny

Itálie chce testy pro Čechy

Neočkované má přesvědčit „brutální“ kampaň. Kubovi vyhrožují odpírači zastřelením

Macron: Chci naštvat neočkované. Prezident nechce nepustit Francouze ani na víno do restaurace

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy