Azov splnil rozkaz. Ukrajinští obránci se vzdali. Přes 260 vojáků z oceláren odvezly autobusy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.05.2022 (21:10)     Sekcia bulvár

Ocelárny Azovstal v ukrajinském Mariupolu opustilo asi deset autobusů s ukrajinskými vojáky, kteří se ukrývali v komplexu obléhaném ruskými silami, informovala dnes agentura Reuters s odvoláním na svědka. Velitel ukrajinského pluku Azov Denys Prokopenko mezitím uvedl, že jeho muži splnili svou misi a že chce udržet podřízené naživu, píše server Ukrajinska pravda. Prokopenko se o kapitulaci nezmínil, nicméně Reuters vyjádření Azovu vyložil jako náznak, že se obléhání závodu blíží ke konci. Moskva dříve ohlásila evakuaci raněných obránců z Azovstalu, náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová následně oznámila, že v pondělí bylo z obklíčených oceláren Azovstal v Mariupolu evakuováno přes 260 ukrajinských vojáků, včetně 53 zraněných. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Azov splnil svůj rozkaz. Vzdali se ukrajinští obránci? Přes 260 vojáků z oceláren odvezly autobusy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.05.2022 (00:11)     Sekcia bulvar

 Ocelárny Azovstal v ukrajinském Mariupolu opustilo asi deset autobusů s ukrajinskými vojáky, kteří se ukrývali v komplexu obléhaném ruskými silami, informovala dnes agentura Reuters s odvoláním na svědka. Velitel ukrajinského pluku Azov Denys Prokopenko mezitím uvedl, že jeho muži splnili svou misi a že chce udržet podřízené naživu, píše server Ukrajinska pravda. Prokopenko se o kapitulaci nezmínil, nicméně Reuters vyjádření Azovu vyložil jako náznak, že se obléhání závodu blíží ke konci. Moskva dříve ohlásila evakuaci raněných obránců z Azovstalu, náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová následně oznámila, že v pondělí bylo z obklíčených oceláren Azovstal v Mariupolu evakuováno přes 260 ukrajinských vojáků, včetně 53 zraněných.

 

Azov splnil svůj rozkaz. Vzdali se ukrajinští obránci? Zraněné z oceláren odvezly autobusy

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.05.2022 (22:30)     Sekcia bulvar

Ocelárny Azovstal v ukrajinském Mariupolu opustilo asi deset autobusů s ukrajinskými vojáky, kteří se ukrývali v komplexu obléhaném ruskými silami, informovala dnes agentura Reuters s odvoláním na svědka. Velitel ukrajinského pluku Azov Denys Prokopenko mezitím uvedl, že jeho muži splnili svou misi a že chce udržet podřízené naživu, píše server Ukrajinska pravda. Prokopenko se o kapitulaci nezmínil, nicméně Reuters vyjádření Azovu vyložil jako náznak, že se obléhání závodu blíží ke konci. Moskva dříve ohlásila evakuaci raněných obránců z Azovstalu, Kyjev se zatím nevyjádřil.

 

ONLINE: Ukrajinští obránci Severodoněcku dostali rozkaz ke stažení. Město je téměř zničené

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.06.2022 (07:25)     Sekcia bulvar

Ukrajinští obránci se budou muset stáhnout ze Severodoněcku a už dostali takový rozkaz. Východoukrajinské město je téměř zcela zničené, uvedl dnes ráno gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj. Ukrajina získala status kandidáta členství v EU, prezident Volodymyr Zelenskyj to označil za vítězství. Čekali jsme 120 dní a 30 let, uvedl v krátkém videoposelství. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

ONLINE: Rusové útočili na školní kryt se stovkami lidí. A v Azovstalu se vzdali všichni obránci

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.05.2022 (21:20)     Sekcia bulvar

Ruské síly při ostřelování Severodoněcka zasáhly školu, kde se ukrývalo přes 200 lidí. Nejméně tři osoby zemřely, uvedl gubernátor. Ruský ministr obrany Sergej Šojgu podal hlášení ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi o osvobození oceláren Azovstal v Mariupolu. Stalo se tak poté, co se poslední obránci této východoukrajinské bašty vzdali, uvedla dnes večer agentura Interfax s odvoláním na ruské ministerstvo obrany.  Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

ONLINE: Obránci Severodoněcku dostali rozkaz ke stažení. Kvůli válce zemřelo 3000 delfínů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.06.2022 (16:20)     Sekcia bulvar

Ukrajinští obránci se budou muset stáhnout ze Severodoněcku a už dostali takový rozkaz. Východoukrajinské město je téměř zcela zničené, uvedl dnes ráno gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj. V Černém moři v důsledku invaze zemřelo na 3000 delfínů, informuje ukrajinské radio Hromadske. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

Jak se změnily tváře ukrajinských vojáků pluku Azov od začátku války? Přibyly vousy a vrásky, ale úsměvy zůstávají

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.05.2022 (05:00)     Sekcia bulvar

Přes 82 dní držely ruské síly v mariupolském průmyslovém komplexu Azovstal Pluk Azov Národní Gardy a 36. brigádu ukrajinské námořní pěchoty. Pro více než tisíc ukrajinských obránců se jedenáct kilometrů čtverečních stalo domovem, protože se okupantům odmítali vzdát. Situace v elektrárně se postupně stávala kritickou. Docházela čistá voda, jídlo a lékařské zásoby. 16. května bylo za doprovodu ruských jednotek evakuováno více než 250 ukrajinských bojovníků. Stalo se tak na popud velitele pluku Azov Denyse Prokopenka, který nařídil, aby se část vojáků, kteří splnili svou misi, vzdala. Ukrajinci pak byli z Azovstalu autobusy převezeni do nemocnic v Rusy okupovaném Novoazovsku a Olenivce. Podívejte se, jak se někteří od začátku války změnili.

 

ONLINE: Rekordní pomoc pro Ukrajinu od USA. A v Azovstalu se vzdali všichni obránci

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.05.2022 (12:55)     Sekcia bulvar

Americký prezident Joe Biden podepsal zákon o poskytnutí pomoci Ukrajině v objemu téměř 40 miliard dolarů (téměř 933 miliard Kč). Oznámil to dnes Bílý dům. Podle médií jde o největší balík americké zahraniční pomoci za posledních alespoň 20 let. Ruský ministr obrany Sergej Šojgu podal hlášení ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi o osvobození oceláren Azovstal v Mariupolu. Stalo se tak poté, co se poslední obránci této východoukrajinské bašty vzdali. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

„Zachraňte si život.“ Pluk Azov poslechl vedení a vzdal se. Obránce drží Rusové v trestanecké kolonii

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.05.2022 (15:43)     Sekcia bulvar

Ukrajinské velení dalo obráncům mariupolského metalurgického komplexu Azovstal rozkaz zastavit odpor proti ruským útokům v zájmu zachování života ukrajinských vojáků. Ve videoprohlášení to uvedl velitel ukrajinského pluku Azov Denis Prokopenko. Velitel také řekl, že těžce ranění vojáci byli z areálu evakuováni a že se plánuje jejich následná výměna za ruské zajatce.

 

ONLINE: Obránci Severodoněcku dostali rozkaz ke stažení. A odminování Ukrajiny potrvá 10 let

Zdroj Zdroj: blesk.cz     24.06.2022 (21:55)     Sekcia bulvar

Ukrajinští obránci se budou muset stáhnout ze Severodoněcku a už dostali takový rozkaz. Východoukrajinské město je téměř zcela zničené, uvedl dnes ráno gubernátor Luhanské oblasti Serhij Hajdaj. Oleksandr Chorunžyj, mluvčí Státní služby pro mimořádné události (DSNS) sdělil, že až skončí ruská invaze, zabere Ukrajině jedno desetiletí, než vyčistí své území a teritoriální vody od min a dalších výbušných zařízení. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

ONLINE: Velká výměna zajatců včetně obránců Azovstalu. A Rusové zajali přes 6000 Ukrajinců?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.06.2022 (12:31)     Sekcia bulvar

Rusko potvrdilo stažení z Hadího ostrova. Vedle toho však zároveň oznámilo, že zajalo již přes 6000 ukrajinských vojáků. Ukrajina a Rusko si ve středu vyměnily 144 zajatců, jde o největší výměnu od začátku ruské invaze na Ukrajinu, uvedla ukrajinská vojenská rozvědka. Mezi 144 Ukrajinci je 95 obránců mariupolských oceláren Azovstal, z toho 43 vojáků pluku Azov. Do země zatím proudí další zbraně ze Západu. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

ONLINE: Česko patří mezi největší dodavatele zbraní na Ukrajinu. A v Azovstalu se vzdali všichni obránci

Zoufalé manželky obránců z Azovstalu: „Nemáme o nich žádné zprávy!“ Jejich mužům hrozí smrt?

Rusové odvlekli z Mariupolu všechny zdravotníky. Civilisté živoří v areálu oceláren bez vody a léků

Krvavá daň brutálního boje o Bachmut: Ukrajinští obránci vypověděli o hrůzách na frontě

Důstojník pluku Azov, který přišel o oko a ruku: Ukrajinci mají šanci prolomit blokádu Mariupolu!

Boje o strategický Azovstal pokračují: Evakuovali přes 260 obránců

Rusko vydalo těla mrtvých obránců Azovstalu. Část je tak zohavená, že je třeba analýza DNA

V Azovstalu běží evakuace raněných vojáků, hlásí Rusko. Obránci končí v rukách okupantů?

Pod ocelárnami Azovstal: Vojáci přežívali v šílených podmínkách, spali na dřevěných paletách

Manželky obránců z pluku Azov: Zachraňte naše muže! Potřebujeme „novodobý Dunkerk“

ONLINE: Bojovníci z Azovstalu skončili v rukách Rusů. A další útoky na východě

ONLINE: Ukrajinci vyhnali Rusy od Charkova až za hranice. Z Azovstalu evakuovali zraněné obránce

ONLINE: Velká výměna zajatců s Rusy! Mezi 144 Ukrajinci i desítky obránců Azovstalu a Británie pošle další zbraně

Mariupol: Tvrdé boje! Rusové pronikli do areálu oceláren Azovstal, spojení s obránci utichlo

ONLINE: Bojovníci z Azovstalu skončili v rukách Rusů. Půjdou před válečný soud?

ONLINE: Rusové se stáhli z Hadího ostrova! A velká výměna zajatců včetně obránců Azovstalu

Ukrajinská „nemožná mise“: Vrtulníky bez povšimnutí odvezly z Azovstalu desítky zraněných vojáků

Hrdinní obránci ukrajinského Azovstalu si musí vystačit se sklenicí vody denně! Rodiny prosí o jejich záchranu

Mariupol: Tvrdé boje! Rusové pronikli do areálu oceláren Azovstal, spojení s obránci obnoveno

Putin dal rozkaz k rozšíření armády. Chce mít přes 2 miliony vojáků

Ukrajinským obráncům Azovstalu hrozí trest smrti?! Na soud chtějí separatisté pozval i Západ

Rusové odvlekli z Mariupolu všechny zdravotníky. V ocelárnách živoří tisícovka lidí bez vody a léků

Rusové vyčerpali většinu svých vojsk? Na Ukrajině už je 95% okupantských jednotek!

Rusko propustilo hrdiny z oceláren Azovstal! Ukrajinci je vyměnili za Putinova kamaráda Medvedčuka

ONLINE: Krvavý útok na Oděsu! Ukrajina začala dodávat elektřinu Evropě a Rusové zajali přes 6000 Ukrajinců?

Galyna přišla ve válce o oba syny: Ukrajina si připomněla padlé obránce Azovstalu

Brutální vraždy, nebo chyba při ostřelování? Ve věznici zemřely desítky zajatců pluku Azov

„Zaslouží si pomalou smrt.“ Ruská ambasáda znechutila svět příspěvkem o obráncích Mariupolu

Mariupol: Tvrdé boje v ocelárnách Azovstal. Ukrajinští bojovníci vytlačili Rusy!

Ukrajinští vojáci už cvičí v Česku. „Aby efektivně bránili své území a suverenitu,“ vzkazuje armáda

ONLINE: Putin sesadil Gerasimova, tvrdí Ukrajinci. Rusové přišli v Mariupolu o 6 tisíc vojáků?

ONLINE: Ukrajinští partyzáni zapálili ruskou základnu v Mariupolu. Zemřelo deset Rusů

Morálka je vysoká, i naše bojovnice se drží, řekl Blesk Zprávám mluvčí Azova z obklíčeného Mariupolu

ONLINE: Kadyrov se před Putinem třásl jako osika! Mlýnek na maso u Bachmutu zatím mele dál

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy