ONLINE: Ukrajinci postoupili už i k Lysyčansku! A německá ministryně jim slíbila další zbraně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.09.2022 (20:16)     Sekcia bulvár

Ukrajinští vojáci jsou u Lysyčansku v Luhanské oblasti, uvedl podle agentury Unian gubernátor oblasti. Lysyčansk dříve ovládli Rusové. Ruské síly se stáhly z Izjumu, Ukrajinci osvobodili Kupjansk. Ukrajina podle odhadů v Charkovské oblasti dobyla zpět okolo 2500 kilometrů čtverečních. Do Kyjeva zavítala německé ministryně obrany Annalena Baerbocková, která přislíbila Ukrajincům další pomoc v podobě vojenského materiálu. Zda půjde o tanky Leopard 2, které si přál její protějšek Dmytro Kuleba, však neupřesnila. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.  celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ONLINE: Ukrajinci postoupili už i k Lysyčansku! Šéf proruských separatistů radí evakuaci Charkovské oblasti

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.09.2022 (18:25)     Sekcia bulvar

Ukrajinští vojáci jsou u Lysyčansku v Luhanské oblasti, uvedl podle agentury Unian gubernátor oblasti. Lysyčansk dříve ovládli Rusové. Ruské síly se stáhly z Izjumu, Ukrajinci osvobodili Kupjansk. Ukrajina podle odhadů v Charkovské oblasti dobyla zpět okolo 2500 kilometrů čtverečních. Šéf Ruskem dosazené správy Charkovské oblasti vyzval podle agentury TASS všechny obyvatele regionu, aby se v zájmu zachování života evakuovali. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu. 

 

ONLINE: Silné exploze v ruském Belgorodu. A Ukrajinci se stáhli z Lysyčansku?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.07.2022 (08:15)     Sekcia bulvar

Ukrajinské ozbrojené síly se pravděpodobně záměrně stáhly z Lysyčansku v Luhanské oblasti na východě země, což v sobotu vedlo k tomu, že město obsadily ruské invazní jednotky. A ruským Belgorodem, jenž se nachází v blízkosti hranic s Ukrajinou, zahřměla série explozí. Informovala o tom v noci na dnešek média s odvoláním na gubernátora Belgorodské oblasti Vjačeslava Gladkova. Ten později uvedl, že zemřeli tři lidé a další čtyři jsou ranění. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

ONLINE: Velká výměna zajatců s Rusy! Mezi 144 Ukrajinci i desítky obránců Azovstalu a Británie pošle další zbraně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.06.2022 (06:16)     Sekcia bulvar

Ukrajina a Rusko si vyměnily 144 zajatců, jde o největší výměnu od začátku ruské invaze na Ukrajinu, uvedla ukrajinská vojenská rozvědka. Mezi 144 Ukrajinci je 95 obránců mariupolských oceláren Azovstal, z toho 43 vojáků pluku Azov. Do země zatím proudí další zbraně ze Západu. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

ONLINE: Rusko hlásí další mrtvé po útoku na pekárnu v Lysyčansku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     04.02.2024 (08:38)     Sekcia bulvar

Počet mrtvých po útoku na východoukrajinský Lysyčansk, který mají pod kontrolou Rusové, vzrostl na 28. Mezi mrtvými je i jedno dítě, oznámilo dnes na síti Telegram ruské ministerstvo pro mimořádné situace. Rusové v sobotu uvedli, že na město zaútočili Ukrajinci a že zasáhli budovu, ve které byla pekárna. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová už v sobotu podle agentury TASS řekla, že podle předběžných informací byl útok proveden za použití západních zbraní. Žádá, aby Západ útok odsoudil. Vojenští vyšetřovatelé uvedli, že pekárnu zasáhla střela odpálená ze salvového raketometu HIMARS. Ukrajinská vojska se z Lysyčansku stáhla začátkem července 2022. Rusko tak získalo kontrolu nad celou východoukrajinskou Luhanskou oblastí. Dramatické dění sledujeme v podrobné online reportáži.

 

ONLINE: Rusko obsadilo dvě osady u Lysyčansku. V Mykolajivu hořely sklady obilí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.06.2022 (08:26)     Sekcia bulvar

Ruská vojska obsadila další dvě osady jižně od Lysyčansku a snaží se obklíčit ukrajinské obránce v tomto městě. Ve své pravidelné ranní svodce o tom dnes informoval ukrajinský generální štáb. Ruské ostřelování ve středu večer zasáhlo dva sklady obilí v ukrajinském přístavním městě Mykolajiv, prostory hořely. Agentuře AFP to sdělily jejich provozovatelé, společnosti Bunge a Viterra. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

Ukrajina se dočká další vojenské pomoci: Zbraně a technika dorazí ze Slovenska, Německa i USA

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2022 (19:35)     Sekcia bulvar

Slovensko předá Ukrajině 30 starších bojových vozidel pěchoty (BVP), za to dostane z Německa 15 tanků Leopard. Po schůzce se státním tajemníkem německého ministerstva obrany Benediktem Zimmerem to dnes novinářům řekl slovenský ministr obrany Jaroslav Naď. Zimmer zmíněnou dohodu potvrdil a německá ministryně obrany Christine Lambrechtová ji označila jako jednu z cest, jak podpořit obranu Ukrajiny. Podle dostupných informací také Česká republika dostane z Německa tanky Leopard výměnou za dodávky své zbrojní techniky válkou zasažené Ukrajině. Německo poskytne Ukrajině zbraně za dalších 500 mil. eur, uvedl zdroj Reuters. Dodávka zahrnuje systémy protivzdušné obrany IRIS-T či 20 raketometů. USA plánují další vojenskou pomoc Ukrajině za tři miliardy dolarů.

 

ONLINE: Ukrajinci znovu postoupili v Bachmutu. A Nizozemsko pošle systémy české výroby

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.06.2023 (06:37)     Sekcia bulvar

Náměstkyně ukrajinského ministra obrany Hanna Maljarová oznámila, že během středy se Ukrajincům podařilo znovu postoupil v Bachmutu o 200 až 500 metrů. A Nizozemsko věnuje Ukrajině čtyři pasivní sledovací systémy Věra (VERA-NG) české výroby. V dopise parlamentu to uvedla nizozemská ministryně obrany Kajsa Ollongrenová. 6:37Dramatické dění během války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz i nadále online.

 

ONLINE: Ukrajinci oznámili tvrdý protiúder v Severodoněcku! A Zelenskyj žádá Evropu o další zbraně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.06.2022 (05:56)     Sekcia bulvar

Válka na Ukrajině trvá už 100 dní. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve videoprojevu na konferenci Globsec požádal Evropu o další zbraně a schválení nových sankcí proti Rusku. Ukrajinští vyšetřovatelé vedle toho ukončili prověřování případu proruského oligarchy Viktora Medvedčuka, který je obviněný z vlastizrady. Případ předali soudu, Medvedčukovi hrozí až 15 let vězení. Podle ukrajinských zdrojů obránci v Severodoněcku vlákali ruské jednotky do pasti a nyní podnikají protiútoky.  Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

ONLINE: Osm obětí po útoku Rusů v Lysyčansku, čtyři mrtví v Charkově. A zraněné děti

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.06.2022 (21:31)     Sekcia bulvar

Počet obětí na životech v ukrajinském městě Kremenčuk, kde v pondělí ruské střely zasáhly obchodní centrum, stoupl na jedenáct. Osm lidí po ruském ostřelování zemřelo také v Lysyčansku a čtyři osoby v Charkově. Dalších devatenáct osob zde bylo zraněno, mezi nimi i čtyři děti, uvedl gubernátor Charkovské oblasti Oleg Syněhubov. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

Ukrajina se dočká další vojenské pomoci: Ze Slovenska dorazí bojová vozidla, zbraně pošlou i Němci

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2022 (17:01)     Sekcia bulvar

Slovensko předá Ukrajině 30 starších bojových vozidel pěchoty (BVP), za to dostane z Německa 15 tanků Leopard. Po schůzce se státním tajemníkem německého ministerstva obrany Benediktem Zimmerem to dnes novinářům řekl slovenský ministr obrany Jaroslav Naď. Zimmer zmíněnou dohodu potvrdil a německá ministryně obrany Christine Lambrechtová ji označila jako jednu z cest, jak podpořit obranu Ukrajiny. Podle dostupných informací také Česká republika dostane z Německa tanky Leopard výměnou za dodávky své zbrojní techniky válkou zasažené Ukrajině. Německo poskytne Ukrajině zbraně za dalších 500 mil. eur, uvedl zdroj Reuters. Dodávka zahrnuje systémy protivzdušné obrany IRIS-T či 20 raketometů.

ONLINE: Sedm mrtvých po ruském náletu na trh v Avdijivce. Spojenci slibují Ukrajině další zbraně

Ukrajinci zveřejnili detaily ze zatčení Putinova spojence: Našli u něj luxusní auta, peníze a zbraně

ONLINE: Ukrajinci dobyli další území u Bachmutu. A USA pošlou zbraně a munici za miliardy

ONLINE: Lyman plně vyčištěn od Rusů, hlásí Zelenskyj. A Ukrajina dostane další zbraně za 2 miliardy

ONLINE: Rusové zesílili útoky v Severodoněcku. A Němci neposlali skoro žádné zbraně?

ONLINE: Putin vyhlásil vítězství v Luhanské oblasti a dal armádě pauzu. A Ukrajinci brání Slovjansk

ONLINE: Další neúspěch Putinovy armády! Rusové se stáhli z Izjumu, Ukrajinci osvobodili i Kupjansk

Rusku dochází zbraně, útoků na infrastrukturu ubývá. A co důležitého se naučili Ukrajinci?

ONLINE: Ukrajinci zasáhli ruské vrtné plošiny v Černém moři. A masivní bombardování Lysyčansku

ONLINE: Ukrajinské zbraně mají dosah 700 km, prohlásil Zelenskyj. A další dron u Moskvy

ONLINE: Další noční dronové útoky na Kyjev. A Ukrajinci postoupili v Chersonu u Dněpru

ONLINE: Rusové sestřelili dron, mířící na Moskvu. Ukrajinci postoupili i Dněpru

Ukrajinci se pustili do nechvalně proslulých Wagnerovců: U Lysyčansku a Popasné je nemilosrdně zlikvidovali

ONLINE: Rusové útočili poblíž další jaderné elektrárny. Ukrajinci postoupili na východě

ONLINE Zelenskyj se vysmál Putinovi: „Ruská armáda ukazuje, co umí nejlépe - nastavuje záda“

Kontroly na hranicích zabraly. Proudí k nám méně migrantů, chválí Česko německá ministryně

ONLINE: Ruští vojáci chtějí rozmístit zbraně ve strojovnách jaderné elektrárny v Záporoží. A zajali český tank?

ONLINE: Rusové se stáhli z Hadího ostrova! A velká výměna zajatců včetně obránců Azovstalu

Rusy posilují další Wagnerovci. A ministr Šojgu nařídil ničit dalekonosné zbraně Ukrajinců

Černochová: Uprchlíkům můžeme postavit stanová městečka, na Ukrajinu pošleme další zbraně

ONLINE: Rusové ostřelovali Dněpropetrovskou oblast. A Ukrajinci postoupili u Bachmutu

Držíme se, je to ale těžké, přiznávají Ukrajinci čelící ruské převaze. Co by jim pomohlo?

ONLINE: Ukrajinci sestřelili další dva letouny Su-34. A Rusové u Avdijivky dál postupují

ONLINE: Ukrajinské zbraně mají dosah 700 km, řekl Zelenskyj. A tři útoky dronů v Rusku

ONLINE: Šokující foto z osvobozené Buči! Ukrajinci ukázali ruské zrůdnosti

ONLINE: Ukrajinci znovu postoupili v Bachmutu. A noční exploze v Charkově i Oděse

ONLINE: Ukrajinci dokázali prolomit obranné linie Rusů a postupují vpřed, potvrdil šéf NATO

Zelenskyj: Zbraně a sankce jsou vakcínou proti covidu-22. Ukrajinci žádají o další rakety

ONLINE: Ukrajinci ovládli celou Kyjevskou oblast! A teď tam nacházejí ruské zrůdnosti

ONLINE: Musk kritizoval Zelenského. Šíříte ruskou propagandu, sepsuli Ukrajinci miliardáře

„Zeď smrti“ má zastavit ruský postup. Ukrajinci po neúspěších potiofenzivy budují masivní obranu

„Zeď smrti“ má zastavit ruský postup. Ukrajinci po neúspěších protiofenzivy budují masivní obranu

ONLINE: Velká výměna zajatců včetně obránců Azovstalu. A Rusové zajali přes 6000 Ukrajinců?

ONLINE: Zelenskyj žádá Evropu o další zbraně. A případ „vlastizrádného“ oligarchy jde k soudu

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy