Lídři EU nad ránem přijali kroky ke snížení cen energií: Fiala to má za úspěch. Orbán si dohodl výjimku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.10.2022 (10:52)     Sekcia bulvár

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se dnes nad ránem shodli na opatřeních proti vysokým cenám energií. Po zhruba desetihodinovém jednání to oznámil předseda Evropské rady Charles Michel. Série dohodnutých kroků má podle něj snížit ceny energií, zajistit bezpečnost dodávek a omezit spotřebu. Lídři podpořili dobrovolné společné nákupy plynu či mechanismus cenové korekce v případě mimořádného zdražení. Případné zastropování ceny plynu, na něž mají členské země stále různé názory, spojil summit se splněním několika podmínek. Na začátku jednání se k nim na dálku připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Maďarsko si na čtvrtečním summitu v Bruselu zajistilo výjimku z cenového stropu, který se na dovážený zemní plyn chystá zavést. Summit pokračuje ve středu, lídři by se měli shodnout na společné reakci na stupňující se ruskou agresi a další podpoře Ukrajiny,  proberou i další zahraničněpolitická témata včetně vztahů s Čínou. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Fiala s lídry EU: Nad ránem přijali kroky ke snížení cen energií. Kompromis se ale hledal těžko

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.10.2022 (07:01)     Sekcia bulvar

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se dnes nad ránem shodli na opatřeních proti vysokým cenám energií. Po zhruba desetihodinovém jednání to oznámil předseda Evropské rady Charles Michel. Série dohodnutých kroků má podle něj snížit ceny energií, zajistit bezpečnost dodávek a omezit spotřebu. Lídři podpořili dobrovolné společné nákupy plynu či mechanismus cenové korekce v případě mimořádného zdražení. Případné zastropování ceny plynu, na něž mají členské země stále různé názory, spojil summit se splněním několika podmínek. Na začátku jednání se k nim na dálku připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Summit pokračuje ve středu, lídři by se měli shodnout na společné reakci na stupňující se ruskou agresi a další podpoře Ukrajiny,  proberou i další zahraničněpolitická témata včetně vztahů s Čínou.

 

Fiala jednal se šéfem ČEZu. Podle premiéra je třeba směřovat k zastropování cen energií

Zdroj Zdroj: blesk.cz     30.08.2022 (20:45)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (ODS) a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš spolu jednali o chystané transformaci společnosti. Cílem je získat větší státní kontrolu nad energetickými zdroji, napsal dnes předseda vlády na twitteru. Tématem diskuse byly také aktuální ceny elektřiny a konkrétní kroky k jejich snížení.

 

Fiala s lídry v EU řeší drahé energie: Nad ránem se dohodli na opatřeních proti jejich vysokým cenám

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.10.2022 (06:46)     Sekcia bulvar

Prezidenti a premiéři zemí Evropské unie se dnes nad ránem shodli na opatřeních proti vysokým cenám energií. Po zhruba desetihodinovém jednání to oznámil předseda Evropské rady Charles Michel. Série dohodnutých kroků má podle něj snížit ceny energií, zajistit bezpečnost dodávek a omezit spotřebu. Lídři podpořili dobrovolné společné nákupy plynu či mechanismus cenové korekce v případě mimořádného zdražení. Případné zastropování ceny plynu, na něž mají členské země stále různé názory, spojil summit se splněním několika podmínek. Na začátku jednání se k nim na dálku připojil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Summit pokračuje ve středu, lídři by se měli shodnout na společné reakci na stupňující se ruskou agresi a další podpoře Ukrajiny,  proberou i další zahraničněpolitická témata včetně vztahů s Čínou.

 

ONLINE Supersummit v Praze: Lídři EU řeší zbraně pro Ukrajinu. Fiala domluvu na snížení cen energií

Zdroj Zdroj: blesk.cz     07.10.2022 (11:05)     Sekcia bulvar

Franouzský prezident Emmanuel Macron, německý kancléř Olaf Scholz, šéfka Evropské komise Ursula von der Leynová, ale třeba i turecký prezident Recep Tayyip Erdogan - více než čtyři desítky lídrů dorazily na historický summit Evropského politického společenství, který hostí Praha. Večer se konala hostina, na které promuvil prezident Miloš Zeman. V pátek lídři budou mluvit o Ukrajině i energetice. Dění sledujeme na Blesk.cz online.

 

„Čeká nás těžká zima.“ Fiala u zdražování energií odmítl plán Babišovy vlády. Co chce dělat?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.10.2021 (13:39)     Sekcia bulvar

Ukončení činnosti několika dodavatelů energií považuje adept na premiéra Petr Fiala (ODS) za selhání ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) a Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Za jiných okolností by podle něj byla na místě rezignace ministra Karla Havlíčka (za ANO). Momentálně je ale hlavní pomoci lidem, kteří dodavatele energie ztratili. Snížení DPH, které navrhuje dosavadní premiér Andrej Babiš (ANO) nepovažuje za nejlepší cestu. Fiala to řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

 

ŽIVĚ Fiala v Blesku o kritice: Děláme nutné kroky! Lidé jsou ale unavení z krizí a nevěří nám...

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.09.2023 (11:24)     Sekcia bulvar

Česko nevzkvétá. Jak ekonomicky znovu nakopnout tuto zemi? Hostem pořadu Ptám se, pane premiére je dnes opět Petr Fiala (ODS). „Prošli jsme několika krizemi, ty jsme zvládli a teď si myslím, že je ten správný čas, abychom se začali věnovat věcem, které se týkají budoucnosti a dělali projekty, které nám přinesou v budoucnosti úspěch,“ říká Fiala, ale i s odkazem na úsporný balíček upozorňuje: „Jsme uprostřed situace, kdy děláme nutné kroky, které jsou ale nepopulární. My to víme.“ Voliče chce přesvědčit o tom, že kroky vlády jsou nejen nutné, ale i účinné.

 

Fiala v Blesku o kritice: Děláme nutné kroky! Lidé jsou ale unavení z krizí a nevěří nám...

Zdroj Zdroj: blesk.cz     21.09.2023 (11:45)     Sekcia bulvar

Česko nevzkvétá. Jak ekonomicky znovu nakopnout tuto zemi? Hostem pořadu Ptám se, pane premiére na Blesk.cz dnes opět byl předseda vlády Petr Fiala (ODS). „Prošli jsme několika krizemi, ty jsme zvládli a teď si myslím, že je ten správný čas, abychom se začali věnovat věcem, které se týkají budoucnosti a dělali projekty, které nám přinesou v budoucnosti úspěch,“ říká Fiala, ale i s odkazem na úsporný balíček upozorňuje: „Jsme uprostřed situace, kdy děláme nutné kroky, které jsou ale nepopulární. My to víme.“ Voliče chce přesvědčit o tom, že kroky vlády jsou nejen nutné, ale i účinné.

 

„Čeká nás těžká zima.“ Fiala u zdražování energií odmítl plány vlády, Havlíček ho „školí“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.10.2021 (17:36)     Sekcia bulvar

Ukončení činnosti několika dodavatelů energií považuje adept na premiéra Petr Fiala (ODS) za selhání ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) a Energetického regulačního úřadu (ERÚ). Za jiných okolností by podle něj byla na místě rezignace ministra Karla Havlíčka (za ANO). Momentálně je ale hlavní pomoci lidem, kteří dodavatele energie ztratili. Snížení DPH, které navrhuje premiér Andrej Babiš (ANO), nepovažuje za nejlepší cestu. Fiala to řekl v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Podle Havlíčka Fiala předvedl, že neví nic o energetice. Stát ani regulátor nesmí v Česku stejně jako jinde zasahovat do tržního prostředí, zmínil.

 

EU se zbaví energetické závislosti na Rusku, rozhodli její lídři. Fiala prosadil svou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.03.2022 (16:57)     Sekcia bulvar

Lídři členských zemí Evropské unie se na summitu ve Versailles vyslovili pro postupné ukončení závislosti na plynu, ropě i uhlí z Ruska, které aktuálně tvoří velkou část unijní spotřeby. Docílit toho chtějí kombinací nových zdrojů dodávek, ale i urychlením odklonu od fosilních paliv a dalšími kroky. Evropská komise navrhuje ukončit odběry z Ruska do roku 2027, summit deklaroval, že se tak má stát "co nejdříve". Český premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že summit EU potvrdil právo zemí vytvářet vlastní energetický mix.

 

Fiala po návštěvě v Lánech: Se Zemanem se shodli, že energetická krize překročila nejhorší očekávání

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2022 (21:08)     Sekcia bulvar

Prezident Miloš Zeman se dnes s premiérem Petrem Fialou (ODS) shodli, že vývoj cen energií překročil nejhorší očekávání. K zajištění energií pro české firmy i občany za přijatelné ceny jsou podle nich potřeba kroky na evropské i národní úrovni. Fiala to řekl novinářům po pravidelné schůzce, kterou měl s prezidentem na zámku v Lánech. K dalším tématům setkání patřila situace šéfa civilní rozvědky Petra Mlejnka a zahraniční politika. Ještě před premiérem Zeman přijal české velvyslance.

Závěr supersummitu v Praze: Setkání přišlo v kritický okamžik, řekl Fiala. Macron notoval

V Česku už je 300 tisíc uprchlíků. „Je to lež,“ bouří se Fiala proti tomu, že se zapomíná na Čechy

Fiala zamířil na Balkán. Na summitu v Tiraně proberou Ukrajinu, migranty i nákupy plynu

Mimořádný summit EU bude v Praze v říjnu, dohodl se Fiala s Michelem

Kancléř Scholz na návštěvě Prahy. S Fialou probere Ukrajinu i ceny energií

ŽIVĚ: Závěr supersummitu v Praze. Fiala prozradí, o čem lídři na Hradě diskutovali

Česko kvůli šíleným cenám energií svolává ministry EU. Fiala se dohodl s Leyenovou

Premiér Fiala exkluzivně pro Blesk: Proč nešly zastropovat ceny energií!

Orbán jako kůl v plotě: Lídři EU se mu vyhnuli obloukem, Ukrajina podle něj nevyhraje

Fiala letí do Londýna. Dopady války a invaze Rusů proberou lídři V4 s Johnsonem

Top momenty summitu V4: Vypískaný Fico, napětí na tiskovce a úprk k prezidentům

ŽIVĚ: Fiala a Scholz na tiskovce v Praze. Kancléř podpořil vstup Ukrajiny do EU

Češi přešli k unijním federalistům, stěžoval si Orbán. Fiala: Absurdní nálepkování

Orbán zajel za Babišem do Průhonic. „Staří přátelé“ řešili v restauraci ruský plyn i migraci

Fiala po schůzce špiček EU: Unie nemůže dál takto váhat. Orbán má dál výhrady k připojení Ukrajině

Skokové zdražení energií už nehrozí, ujišťuje Fiala. Od dodavatelů chce více dat

Přehledně: Rusko je hrozba! Finové a Švédi mají oficiální pozvání, shodl se summit NATO

Fiala se dohodl s Nekulou: Omezení prodeje produktů s CBD z konopí nyní v platnost nevstoupí

Fiala a Babiš na ostří nože: Po pohodě u Pavla přímý střet! A spory o hříchy vlády i „okrádání“

Fiala odmítl výzvu Pirátů a ministra neodvolá. Setkání Blažka s Nejedlým považuje za vyřešené

Fiala v Blesku: Co říká na davy v ulicích, kritiku vlády či zdražování energií?

Otočili lídři ODS? Fiala hájí zvyšování daní, jeho stranu čeká perná ideová konference

Lídři EU se shodli na postupu proti zdražování energií. Závěry nejdřív blokoval Babiš

Fiala vytáhl deštník proti drahotě. Lidé mají zjistit, kdy a jak žádat o pomoc při zdražování

Fiala v Blesku: Co říká na davy v ulicích, kritiku vlády či zdražování energií? Ptejte se i vy!

Orbán s Babišem v Průhonicích. Staří přátelé řešili plyn i migraci. Expremiér „odchytil“ i Macrona

Fiala se sešel s Scholzem kvůli energiím: A výsledek?

Zbavili jsme se závislosti na ruském plynu, oznámil Fiala na „kontrole“ k Síkely. Na řadě je ropa

Zbavili jsme se závislosti na ruském plynu, oznámil Fiala na „kontrole“ u Síkely. Na řadě je ropa

Pomoc s drahým benzinem i naftou: Vláda schválila snížení spotřební daně o 1,50 Kč

Lídry EU čeká debata o biči na vysoké ceny plynu, shodu nemají. Fiala požaduje strop

Fiala o Babišově útoku na manželku Stanjury: Zbabělost a rána pod pás! Naše rodiny to nemají lehké

Důchodový věk zvyšovat nebudeme, slíbil Fiala. V Blesku nevyloučil ani delší strop cen energií

Noční jednání v Bruselu: Fiala vyrazil řešit drahý plyn i strop, EU složitě hledá shodu

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy