Praha stále bez vedení! Politologové: Blamáž Spolu a mlčení dělá ze Svobody slabého primátora

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.12.2022 (19:01)     Sekcia bulvár

K řešení situace na pražském magistrátu na vládním půdorysu je potřeba vůle obou stran, tedy i pražských Pirátů a STAN, uvedl premiér a předseda ODS Petr Fiala na twitteru po jednání koalice Spolu. Schůzky se podle připojené fotografie účastnili s Fialou předsedové TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a KDU-ČSL Marian Jurečka a zástupci pražských organizací jejich stran. Politologové vnímají nezvolení Bohuslava Svobody (ODS) za primátora vesměs jako fiasko. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Úmorné čekání na primátora Prahy: Další jednání Spolu, Pirátů a STAN přineslo jen minimální posun

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.11.2022 (16:08)     Sekcia bulvar

Zástupci vyjednávacích týmů Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL), Pirátů a STAN v pátek dopoledne opět po několika předchozích neúspěšných pokusech zasedli ke společnému jednacímu stolu, aby pokročili ve vyjednáváních o novém vedení pražského magistrátu. Ustavující zastupitelstvo bude pokračovat 24. listopadu, kdo příští čtyři roky povede Prahu, přitom stále není jasné. Praha na nového primátora čeká nejdéle ve své historii.

 

Praha stále bez primátora! Zastupitelé přerušili volbu do února

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.12.2022 (22:37)     Sekcia bulvar

Pražští zastupitelé ve čtvrtek nezvolili primátorem lídra Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Bohuslava Svobodu (ODS). Po mnohahodinovém projednávání volbu přerušili do zasedání 9. února 2023. Přerušení volby primátora podpořilo 55 z celkových 65 zastupitelů hlavního města. Spolu se původně domluvila s hnutím ANO, že zvolí primátorem Svobodu, ale zbylých deset radních volit nebudou. Spolu a ANO chyběl jeden hlas, neboť proti dohodě se postavila radní Hana Kordová Marvanová (za Spolu), které vadí způsob volby. Proti se postavili také Piráti, Praha Sobě a pro volbu nehlasovala ani SPD. Volby v Praze vyhrálo Spolu před ANO a Piráty.

 

Svoboda nahradí Hřiba ve funkci primátora. Podpoří ho hnutí ANO, podle Pirátů jde o vyjednávací debakl

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.12.2022 (20:42)     Sekcia bulvar

Hnutí ANO podpoří na čtvrtečním jednání zastupitelů volbu Bohuslava Svobody primátorem Prahy. Lídr Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) by měl ve funkci nahradit Zdeňka Hřiba (Piráti). Svoboda má mít pravomoce primátora, členem dosluhující rady však nebude. Usedne až v radě nové, kdy bude dovoleno zbylých deset nových radních. Volbu Svobody primátorem naopak nepodpoří Piráti, kteří oznámený postup Spolu a ANO označili za právní paskvil a budou k němu chtít vyjádření ministerstva vnitra. Menšinovou radu Spolu, kterou nabídlo podpořit ANO, zastupitelé ve čtvrtek volit nebudou. Strany budou totiž dál jednat o programových bodech předložených ANO. Novinářům to řekli zástupci stran. Volby v Praze vyhrálo Spolu před ANO a Piráty.

 

Svoboda nahradí Hřiba ve funkci primátora. Podpoří ho hnutí ANO, jednání ale dál pokračují

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.12.2022 (16:08)     Sekcia bulvar

Hnutí ANO podpoří na čtvrtečním jednání zastupitelů volbu lídra Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Bohuslava Svobody primátorem Prahy. Ve funkci nahradí Zdeňka Hřiba (Piráti). Členem rady však nebude, ale bude mít pravomoce primátora. Menšinovou radu Spolu, kterou nabídlo podpořit ANO, zastupitelé ve čtvrtek volit nebudou. Strany budou dál jednat o programových bodech předložených ANO. Novinářům to ve středu řekli zástupci stran. Volby v Praze vyhrálo Spolu před ANO a Piráty.

 

Praha sobě nechce v hlavním městě do opozice. S Piráty vybízí ke koalici Spolu a chtějí, aby se uskromnilo

Zdroj Zdroj: blesk.cz     27.10.2022 (11:47)     Sekcia bulvar

Piráti a hnutí Praha Sobě zaslali Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) návrh na vytvoření koalice na pražském magistrátu. V 11členné radě nabídli Spolu pět míst včetně pozice primátora, který by měl v radě právo veta. ČTK to sdělila mluvčí pražských Pirátů a poradkyně primátora Martina Vacková. Piráti a Praha Sobě vytvořili Alianci stability, podle níž v povolebních vyjednáváních chtějí postupovat výlučně společně. Spolu již nabídla koalici Pirátům a hnutí STAN, Piráti ji však odmítají, pokud se na ní nebude podílet Praha Sobě. Volby v Praze vyhrálo Spolu před druhým hnutím ANO a třetími Piráty.

 

Praha už rok pod vládou primátora Svobody: Musíme se zaměřit zejména na dopravu, koalice funguje, říká

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.02.2024 (09:18)     Sekcia bulvar

Vedení Prahy chce po roce vládnutí pokračovat zejména v řešení dopravní situace v metropoli. Rozšiřovat chce mimo jiné i kapacity škol nebo sociální služby. Uvedl to pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Úspěchem koalice byly podle něj například posílení bezpečnosti v krizových lokalitách, práce krizového štábu při povodňových hrozbách nebo nové výjezdové stanoviště pražské záchranné služby. Hlavní město zvolilo lídra Spolu Svobodu primátorem loni 16. února. V jedenáctičlenné městské radě má Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) pět zástupců, Piráti čtyři a STAN dva.

 

Praha má (konečně) nové vedení! Zastupitelé jednali několik hodin, zvolili náměstky primátora a radní

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.02.2023 (19:42)     Sekcia bulvar

Hlavní město má po téměř pěti měsících od voleb kompletní vedení. Zastupitelé dnes po několikahodinové diskusi zvolili pět náměstků primátora a stejný počet radních. Pro zvolení do městské rady hlasovalo u každého z kandidátů vždy 36 z 65 městských zastupitelů. V jedenáctičlenné městské radě má pět zástupců Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti čtyři a STAN dva. KDU-ČSL obsadí namísto pozic v radě místa předsedů dvou magistrátních výborů. Zastupitelé krátce před polednem zvolili primátorem lídra Spolu Bohuslava Svobodu (ODS). Koalici v mnohahodinové diskusi kritizovala opozice, která se přela i mezi sebou. Spory často nesouvisely s volbou a byly plné osobních výpadů.

 

Praha stále bez vedení: Vyjednává se už 4 měsíce, o pražské koalici budou dál jednat pracovní skupiny

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.01.2023 (19:57)     Sekcia bulvar

O pražské koalici Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL), Pirátů a STAN budou v dalších dnech jednat pracovní skupiny, které se budou zabývat programovými otázkami, rozdělením gescí či návrhem koaliční smlouvy. Vyjednávací týmy se znovu sejdou příští týden v pondělí. Novinářům to po úterním koaličním jednání řekli zástupci stran. Koalice Spolu toto pondělí odeslala potenciálním partnerům nabídku, podle které by Piráti získali čtyři a STAN dvě místa v jedenáctičlenné radě, Spolu by měla pět míst včetně primátora.

 

Piráti a Praha Sobě chtějí v Praze koalici se Spolu. Nabízejí jim primátora i pět míst v radě

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.11.2022 (11:31)     Sekcia bulvar

Pražští Piráti a Praha Sobě zaslali jako Aliance stability koalici Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) nabídku na vznik koalice na pražském magistrátu. V ní by Spolu měla pět radních včetně primátora, pět by měla Aliance stability a jednoho STAN, sdělily za alianci Martina Vacková a Cecílie Antůšková. Povolební vyjednávání začala hned po volbách na konci září, dosud však bez výsledku. Ustavující jednání zastupitelů se konalo v minulém týdnu, avšak právě kvůli chybějící koalici bylo přerušeno do 24. listopadu. Volby vyhrálo v metropoli Spolu před druhým ANO a třetími Piráty.

 

Praha má nového primátora! Bohuslav Svoboda v čele podruhé, Hřib jeho „podřízeným“

Zdroj Zdroj: blesk.cz     16.02.2023 (12:23)     Sekcia bulvar

Pražští zastupitelé na pokračujícím jednání ustavujícího zasedání volí nové vedení hlavního města včetně primátora. Tím se po téměř pěti měsících od voleb stal lídr Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) Bohuslav Svoboda (ODS). Primátorem se tak ve svých 79 letech stane podruhé. Dosluhující primátor Zdeněk Hřib (Piráti) se na základě koaliční smlouvy stane jeho 1. náměstkem.

Pražané znovu volí nového primátora a vedení: Bohuslav Svoboda podruhé? Hřib jeho „podřízeným“

Praha stále bez vedení: zastupitelé se znovu sejdou 16. února

Předvolební boj v Praze: SPOLU a Praha Sobě se do sebe pustili kvůli sponzorským darům

Hlubuček prolomil dlouhé mlčení: Redla za ním přivedlo vedení STAN? Rakušan: Nikdy jsem ho neviděl!

Jednání o pražské koalici: Spolu se sešli s Piráty. Neshody ohledně primátora!

Rada by neměla přijímat zásadní rozhodnutí, kritizuje Svoboda. Hřib: Zákon mluví jasně

Piráti a Praha Sobě svou alianci nezruší. Povolební vyjednávání stále pokračují

Náměstek primátora přistižen: Politik sprejerem!

Praha stále bez vedení: Hřib vyzval strany mimo radu, aby mu zaslaly priority nutné pro město

Vedení Prahy v karanténě! Hřibův náměstek Hlubuček má koronavirus, byl u hasičů i v Zoo Praha

Šokující slova Hlubučka po roce a půl mlčení: Rédla přivedl Rakušan, pomáhal prý s financemi

Hledání primátora v Praze pokračuje: Na ustavujícím zasedání ho zastupitelé nejspíš opět nezvolí

„Nejsem součástí koalice!“ Marvanová dává ruce pryč od nového primátora, Svobodu nevolila

Boj o křeslo pražského primátora: „Budu kandidovat,“ oznámil Jan Čižinský

Vedení Prahy v karanténě! Hřibův náměstek Hlubuček má koronavirus, jak dopadly testy primátora a dalších?

Za oponou jednání o novém vedení Prahy: Kdo se nechtěl domluvit a proč to trvá tak dlouho?

Boj o pražského primátora jde do finále: Víte kdo a kdy byl prvním předchůdcem nynějších kandidátů?

„Praha není holding,“ vzkázal náměstek primátora Schillerové. Vytýká Praze, že málo investuje

Volby v Praze: Politický boj svede současný a bývalý primátor

Volby v Praze: Politický boj svede mimo jiné i současný a bývalý primátor

Koalice SPOLU s ODS v čele chce ovládnout Prahu. Povolební spolupráci se STAN a Piráty nevylučují

Měsíc od voleb a vedení Prahy stále v nedohlednu. Spolu navrhuje přerušení zastupitelstva, než bude jasno

Návrh na vyloučení Cyrila Svobody i kvůli fotce s Putinem: V KDU-ČSL ho vyzvali, ať zváží členství

Šokující slova Hlubučka po roce a půl mlčení: Rédla přivedl šéf STAN? Pomáhal prý s financemi

Pražské zastupitelstvo má nové složení. Primátor se zatím volit nebude, dohoda vázne

„Střídání“ u Spojených sil pro Prahu: Hlaváček nebude kandidovat za TOPku, ale za STAN. A rovnou na primátora!

Prolomil mlčení: Jordan Haj se vyjádřil k těhotenství Emmy Smetany!

Šlechtova vila ve Stromovce: Praha potřebuje 100 milionů na dokončení oprav

Šlechtova vila ve Stromovce: Je to kostlivec v skříni! říká Pospíšil. Praha potřebuje 100 milionů

Patrik Nacher jako adept na pražského primátora? O podobě kandidátky bude jednat sněm ANO

Smetanovo nábřeží zůstane neprůjezdné do konce roku, rozhodl magistrát. Praha 1 nesouhlasí

Iniciovala podporu družstevního bydlení, Praha ji stopla. „Neudělala vůbec nic,“ kritizuje Marvanová Udženiju

Jízdné v pražské MHD se nezdraží. „Někdy k tomu bude muset dojít,“ říká Scheinherr

Vládní půdorys spolupráce: Spolu nabízí koalici Pirátům a STAN, Prahu sobě vynechali

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy