ONLINE: České bitevníky Mi-24 mohou pomoc Ukrajině. Po osvobození Urožanje Ukrajinci upevňují pozice

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.08.2023 (22:13)     Sekcia bulvár

Ukrajinské jednotky pokračují v protiofenzívě ve směru na okupovaná města Melitopol a Berďansk na jihu Ukrajiny, zatímco u Bachmutu, Avdijivky a Marjinky na východě země odrážejí ruské útoky. Mluvčí ukrajinského generálního štábu Andrij Kovalov dnes v televizi uvedl, že ukrajinští vojáci po osvobození vsi Urožajne „měli úspěch jižně“ od obce a „opevňují se v dobytých pozicích“. Bitevníky Mi-24 sovětské provenience, které armáda nahradí americkými vrtulníky, mohou najít uplatnění na Ukrajině, kam bude nadále směřovat pomoc, naznačila ministryně obrany Jana Černochová (ODS) . Dramatické dění sledujeme v online reportáži. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ONLINE: Ukrajinci upevňují dobyté pozice. A Rusové ustupují už i v Luhansku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.09.2022 (08:03)     Sekcia bulvar

Ukrajinské síly pokračují v upevňování nedávných územních zisků v Charkovské oblasti a patrně vedou další ofenzivní boje s cílem postoupit dále na východ země. Ve své pravidelné analýze válečné situace na Ukrajině to uvádí americký Institut pro studium války (ISW). A z Luhanské oblasti, která leží jižně od Charkovské, přicházejí od jejího gubernátora Serhije Hajdaje zprávy o ruském ústupu. Podle Hajdaje se Rusové už téměř stáhli z města Kreminna. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu. 

 

ONLINE: Další neúspěch Putinovy armády! Rusové se stáhli z Izjumu, Ukrajinci osvobodili i Kupjansk

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.09.2022 (12:55)     Sekcia bulvar

Ruské síly se stáhly z Izjumu, píší podle BBC proruské kanály na telegramu. Na sociálních sítích se šíří i zprávy o osvobození Kupjansku Ukrajinci. Ukrajina podle odhadů v Charkovské oblasti dobyla zpět okolo 2500 kilometrů čtverečních a protiútokem údajně Moskvu pořádně překvapila! Ukrajinci na osvobozených územích již objevují první důkazy ruských zvěrstev. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu. 

 

ONLINE: Ukrajinci upevňují pozice v Záporoží. A Rusové se přeskupují na východu Ukrajiny

Zdroj Zdroj: blesk.cz     25.08.2023 (21:31)     Sekcia bulvar

Ukrajinský generální štáb hlásí bojový úspěch a upevňování dosažených pozic v sektorech Novodanylivka - Novoprokopivka a Mala Tokmačka - Očeretuvate v Záporožské oblasti na jihu země, kde vede ofenzívu proti ruským invazním silám a usiluje tam o průlom. Ruské síly na východě Ukrajiny se přeskupují a chystají se obnovit svou ofenzivu na Lyman a Kupjansk, uvedl ukrajinský generál Syrskyj. Dramatické dění sledujeme v online reportáži.

 

ONLINE: Putin sesadil Gerasimova, tvrdí Ukrajinci. A Rusové se stahují z Charkova a okolí

Zdroj Zdroj: blesk.cz     14.05.2022 (12:15)     Sekcia bulvar

Ruské jednotky pravděpodobně opouští své pozice v Charkově a okolí a Ukrajině se podařilo vyhrát bitvu o své druhé největší město. Uvádí to americký Institut pro studium války (ISW). Podle ukrajinského generálního štábu se nyní ruské jednotky zaměřují na odchod z města a okolí. Šéf ruské armády Valerij Gerasimov byl údajně suspendován kvůli vojenským neúspěchům, tvrdí Ukrajinci. Rusové podle důstojníka pluku Azov přišli v Mariupolu už o 6 tisíc vojáků. A ukrajinský prezident Zelenskyj vyzval ještě k většímu tlaku mezinárodního společenství na Rusko. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

Pomoc Ukrajině: Takhle můžete přispět. Potřeba jsou i léky a teplé deky

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.03.2022 (12:11)     Sekcia bulvar

Češi mohou Ukrajině pomoci nabídkou ochranných přileb, neprůstřelných vest či bezpilotních letadel, ale také léků, zdravotnického materiálu či peněz. Na facebooku seznam uvedlo ukrajinské velvyslanectví v ČR. Zveřejnilo také stránky, na kterých mohou Češi hlásit svoji pomoc uprchlíkům s bydlením či dopravou. Nabídek na odvoz z hranic je ale nyní podle webu víc než uprchlíků, kteří potřebují odvézt. Velvyslanec Jevhen Perebyjnis v ČT24 uvedl, že se Ukrajině dostává hodně nabídek Čechů jet na Ukrajinu bojovat, takovou pomoc české zákony nedovolují.

 

ONLINE: Ukrajinci drží pozice na levém břehu Dněpru. A většina Rusů pro ukončení války

Zdroj Zdroj: blesk.cz     01.11.2023 (09:18)     Sekcia bulvar

Ukrajinští vojáci se dál drží na pozicích na levém břehu Dněpru u obce Krynky a u Antonivského železničního mostu, tvrdí ruští prováleční blogeři. Ukrajinci se pokusili také prorazit ruskou obranu u obcí Pojma a u Piščanivka. Až 70 procent Rusů dotázaných v průzkumu nezávislého střediska Levada je ochotno podpořit svého prezidenta Vladimira Putina, pokud by se rozhodl ukončit válku proti Ukrajině - ale za podmínky zachování nově dobytých území. Dramatické dění sledujeme v online reportáži.

 

ONLINE: Ukrajinci u Kyjeva našli další masový hrob s 900 civilisty, oznámil Zelenskyj

Zdroj Zdroj: blesk.cz     29.04.2022 (21:07)     Sekcia bulvar

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že v Kyjevské oblasti byl nalezen další masový hrob, ve kterém leží 900 civilistů. Řekl to v rozhovoru s polskými médii. Česká republika dosud poskytla Ukrajině vojenskou pomoc za téměř tři miliardy korun, uvedla Jana Zechmeisterová z ministerstva obrany. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

ONLINE: Výbuchy poblíž Kyjeva. A další americké raketomety HIMARS míří na pomoc Ukrajině

Zdroj Zdroj: blesk.cz     28.07.2022 (08:02)     Sekcia bulvar

krajinské úřady hlásí další ruské raketové útoky na severu země, poblíž Kyjeva byly slyšet výbuchy. Rusko zasáhlo infrastrukturu ve Vyšhorodské oblasti. Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského má Ukrajina tři až šest týdnů na osvobození Chersonské oblasti, pak už by dobytí okupovaného území bylo mnohem složitější, uvedl. Rusové kvůli tomu do oblasti posílají posily. Na pomoc ukrajinské armádě míří další americké raketomety HIMARS, které způsobují Rusům nemalé škody. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

ONLINE: Evakuace dětí z Kupjansku. A Ukrajinci dostanou od USA další zbraně a munici za 8 miliard

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.03.2023 (18:44)     Sekcia bulvar

Vedení Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny nařídilo kvůli neustálému ruskému ostřelování evakuaci stovek dětí, lidí s omezenou pohyblivostí a invalidů z města Kupjansk. Ukrajinští obránci města Bachmut na východě Ukrajiny zaujali nové obranné pozice ve snaze odolat desítkám ruských útoků v oblasti. Agentura Reuters s odvoláním na ukrajinské vojenské zdroje píše, že ruské jednotky za posledních 24 hodin provedly téměř dvě stovky útoků v pěti klíčových oblastech frontové linie u Bachmutu. USA pošlou Ukrajině další vojenskou pomoc v hodnotě 400 milionů dolarů (8,8 miliardy Kč), oznámil ministr zahraničí Blinken. Půjde hlavně o munici.. Dramatické dění kolem války na Ukrajině sledujeme na Blesk.cz v našem online přenosu.

 

Pomoc Ukrajině: Takhle můžete přispět. Pomáhá i Blesk

Zdroj Zdroj: blesk.cz     03.03.2022 (15:47)     Sekcia bulvar

Češi mohou Ukrajině pomoci nabídkou ochranných přileb, neprůstřelných vest či bezpilotních letadel, ale také léků, zdravotnického materiálu či peněz. Na facebooku seznam uvedlo ukrajinské velvyslanectví v ČR. Zveřejnilo také stránky, na kterých mohou Češi hlásit svoji pomoc uprchlíkům s bydlením či dopravou. Nabídek na odvoz z hranic je ale nyní podle webu víc než uprchlíků, kteří potřebují odvézt. Velvyslanec Jevhen Perebyjnis v ČT24 uvedl, že se Ukrajině dostává hodně nabídek Čechů jet na Ukrajinu bojovat, takovou pomoc české zákony nedovolují. Sbírku materiální pomoci uspořádal i mediální dům Czech News Center, který vydává deník Blesk.

ONLINE: Ukrajinci osvobodili i vesnici u Lymanu. Na Záporoží znovu dopadly ruské rakety

ONLINE: Další miliardy pro Ukrajinu. A Rusové na ústupu zaminovávají mosty

ONLINE: Ukrajinci znovu postoupili v Bachmutu. A Nizozemsko pošle systémy české výroby

ONLINE: Rusové zajali český tank? A Ukrajinci dostanou další čtyři raketomety HIMARS

Pomoc Ukrajině: Takhle můžete přispět. Potřeba jsou léky i teplé deky

ONLINE: Rekordní pomoc pro Ukrajinu od USA. A v Azovstalu se vzdali všichni obránci

ONLINE: Olena Zelenská v Bílém domě. A Ukrajinci dostanou další čtyři raketomety HIMARS

Velký přehled: Takhle můžete pomoci Ukrajině. Potřeba jsou i léky a teplé deky

ONLINE: Šéf diplomacie EU slíbil zvýšit pomoc Ukrajině. Ujištění o dodávkách přišlo i od Bidena

Boj s ruskými trolly: Ukrajinci nás naučí odhalovat je, říká Zdechovský. Zneužili i jeho fotky

ONLINE: Musk kritizoval Zelenského. Šíříte ruskou propagandu, sepsuli Ukrajinci miliardáře

ONLINE: Poškození Kachovské přehrady! Ukrajinci se vrhnou na osvobození Krymu, míní generál

ONLINE: Na Ukrajině pohřešují tisíce vojáků. A USA pošlou do ČR čtvrt miliardy na pomoc uprchlíkům

ONLINE: Ukrajinci zabili 200 ruských vojáků u Kachovky. A Putin chystá novou vlnu mobilizace?!

ONLINE: Pět mrtvých po ruském ostřelování. A Biden protlačil senátem klíčovou pomoc Ukrajině

ONLINE: USA posílají další balík zbraní. Masový hrob u Izjumu a Kličko přijel do Prahy

ONLINE: Ukrajinci poprvé od jara bojují v Sumské oblasti. Zneškodnili tu ruské průzkumníky

ONLINE: Ukrajinci postoupili už i k Lysyčansku! A německá ministryně jim slíbila další zbraně

ONLINE: Ukrajinci osvobodili obec Staromajorske. Protiofenziva pokračuje ve 3 směrech

ONLINE: Bahno mrzne! Ukrajinci s příchodem mrazů zesílili útoky u Luhansku a zatlačili Rusy

ONLINE: Ukrajinci za týden osvobodili 180 obcí. Rusové se podle analytiků zaměří na Doněck

ONLINE: Boj na život a na smrt. Ukrajinci v Mariupolu odmítli ruské ultimátum a válčí dál

ONLINE: Chystáme osvobození celé Ukrajiny i Krymu, prohlásil Zelenskyj. A další mrtvý kolaborant

ONLINE: Ukrajinci dobyli další území u Bachmutu. A USA pošlou výbavu a munici za miliardy

ONLINE: Ukrajinci dobyli další území u Bachmutu. A USA pošlou zbraně a munici za miliardy

ONLINE: Izrael ostřeloval pozice Hizballáhu. A nebude blokovat humanitární pomoc z Egypta

ONLINE: Ukrajinci za týden osvobodili 180 obcí. A hrozba dalších útoků v Chersonské oblasti

ONLINE: Biden posílá Ukrajině rekordní balík zbraní. A Šojgu mluví o zpomalení „operace“

ONLINE: Ukrajinci osvobodili další obce na Donbasu. A Rusové na ústupu zaminovávají mosty

ONLINE: Putin sesadil Gerasimova, tvrdí Ukrajinci. Rusové přišli v Mariupolu o 6 tisíc vojáků?

ONLINE: Velká výměna zajatců s Rusy! Mezi 144 Ukrajinci i desítky obránců Azovstalu a Británie pošle další zbraně

ONLINE: Rusové vyslali do Chersonu posily, v následujících týdnech čekají tuhé boje. Další HIMARS míří na Ukrajinu

ONLINE: Šéf CIA navštívil Zelenského. A Ukrajinu čeká těžká bitva o Cherson

Osvobození Chersonu je velký úspěch, vyhráno ale není, varují experti. Na Ukrajinu číhají pasti

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy