Piráti chtějí hlavu Blažka kvůli setkání s Nejedlým. Politologové: Marně, s ministrem nehnou

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.09.2023 (12:45)     Sekcia bulvár

Piráti ve stranickém hlasování vyzvali své zákonodárce, aby navrhli okamžité odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) z čela ministerstva. Podnětem k hlasování bylo Blažkovo srpnové setkání s proruským lobbistou a poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. Celkem hlasovalo 545 voličů, tedy téměř polovina, pro vítězný návrh hlasovalo 331 Pirátů. Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že personální obsazení resortů mají v ruce jednotlivé koaliční strany. To si myslí i vicepremiér Vít Rakušan (STAN). celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Piráti chtějí hlavu Blažka po jeho setkání s Nejedlým. Je to věc ODS, míní Fiala i Rakušan

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.09.2023 (08:15)     Sekcia bulvar

Piráti ve stranickém hlasování vyzvali své zákonodárce, aby navrhli okamžité odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) z čela ministerstva. Podnětem k hlasování bylo Blažkovo srpnové setkání s proruským lobbistou a poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. Celkem hlasovalo 545 voličů, tedy téměř polovina, pro vítězný návrh hlasovalo 331 Pirátů. Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že personální obsazení resortů mají v ruce jednotlivé koaliční strany. To si myslí i vicepremiér Vít Rakušan (STAN).

 

Piráti chtějí hlavu Blažka po jeho setkání s Nejedlým. Fiala po hlasování: Je to naše věc

Zdroj Zdroj: blesk.cz     18.09.2023 (21:08)     Sekcia bulvar

 Piráti ve stranickém hlasování vyzvali své zákonodárce, aby navrhli okamžité odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) z čela ministerstva. Podnětem k hlasování bylo Blažkovo srpnové setkání s proruským lobbistou a poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým. Piráti navíc vyzvali svého předsedu Ivana Bartoše, aby ohledně Blažkova setrvání ve vládě zjistil i názor poslanců a ministrů STAN, s nimiž Piráti kandidovali v koalici. Celkem hlasovalo 545 voličů, tedy téměř polovina, pro vítězný návrh hlasovalo 331 Pirátů. Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl, že personální obsazení resortů mají v ruce jednotlivé koaliční strany.

 

Odchod z vlády kvůli schůzce s Nejedlým? Blažek přiznal, že o rezignaci uvažoval

Zdroj Zdroj: blesk.cz     09.09.2023 (12:43)     Sekcia bulvar

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) uvažoval kvůli svému setkání s poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým o rezignaci. Připustil to v rozhovoru pro dnešní Právo. Blažek se s Nejedlým, označovaným za proruského lobbistu, setkal v polovině srpna v restauraci, kam se podle svého vysvětlení uchýlil kvůli silnému dešti. O setkání Blažka s Nejedlým tehdy informoval server Seznam Zprávy, jehož reportéři s Blažkem u restaurace viděli. Podle ministra bylo setkání náhodné.

 

Po bytové kauze Nejedlý: Piráti opět chtějí odvolání Blažka, hrozí odchodem ministrů z vlády

Zdroj Zdroj: blesk.cz     22.08.2023 (12:41)     Sekcia bulvar

Piráti budou hlasovat o výzvě k okamžitému odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS). Podnětem k opětovné diskusi koaličních partnerů občanských demokratů o nevhodnosti Blažka pro post ministra bylo jeho nedávné setkání s proruským lobbistou Martinem Nejedlým. Návrh, aby jednali i o možnosti odchodu svých ministrů z vlády v případě setrvání Blažka, nemá ve vnitrostranické debatě Pirátů dost podporovatelů. Návrh na diskusi a posléze hlasování Pirátů v takzvaném celostátním fóru nyní prochází administrací, řekl ČTK za Piráty Luboš Kudláček. Pak bude spuštěna zhruba dvoutýdenní diskuse a následovat bude několikadenní hlasování.

 

Fiala odmítl výzvu Pirátů a ministra neodvolá. Setkání Blažka s Nejedlým považuje za vyřešené

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.09.2023 (11:26)     Sekcia bulvar

Premiér Petr Fiala (ODS) má kauzu setkání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) s lobbistou Martinem Nejedlým za uzavřenou. I když ještě promluví s předsedou Pirátů Ivanem Bartošem o výsledcích víkendového hlasování jeho spolustraníků o výzvě k Blažkově odstoupení, lídři dalších vládních stran se k případu vracet nechtějí. Fiala to řekl novinářům při dnešní návštěvě Loun.

 

Piráti hlasují o výzvě k odvolání Blažka. Sami zpanštěli a zabydleli se v křeslech, míní politolog

Zdroj Zdroj: blesk.cz     15.09.2023 (11:39)     Sekcia bulvar

Piráti dnes zahajují hlasování o výzvě, aby poslanci a ministři strany navrhli okamžité odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) z čela ministerstva. Hlasovat budou on-line do pondělí 18. září. Podnětem k hlasování bylo Blažkovo srpnové setkání s lobbistou a bývalým Zemanovým poradcem Martinem Nejedlým. Podle politologa Lukáše Jelínka se však vedení Pirátů snaží celé hlasování bagatelizovat, případně zamést pod koberec. Jediným zvratem by bylo hlasování o odchodu z vlády, ale k tomu se Piráti nechystají, míní Jelínek. Piráti se totiž zabydleli ve svých křeslech, řekl v ČT.

 

Blažek vysvětloval schůzku s Nejedlým před Senátem: Není, za co bych se mohl stydět

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2023 (12:15)     Sekcia bulvar

Setkání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) s poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým bylo nešťastné ze symbolického hlediska. Neřešili spolu ale nic v souvislosti s vládní politikou či resortem spravedlnosti, řekl dnes novinářům před jednáním vlády místopředseda ODS a ministr dopravy Martin Kupka. Také podle ministra školství Mikuláše Beka (STAN) je kauza nešťastná a má obrovský symbolický význam, k personální změně ve vládě ale důvod nevidí. Blažek dnes vystoupil i před Senátem, a to na výzvu senátora KDU-ČSL Jiřího Čunka, aby kontroverzní schůzku objasnil kvůli své důvěryhodnosti. Ministr kvůli schůzce čelí kritice od koaličních partnerů i výzvám k odstoupení. Blažek senátorům řekl, že obsahem jeho setkání s Nejedlým nebylo nic, za co by se mohl stydět. 

 

Dav vypískal ministra Blažka! „Chvilkařům“ chtěl na demonstraci vysvětlovat schůzku s Nejedlým

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2023 (19:05)     Sekcia bulvar

Na pražském Klárově se ve středu shromáždily zhruba dvě stovky protestujících, kteří požadují odvolání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) z funkce. Namíchla je jeho schůzka s bývalým Zemanovým poradcem Martinem Nejedlým. Navzdory teplému slunnému počasí přišli protestující na Klárov vyzbrojeni deštníky. Organizátoři vysvětlují, že je to pro případ, že by je zastihla nečekaná bouřka.

 

Benda o Blažkovi na oslavě Nejedlého: „Blbost sedět tam takhle dlouho.“ Rakušan chce vysvětlení

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.08.2023 (13:54)     Sekcia bulvar

Setkání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) s proruským lobbistou Martinem Nejedlým bylo nevhodné. V diskusním pořadu Partie televize CNN Prima News to dnes uvedl ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). Podle něj je to odpovědnost ODS. Rakušan bude chtít slyšet jak vysvětlení Blažka, tak i názor premiéra Petra Fialy (ODS). Marek Benda (ODS) míní, že od Blažka byla blbost, sedět na Nejedlého oslavě takto dlouho.

 

Blažek k Nejedlému: Není, za co se stydět. Zemanův poradce přiznal, že nešlo o jejich první schůzku

Zdroj Zdroj: blesk.cz     23.08.2023 (13:13)     Sekcia bulvar

Setkání ministra spravedlnosti Pavla Blažka (ODS) s poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana Martinem Nejedlým bylo nešťastné ze symbolického hlediska. Neřešili spolu ale nic v souvislosti s vládní politikou či resortem spravedlnosti, řekl dnes novinářům před jednáním vlády místopředseda ODS a ministr dopravy Martin Kupka. Také podle ministra školství Mikuláše Beka (STAN) je kauza nešťastná a má obrovský symbolický význam, k personální změně ve vládě ale důvod nevidí. Blažek dnes vystoupil i před Senátem, a to na výzvu senátora KDU-ČSL Jiřího Čunka, aby kontroverzní schůzku objasnil kvůli své důvěryhodnosti. Ministr kvůli schůzce čelí kritice od koaličních partnerů i výzvám k odstoupení. Blažek senátorům řekl, že obsahem jeho setkání s Nejedlým nebylo nic, za co by se mohl stydět. 

Blažka načapali s Nejedlým! Prý se skrýval před bouřkou

Zemanovo odmítnutí Hladíka: Fiala necukne, tvrdí politologové. Dojde na žalobu, nebo počká na nového prezidenta?

Nešťastné setkání i rudý hadr: Kupka stranického kolegu brání, zástupci koalice tepou

Vzdají Piráti vládní angažmá? Ve straně je povyk, říká Michálek, který ministrem nebude

Zeman účtuje s vládou: Černé puntíky a skřípění zubů u Balaše. A „polibek smrti“ Černochové a Blažkovi

Blažek to schytává za účast na Nejedlého oslavě i v koalici: „Za hranicí dobrého vkusu!“

Katie Priceová tasila své silikony za miliony: Nehnou se, ani když leží!

Fiala vytkl Blažkovi chyby: Nevyhodnotil problémy kolem Nejedlého a neodešel z restaurace

Ministr Blažek u stolu s „bezpečnostní hrozbou“ Nejedlým. Pršelo, přisedl jsem si, vysvětluje

Fiala vytkl Blažkovi chyby: Nevyhodnotil problémy kolem Nejedlého. Ministr přidal omluvu

Politologové o Pirátech: Neměli jinou šanci, bez vlády by nic neprosadili. Co spory se STAN?

Fiala dostal od Zemana termín jmenování. V seznamu ministrů má ale i první zádrhel: Lipavský?

Blažek půjde k vládě na kobereček. Ministři proberou i konsolidační balíček a změny v povinném ručení

Žádosti ministra Blažka u živé kauzy v Brně: Nejvyššímu státnímu zástupci nepřijdou šťastné

Hádky ve Sněmovně kvůli Babišovu zm*dovi: Plýtvání časem a hloupá hra, míní politologové

Vzdají Piráti vládní angažmá? Bartoš o klíčovém hlasování: Teď je to na členech

Piráti: Zmrazíme platy politiků!

Vzdají Piráti vládní angažmá? Michálek zmínil povyk ve straně, hlasovaly tři čtvrtiny členů

Piráti šijí do ministra Blažka: Ohrožuje důvěru ve spravedlnost, tvrdí v usnesení

Žabomyší války na Jižáku: Rozpad koalice? Piráti chtějí odvolat starostku, je nekompetentní, tvrdí

Blažek k Nejedlému: „Spím naprosto klidně, nemám se za co stydět.“ Podle Fialy dostal žlutou kartu

Boj Pirátů s ministrem Blažkem: Bartoš předal pět podmínek, chce jednat i s Fialou

Babiš šil do Pirátů kvůli migrantům a bytům. „Lži!“ vrátili mu to i s předžalobní výzvou

Nejen Blažek s Nejedlým. Kdo ještě „hřešil“ v hospodách a s kým?

Piráti podpořili vstup do vlády. A Richterová kádruje ministerské adepty Spolu

Čas vypršel, omluva nepřišla. Piráti ženou Babiše za výroky o migrantech k soudu

Praha sobě nechce v hlavním městě do opozice. S Piráty vybízí ke koalici Spolu a chtějí, aby se uskromnilo

Piráti kývli na náhradu za Michálka. Ministrem pro legislativu má být advokát Šalomoun

Kauza IKEM odkryla podivné vztahy: Co má Fialův poradce Netuka společného s Nejedlým?

Babiš s Hamáčkem půjdou kvůli Rafajovi za Zemanem. Hlavu šéfa ÚOHS chtějí rada i kraj

Matovič skončí jako premiér, koalice souhlasí. Vymění si křeslo s ministrem financí?

První dáma Ukrajiny na návštěvě USA: V plánu je setkání s Bidenovou a projev v Kongresu

Piráti zahájili kampaň do eurovoleb: Známé tváře i „holka z Karviné“

Zemanova „facka“ Lipavskému: Ministra nepozval na tradiční setkání s velvyslanci

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy