ONLINE: Probíhá evakuace předčasně narozených dětí z nemocnice Šífa. Co dohoda o příměří?

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.11.2023 (12:51)     Sekcia bulvár

Zdravotnické úřady OSN a palestinský Červený kříž evakuují tři desítky předčasně narozených dětí z nemocnice Šífa, uvedly zpravodajské agentury. Izrael a Hamás podle listu The Washington Post dosáhly předběžné dohody na pozastavení války a propuštění desítek rukojmích. Bílý dům však uvedl, že dohoda mezi Izraelem a Hamásem zatím není na světě. A dalších patnáct Palestinců přišlo o život při izraelském bombardování střední a jižní části Gazy. Při ofenzivě zde zatím zahynulo 58 izraelských vojáků. Konflikt mezi Izraelem a Palestinci sledujeme na Blesk.cz online. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

ONLINE: Izraelci pod nemocnicí v Gaze našli tunel Hamásu. Pokračuje i evakuace pacientů

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.11.2023 (18:47)     Sekcia bulvar

Izraelská armáda oznámila, že v podzemí nemocnice Šífa v Pásmu Gazy nalezla tunel dlouhý 55 metrů, o kterém se domnívá, že ho využívalo hnutí Hamás. Zdravotnické úřady OSN a palestinský Červený kříž evakuují tři desítky předčasně narozených dětí z nemocnice Šífa, uvedly zpravodajské agentury. Izrael a Hamás podle listu The Washington Post dosáhly předběžné dohody na pozastavení války a propuštění desítek rukojmích. Konflikt mezi Izraelem a Palestinci sledujeme na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Dohoda o propuštění rukojmích je blízko, tvrdí Biden. A evakuace miminek do Egypta

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.11.2023 (18:20)     Sekcia bulvar

o Egypta bylo dnes z nemocnice v Pásmu Gazy evakuováno 28 předčasně narozených dětí, uvedl Palestinský Červený půlměsíc. Podle egyptských státních médií jich bylo evakuováno 29. V Egyptě budou děti v péči lékařů. Novorozenci byli dříve v nemocnici v Šífa v Gaze. Právě tam nalezla armáda tunel dlouhý 55 metrů, který využívalo hnutí Hamás. Americký prezident Joe Biden podle Reuters řekl, že dohoda mezi Hamásem a Izraelem o propuštění rukojmích je blízko. O údajném pokroku v jednáních hovořili i další politici.Konflikt mezi Izraelem a Palestinci sledujeme na Blesk.cz online.

 

Z Pásma Gazy evakuovali 28 předčasně narozených dětí do Egypta. Čtyři miminka zemřela

Zdroj Zdroj: blesk.cz     20.11.2023 (14:42)     Sekcia bulvar

Do Egypta bylo dnes z nemocnice v Pásmu Gazy evakuováno 28 předčasně narozených dětí, uvedl Palestinský červený půlměsíc. Podle egyptských státních médií jich bylo evakuováno 29. V Egyptě budou děti v péči lékařů. Novorozenci byli dříve v nemocnici v Šífa v Gaze, kde už několik miminek přišlo o život kvůli kolapsu zdravotního systému, který částečně způsobily výpadky elektřiny v důsledku vyčerpání paliva, píše agentura Reuters.

 

Překotná evakuace největší nemocnice v Gaze: Odvezeno bylo téměř 300 pacientů včetně miminek

Zdroj Zdroj: blesk.cz     19.11.2023 (13:19)     Sekcia bulvar

V nemocnici Šífa v Pásmu Gazy zůstalo 25 zdravotníků a 291 pacientů, včetně asi 30 novorozenců v kritickém stavu nebo dvou lidí na jednotce intenzivní péče bez ventilace. Podle deníku The Guardian to ve zprávě zveřejněné v noci na dnešek uvedla Světová zdravotnická organizace (WHO) poté, co její pracovníci zařízení navštívili. Později tiskové agentury informovaly, že OSN spolu s palestinským Červeným křížem třicítku předčasně narozených dětí z nemocnice evakuuje. Mezinárodní zdravotnická organizace Lékaři bez hranic ve vlastní tiskové zprávě upozornila, že její konvoj se dostal v Pásmu Gazy pod palbu, následkem čehož zemřel jeden člověk.

 

ONLINE: Izrael pomůže s evakuací nemluvňat z největší nemocnice v Gaze. A obří protest v Londýně

Zdroj Zdroj: blesk.cz     11.11.2023 (19:57)     Sekcia bulvar

Izraelská armáda podle mluvčího pomůže v neděli evakuovat nemluvňata z nemocnice Šífa ve městě Gaza, která kvůli bojům v blízkosti přerušila činnost..V Londýně dnes od Hyde Parku směrem k americké ambasádě ve Vauxhallu na jih od Temže pochodovalo na 300.000 lidí na podporu Palestiny a volalo po příměří v Pásmu Gazy. Konflikt mezi Izraelem a Palestinci sledujeme na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Na severu Pásma Gazy už nefunguje žádná nemocnice. A Izrael čelí tlaku kvůli příměří

Zdroj Zdroj: blesk.cz     13.11.2023 (18:22)     Sekcia bulvar

V nemocnici Šífa ve městě Gaza zemřelo už 34 pacientů včetně sedmi novorozenců, když této největší nemocnici v palestinském Pásmu Gazy v sobotu došlo palivo do generátorů elektřiny., informovala agentura AFP s odvoláním na úřady v Gaze, které spravuje hnutí Hamás. Ty dnes také uvedly, že mimo provoz jsou už všechny nemocnice na severu Pásma Gazy včetně další velké nemocnice Kuds.  Izraelská diplomacie je podle ministra zahraničí Eliho Kohena pod narůstajícím tlakem, aby země pracovala na eventuálním uzavření příměří s islamistickým hnutím Hamás.  Konflikt mezi Izraelem a Palestinci sledujeme na Blesk.cz online.

 

ONLINE: Pokrok v jednání o propuštění rukojmích. A část největší nemocnice v Gaze je zničená

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.11.2023 (12:28)     Sekcia bulvar

Izraelský úder zcela zničil jednu z budov nemocnice Šífa, největšího lékařského zařízení v Pásmu Gazy. Informovala o tom dnes agentura AFP s odvoláním na prohlášení zdravotnických úřadů v Pásmu, které ovládá palestinské radikální hnutí Hamás. Ve vyjednávání o propuštění rukojmích zadržovaných palestinskými radikály se podařilo dosáhnout pokroku, tvrdí podle agentury Reuters trojice izraelských zpravodajských televizních kanálů. Dohoda by podle nich mohla spočívat ve výměně izraelských rukojmích - dětí, žen a starších osob - za Palestince zadržované v Izraeli. Konflikt mezi Izraelem a Palestinci sledujeme na Blesk.cz online.

 

17. listopadu Den předčasně narozených dětí: Jana o těžkých chvílích. Její Olda nevážil ani kilo

Zdroj Zdroj: blesk.cz     17.11.2023 (06:20)     Sekcia bulvar

Na 17. listopadu připadá Světový den předčasně narozených dětí. Jana (35) je maminkou Oldy (6), který přišel na svět dříve a jehož porodní váha byla 790 gramů. Jana se svěřila, že předčasný porod byl nejtěžší zkoušeností jejího života a velmi traumatizujícím zážitkem. Ihned po narození byl její syn odnesen. Nyní už Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje, aby se většina péče o nedonošené děti odehrávala na hrudníku matky. Proti inkubátoru snižuje stres, zlepšuje růst dítěte i kojení a vzájemný vztah matky a dítěte.

 

ONLINE: Rusové znovu útočili na nemocnice. Další evakuace a příměří v nedohlednu

Zdroj Zdroj: blesk.cz     10.03.2022 (11:05)     Sekcia bulvar

Rusko 24. února 2022 zahájilo plnohodnotnou invazi na Ukrajinu. Ukrajinská města stále hlásí výbuchy a ostřelování. Velké potíže jsou v Černobylu, Rusové odpojili jadernou elektrárnu od proudu, tak přestala vysílat monitorovací zprávy. Radiační situace je dál v normálu. Rusové v noci na čtvrtek pokračovali v ostřelování a znovu zaútočili i na nemocnice.V otázce příměří nenastal při jednání s ruským ministrem zahraničí žádný pokrok, řekl šéf ukrajnské diplomacie Dmytro Kuleba. Moskva prý neslíbila humanitární koridor do Mariupolu. Napjatou situaci sledujeme na Blesk.cz v podrobné online reportáži. 

 

ONLINE: Izrael pomůže s evakuací nemluvňat z Gazy. A pokrok v jednání o propuštění rukojmích

Zdroj Zdroj: blesk.cz     12.11.2023 (11:01)     Sekcia bulvar

Izraelská armáda podle mluvčího pomůže v neděli evakuovat nemluvňata z nemocnice Šífa ve městě Gaza, která kvůli bojům v blízkosti přerušila činnost. Ve vyjednávání o propuštění rukojmích zadržovaných palestinskými radikály v Pásmu Gazy se podařilo dosáhnout pokroku, tvrdí podle agentury Reuters trojice izraelských zpravodajských televizních kanálů. Dohoda by podle nich mohla spočívat ve výměně izraelských rukojmích - dětí, žen a starších osob - za Palestince zadržované v Izraeli. Konflikt mezi Izraelem a Palestinci sledujeme na Blesk.cz online.

Klára a Adéla byly nedonošení kulíšci: S mámou teď rozběhávají rodiny předčasně narozených dětí

Helena (42) porodila dva »kulíšky«: Rozběhává rodiny předčasně narozených dětí

Poplach v Praze 10: Hoří byt v Záběhlické, probíhá evakuace

Výbuch v Ostravě: Jeden mrtvý, jeden zraněný! Na místě je pyrotechnik, probíhá evakuace

ONLINE: Katastrofa v Mariupolu se prohlubuje. Další útok na nemocnice a příměří v nedohlednu

Anna (35) porodila předčasně, dcera váží 710 gramů: Lékaři zvládají zachránit i menší miminka

ONLINE: Příměří Izraele a Hamásu. Bidena „nesmírně potěšila“ dohoda o propuštění rukojmích

ONLINE: Izrael dohodl příměří s Hamásem! Teroristé propustí 50 rukojmích včetně 30 dětí

ONLINE: Největší nemocnice v Pásmu Gazy přerušila provoz. A Izrael má kontrolu nad 11 pozicemi Hamásu

ONLINE: Izraelská vláda schválila příměří s Hamásem! Teroristé propustí 50 rukojmí, hlavně dětí

ONLINE: Bylo uzavřeno dočasné příměří, píší americká média. Bílý dům: Dohoda není!

Dohoda mezi Izraelem a Hamásem o rukojmích se přiblížila. Dojde i na dočasné příměří?

ONLINE: Izraelská armáda už číhá u hlavní nemocnice v Gaze. A otevřela evakuační koridor

ONLINE: Izraelští vojáci operují v areálu největší nemocnice v Gaze. Obsadili další části severu pásma

Holčička (†6) v Mariupolu zemřela žízní. Po nočním pekle začala konečně i evakuace v Sumy

Masivní protesty v Izraeli. Desítky tisíc lidí žádaly předčasné volby a příměří v Gaze

ONLINE: Rusové ostřelují konvoj s pomocí pro Mariupol. A příměří v nedohlednu

ONLINE: Cílený zásah Izraelců v areálu největší nemocnice v Gaze. Pod ní se skrývá Hamás!

Obří nemocnice je bez proudu, v okolí zuří boje. Palestinská ministryně lhala o desítkách mrtvých dětí

ONLINE: Boje v Gaze pokračují i po oznámení dohody o příměří. Bidena těší chystané propuštění rukojmích

ONLINE: Hamás nabízí až 70 rukojmích za pětidenní příměří. A tlak na Izrael se zvyšuje

Připadne Bulovka státu? Dohoda je na spadnutí, Praha si chce část areálu nemocnice ponechat

Zničení Kachovské přehrady: Probíhá evakuace v Chersonské oblasti!

V nemocnici Šífa o baště Hamásu věděli! Doktor promluvil o zakázaných zónách

Koronavirus ONLINE: Nákaza v nemocnici v Uherském Hradišti. A 80 dětí v karanténě kvůli táboru

Máte hodinu: Izrael povolil evakuaci z největší nemocnice v Gaze

Koronavirus ONLINE: Nemocnice hromadně ruší návštěvy. A očkování 5letých dětí má v USA zelenou

Dohoda mezi Izraelem a Hamásem se přiblížila: Pětidenní klid zbraní za 53 rukojmích?

ONLINE: Česko zvyšuje bezpečnostní opatření. A separatisté zranili ukrajinského vojáka

ONLINE: Masivní evakuace dětí z Belgorodu. A Ukrajina v šoku ze zablokované pomoci v USA

ONLINE: Izraelská armáda dorazila k hlavní nemocnici v Gaze. A provedla údery v Sýrii

ONLINE: Skončilo Rusy vyhlášené příměří. Nedodržovali ho, u Bachmutu zabili dva seniory

ONLINE: Obří požár v Rusku! Hoří ropný sklad a zásobník pro armádu. A evakuace z Azovstalu?

ONLINE: Z Azovstalu evakuovali i osm dětí! Lidé vylézali z šílených trosek, ukázalo video

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy