Koruna vyděšená stimulačními nadějemi

Zdroj Zdroj: ihned.cz     13.05.2020 (00:00)     Sekcia domácí

Vyvést český měnový trh z rovnováhy není v dobách bezprecedentní ekonomické nejistoty nic těžkého. Tomáši Holubovi, formálně řadovému členovi sedmičlenné bankovní rady ČNB, se to v pondělí podařilo jednoduše: před analytiky zaměřenými na českou... celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Oslabená koruna pomůže cestovnímu ruchu

Zdroj Zdroj: ihned.cz     22.05.2020 (11:19)     Sekcia domaci

Koruna během koronakrize citelně oslabila. Na úroveň před úderem viru, tedy na kurz pod 25 korunami za euro, se trvaleji dostane teprve v roce 2023, shodují se experti na trhu. To je nepříjemnost pro české dovozce, zejména pak nad rámec jejich...

 

POLEMIKA: Je dobře, že má Česko korunu, a ne euro? NE

Zdroj Zdroj: ihned.cz     04.06.2020 (00:00)     Sekcia domaci

Od teoretických ekonomů často slyšíme, že nám koruna v krizi pomáhá, protože svým oslabením podporuje export. V praxi to ale vypadá trochu jinak. Zaprvé, oslabená koruna je vám k ničemu, když kvůli krizi vaše zboží skoro nikdo nekupuje. Zadruhé,...

 

Osm let neměla ODS žádného hejtmana, teď může usednout ve vedení tří krajů. Prvním je Královéhradecký

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     04.10.2020 (05:00)     Sekcia domaci

Občanští demokraté by mohli mít po letošních volbách hned tři hejtmany. Posledních osm let přitom neměli žádného. Proto nejen v regionech, ale i v pražském sídle strany v sobotu odpoledne zavládla dobrá nálada. S největšími nadějemi vzhlíží k Hradci Králové.

 

Teplo škodí půdě i stromům. Pokud bude pokračovat, hrozí na jaře sucho a problémy s úrodou

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     28.12.2021 (09:40)     Sekcia domaci

Co se týče sněhových srážek, vypadalo vánoční počasí na většině území Česka optimisticky. Příliv teplého vzduchu v nejbližších dnech ale udělá se všemi nadějemi na bílou pokrývku a zimní sporty i v nížinách krátký proces. Teplotní výkyvy nesvědčí ani lidskému zdraví, ani přírodě.

 

TOP 09 na Vysočině neprošla do zastupitelstva o jediný hlas, stěžuje si u soudu

Zdroj Zdroj: aktualne.centrum.cz     16.10.2020 (15:49)     Sekcia domaci

Koalice získala z celkového počtu hlasů 4,99978 procenta. Potřebovala 5 procent. Koalici tvoří TOP 09, KAN a Koruna Česká.

 

Koruna, nejistota v nejisté době

Zdroj Zdroj: ihned.cz     25.05.2020 (00:00)     Sekcia domaci

Kdo čekal, že ČNB zabrání oslabování koruny, ten se v posledních dvou týdnech dočkal. Ne že by v národní bance otevřeli své virtuální sejfy a nějaké procento z více než 130 miliard eur v devizových rezervách (či z jejich likvidní poloviny určené na...

 

Experti radí jak na zdravé finance

Zdroj Zdroj: ihned.cz     26.06.2020 (00:00)     Sekcia domaci

Letos proběhl už 18. ročník soutěže Zlatá koruna. Těšili jsme se, jak s předáváním cen oslavíme plnoletost. Každý rok nám přináší nové výzvy, nikdo z nás ale nečekal, jak velké výzvě bude na začátku letošního roku čelit celý svět. Už 18 let budujeme...

 

Nová auta prý podraží. Ale proč by měla?

Zdroj Zdroj: ihned.cz     10.06.2020 (00:00)     Sekcia domaci

Růst cen nových vozů je nevyhnutelný, shodují se prodejci automobilů bez ohledu na značku. Náklady na vývoj nových nízkoemisních technologií, očekávaná penále za nedodržení emisních limitů a slabá koruna prý žádnou slevu nedovolí. A proto vyzývají k...

 

Koronavirus může dál sužovat českou korunu

Zdroj Zdroj: ihned.cz     30.06.2020 (00:00)     Sekcia domaci

Koruna v době koronavirové pandemie opět ukázala, že patří k rizikovějším aktivům. Stejně jako například akcie či dluhopisy i česká měna zažila strmý propad − z 24,80 koruny za euro v únoru oslabila až na 27,94 v březnu. Výprodej české měny...

 

Kurz koruny: náhodná procházka či odhadnutelná trasa?

Zdroj Zdroj: ihned.cz     24.05.2020 (15:19)     Sekcia domaci

Vývoj kurzu české měny je jedním ze symptomů dopadů koronaviru na ekonomiku a finanční trhy. Koruna počátkem letošního roku posílila až pod úroveň 25 korun za euro. Již od loňského podzimu pro ni představoval vítr do plachet jak růst úroků České...

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy