Jídlo z michelinské restaurace jako „hotovka“. Není to ono, říká šéfkuchař
Zdroj: idnes.cz 01.06.2020 (08:48) ekonomika
Slavná artyčoková polévka s lanýži z restaurace Guy Savoy přichází až k vám s návodem na ohřátí v mikrovlnce. Avšak sám šéfkuchař doufá, že už brzy bude moci uvítat hosty ve své restauraci na nábřeží Seiny v Paříži. celý článek
První ocenění v postsovětské éře. Moskva má michelinské restaurace
Zdroj: idnes.cz 15.10.2021 (12:01) ekonomika
Francouzský gastronomický průvodce Michelin ve svém prvním díle věnovaném ruské metropoli udělil hvězdy devíti moskevským restauracím. Hlavní město Ruska se tak stalo prvním v postsovětském prostoru, které má „michelinské restaurace“. V prvním vydání prestižního průvodce objevilo celkem 69 moskevských podniků.
Češi uhájili michelinské hvězdy, všechny oceněné restaurace jsou v Praze
Zdroj: idnes.cz 19.06.2020 (13:49) ekonomika
Pražské restaurace Degustation Bohême Bourgeoise a Field i letos obhájily michelinskou hvězdu. V prestižním průvodci po evropských restauračních zařízeních zůstávají jedinými dvěma českými zástupci s hvězdičkami. Průvodce nově doporučuje navštívit třeba Slovinsko nebo polské město Krakov.
Japonci podléhají kouzlu mražených hotovek, v automatu koupí i kaviár
Zdroj: idnes.cz 18.02.2023 (18:00) ekonomika
Japonci si dumání nad večeří nemusí komplikovat výběrem restaurace. Místo čekání na jídlo, výběru nápojů, sdílení prostoru s dalšími strávníky a nakonec i nutnosti dýška, mohou zavítat k nejbližšímu pouličnímu automatu. V něm totiž stále častěji najdou hotové jídlo kvality špičkové restaurace.
Průzkum: Do restaurace pro jídlo vyrazila týdně polovina lidí
Zdroj: financninoviny.cz 08.12.2020 (11:57) ekonomika
Praha - Více než polovina české populace si nakupovala jídlo v restauracích v nouzovém stavu minimálně jednou týdně. Nejčastěji kvůli pohodlí a nechuti si vařit. Uvádí to listopadový...
Vítejte na olympiádě 2022, kde vám burger i drink připraví robotická obsluha
Zdroj: idnes.cz 09.02.2022 (08:33) ekonomika
Zimní olympiáda v Pekingu je doprovázena zajímavou kuriozitou v podobě robotů připravujících rychlé občerstvení, robotických barmanů nebo robotů vyzývajících k dodržování protiepidemických opatření. Jídlo se sice nedá přirovnat k michelinské restauraci, ale za zážitek to stojí.
Pět obědů zdarma či peníze zpět. Stravenkové firmy podporují restaurace
Zdroj: idnes.cz 27.05.2020 (20:10) ekonomika
Stravenkové firmy se při znovuotevření restaurací snaží nalákat zákazníky do podniků. Nabízí obědy zdarma i vratky za zakoupené jídlo. Restaurace jsou místem k nákupu jídla i důležitým prostorem k setkávání s rodinou a přáteli, tvrdí.
V Brně zavřela vyhlášená restaurace Koishi. Je to genocida, říká majitel
Zdroj: idnes.cz 14.12.2020 (13:52) ekonomika
Od svého vzniku před dvanácti lety byla brněnská restaurace Koishi vyhlášeným podnikem. Letošní rok ale nepřežije. Vládní opatření kvůli epidemii koronaviru a chaos kolem kompenzací pro podnikatele a živnostníky donutil majitele restaurace Janka Martinkoviče zcela zavřít a propustit zaměstnance.
Darované jídlo už nebude nutné převážet teplé. Nová vyhláška zmírní pravidla
Zdroj: idnes.cz 10.06.2023 (12:00) ekonomika
Nová vyhláška ministerstva zemědělství usnadní darování pokrmů. V současnosti totiž stále platí, že jídlo, které na konci výdejní doby zbude, pracovníci v gastroprovozech nemohou zchladit. To se ale od začátku července změní. „Je to pro nás přínosný krok. I v zahraničí je možné na konci výdejní doby přebytečné jídlo zchlazovat nebo zmrazovat pro účely darování,“ říká zakladatelka neziskové organizace Zachraň jídlo Anna Strejcová.
Trojky byly za socialismu nejrozšířenější restaurace, říká historik stravování
Zdroj: idnes.cz 13.08.2022 (16:00) ekonomika
Restaurace se za socialismu se dělily do čtyř cenových skupin. Podniky se však nelišily pouze cenou, ale také například interiérem. „Členění do skupin se řídilo podle kritérií daných ministerstvem vnitřního obchodu,“ říká historik stravování a životního stylu Martin Franc v rozhovoru pro iDNES.cz.
Zavírání ve 22 nás zničí, říkají restauratéři. Žádají hodinu navíc
Zdroj: idnes.cz 22.09.2020 (14:27) ekonomika
Záměr ministra zdravotnictví, aby restaurace a bary zavíraly o dvě hodiny dřív, tedy už ve 22 hodin, vnímají jejich provozovatelé jako radikální zásah do svého podnikání. „Je to šílené a toto už není sranda. Od rána mám telefonáty zoufalých gastronomů,“ říká Luboš Kastner, zástupce restauratérů v rámci Asociace malých a středních podniků.
Před 30 lety otevřeli Češi první fastfood. Big Mac stál jako jídlo v restauraci
Michelinská Noma končí. Jedna z nejlepších restaurací světa se změní v laboratoř
Ceny jídel v hospodách dál rostou. Nejvíc zdražuje řízek a smažený sýr
Faux gras je nový foie gras. Pařížský šéfkuchař nahradil játra oříšky a olejem
STREAM: Šéfkuchař Jan Punčochář poradí, co a jak hraje roli ve výběru masa
Co nesníte, to si odnesete. Španělsko stupňuje válku proti plýtvání jídlem
Dáme jídlo se od základu mění. Aplikace zrůžoví a přejmenuje se
Bez rychlé pomoci budeme propouštět a krachovat, říká restauratér
Michelinští kuchaři míří do domácností. Boháči jim za vaření královsky platí
Inflace zdražila ramadán na trojnásobek. Řada Libanonců si jídlo nemůže dovolit
Hospod ubude, investujeme do lahví a plechovek, říká šéf pivovaru Cvikov
Češi začali méně plýtvat jídlem. Otlučená zelenina už nevadí, říká průzkum
Naše gastronomie vzkvétá, zní z Francie. První michelinské hvězdy má 52 podniků
Ani napotřetí to nevyšlo. Šéfkuchař Ridi zavřel svou další restauraci
Dolní Rakousy zachraňují hospodskou kulturu. Spouštějí dotace pro restaurace
K lékaři za rok a hotovka za půl hodiny. Německo trápí nedostatek pracovní síly
Na kvalitu v McDonald’s bude dohlížet šéfkuchař Forejt. Upsal se na tři roky
Libanon v bídě. Není na jídlo, chybí benzín i elektřina, říká Čech v Bejrútu
Neapolský šéfkuchař vzbudil národní pohoršení. Do menu přidal pizzu s ananasem
Do hospod se nevrátila pětina Čechů, odrazují je vyšší ceny. A „krabičkové pondělí“ taky nepomáhá
Roušky a včas zavřít? Některé restaurace nedodržují hygienická nařízení
Stát téměř nepomáhá. O hladovějící se v Budapešti stará tamní restaurace
Teď není čas na změny, prioritou jsou suroviny, říká nový šéf pivovarníků
A co když začne pršet? Restaurace se připravují na otevření zahrádek
Restaurace v pražském Obecním domě neustála tlak koronaviru. Po dvaceti letech končí
Skot rozdává celý leden pizzu zdarma. Pomůžu tím lidem s vysokými cenami, věří
Dubajská restaurace v oblacích slaví deset let od svého otevření
Výlety s řízkem v chlebu. Zdražení nejvíc pocítí aktivní rodiny, říká ekonomka
To není inflace. Tohle je odolná paní Inflace, říká Klaus. A radí, jak se jí zbavit
Restaurace si sáhly na dno. Pandemie jim ukázala nové cesty prodeje
Stravenkáři trpí taxikářským syndromem, říká exzaměstnanec. Popisuje jejich byznys
Propad v nákupním centru vyrovnáváme u dálnice, říká franšízant McDonald's
Jste sám? Je nám líto. Některé zahrádky v Barceloně neobslouží jednotlivce