RECENZE: Nejlepší film k výročí? Jak Fany a pes bourali železnou oponu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.11.2019 (10:58)     Sekcia kultura

Animovaný film Fany a pes vstupuje do kin právě v sobotu 9. listopadu, přesně třicet let po pádu Berlínské zdi, o němž vypráví prostřednictvím příběhu určeného dětem. Překvapivě čistě, přesně a napínavě. Další články k tématu:DO KINA: Dámy zve romance Ženská na vrcholu, pány zase Bitva u MidwayVIDEO: Železnou oponu překonal jako první animovaný pes Sputnik celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

RECENZE: Opravdu a doslova Na krev. Na scéně i v osobním výprodeji

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.05.2020 (07:57)     Sekcia kultura

Vůbec poprvé – a do 11. června, kdy jde do kin, také naposledy – bude film Na krev k vidění v online premiéře 6. května od 20 hodin na YouTube. Za vstupenku ve výši sto korun stojí víc než bohatě.

 

RECENZE: Kapela Dunaj znovu hučí a duní v rozjímavém dokumentu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.05.2020 (07:50)     Sekcia kultura

Návrat rockové kapely Dunaj, jednoho z nejpozoruhodnějších úkazů na brněnské alternativní hudební scéně, zachycuje dokumentární film Dunaj vědomí režiséra a scenáristy Davida Butuly.

 

Raoul Taburin : Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     02.06.2020 (09:15)     Sekcia kultura

Víc než rok po francouzské premiéře se i k nám dostává film, který by v běžné nabídce kin pravděpodobně zapadl. V tuto chvíli se však jedná o milé dílo, které svou dobrosrdečností a nezastíranou naivitou může posloužit jako krátkodobá náplast na šrámy současnosti. Bez mučení se přiznám, že si mě ...

 

RECENZE: Volej mámu! Posmutnělá švédská komedie nejen plná sexu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.06.2020 (14:59)     Sekcia kultura

Vžitou představu, že každý švédský film hýří sexem, sice novinka našich kin přímo nenabourá, nicméně snímek Volej mámu! sleduje jinou výpověď.

 

Capone: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     16.05.2020 (17:00)     Sekcia kultura

Mám moc rád Kroniku, a když bych se hodně snažil, asi bych dokázal ve Fantastické čtyřce najít potenciál na dobrý film, který byl zabit nezkušeným a emocionálně nevyrovnaným režisérem (jen si připomeňte, jak tehdy probíhalo natáčení rebootu F4), kterému do práce kecalo všudypřítomné studio. A kdo...

 

RECENZE: Něha je přísně zakázána. Přinejmenším Dokud se tančí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.05.2020 (13:58)     Sekcia kultura

První premiérou znovuotevřených kin se stává film Dokud se tančí, který spojuje pohled na gruzínský folklor se zapovězenou romancí dvou mladíků. Zkrátka další coming out – ale módní téma tu má i něco navíc.

 

Ta druhá: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     03.06.2020 (13:00)     Sekcia kultura

Z producentské dílny Adama Sandlera se na Netflixu objevila romantická komedie, která svůj původ nezapře. A z toho je už patrné, že skalní fanoušci sandlerovek si přijdou na své, avšak kdokoli jiný nemá jediný důvod, proč se o film zajímat. Tedy, jeden trochu nečekaný vlastně ano. Bude to ale sta...

 

Bourák: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     05.06.2020 (16:00)     Sekcia kultura

Ondřej Trojan tentokrát nedodržel svou standardní sedm až osm let trvající pauzu mezi filmy a po předloňském Tomanovi servíruje hodně rozjuchanou novinku. Trailer lákal na režisérova bratra Ivana v nezvyklé roli a ukázal i velmi svéráznou stylizaci – přestože se film odehrává na současném severu ...

 

Překladatelé: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     05.05.2020 (17:00)     Sekcia kultura

Na Aerovodu nyní můžete vidět francouzskou novinku, která by to v kinech měla docela těžké, ale na VOD platformách může zaujmout o něco lépe. Překladatelé se prezentují jako mysteriózní detektivka v duchu Agathy Christie, což sice tematicky odpovídá, v jádru je však druhý film téměř neznámého Rég...

 

Země medu: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     20.04.2020 (11:00)     Sekcia kultura

Poslední dobou se už s pasteveckými dramaty netasím tak často jako dřív, ale tentokrát na své rurální kořeny zavzpomínat musím. Země medu si vysloužila dvě oscarové nominace v kategoriích zahraniční film a celovečerní dokument a v tuto chvíli si ji můžete přehrát na portálu dafilms.cz. Díky zlata...

Kanáři: Recenze...

Režisér Spike Lee na sociálních sítích zveřejnil svůj krátký film o protestech i se záběry George Floyda

Magnolia: V.I.M....

Bez fanfár a přehlídek. Výročí konce války připomenou hlavně filmy

Film o fotografu Kratochvílovi přijde do kin 4. června

Film Zátopek bude mít premiéru až za rok, ne letos

Film Dokud se tančí vstoupí do kin 11. května

Tom Cruise poletí do vesmíru. První film z kosmu chystá společně s agenturou NASA

Svět uvidí Adélu a Ebena. Unikátní filmová přehlídka na internetu nabídne to nejlepší ze světových festivalů i české klasiky

Legionář i zrádce národa Emanuel Moravec. Česká televize uvede dvoudílný film Anatomie zrady

Nejlepší polozapomenuté thrillery a gangsterky do karantény...

Nejlepší plakáty roku 2019...

RECENZE: Tereza Boučková jede Bhútánem. Skromně a šťastně

RECENZE: Katarzia se na albu Celibát brání okolnímu světu

RECENZE: Die Happy snaživě křísí ducha rockových devadesátých let

RECENZE: Poctivá písničková pocta Petrovi Skoumalovi šíří radost

RECENZE: Tak ona je to přece jenom pravda. Kratochvilný příběh Lov dokáže v divákovi zůstat i po odchodu z kina

RECENZE: Literární řezník z Bruntálu se podíval do budoucnosti

RECENZE: The 1975 uchystali menu jak od McDonald’s

RECENZE: Pearl Jam v čase tajících ledovců. I ‚prastarý‘ grunge může působit aktuálně a nažhaveně

RECENZE: Dneska je to jiný, čistší a jasnější. Nové album Davida Pomahače je povedená záležitost

RECENZE: Veliké prokletí malého krále kol a vůně francouzského venkova

RECENZE: Snaha v čase korony. Novému sitcomu České televize zatím chybí povedený materiál

Recenze: Lenny natočila důležitou desku, nectí pravidla českého popu

RECENZE: Zpěvačka Ols na albu Widma oslavuje čistou dokonalost přírody

RECENZE: Po tomhle se už nedá napsat nic. Leopoldstadt Toma Stopparda je ohlédnutí, které bolí

RECENZE: Einstürzende Neubauten nacházejí krásu a něhu na skládce

RECENZE: Jak kapela Drť zhudebnila výroky šéfa StB Alojze Lorence

RECENZE: Ve Vysoké dívce se líčí přežití, které zdrtí více než válka

RECENZE: Nemachruju, já jsem hvězda. Jiří Langmajer skoro na Oscara

RECENZE: Rozpačitá pocta králi rock’n’rollu hraničí s parodií

RECENZE: Zadoomané písně Paradise Lost jitří představivost

Recenze: Seriál Volejte Saulovi je stále skvělé gangsterské i partnerské drama

RECENZE: Skvělí Sparks se obejdou bez upocené srandy

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy