RECENZE: Oni jen tak pozorovali. Inscenace o komunistické tajné policii ztrácela

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     09.11.2019 (12:00)     Sekcia kultura

Nezávislá umělecká platforma Trafó, sídlící v Budapešti, přivezla na pražský divadelní festival Palm Off Fest vedle inscenace Maďarský akát v pořadí třetí titul autora a režiséra Kristófa Kelemena pro toto centrum – Pozorovatele. Další články k tématu:Žižkovské noci slaví. Pražskou čtvrť podesáté probudí hudba, literatura i divadloMarina Abramovićová konečně v Bělehradě: Performance není divadloRECENZE: Otazníky nad operní Lolitou. Národní divadlo se chce opožděně svézt na úspěchu knihyNárodní divadlo uctí památku Karla Gotta minutou ticha před představenímiKOMENTÁŘ: Nedůstojné divadlo kvůli byznysu? ‚Lavim‘ na hřišti znevážil Vyšehrad sám sebeZběsilost žití a videa. Festival Divadlo v Plzni mučil prostitutky a podával svědectví o holokaustu celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Oceňovaná inscenace Sláva a pád krále Otakara s Karlem Dobrým bude k vidění na internetu

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     28.04.2020 (14:00)     Sekcia kultura

Aby se český král Otakar a první z Habsburků Rudolf I. mohli sejít k mírovým jednáním na půdě „obsazené oběma stejným dílem“, vyfabuloval Franz Grillparzer příběh, ve kterém dal Habsburkům jasně navrch. Oceňovaná inscenace Sláva a pád krále Otakara bude vůbec poprvé k vidění na internetu už 29. a 30. dubna v 18:00.

 

Oceňovaná inscenace Frankenstein s Benedictem Cumberbatchem bude k vidění zdarma

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     27.04.2020 (14:00)     Sekcia kultura

Jednoznačný tip do karantény. Originální zpracování světového dramatu Frankenstein v režii oscarového režiséra Dannyho Boyla bude od 30. dubna do 1. května ke zhlédnutí zdarma na serveru YouTube.

 

Láska za koronu. Novinka snad už v září nebude aktuální, zní z Tramtarie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.05.2020 (15:59)     Sekcia kultura

V rekordním čase prý vznikla nejnovější inscenace olomouckého Divadla Tramtarie nazvaná Láska za koronu. „Od napsání prvního řádku po premiéru to jsou tři týdny,“ hlásí její autor a umělecký šéf scény Vladislav Kracík.

 

V červenci a bez premiéry. Shakespearovské slavnosti čeká atypický ročník

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.05.2020 (14:54)     Sekcia kultura

Plánovanou premiéru inscenace Bouře v režii dua SKUTR uvidí diváci až v roce 2021. To je nejzásadnější změna letošního netradičního ročníku Letních shakespearovských slavností, jejichž organizátoři musí reagovat na nejasnou situaci okolo letních divadelních produkcí.

 

Mramorová horečka. Ve Viole uvidíte kousek Sixtinské kaple, láká Brousek

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.04.2020 (10:56)     Sekcia kultura

Inscenace mapující život i třeba básnickou tvorbu Michelangela Buonarrotiho je jednou z mnoha novinek, která si kvůli koronavirové pandemii musí na premiéru počkat. V pražském Divadle Viola se vedle Tomáše Pavelky v hlavní roli umělce měl objevit i Otakar Brousek.

 

Divadlo Husa na provázku našlo řešení: bude hrát na dvoře

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.05.2020 (11:00)     Sekcia kultura

Brněnské divadlo Husa na provázku začne koncem května hrát na dvoře svého sídla na Zelném trhu. Divadelníci zde 29. května uvedou také odloženou premiéru inscenace Gadžové jdou do nebe. Její zkoušení v poslední fázi přerušila pandemie koronaviru.

 

Hvězdné léto pod žižkovskou věží představí Havelku, Kluse i divadelní novinky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.06.2020 (08:19)     Sekcia kultura

Hvězdné léto pod žižkovskou věží startuje 1. července. Repertoár se opírá vedle pořádajícího Divadla Kalich i o inscenace Komorního divadla Kalich, Divadla Palace, Divadla Verze či studia Bouře. Diváci se mohou těšit na novinky i tituly Caveman, Dva nahatý chlapi a Federer-Nadal, ale i na Tomáše Kluse, Františka Nedvěda, Michala Hrůzu nebo 4TET.

 

S duší neudělá násilí nic, říkala mluvčí Charty 77 Zdena Tominová

Zdroj Zdroj: aktualne.centrum.cz     25.05.2020 (11:41)     Sekcia kultura

Se Zdenou Tominovou hovořil Adam Hradilek o životě v normalizačním Československu s policií za dveřmi, „mluvčování“ či ztrátě vlasti.

 

RECENZE: Tereza Boučková jede Bhútánem. Skromně a šťastně

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.06.2020 (07:55)     Sekcia kultura

Kniha Terezy Boučkové Bhútán, má láska může vypadat navenek trochu zvláštně. Milostné vyznání zemi „na kole v pohodě“?

 

RECENZE: Katarzia se na albu Celibát brání okolnímu světu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.04.2020 (14:50)     Sekcia kultura

Nová deska slovenské písničkářky Katarzie dýchá a tepe v rytmu nočního velkoměsta. Textově se dotýká bolestí i radostí lidské duše.

RECENZE: Die Happy snaživě křísí ducha rockových devadesátých let

RECENZE: Poctivá písničková pocta Petrovi Skoumalovi šíří radost

RECENZE: Tak ona je to přece jenom pravda. Kratochvilný příběh Lov dokáže v divákovi zůstat i po odchodu z kina

RECENZE: Pearl Jam v čase tajících ledovců. I ‚prastarý‘ grunge může působit aktuálně a nažhaveně

RECENZE: The 1975 uchystali menu jak od McDonald’s

RECENZE: Literární řezník z Bruntálu se podíval do budoucnosti

RECENZE: Veliké prokletí malého krále kol a vůně francouzského venkova

RECENZE: Dneska je to jiný, čistší a jasnější. Nové album Davida Pomahače je povedená záležitost

RECENZE: Snaha v čase korony. Novému sitcomu České televize zatím chybí povedený materiál

Recenze: Lenny natočila důležitou desku, nectí pravidla českého popu

Čeští divadelníci na vir reagovali stejně jako za sametu, míní Britka

RECENZE: Zpěvačka Ols na albu Widma oslavuje čistou dokonalost přírody

RECENZE: Opravdu a doslova Na krev. Na scéně i v osobním výprodeji

RECENZE: Po tomhle se už nedá napsat nic. Leopoldstadt Toma Stopparda je ohlédnutí, které bolí

RECENZE: Einstürzende Neubauten nacházejí krásu a něhu na skládce

RECENZE: Jak kapela Drť zhudebnila výroky šéfa StB Alojze Lorence

RECENZE: Ve Vysoké dívce se líčí přežití, které zdrtí více než válka

RECENZE: Rozpačitá pocta králi rock’n’rollu hraničí s parodií

RECENZE: Nemachruju, já jsem hvězda. Jiří Langmajer skoro na Oscara

RECENZE: Zadoomané písně Paradise Lost jitří představivost

Recenze: Seriál Volejte Saulovi je stále skvělé gangsterské i partnerské drama

RECENZE: Skvělí Sparks se obejdou bez upocené srandy

RECENZE: Párty hudba Enter Shikari se zadrhává, když si hraje na „koncept“

RECENZE: Kapela Dunaj znovu hučí a duní v rozjímavém dokumentu

RECENZE: Přestaň hrotit, vzkazuje thrillerová jízda Poslouchej

RECENZE: Půllitr i skleněnka z Lidic. Ve Dvaceti minutách na vsi se žádné vyčerpání metody nekoná

RECENZE: Žena má vždycky pravdu. Keira Knightleyová v Problémisskách cupuje patriarchát

RECENZE: Po životě aneb když Ricky Gervais sází na lidskost

RECENZE: Jen tak si trochu písknout, a pak vystřelit, sdělují Kanáři

RECENZE: Francouzský milovník hlásí #jsemtady, ale baví pramálo

RECENZE: The Strokes se vydali po dobré střední cestě

Raoul Taburin : Recenze...

RECENZE: Sňatkový podvodník otcem. Příběh Začít znovu si nelze vymyslet

RECENZE: Volej mámu! Posmutnělá švédská komedie nejen plná sexu

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy