RECENZE: Rytec kamejí je snad bláznivý, ale krásný sen o velké lásce

Zdroj Zdroj: idnes.cz     03.12.2019 (16:59)     Sekcia kultura

Kdesi v horách, u Divokého jezera, je zámecká zahrada, kde i v zimě rozkvétají květy a „duše mrtvých žen se probouzejí k novému životu“. Jinde, uprostřed města v srdci Evropy, stojí katův dům, obývaný nejstarším člověkem na světě.Další články k tématu:RECENZE: Po Krieglovi napsal úplně jiný, ale neméně silný příběh láskyJak zmrzlinář Tirelli ukrýval za války Židy. Autorka se inspirovala v rodiněAladin, Ali Baba a Šeherezáda. Jak se exotické pohádky dostaly až k námDcery nové doby. Přichází sága od německé Eleny Ferrante celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

RECENZE: Slečna Drsňák s manifestem. Filmu Problémissky škodí kázání

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.05.2020 (13:53)     Sekcia kultura

Útlá hvězda Keira Knightley, prostředí světové soutěže ženské krásy a navrch skutečný dobový skandál; to se snad nedá zkazit. Novinka kin nazvaná Problémissky však dokazuje pravý opak.

 

RECENZE: To musí být nebe. Bajka o hadovi, který nafoukl pneumatiku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.06.2020 (07:59)     Sekcia kultura

Nenucený humor, jímž vládne režisér, scenárista a hlavní aktér osobité komedie To musí být nebe, která míří do našich kin, nelze snad doložit lépe než úvodní scénou s bizarní pointou.

 

RECENZE: Slza na nové desce vzdychá, šeptá a loudí o přízeň

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.05.2020 (16:50)     Sekcia kultura

Dříve narození měli Pavla Horňáka, Ivetu Bartošovou nebo Pepu Melena, dnešní adolescenti jihnou snad Slzou. Forma se lehce změnila, obsah zůstal stejný. Hudební píce bude vydělávat za všech okolností.

 

RECENZE: Proč antikomunista Jan Novák vidí Milana Kunderu tak kriticky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.07.2020 (10:53)     Sekcia kultura

Snad žádná biografie není absolutně pravdivým zachycením lidského života, tedy ani kniha Kundera: Český život a doba. Jan Novák v ní nabízí vlastní, nutno dodat velmi kritický pohled na světoznámého spisovatele.

 

Problémissky: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     15.06.2020 (10:30)     Sekcia kultura

Britská hvězda Keira Knightley se momentálně ocitá v tom období kariéry, kdy tak trochu kašle na velké hvězdné filmy a chce spíše co nejvíce ukázat své herecké kvality. A vybírá si k tomu svá prověřená dobová dramata či alespoň drobné výlety do historie. Jenže zatímco v době Pýchy a předsudku či ...

 

Padnout za lásku. Jan Saudek slaví 85 let a zpovídá se knězi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     23.05.2020 (13:54)     Sekcia kultura

Fotograf Jan Saudek minulý týden oslavil 85 let. O smrti, lásce i Václavu Havlovi hovoří v nové knize rozhovorů s knězem Karolem Lovašem nazvané Mystik. Vydalo ji nakladatelství Universum.

 

Co se děje, Pucinko? Odcházím od tebe. Mádl točil romanci z koupelny

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.04.2020 (13:57)     Sekcia kultura

Jiří Mádl natočil v karanténě intimní minisérii o lásce dvou zubních kartáčků Miluju tě, Pucinko. První ze čtyř dílů má internetovou premiéru 28. dubna večer, následující díly pak postupně do 1. května.

 

Život za mřížemi: Trailer...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     22.04.2020 (09:30)     Sekcia kultura

Další drsný gangsta příběh z hoodu o týpkovi, který stejně jako jeho otec skončil na špatné straně mříží, ale díky lásce a rodině se polepšil? No, tohle asi s chutí vynechám. Obzvláště po nudném a nezajímavém traileru, který servíruje ukázkovou rutinu, jež vás na brzké zhlédnutí na Netflixu oprav...

 

Velké festivaly nebudou, místo vrácení vstupného lze nabídnout poukázky

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.04.2020 (18:35)     Sekcia kultura

Velké letní festivaly letos definitivně nebudou. Vláda však schválila návrh zákona ministra kultury Lubomíra Zaorálka, který dává možnost organizátorům kvůli koronavirové epidemii místo vrácení již zaplacené vstupenky nabídnout zákazníkovi poukázku na náhradní akci nebo na stejnou akci v jiném termínu.

 

RECENZE: Tereza Boučková jede Bhútánem. Skromně a šťastně

Zdroj Zdroj: idnes.cz     01.06.2020 (07:55)     Sekcia kultura

Kniha Terezy Boučkové Bhútán, má láska může vypadat navenek trochu zvláštně. Milostné vyznání zemi „na kole v pohodě“?

RECENZE: To musí být člověk magor. Při mrazivém útěku hřeje Psí láska

RECENZE: Katarzia se na albu Celibát brání okolnímu světu

RECENZE: Die Happy snaživě křísí ducha rockových devadesátých let

RECENZE: Poctivá písničková pocta Petrovi Skoumalovi šíří radost

Recenze: Novák je diletant, o Kunderovi a literatuře tak vůbec má chabou představu

RECENZE: To nejděsivější z Lovecrafta pro začínající hororové nadšence

RECENZE: Sesterské trio Haim ctí tradici amerického písničkářství

RECENZE: Fredrik Backman napsal smutnou grotesku

RECENZE: Tak ona je to přece jenom pravda. Kratochvilný příběh Lov dokáže v divákovi zůstat i po odchodu z kina

RECENZE: Literární řezník z Bruntálu se podíval do budoucnosti

RECENZE: Pearl Jam v čase tajících ledovců. I ‚prastarý‘ grunge může působit aktuálně a nažhaveně

RECENZE: Ještě že je na Pálavě krásně. V tom, na čem záleží, třetí Bobule nelžou

RECENZE: Samorost a jeho klon. Antonín Kratochvíl má v dokumentu o čem vyprávět

RECENZE: The 1975 uchystali menu jak od McDonald’s

RECENZE: Veliké prokletí malého krále kol a vůně francouzského venkova

RECENZE: Dneska je to jiný, čistší a jasnější. Nové album Davida Pomahače je povedená záležitost

RECENZE: Princezna a vyvrhel dojmou vždy, má-li romance vkus a vtip

RECENZE: Snaha v čase korony. Novému sitcomu České televize zatím chybí povedený materiál

Recenze: Lenny natočila důležitou desku, nectí pravidla českého popu

Recenze: Vnučka Rosenbergových natočila film o právníkovi, který je poslal na smrt

RECENZE: Knižní portrét aristokratického úchyla Necrococka je zamořený chybami

RECENZE: Zpěvačka Ols na albu Widma oslavuje čistou dokonalost přírody

RECENZE: Opravdu a doslova Na krev. Na scéně i v osobním výprodeji

RECENZE: Po tomhle se už nedá napsat nic. Leopoldstadt Toma Stopparda je ohlédnutí, které bolí

VIDEO: Herec Brad Pitt ztvárnil epidemiologa Fauciho. Poděkoval zdravotníkům a vtipkoval o Trumpovi

RECENZE: Einstürzende Neubauten nacházejí krásu a něhu na skládce

RECENZE: Ve Vysoké dívce se líčí přežití, které zdrtí více než válka

RECENZE: Jak kapela Drť zhudebnila výroky šéfa StB Alojze Lorence

RECENZE: Kdo je tady kádrovák? Slovenští rockeři zhudebnili výpovědi šéfa StB

RECENZE: Padesát tisíc lidí jde po vodě. Pravda, která má napětí i vtip

RECENZE: Nemachruju, já jsem hvězda. Jiří Langmajer skoro na Oscara

RECENZE: Rozpačitá pocta králi rock’n’rollu hraničí s parodií

Recenze: Seriál Volejte Saulovi je stále skvělé gangsterské i partnerské drama

RECENZE: Zadoomané písně Paradise Lost jitří představivost

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy