RECENZE: Následujte hrdiny. Ve filmu 1917 je válka jako strhující bojovka

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     15.02.2020 (05:00)     Sekcia kultura

Snímek Sama Mendese 1917 láká na dobrodružný příběh, přesvědčivé herecké výkony v hlavních rolích, hvězdy v malých rolích, ale především na sugestivní vizuální pojetí, díky kterému diváci proplují v těsném kontaktu s hlavním hrdinou celým katalogem dramatických scenerií.Další články k tématu:KVÍZ: Lokomotiva v puse i hudba ke Scorseseho filmu. Jak dobře znáte Petera Gabriela a jeho hity?Filmové premiéry: Jiří Langmajer a Judy Garlandová se vydávají na ostrov splněných přáníNezdařená emigrace. Film Past vypráví dramatický osud herečky Jiřiny ŠtěpničkovéSpolečenská satira bez barev. Oscarový film Parazit uvidí diváci v Česku v černobílé verziFilmové premiéry: komiksoví superpadouši změří síly s Kryštofem Hádkem a Jiřím Mádlem celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Filmaři využili prázdnou Prahu k natáčení dokumentu o zvířatech

Zdroj Zdroj: ceskenoviny.cz     23.04.2020 (10:36)     Sekcia kultura

Praha - Zřejmě jediné filmové natáčení, které se nyní koná v Česku zasaženém vládními opatřeními proti šíření koronaviru, má jako hlavní hrdiny zvířata. Hlavní hrdiny, kteří...

 

Představujeme členy Sebevražedného oddílu

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     24.08.2020 (09:00)     Sekcia kultura

Na regulérní trailer k The Suicide Squad si ještě chvíli počkáme, ale to, co nám James Gunn zatím předvedl ve svém sneak peaku, vypadá docela dobře. Navíc slíbil, že tentokrát dostaneme mnohem víc hrdinů (pokud je jako hrdiny můžeme brát) a mluví se i o tom, že ve filmu budou rovnou dva týmy. Dáv...

 

Představujeme členy The Suicide Squad

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     24.08.2020 (09:00)     Sekcia kultura

Na regulérní trailer k The Suicide Squad si ještě chvíli počkáme, ale to, co nám James Gunn zatím předvedl ve svém sneak peaku, vypadá docela dobře. Navíc slíbil, že tentokrát dostaneme mnohem víc hrdinů (pokud je jako hrdiny můžeme brát) a mluví se i o tom, že ve filmu budou rovnou dva týmy. Dáv...

 

RECENZE: Ve filmu Scoob! přepíná slavný mluvící pes z dětí na dorost

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.07.2020 (07:48)     Sekcia kultura

Američtí pamětníci si zhusta stěžovali, že hrdina celovečerního animovaného filmu snímku Scoob! už není onen Scooby-Doo, jenž je provázel dětstvím. Po české premiéře je zřejmé, co tím mysleli.

 

RECENZE: Proč politická reklama, když za nás má přece mluvit muzika

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.09.2020 (11:57)     Sekcia kultura

The Tap Tap se ve filmu Postiženi muzikou chovají jako každá jiná sehraná parta. Padají vtípky „Ty vole, to fouká jako vagína!“ či „Ten černoch je chodící testosteron...“, baví se u piva, oslovují dívky: „Co děláš večer?“ Jen s tím rozdílem, že pár k sobě musí nejdříve nacouvat invalidními vozíky.

 

RECENZE: Pouštní bluesman a jeho prosba. Album Lindé je hudebně strhující

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     20.09.2020 (18:00)     Sekcia kultura

Po jedenácti letech vydal nové album, Lindé, patrně nejslavnější žijící malijský kytarista Afel Bocoum. Z uměleckého spánku veteránského bluesmana probudilo tragické dění v Mali a možnost znovu spolupracovat s dávným přítelem Damonem Albarnem.

 

Kalifornský sen: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     18.06.2020 (09:30)     Sekcia kultura

Režisérka Nisha Ganatra poslala vloni do kin svou komedii Late Night, v níž Mindy Kaling dělá asistentku Emmě Thompson a o filmu se chvilku mluvilo jako o komedii roku, před kterou se musí sklonit i klasika jako Ďábel nosí Pradu. A o týden později se o něm mluvit přestalo. Late Night byla průměrn...

 

RECENZE: Když Stellan Skarsgard jako kluk chodil krást koně

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.07.2020 (09:59)     Sekcia kultura

Kdo obsadí do filmu Stellana Skarsgarda, má z poloviny vyhráno. Skandinávská novinka českých kin Jít krást koně však svému spasiteli zbytečně přidělává práci.

 

7500: Recenze...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     26.06.2020 (16:00)     Sekcia kultura

Herecký sympaťák Joseph Gordon-Levitt měl před pár lety celkem solidně našlápnuto k tomu stát se hereckou hvězdou a šel z filmu do filmu. Jenže po nolanovkách Počátek a Temných rytíř povstal přišla i řada propadáků v čele s druhým Sin City, Snowdenem či Mužem na laně. A i když si Levitt vždy odeh...

 

RECENZE: Ve Vysoké dívce se líčí přežití, které zdrtí více než válka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.05.2020 (13:43)     Sekcia kultura

Hrdinka nosí přezdívku Čára, do našich kin její příběh nyní vstupuje pod názvem Vysoká dívka. A je to snímek natolik silný, že by jej člověk nejraději vytěsnil z paměti. Nejde to.

Film o kapele The Tap Tap uvedou kina 24. září

Michael Keaton se nejspíš vrátí jako Batman. Zahrát by si ho měl měl ve filmu Flashpoint

Producent Spider-Mana se vrhne na fantasy...

RECENZE: Jako u filmů Quentina Tarantina. Hodně se mluví, ale málo říká

RECENZE: Životopis bez tématu. Záhada kolem Šarlatána trvá dál

RECENZE: Když babiččinu romanci kazí zvuk a výměny velkých pravd

RECENZE: Ještě že je na Pálavě krásně. V tom, na čem záleží, třetí Bobule nelžou

Pracujte lehce, jako když dýcháte, říkal laskavý i soucitný velikán filmu Jiří Menzel

RECENZE: Proměna Herkula z hrdiny ve vraždící monstrum. Výpověď platná i dnes

Výbušný jako mina. Spike Lee se v novém filmu pere s historií válečných snímků

RECENZE: Kde opouští fakta, tam si váhavý střelec Havel diváka podmaní

RECENZE: Slečna Drsňák s manifestem. Filmu Problémissky škodí kázání

Dcera Michaela Jacksona ve filmu jako Ježíš. Je to protikřesťanský odpad, argumentují odpůrci snímku v petici

VIDEO: Kdo zpívá jako rockový král Nářez? Ozzy Osbourne a Petr Janda

,Buď to nepochopíte, nebo se vám to nebude líbit.‘ Kritici cupují Artemise Fowla

RECENZE: Wolfclub na nové desce rozjeli čisté syntezátorové blaho

Žaluji! Za případem Dreyfus stojí soukromá kauza Roman Polanski

Jít krást koně: Recenze...

Šarlatán: Recenze

RECENZE: Korunní svědek znamená trumf, prohnilé Slovensko manýru

Force of Nature: Recenze...

RECENZE: Nenávist se prodává dobře. Pretenders na nové desce vystihli ducha blbé doby

RECENZE: Lucinda Williamsová svou hrubostí láme hroty špatných zpráv

RECENZE: V písních Lenky Nové je poezie všedního dne

PRVNÍ DOJMY: Havel jako romance? Proč by ne, určitě lepší než mramor

Válka streamovacích služeb pokračuje, Scorsese bude točit pro Apple

The Tax Collector: Recenze

RECENZE: Nikdo není tak sám jako já. Krchovský servíruje dekadenci i expresionismus

RECENZE: Jsem sexuální pracovnice, hlásá hrdinka filmu Pátrání po Evě

30 filmů, které si musíte pustit teď hned...

RECENZE: Poválečný boj o život. Vysoká dívka se tyčí nad většinu současné produkce

RECENZE: Projekt Power. Zase jen akční vřava bez nápadu

Žil jsem v manipulaci a strachu 29 let, říká Marhoul k filmu o McCarthym

Odepřel jsem si říkat normální ‚r‘, říká herec, který ve filmu ztvárňuje exprezidenta Havla

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy