Stalinská smetánka i gulag. Agnessa Mironovová poznala obojí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.04.2021 (13:59)     Sekcia kultura

Jednou jsi dole, jednou nahoře, říká se. Málokdo však za svůj život okusí tak velký přepych i bídu zároveň jako Agnessa Mironovová. Její vzpomínky vyšly v březnu v českém překladu a vypráví v nich o chvílích strávených ve společnosti stalinské smetánky i hrůzách gulagu. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Jak jsem poznala vašeho otce. Ve spin-offu kultovního seriálu si zahraje i Samantha ze Sexu ve městě

Zdroj Zdroj: lidovky.cz     17.12.2021 (17:00)     Sekcia kultura

Parta přátel vtipně proplouvá vztahy a rozchody. To už tu sice jednou bylo, ale teď přichází nová kapitola s novými hrdiny. Služba Hulu seriál Jak jsem poznala vašeho otce uvede již 18. ledna. Zatím není jasné, kdy se ho dočkají čeští diváci.

 

Hrabal si klekl a žádal mě o odpuštění, říká praprapravnučka Bedřicha Smetany

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.11.2020 (14:45)     Sekcia kultura

Její poslední u nás vydaná kniha Oblečené k tanci na sněhu zpracovává příběhy žen, jež přežily ruský gulag. Poprvé se jako představila biografií Bohumila Hrabala, o němž tvrdí, že na ni „měl ten nejzásadnější vliv“. Spisovatelka a překladatelka Monika Zgustová píše o lidech, kteří ji zaujmou.

 

Instagram je nová líheň zločinu. Ze satiry vyšel thriller, hlásí spisovatelé

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.03.2022 (07:10)     Sekcia kultura

Distingovaná anglická smetánka, bezútěšný sever, zdánlivě perfektní předměstí USA. Kulis pro poctivý thriller je dost. Technologie teď přinesly další, abstraktnější a zrádný – sociální sítě.

 

PRVNÍ DOJMY: Molové, molové, jste pěkní hlupáci. Mlsní medvědi mají vtip

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.01.2021 (16:57)     Sekcia kultura

V jednoduchosti je krása a v jídle radost. Obojí půvabně propojuje večerníček Mlsné medvědí příběhy, který v premiéře od neděle nasadí ČT.

 

VE VARU S MIRKOU: Kazmova blamáž, Hanzlík u popelnic a směr Hollywood

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.07.2023 (09:00)     Sekcia kultura

Mystifikace je krásná věc, pokud má vtip a své místo. Obojí však internetový bavič Kazma Kazmitch postrádal, když svou Onemanshow: Movie na festivalu ukryl pod smyšlený projekt hvězdného válečného filmu Tajný zákop.

 

Kdy se vrátí Black Panther?

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     24.11.2020 (09:00)     Sekcia kultura

Letošní rok velkým komiksovkám moc nepřál. DC a Warneři sice pošlou na Vánoce do kin a na HBO MAX Wonder Woman 1984, ale u Marvelu museli odložit jak Black Widow, tak sci-fi Eternals. Obojí určitě dřív nebo později uvidíme, u sólovky Scarlett Johansson se teoretizuje, že se možná vydá podobnou ce...

 

Vřískot: Recenze

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     13.01.2022 (13:00)     Sekcia kultura

Je to remake? Je to sequel? Je to obojí? A je to vůbec potřeba? Tyhle otázky se vylíhly v hlavě asi nejenom mě. Série Vřískot má totiž v hororovém žánru dost unikátní pozici, protože nejde jen o slasher s trošku nápaditější detektivní podzápletkou, ale především o meta podívanou, která komentuje ...

 

Čas píše ďábelské příběhy, poznala režisérka série o nadaných dětech

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.02.2021 (11:57)     Sekcia kultura

Režisérka Hana Pinkavová už dvacet let natáčí nadané děti. Nejnověji se k nim v dokumentárním cyklu ČT Ještě hořím? vrátila, aby zjistila, jak se někdejším malým talentům vede v dospělosti.

 

Noc v muzeu: Kahmunrah znovu povstává: Trailer

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     06.12.2022 (16:14)     Sekcia kultura

Noc v muzeu je pro mě jednou z nejnudnějších popcornových sérií vůbec, definující otravně rutinní styl Shawna Levyho. Dobrá jenom na sbírání peněz přes Vánoce a občasnou připomínku, že Ben Stiller ještě žije a hlásí se do první hollywoodské ligy. Obojí se ale tentokrát nekoná, protože nejde o res...

 

Téma: 15 nejlepších filmů o rasismu...

Zdroj Zdroj: moviezone.cz     20.06.2020 (17:00)     Sekcia kultura

Přibližovat vám dění ve Spojených státech asi nemá smysl, televizi nebo internet máme koneckonců doma všichni. Společenský neklid a debaty o systematickém rasismu nicméně protekly i do zbytku světa a obojí se stalo hlavním tématem několika posledních týdnů. A někdy pořádně třaskavým. My jsme se r...

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy