Pečené marinované houby chutnají jako z grilu. A geniálně nahradí maso!
Zdroj: dama.cz 02.09.2020 (04:38) pro ženy
Houby jsou skvělou náhražkou masa. A pokud s nimi jako s masem pracujete, bohatě se vám odmění na plné chuti. Použít je pak můžete do salátů, gyrosu, sandwichů nebo burgerů. A protože lesy jsou letos ... celý článek
VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem
Zdroj: idnes.cz 01.10.2021 (00:00) pro-zeny
Na grilu se dají upéct také skvělé briošky, z kuřete pak udělat mix neodolatelných chutí a vůní. Stačí k tomu pečicí kámen, stojánek na kuře, trhací kleště a teploměr na jehle. Kuchař Martin Kortus ukáže krok za krokem, jak na to.
Tři druhy sendvičů uděláte na grilu na jeden zátah. Tip na předvánoční party
Zdroj: idnes.cz 05.12.2022 (00:00) pro-zeny
Chystáte se ještě před Vánoci uspořádat sešlost s přáteli a nevíte, jaké pohoštění pro ně připravit? Zkuste trio masových sendvičů podle pipMastera, chutnají perfektně i za studena a v grilu je zvládnete udělat najednou. A že se v zimě negriluje? Není to tak úplně pravda.
Chutnají vám pečené kaštany? Vypěstujte si je!
Zdroj: dama.cz 06.11.2021 (04:00) pro-zeny
Zdá se vám to nereálné, protože kaštanovník jedlý (Castanea sativa) znáte jako vzrostlý mohutný strom ze zámeckého parku? Pravda, ten by se vám do zahrady asi nevešel, jenže byly vyšlechtěny nové, ...
Houby místo krevet. Klidně nahradí luxusní pokrm v restauraci, říká expert
Zdroj: idnes.cz 01.10.2022 (20:00) pro-zeny
Na obligátní otázku Rostou? má optimistickou odpověď. „Spíš by se teď těžko hledalo místo, kde nerostou,“ líčí letošní houbařskou úrodu člen České mykologické společnosti, gastronom a fotograf Aleš Vít. Dají se najít houby i během sucha? Jaké jsou zásady houbové kuchyně a které houby se hodí jako zdravotní prevence, prozrazuje v rozhovoru.
Svíčková mi přijde strašně nudná. Je to maso bez chuti, říká mistr grilu
Zdroj: idnes.cz 31.07.2022 (20:00) pro-zeny
Jeho videa na YouTube mají celkově 12 milionů zhlédnutí. Každý týden radí, jak udělat něco dobrého na grilu. Nejen krkovičku nebo hovězí steak, ale i žebra, roládu z mletého masa, guláš s knedlíkem nebo pizzu. Svým internetovým pořadem provází pod přezdívkou Pipmaster. A boduje nejen neotřelými nápady, ale i osobitým neuhlazeným projevem. „Na grilu se dá udělat skoro všechno, “ tvrdí David Kubricht, vyučený strojař, pro něhož se grilování stalo nejmilejším hobby, byť je v něm samouk.
Trhané maso je cestou, jak nakrmit regiment a přitom neutratit
Zdroj: idnes.cz 23.06.2021 (00:00) pro-zeny
Trhané maso je velkou módou, která k nám přišla z Ameriky. Jeho tajemstvím je to, že se velký kus masa peče dlouho při nízké teplotě tak, aby se nakonec úplně rozpadalo. Že to lze připravit i na grilu, dokazuje Zdeněk Pohlreich v posledním dílu sedmé série pořadu Rozpal to, šéfe!
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Zdroj: idnes.cz 18.06.2022 (00:00) pro-zeny
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli sejdeme u grilu a společně se oddáme atmosféře prosycené neodolatelnou vůní a letní pohodou. Tyto zážitky však mohou mít i své stinné stránky. Na co si dát pozor a jaké maso na rošt vybrat?
Houby jako ideální dietní potravina: Jsou nízkokalorické a zasytí
Zdroj: dama.cz 05.11.2022 (05:00) pro-zeny
Houby mohou obsahovat až 90 % vody a ta je jak známo nekalorická. I přesto jsou houby výrazně sytou a také zdravou potravinou. Proč je zařadit do jídelníčku?
Jarní houby: Které druhy teď rostou a kam se na ně vydat
Zdroj: dama.cz 23.03.2024 (00:00) pro-zeny
Máte chuť vyrazit do lesa s košíkem na houby? Není proč čekat: houbařit se dá i na jaře. A dokonce teď rostou velice delikátní houby: penízovka, kačenka, čirůvka či destice. Jak tyto jarní houby ...
Nejen buřty můžete udělat na pivu. Zkuste to na grilu s bůčkem a krkovicí
Zdroj: idnes.cz 04.03.2023 (00:00) pro-zeny
Buřty na pivu zná každý. V dnešním dílu grilovací akademie si na grilu uděláme jejich nepříliš známou variantu s bůčkem a krkovicí zauzenými v grilu a na černém pivu.
Vraťte se do prázdnin. Vyzkoušejte na grilu mořské plody s japonskou omáčkou
Naplnit a zapéct. Nadívané cukety, lilek, papriky i houby chutnají světově
Nevyhazujte jídlo. S trochou kreativity proměníte zbytky v lahodnou hostinu
Pečené kuře 5x jinak: Zkuste podzimní recepty s dýní nebo kaštany!
Nejlepší pečené kuře: Stačí sůl a pořádně rozehřátá trouba
RECEPT DNE: Pečené kuře se švestkovou nádivkou
Čufty, rybí koule či falafel. Udělejte si kulatou hostinu s masem i bez
Houbové orgie jsou tu: Jak houby sušit, mrazit, solit, nakládat, mlít nebo udit?
Rozhovor: Šumavská houbička učí Čechy houbařit. Najít houby celoročně pro vás nebude problém!
Bábovka na grilu? Pro Ivetu Fabešovou to není žádný problém
Grilované koleno zaručeně rozpálí každou silvestrovskou oslavu
Známe vítěze grilu a dalších cen. Vyhrály grilované švestky
Tajemná skotská vejce. Vyzkoušejte je o Velikonocích na grilu trochu jinak
RECEPT DNE: Pečené nudličky z červené řepy s pestem a kapustičkami
Houby zdravě zpestří jídelníček, nicméně pozor na žaludek a ledviny
Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky
Užívejte si léto na grilu, o který si můžete zasoutěžit
Módní cesta do lesa. Co si vzít na sebe, když jdete na houby?
Nejjedovatější houba na světě roste i v Česku: Jak ji poznat?
Houby shiitake vypěstujete i doma. Známe správný postup
Nedaří se vám najít houby, nemáte čas jít je hledat, máte na ně alergii? Zachrání vás Rungia klosii
Nemravně dobré menu: Zkuste recept na kuřecí Ondráš´Strips v těstíčku
Kačenka česká a smrži: Nejlahodnější houby právě rostou! Houbařka radí, kam na ně
Zimní houby: 4 druhy, které můžete sbírat v zimě. Jak je poznat a zpracovat
RECEPT DNE: Pečené brambory plněné sýrem a slaninou
RECEPT DNE: Halloumi ve slanině na grilu
Čokoládové a meruňkové pralinky
Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit