Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Zdroj: idnes.cz 24.10.2020 (00:00) pro ženy
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty a videorecepty to nakonec přece jen nemusí být tak náročné, jak by se mohlo zdát. celý článek
Užijte si podzim, vyzkoušejte guláš z kance nebo jehněčí roládu
Zdroj: idnes.cz 15.10.2021 (00:00) pro-zeny
S podzimem je spojená sezona jehněčího a zvěřiny. Pokud se vám naskytne příležitost připravit si k obědu zvěřinu či jehněčí maso, neváhejte. Je tu právě doba, kdy jehňata dorůstají ideální jateční váhy, při níž maso zůstává křehké, a zároveň jsou zvířata dostatečně osvalená.
Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit
Zdroj: idnes.cz 24.02.2024 (00:00) pro-zeny
Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro vepřové do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V minulém dílu seriálu jsme se zaměřili na hovězí, příště se budeme věnovat kuřecímu masu.
Nejlepší recepty z hovězího: Pochutnejte si na guláši, ragú, polévce i těstovinách
Zdroj: dama.cz 14.10.2022 (05:00) pro-zeny
Podzim je tu a obzvlášť teď, když jsou dny čím dál chladnější, naše tělo čas od času vydatné jídlo uvítá. Hovězí maso se dá připravit na mnoho způsobů a nemusíte zůstat jen u české kuchyně. Jaké ...
Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice
Zdroj: idnes.cz 08.11.2023 (00:00) pro-zeny
Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké zvěře bylo dříve výsadou jen movitých vrstev. Pytláci ho sami často ani nejedli, protože ho hospodyně neuměly připravit.
Hovězí, ryby nebo divočinu. Jaké maso hodit na gril, abyste si pochutnali
Zdroj: idnes.cz 03.07.2021 (00:00) pro-zeny
Léto přeje hodování venku, na zahradě nebo terase, a tehdy přijde ke slovu také gril. Zkuste si na něm připravit i méně známé kousky masa, možná se stanou stálicí vašeho prázdninového jídelníčku.
Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit
Zdroj: idnes.cz 17.02.2024 (00:00) pro-zeny
Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso do obchodu, přečtěte si náš manuál, zejména pokud patříte v kuchyni mezi začátečníky. V dalších dílech seriálu se zaměříme třeba na vepřové či kuřecí.
Trhané maso je cestou, jak nakrmit regiment a přitom neutratit
Zdroj: idnes.cz 23.06.2021 (00:00) pro-zeny
Trhané maso je velkou módou, která k nám přišla z Ameriky. Jeho tajemstvím je to, že se velký kus masa peče dlouho při nízké teplotě tak, aby se nakonec úplně rozpadalo. Že to lze připravit i na grilu, dokazuje Zdeněk Pohlreich v posledním dílu sedmé série pořadu Rozpal to, šéfe!
Příprava na podzim: Zařaďte do šatníku zvířecí vzory, které unosíte už nyní!
Zdroj: dama.cz 24.08.2022 (05:01) pro-zeny
Jestli jste se zrovna vrátila z exotické dovolené, je právě animální potisk tím pravým, jak si dovolenkovou atmosféru udržet o trochu déle, a navíc se pomalu připravit na podzim, kdy budou zvířecí ...
OBRAZEM: Růžovější už to být nemůže. Rozjasněte podzim trendy fuchsiovou
Zdroj: idnes.cz 02.10.2022 (00:00) pro-zeny
Že je aktuální roční období časem pochmurných barev? Kdepak! Módní tvůrci doporučují oblékat na podzim odstíny plné optimismu a ženskosti. Jedním z hlavních hitů je ostře růžová a především odvážná fuchsiová.
Restovaná kuřecí prsa na smetaně
Zdroj: idnes.cz 09.10.2023 (11:05) pro-zeny
Nevíte jak připravit kuřecí maso? Vyzkoušejte náš smetanový recept. Chutná opravdu skvěle.
V MasterChef Česko se bude vařit bez masa, zdánlivě snadný úkol má ale háček
Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso
Podzimní vlasová regenerace. Jak na ni a proč právě teď
Vyzkoušejte nejlepší finty, jak vyfiletovat kapra a zbavit ho kostí
Užijte si podzim bez depresí. Choďte do přírody, buďte s rodinou
Sýr Panýr – bohatý zdroj bílkovin nejen na gril
Bez kotníčkových bot ani ránu: Na podzim se nosí šněrovací i na podpatku!
Boj proti masu je nesmyslný, klidně ho můžete jíst denně, říká imunolog Šíma
Dokonalý podzim láká k výletům. Zůstaňte krásná i v terénu
Strašidelné pohoštění: Jaké pochoutky připravit k čarodějnickému ohni?
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Neotřelé úpravy řapíkatého celeru: smažený, grilovaný, nebo zapečený se sýrem?
Trvalkové záhony tón v tónu aneb Přehled modrých trvalek
Podzim neznamená šeď a nudu. Rozsviťte ho zářivým outfitem
Je čas připravit záhony na zimu: Hnojení na podzim zajistí lepší úrodu
Největší kuchyňské hříchy, které mohou vést na pohotovost. Nepácháte je také?
Jak připravit tělo na dovolenou u moře? Pečujte o pokožku, vlasy i paty!
Pánské streetwear: jak vypadat trendy na podzim?
Kančí, segedýn, mango či arašídy. I plněné knedlíky umíme dělat sexy, říká šéfkuchař
Bohuš Matuš přiznal obavy: Mám strach, že mi zase zakážou zpívat
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Deset rad, jak posílit imunitu a vyhnout se na podzim nemocem
Jak připravit skleník či fóliovník na novou sezonu
Vaření na ohni je opravdu umění, uznali Kašpárek s Punčochářem
Jste tým chlebíčky, nebo jednohubky? Na silvestra můžete dát tradicím volno
Zvládla kančí žlázy, chilli i červy, ale z Masterchefa vypadla. S imunitou
Kultivované maso může odlehčit planetě, zbývá jej začít vyrábět ve velkém
Neobyčejně obyčejná, ale rozhodně trendy. Přidejte si do šatníku košili
Bažanta zabije jeho perem, srnku nožem. Ale nedělám to ráda, říká myslivkyně
Osm triků pro váš půvab: dopřejte si masku, nebo ještě lépe saunu
Zvěřině s černorybízovou se na Kladské vyrovnala Forejtova se šípkovou
Z Petra Zvěřiny je taxikář! Účastník VyVolených kvůli covidu přišel o práci
Pět důvodů, proč je ideální začít s hubnutím na podzim
Vepřové nikdy nezklame. Hvězdou je pomalu pečená plec i krkovice