Zákusky pekla v holobytě

Zdroj Zdroj: kafe.cz     01.07.2022 (07:24)     Sekcia pro ženy

Před devíti lety vyrazila dobýt svými zákusky, které pekla v „šílených“ podmínkách festival v Karlových Varech. Lidem sice chutnaly, i přesto tehdy Iveta Fabešová (38) nevydělala ani korunu. Od té doby se hodně změnilo, její dortíky patří k nejdražším, ale také nejvyhledávanějším. Možná proto se oblíbená cukrářka do filmového města letos vrátí s velkým pistáciovým překvapením. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Cukrařina není sprint, ale maraton, říká cukrář Josef Maršálek

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.06.2022 (15:00)     Sekcia pro-zeny

Čerstvý čtyřicátník Josef Maršálek se řadí k osobnostem, které se v zahraničí proslavily dříve než u nás. Ještě před tím, než se zhostil role porotce soutěže Peče celé Česko, sklízel pekařské úspěchy v Buckinghamském paláci, kde připravoval zákusky pro samotnou královnu. „Měl jsem na starosti sekci odpoledního čaje, tak jsem od rána do večera připravoval vdolky a sladké mini zákusky. Královna má ráda svůj oblíbený čokoládový dort ze sušenek,“ popisuje.

 

Pečení je dědictví po komunistech. Co nebylo, to jsme si upekli, říká cukrářka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.03.2021 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Je úspěšnou cukrářkou, která posbírala mnoho úctyhodných ocenění, a také světoběžnicí. Nad zákusky Mirky van Gils Slavíkové si pomlaskávali v Jihoafrické republice, USA, Francii nebo Švýcarsku. Nyní žije v Nizozemsku, ale s Českem ji spojuje nejen láska ke kynutému těstu.

 

Sladká lekce u Maršálka: Zákusky z polotovarů? Gastronomická prasárna!

Zdroj Zdroj: idnes.cz     20.03.2022 (15:00)     Sekcia pro-zeny

Josef Maršálek se na mě podíval, jako by spatřil dvouhlavé tele. „Vy jste vážně nikdy nic neupekl? To vás za mnou poslali za trest?“ podivil se. Ze svých cukrářských kurzů je zvyklý na samé gastronomické nadšence. A teď měl před sebou člověka, který neumí ani zapnout troubu.

 

Příliš malý hrnec, rozvařené nudle a další české hříchy v italské kuchyni

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.03.2021 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Pizza, pasta, risotto, zákusky či zmrzlina – prakticky celý svět vzal vynálezy italské kuchyně za své. Mnohdy se k nim však amatérští kuchaři chovají víc než macešsky a dávají originálním receptům pořádně na frak. Kde děláme největší chyby při přípravě těstovin?

 

Sníte o vlastní kavárně? Realita vás možná překvapí

Zdroj Zdroj: kafe.cz     18.07.2022 (11:21)     Sekcia pro-zeny

Možná si právě teď pohráváte s myšlenkou otevřít si vlastní bistro či kavárnu. Živě se vidíte, jak trávíte dny někde mezi voňavou kávou a zákusky a zpříjemňujete lidem rána. Je ale realita opravdu tak sladká? Nahlédněte do zákulisí a zjistěte, na co byste před otevřením kavárny měli myslet.

 

Turka klidně uvařím. Kávu s lógrem jen Češi neumějí, říká kávová šampionka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.05.2021 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Cesta k vysněné kavárně byla pro Annu Bednářovou trnitá. První pokus skončil krachem, za který zaplatila dluhy i manželstvím, ale nevzdala se. Dnes se může pyšnit medailemi z kávových šampionátů, peče originální a zdravé zákusky a čarovat dokáže i s alternativami kávy, jako je třeba melta.

 

Srnčí hřbet s hořkou čokoládou a mandlemi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.03.2024 (21:02)     Sekcia pro-zeny

Také vám tyto řezy pekla babička?

 

Tyto PŘEKRÁSNÉ JARNÍ DORTY vám vyrazí dech! Troufli byste si na ně?

Zdroj Zdroj: kafe.cz     08.04.2021 (15:38)     Sekcia pro-zeny

Prohlédněte si naší obsáhlou galerii plnou úžasně zdobených dortů, které spojuje jedno téma a tím je jaro. Můžete se tak těšit na doslova rozkvetlé zákusky, nad jejichž výrobou zůstává rozum stát. Květiny, které dorty zdobí, jsou totiž jedlou dekorací, i když vypadají jako pravé.

 

Kdyby nevyšla cukrařina, točil bych animované filmy, přiznal Josef Maršálek

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.03.2021 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Už od dětství se chtěl stát cukrářem, ale kvůli rodičům uvažoval také o umění. Sladké řemeslo ho dovedlo do Londýna i indického Hajdarábádu, jeho dezerty ochutnala i britská královská rodina. „Zákusky jsou sladký hřích, který bychom si měli užít bez výčitek,“ řekl Josef Maršálek pro týdeník 5plus2.

 

I doma můžete vypadat skvěle. Móda ve znamení pohodlí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.12.2021 (00:00)     Sekcia pro-zeny

Jak to ve vašem případě vypadá, když si uděláte pohodlí a obléknete se takzvaně na doma? Jste vyladěná do posledního detailu, nebo by vás rovnou přijali do módního pekla?

Zachraňte svou lásku. Osm vztahových chyb, které vám dláždí cestu do pekla

S rybízem, broskvemi i malinami. Skvělé letní koláče jako od babičky

Opravdu se protiklady přitahují? Odlišnost svědčí víc mileneckým vztahům

Pneumatika v pase, zaříznuté legíny. Hříchy, které vedou do módního pekla

Jste čerstvě po rozchodu? Pozor, aby vás „převozník“ nepřevezl do pekla

Toxický vztah je cesta do pekla. Nestyďte se říct si o pomoc a víc si věřte

Láska na celý život existuje. V čem spočívá tajemství dlouhodobých vztahů

Wrestler kvůli cukrovinkám extrémně přibral. K hubnutí ho donutil až infarkt

OBRAZEM: Z křehké dívenky ve zralou ženu, Dana Morávková slaví padesátiny

Známe sedm nejčastějších módních přešlapů. Neděláte je i vy?

Koho čeká v roce 2022 štěstí: Tady je horoskop úspěchu pro všechna znamení

Štěstí není muška jenom zlatá. Sebedůvěra znamená životní výhru

Malá Lissie zažila deset dní pekla. Se zneužitím se vyrovnává pomocí tance

Bolest v pravé části hlavy ukazuje na játra, v levé na žaludek a střevo

Richard Müller popsal drogové peklo: Myšlenky na sebevraždu a zástava srdce

Zpověď bývalé gamblerky: V hlavě mi běžely jenom prachy

Natáčení pohádky S čerty nejsou žerty: Vetchý málem uhořel, Nárožný zničil kočár

VIDEO: Snadný návod, jak si doma připravit výbornou pistáciovou zmrzlinu

Kam putuje duše? A jak vypadá? Často se věří, že má zvířecí podobu, říká vědec

Češi doma pečou často lépe než v cukrárnách, říká cukrářka van Gils Slavíková

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy