Gratinovaná kořenová zelenina s parmazánem a lososem
Zdroj: idnes.cz 20.01.2024 (12:15) pro ženy
Stačí dobrý nápad a kořenová zelenina se rázem z opomíjené suroviny stane hlavní hvězdou kuchyně. celý článek
RECEPT DNE: Jarní polévka s kuřecími knedlíčky s parmazánem
Zdroj: idnes.cz 28.05.2020 (00:00) pro-zeny
Tuhle polévku si zamilujete. Je to poctivý vývar plný zelenina i masa. A navíc ozvláštněný kuřecími knedlíčky s parmezánem.
Netradiční tuřín: Ochutnejte ho v receptech s parmazánem, po indicku i v dumlíkačce
Zdroj: dama.cz 18.11.2022 (04:00) pro-zeny
Tuřín je dost často opomíjená zelenina, a to i přesto, že je chutná a zdravá. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku, proto je ...
Zařaďte do jídelníčku dýně, řepu, ořechy. Nakopnou imunitu i spalování
Zdroj: idnes.cz 28.11.2022 (01:00) pro-zeny
Dýně, kořenová zelenina, hroznové víno, ořechy. Podzim si pro nás připravil spoustu dárků, které výtečně chutnají, obsahují vitamin C a tělu maximálně prospějí. A navíc také mohou pomoci shodit nějaká ta nadbytečná kila dolů.
Zelenina, která pomůže při hubnutí. Nejlepší je brokolice, zkuste i zelí
Zdroj: idnes.cz 19.04.2022 (00:00) pro-zeny
Zelenina je bohatá na vitaminy, minerální látky, antioxidanty a vlákninu, která dokáže dobře zasytit a je tak skvělým pomocníkem při hubnutí. Z hlediska udržení štíhlé linie je benefitem zeleniny i nízký obsah kalorií. Která zelenina je při hubnutí nejlepší?
Fenykl je báječná zelenina, skvělá pro trávení, srdce i ženy v menopauze
Zdroj: dama.cz 03.12.2020 (04:58) pro-zeny
Fenykl je druh zeleniny, kterou lidé v Česku moc neznají, na rozdíl třeba od brokolice nebo cukety. Přitom tahle cibulovitá podzimní zelenina může velmi příjemně obohatit jídelníček. A to nejen ...
Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře
Zdroj: idnes.cz 25.03.2023 (00:00) pro-zeny
Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho, že má pro naše zdraví spoustu benefitů, je i docela zajímavou součástí mnoha chutných pokrmů české a světové kuchyně.
Salát s uzeným lososem
Zdroj: idnes.cz 06.12.2023 (21:24) pro-zeny
Hledáte recept na občerstvení pro návštěvy v průběhu vánočních svátku? Tento salát je skvělou volbou!
Spánek jako Šípková Růženka: zapomeňte na alkohol, rajskou i ořechy
Zdroj: idnes.cz 25.04.2022 (00:00) pro-zeny
Chcete si večer dopřát těstoviny s rajskou omáčkou, posypané parmazánem? Tak to raději nedělejte. Toto jídlo vás udrží vzhůru stejně spolehlivě jako hrnek kávy. A není v tom samo…
Je čas si užít chřest. Zapečte ho do koláče, nebo servírujte s lososem
Zdroj: idnes.cz 25.04.2020 (00:12) pro-zeny
Bílý, nebo zelený, oba jsou jednoduše skvělé. Chřest je zbytečně přehlížená lahůdka, kterou musíte milovat. Jestli nevíte jak ho připravit, zkuste se inspirovat našimi recepty.
RECEPT DNE: Hříbkové noky se šalvějí a parmazánem
Zdroj: idnes.cz 18.07.2020 (00:00) pro-zeny
Jste milovníci hub? Pak určitě oceníte recept na hříbkové noky se šalvějí a parmezánem.
Ideální pohoštění! Zkuste recept na lívanečky se sýrem a uzeným lososem
RECEPT DNE: Pečený květák s cizrnou
Zařaďte do jídelníčku fialovou. Prospěje zdraví a oddálí stárnutí
RECEPT DNE: Teplý salát s grilovanou zeleninou
Teplý kapustový salát s granátovým jablkem
RECEPT DNE: Brokolicový salát s vejci
Zelenina pro netrpělivé: Nejrychleji sklidíte ředkvičky, rukolu nebo salát
Dopřávejte si ředkvičky stokrát jinak, pro vaše tělo udělají maximum
Saláty můžete jíst i v zimě. Díky správným ingrediencím zahřejí
Vypěstujte si vlastní chřest: Jak na to, aby úroda byla úspěšná?
(Ne)obyčejná okurka pro krásu i zdraví. Tipy, jak ji maximálně využít
Zelenina nasladko: Bábovka z červené řepy i batátový koláč
Kedlubnové řízky pečené v troubě: Lahodná rychlá večeře nejen na víkend
Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování
S masem, se sýrem i do koláče. Cuketu prostě musíte milovat
Liči rajčátko: Exotická zelenina, na které si pochutnáte. Jak ji pěstovat?
Recepty z černého kořene a tipy na jeho pěstování. Objevte tuto zeleninu!
Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny
Ředkvičky 5x jinak: Zkuste je na asijský způsob nebo do křupava pečené!
Krabilice hlíznatá: Plevel, který snadno přehlédnete, může skončit na vašem talíři
Zelený zázrak: neobyčejná okurka prospěje kráse, srdci i kostem
Neotřelé úpravy řapíkatého celeru: smažený, grilovaný, nebo zapečený se sýrem?
Tuřín: Zázračná a chutná zelenina nejen pro dietáře a cukrovkáře
Tropická zelenina kiwano: Jak ji nakupovat, jíst a pěstovat
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období
Med jako náš ochranný štít. Prospěje zdraví i kráse
Jak se stát zahradníkem v 8 krocích: Co ještě letos vypěstuje i úplný začátečník
Mořská řasa v kuchyni: Hodí se do sushi, polévek i salátů a je úžasně zdravá!
Kyselý půvab rebarbory. Právě teď je její čas, pozvěte ji do kuchyně
Rychlá podzimní večeře pro celou rodinu: Zelenina pečená s masem v troubě