Pak choi, asijská zelenina plná chuti a zdraví: Jak na pěstování a zpracování
Zdroj:
dama.cz
12.09.2024 (00:32)
pro ženy
Pokud jste ještě neochutnali čínské zelí, měli byste to urychleně napravit. Zaručeně si pochutnáte, a ještě prospějete svému zdraví. Tahle asijská zelenina se začíná prosazovat i u nás a vy si ji ... celý článek
Recepty z černého kořene a tipy na jeho pěstování. Objevte tuto zeleninu!
Zdroj:
dama.cz
20.10.2020 (04:35)
pro-zeny
Černý kořen neboli hadí mord španělský nepatří k rozšířeným druhům. Ale proč ho nezkusit? Tato mrazuvzdorná a nedoceněná zelenina nasládlé chuti, jež je lehce stravitelná, může zpestřit váš ...
Liči rajčátko: Exotická zelenina, na které si pochutnáte. Jak ji pěstovat?
Zdroj:
dama.cz
13.03.2024 (00:05)
pro-zeny
Pichlavé rajče ozvláštní svým vzhledem zahrádku a svou chutí i vaše pokrmy. Způsob jeho pěstování se od klasických rajčat příliš neliší, i když při klíčení potřebuje lilek hulevníkolistý vyšší ...
Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře
Zdroj:
idnes.cz
25.03.2023 (00:00)
pro-zeny
Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho, že má pro naše zdraví spoustu benefitů, je i docela zajímavou součástí mnoha chutných pokrmů české a světové kuchyně.
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
Zdroj:
idnes.cz
29.04.2023 (00:00)
pro-zeny
A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na našich talířích. Tato oblíbená zelenina je nejen chutná, ale i zdraví prospěšná. Víte, jaký si vybrat?
Ředkvičky, nebo chřest? Trendy jarní zelenina podle kulinárních influencerek
Zdroj:
idnes.cz
22.03.2025 (00:00)
pro-zeny
Sezonní zelenina je jedním z největších pokladů, které nám příroda nabízí. Mezi nejoblíbenější patří ředkvičky a chřest, jejichž sezona je tu coby dup. Podívejte se, jak si čerstvost a bohatství jarních chutí umí užít známé české kulinární influencerky Anna Částková a Kristýna Stojaspalová.
Tipy na zpracování kukuřice: Jak ji uvařit, grilovat, udělat z ní popcorn
Zdroj:
dama.cz
24.08.2024 (00:16)
pro-zeny
Kukuřice je zdravá obilovina, která je díky své sladké chuti oblíbená i u dětí. Je však potřeba umět ji správně připravit, abyste z její chuti dostali maximum.
VIDEO: Je čas uvařit polévku minestrone. Sezonní zelenina tomu přeje
Zdroj:
idnes.cz
25.06.2021 (00:00)
pro-zeny
Tradiční italská polévka minestrone má mnoho postupů a receptů a nedá se říct, který je ten správný. Jednak se v každé rodině vaří trochu jinak a navíc vždy reaguje na aktuální nabídku zeleniny, která je právě k mání. Podívejte se, jak si s ní poradil kuchař a módní návrhář Pavel Berky. Měla by být plná chutí z čerstvé zeleniny a poskytnout pocit tradiční středomořské kuchyně.
Mangold boduje. Zkuste ho místo špenátu nebo do salátů, nebudete litovat
Zdroj:
idnes.cz
29.06.2022 (00:00)
pro-zeny
Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má zajímavější chuť než špenát, jakoby po ořechu, a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.
(Ne)obyčejná okurka pro krásu i zdraví. Tipy, jak ji maximálně využít
Zdroj:
idnes.cz
24.08.2021 (00:00)
pro-zeny
Tato běžně dostupná zelenina je skvělá na jídlo, má své benefity pro zdraví i krásu a hodí se i jako úklidový prostředek. Posuďte sami.
Kuřecí prsa? Žádná suchá nuda! Jak je ochutit a čím naplnit
Zdroj:
dama.cz
22.04.2022 (04:24)
pro-zeny
Odteď kuřecí prsa už jen šťavnatá a plná chutí! Naplněná rajčaty a sýrem mozzarella. Vyzkoušejte nový způsob plnění podle Koko, který můžete obměňovat podle svých chutí. Celý postup najdete ve videu ...
Jiřiny pro pěstování v nádobách: Podle čeho je vybírat?
RECEPT DNE: Pečený květák s cizrnou
Zelenina, která pomůže při hubnutí. Nejlepší je brokolice, zkuste i zelí
Kdo jablko denně sní, k tomu lékař nechodí. Pravda, nebo fikce?
Osm tipů pro letní grilování. Pro masožravce i milovníky zeleniny
Zařaďte do jídelníčku fialovou. Prospěje zdraví a oddálí stárnutí
Gratinovaná kořenová zelenina s parmazánem a lososem
Teplý kapustový salát s granátovým jablkem
Neotřelé úpravy řapíkatého celeru: smažený, grilovaný, nebo zapečený se sýrem?
Klíčky plné energie i chutí. Vypěstujte si vlastní elixír mládí a zdraví
Gaslighting, citlivkáč, bohnit. Nová slova přinesl do češtiny zájem o duševní zdraví
Hydroponické pěstování rajčat: Podrobný návod pro začátečníky
Hortenzie: Pěstování v nádobách
Pastinák: Sladší příbuzný petržele, který stojí za vyzkoušení
Fenykl je báječná zelenina, skvělá pro trávení, srdce i ženy v menopauze
Pěstování hortenzie: Vše, co musíte znát pro úspěšné pěstování hortenzií na zahradě či v květináči
Vitánie snodárná je bylinný zázrak. Neuvěřitelně nakopne imunitu a zpomalí stárnutí
Zelený zázrak: neobyčejná okurka prospěje kráse, srdci i kostem
Med jako náš ochranný štít. Prospěje zdraví i kráse
Semínkový pramen zdraví. Prospějí organismu, přidají na kráse
Rajčata pro zdraví a krásu. Proč a jak si je dopřávat každý den
O Putinových robocopech, potížích Diany i chuti Klause. Kuchař prezidentů vzpomíná
Jahodová terapie: využijte šťavnaté plody pro zdraví i krásu
Červená řepa je léčitelka, která umí srovnat zdraví i psychiku
Pět zdravotních důvodů, proč si pravidelně dopřávat zelený čaj
Jíte dostatek ovoce a zeleniny? Jednoduché triky, jak je zařadit do jídelníčku
Rozmarýn v hlavní roli: Vyzkoušejte pečeni i cheesecake s vůní středomořské bylinky
Mini zahrádka plná vitamínů: Jak pěstovat klíčky a microgreens
Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor
Voňavé bylinky promění obyčejné jídlo v luxusní krmi. Nejlepší jsou domácí
Někdo to rád horké, někdo studené. Teplota jídla se má řídit i obdobím
Komedie Slunce, seno se dočká nového zpracování: K vidění bude už příští rok
Mikrobiom úst. Rady, jak ho udržet v rovnováze a neškodit svému zdraví

