Do polévky, k masu nebo do sklenice. Jak zpracovat houby nejen na chalupě
Zdroj:
idnes.cz
02.08.2025 (00:00)
pro ženy
Není větší radost, než donést si z letní výpravy do lesa plný košík hub. Jenže co s nimi? Můžete je samozřejmě nasušit na zimu, ale nejlepší jsou čerstvé. Báječně dochutí polévku, omáčku s masem, báječné jsou i na topince nebo v závinu. Jestli hledáte inspiraci a vyzkoušené recepty, jste tu správně. celý článek
Jak zpracovat houby václavky: Zkuste guláš, dršťkovou polévku nebo škvarky
Zdroj:
dama.cz
01.10.2024 (00:28)
pro-zeny
S příchodem podzimu se v českých lesích objevují václavky. Tyto dřevokazné houby jsou za syrova jedovaté, ale pokud je dostatečně uvaříte, a to nejméně 20 minut, získáte výbornou surovinu. Z té ...
Husté polévky, omelety i houby. Chalupářské rychlovky vás budou bavit
Zdroj:
idnes.cz
17.08.2024 (00:00)
pro-zeny
V létě trávíme na chatách a chalupách ještě víc času než doma. Ne každý tu má po ruce veškerý kuchyňský komfort, ale i s jednou pánvičkou nebo pekáčkem se dá zahrát velké kulinární divadlo. Máme pro vás vymazlené a rychlé recepty nejen pro dny volna.
Osvěžení na doma, do práce i na výlet. Studené polévky jsou letní hit
Zdroj:
idnes.cz
26.08.2023 (00:00)
pro-zeny
Studené polévky se tradičně připravují nejen na jih od nás, v Bulharsku nebo Španělsku, ale třeba i v Polsku, Litvě nebo Německu. Jen u nás, v zemi bramboračky a poctivého domácího vývaru, jsme k nim zatím spíše skeptičtí. A to je škoda, v horkých dnech krásně osvěží a zároveň příjemně zasytí.
Hlíva plicní vám dodá životní energii a posílí imunitu: Kde ji hledat a jak zpracovat?
Zdroj:
dama.cz
22.06.2024 (00:03)
pro-zeny
Hlíva patří mezi dřevokazné houby, je nejen výborná v kuchyni, ale má spoustu zdravotních benefitů, pro které se vyplatí ji zařadit do jídelníčku. Můžete pro ni skočit do obchodu, ale nejlepší je ...
Zimní houby: 4 druhy, které můžete sbírat v zimě. Jak je poznat a zpracovat
Zdroj:
dama.cz
06.01.2024 (05:00)
pro-zeny
I když jsou Češi národem houbařů, většina z nich do lesa s košíkem vyráží během letní a podzimní sezony. Houby se však dají sbírat celoročně, tedy i teď - v lednu. Jaké druhy hub v zimě sbírat a kde?
Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky
Zdroj:
idnes.cz
15.10.2022 (00:00)
pro-zeny
Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se ochladilo a sluníčko se schovává za mraky, ale taky můžeme jít na houby, uvařit si polévku, upéct koláč z jablek ze zahrádky… Námi oslovené food blogerky se docela shodly. A co milujete na podzimu vy?
Jak zpracovat šípky? Vyrobte si marmeládu, sirup, likér či omáčku k masu!
Zdroj:
dama.cz
07.10.2022 (05:00)
pro-zeny
O blahodárných účincích šípku nemůže být pochyb, přesto bývá tato plodina, která tělu dokáže poskytnout vitaminy A, B, C i K, často opomíjená. A protože je právě období zralých šípků, je čas ...
Jarní houby: Které druhy teď rostou a kam se na ně vydat
Zdroj:
dama.cz
23.03.2024 (00:00)
pro-zeny
Máte chuť vyrazit do lesa s košíkem na houby? Není proč čekat: houbařit se dá i na jaře. A dokonce teď rostou velice delikátní houby: penízovka, kačenka, čirůvka či destice. Jak tyto jarní houby ...
Jak zpracovat papriky: Recepty a tipy na teď i na zimu
Zdroj:
dama.cz
11.09.2024 (00:05)
pro-zeny
Současné nižší ceny paprik nás vedou k přemýšlení, jak je využít. Přichystáte z nich nejen výborné obědy nebo večeře, ale můžete si udělat i zásoby na zimu, pokud papriky usušíte nebo zamrazíte. Z ...
Aromatický libeček hvězdou kuchyně: Jak z něj vyrobit maggi, pesto nebo olej?
Zdroj:
dama.cz
02.06.2023 (05:00)
pro-zeny
Libeček si v poslední době získává čím dál větší oblibu, a tak je načase si říct, že se dá využít nejen jako bylinka do polévky. Co všechno z něj můžete vyrobit?
Houby jako ideální dietní potravina: Jsou nízkokalorické a zasytí
Nejjedovatější houba na světě roste i v Česku: Jak ji poznat?
Kačenka česká a smrži: Nejlahodnější houby právě rostou! Houbařka radí, kam na ně
Milenky a manželky Miloše Kopeckého: Společné dovolené i víkendy na chalupě
Jak poznat a zpracovat jedlé holubinky?
Vedra jsou tu: Zchlaďte se polévkou
Hubnete? „Polévkujte!“ Polévky jsou při dietě TOP!
Houbové orgie jsou tu: Jak houby sušit, mrazit, solit, nakládat, mlít nebo udit?
Pečené marinované houby chutnají jako z grilu. A geniálně nahradí maso!
Redakční tipy na víkend: Festival Polévky, Chřestové slavnosti i otevírání pramenů
Podzimní švestková omáčka k masu. Zkuste nápaditý recept na klaveru
Houby zdravě zpestří jídelníček, nicméně pozor na žaludek a ledviny
Hebkost, vyladěná chuť i textura. Krémové polévky podle foodblogerek
Houby místo krevet. Klidně nahradí luxusní pokrm v restauraci, říká expert
7 nejlepších receptů na grilovanou zeleninu
Husté polévky, omáčky i bábovka. Jídlo pro duši, které v zimě zlepší náladu
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Nejkrásnější kuchyňky na zahradu pro děti: 30 nápadů, jak si je vyrobit. Inspirujte se
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Módní cesta do lesa. Co si vzít na sebe, když jdete na houby?
Boj proti masu je nesmyslný, klidně ho můžete jíst denně, říká imunolog Šíma
Houby jako dekorace: Inspirujte se jimi do podzimní výzdoby!
Agresivní pivař, nebo chronický stydlín? Co o vás prozradí držení sklenice
Fialové houby v lese nepřehlédnete. Sbírat je můžete bez obav, jde o vynikající druhy
Rezavec šikmý: Objevte tajemství zázračně léčivé houby čaga
Houby shiitake vypěstujete i doma. Známe správný postup
Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování
Nedaří se vám najít houby, nemáte čas jít je hledat, máte na ně alergii? Zachrání vás Rungia klosii
Rozhovor: Šumavská houbička učí Čechy houbařit. Najít houby celoročně pro vás nebude problém!
Ledová káva jako z kavárny? S našimi tipy ji zvládnete doma levou zadní i bez šejkru
Tradiční štědrovečerní bílá zelná polévka, zapečená klobása a nadívaný kapr

