Quinoa, cizrna, tofu i kuře. Obědy do krabičky podle známých foodblogerek
Zdroj:
idnes.cz
21.08.2025 (00:00)
pro ženy
Jídlo do krabičky už dávno není jen záležitostí dietářů nebo sportovců. Stále víc lidí si nosí do práce nebo do školy jídlo z domova – ať už kvůli zdraví, úspoře času a peněz, nebo prostě proto, že domácí chutná nejlépe. Abychom vám přinesli pořádnou porci inspirace, oslovili jsme čtyři české foodblogerky, které se nejen podělily o své oblíbené „krabičkové“ recepty, ale odpověděly i na několik otázek, které možná napadly i vás. celý článek
Kynutého těsta se nebojte, zvládne ho každý. Rady od známých foodblogerek
Zdroj:
idnes.cz
29.05.2025 (00:00)
pro-zeny
Kynuté těsto má v českých kuchyních výsostné postavení – ať už jde o poctivé buchty, voňavé koláče nebo nadýchané housky. Přesto má mnoho lidí z kynutého těsta respekt. Jak se s ním pracuje, co mu škodí a co ho naopak povzbudí? Zeptali jsme několika populárních foodblogerek, které s námi sdílely své oblíbené recepty, inspirace i rady, které jim pomáhají, když se těsto nechová podle očekávání.
Syté, chutné a za pár kaček. 12 tipů na levné obědy do práce i na doma
Zdroj:
idnes.cz
26.03.2022 (00:00)
pro-zeny
Pokud se vám zdá, že polední jídlo leze stále více do peněz, zkuste to vzít do vlastních rukou. Ne každý má možnost stravovat se v závodní jídelně, která nabízí dotované obědy, a tak se vám určitě budou hodit tipy, co si zabalit do práce do krabičky nebo jak uvařit v této složité době levně, a přitom chutně.
RECEPT DNE: Polévka z červené řepy s tofu
Zdroj:
idnes.cz
27.08.2020 (00:00)
pro-zeny
Polévka z křupavé zeleniny s tofu a pestem funguje skvěle i jako rychlá večeře.
RECEPT DNE: Ostrá kokosová polévka s tofu
Zdroj:
idnes.cz
22.05.2020 (00:00)
pro-zeny
Máte rádi pikantní jídlo? Pak určitě vyzkoušejte náš recept na ostrou kokosovou polévku s tofu.
Ochutnejte tofu. Je plné vitaminů a připravíte ho na tisíc způsobů
Zdroj:
idnes.cz
30.09.2020 (00:00)
pro-zeny
Moderní trendy dnešní doby nám velí stravovat se zdravě a plnohodnotně. Pochutnáváme si na zelenině, mléčných výrobcích… Ale znáte tofu? A víte, co s ním?
S halloumi, uzenou makrelou i pohankou. Saláty podle populárních foodblogerek
Zdroj:
idnes.cz
28.03.2025 (00:00)
pro-zeny
Jsou svěží, lehké a plné živin – jarní saláty jsou ideálním pokrmem pro přivítání teplých dní. S příchodem tohoto ročního období začala sezona mladé zeleniny, bylinek a čerstvých ingrediencí, které dělají každý salát výjimečným. Představujeme vám recepty tří oblíbených foodblogerek, které se s námi podělily o své jarní tipy.
S chutí zpátky do lavic! Inspirace na skvělé školní svačiny od foodblogerek
Zdroj:
idnes.cz
28.08.2025 (00:00)
pro-zeny
S koncem prázdnin přichází každoroční realita ranního shonu, příprav do školy a také věčné otázky: Co dětem připravit ke svačině, aby to bylo výživné, rychlé a hlavně chutné? Proto jsme oslovili několik oblíbených foodblogerek, které se s námi podělily nejen o své oblíbené recepty, ale také o zkušenosti, tipy a triky z vlastních kuchyní.
Udělejte si doma výborné kuře jako z KFC: Jednoduchý recept zvládnou i děti
Zdroj:
dama.cz
23.11.2020 (04:00)
pro-zeny
Smažené kuře inspirované tajnou recepturou na KFC. Příprava překvapivě není nijak složitá – stačí si připravit obalovací směs s kořením a moukou a naložit kuře do podmáslí. Pak už jen obalit a pomalu ...
Velikonoční kuře se žemlovou nádivkou a kopřivami. Zkuste vymazlený recept
Zdroj:
dama.cz
05.04.2022 (04:27)
pro-zeny
K Velikonocům patří jarní masa. Dnes si sice kuře dopřáváme celoročně, ale kuře je také mláďátko, proto je spojené s jarem. Spolu s nádivkou je to ideální velikonoční pokrm.
Perníkové crinkles, linecké i podvodnice. Cukroví podle známých foodblogerek
Zdroj:
idnes.cz
07.12.2024 (00:00)
pro-zeny
Vánoce jsou časem, kdy vůně čerstvě upečeného cukroví zaplní domovy. Přinášejí do našich životů nejen kouzlo tradice, ale i prostor pro kreativitu. Foodblogerky, které nás po celý rok inspirují novými recepty, nezůstávají pozadu ani během svátků, kdy nabízejí originální a vylepšené verze klasických vánočních dobrot, které spojují osvědčené ingredience s novými nápady. Jaké je jejich oblíbené vánoční cukroví?
Jak upéct kuře, aby mělo vypečenou kůžičku a prsa byla šťavnatá? RECEPT
Kuře z jednoho hrnce. Zkuste recept na šťavnatý pokrm plný barev a chutí
Rostlinná kuchyně není jen trend. Veganské tipy od známých foodblogerek
Jídlo do krabičky nemusí být zbytky od večeře. Ukažte své kulinářské umění
Balzamikové kuře s blanšírovaným chřestem
Pečené kuře 5x jinak: Zkuste podzimní recepty s dýní nebo kaštany!
Při hubnutí nepodceňujte polední jídlo. Tipy na zdravé a chytré obědy
Nejlepší pečené kuře: Stačí sůl a pořádně rozehřátá trouba
Bezděková s Lamborou už se neskrývají. Modelka mu nosí dokonce do práce obědy
RECEPT DNE: Pečené kuře se švestkovou nádivkou
Toužíte po osvěžení? Vyzkoušejte letní limonády a sirupy podle foodblogerek
VIDEO: Pečené trhané kuře na grilu nezapomeňte nakrmit vínem
Svatomartinské kuře nadivoko místo husy nebo kachny. Zkuste rychlý recept
Hebkost, vyladěná chuť i textura. Krémové polévky podle foodblogerek
Špenátové rolky se slaninou a tofu
Sladké kaše plné chutí, barev a energie. Jak začínají den známé foodblogerky?
Mechová roláda či Pavlova. Netradiční sladké Velikonoce podle foodblogerek
Jde to i bez masa. Bílkoviny a živiny doplní čočka, ořechy či quinoa
Semínková péče. Jak vám prospěje quinoa nebo granátové jablko
Chuť končícího léta a hedvábný příslib podzimu. Ostružiny podle foodblogerek
Zábaly a obklady pro zdraví: Jak je aplikovat a co použít?
Semínková péče. Jak vaší pleti i tělu prospějí chia či quinoa
S brokolicí i karamelizovanou cibulkou. Slané koláče podle foodblogerek
Sladce to jde i bez cukru. Zdravé a chutné dezerty podle foodblogerek
Čočka, cizrna, fazole. Skvělý zdroj zdraví a energie v každém soustu
Těhotná Eva Josefíková: Zatím mám v plánu natáčet Slunečnou do dubna
Zkuste asijské chutě. Grilovací akademie vás naučí indický špíz tandoori
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky

