Spása pro pacienty s inkontinencí! Pomůže jim změna zákona o veřejném zdravotním pojištění

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.11.2019 (13:25)     Sekcia zajímavosti

Začátkem prosince 2019 vstupují v platnost změny zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, upravující výše finančních a kusových limitů na zdravotnické prostředky, které pojišťovny hradí pacientům. Mezi zdravotnické prostředky se řadí i inkontinenční pomůcky. Klíčovými změnami pro oblast inkontinenčních zdravotnických prostředků, které s sebou novela zákona přináší, jsou změna metodiky pro lékaře, podle níž se... celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Neuromodulační léčba je nadějí pro pacienty s chronickou bolestí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     25.11.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Ve světě je moc bolesti. Jak by ji mohlo být o něco míň, to představili odborníci z FN Motol. Jde o neuromodulační metody léčby určené k tlumení nebo odstranění silných, jinak nezvládnutelných bolestí. Chronická bolest je syndrom. Toto onemocnění pacienty sužuje nejen po tělesné, ale i psychické stránce. Ale farmakologická, psychoterapeutická či rehabilitační pohybová terapie

 

Děti kreslily pro pacienty s roztroušenou sklerózou

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     21.12.2021 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Strach, bolest, ale i naději znázornily stovky dětí a dospělých v soutěži Rozsviťme ČR na podporu pacientů s roztroušenou sklerózou. Akci organizoval Nadační fond IMPULS.   Motivem pátého ročníku výtvarné a literární soutěže bylo kromě tradičních slunečnic i heslo „Co oči nevidí“. Kresby potěší klienty Domova sv. Josefa v Žirči, který pečuje o pacienty s

 

Dny otevřených ambulancí pro pacienty s lupénkou online

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.06.2021 (12:07)     Sekcia zajimavosti

Lupénka není pouze kosmetickou záležitostí, ale je onemocněním, které zasahuje celý organismus. Nové možnosti léčby mohou snížit závažnost jejích projevů a pacientům zkvalitnit život.   Dny otevřených ambulancí jsou pro pacienty s lupénkou další možností, jak najít vhodnou léčbu včas. Organizují se již pátým rokem, a i letos se odehrají online. V červnu se do

 

Druhé prasečí srdce transplantované člověku

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.10.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Transplantace jsou nadějí pro pacienty, jejichž vlastní orgán již nefunguje, jak by měl, a selhává. Dárcovských orgánů je však nedostatek, proto pro jejich přidělení musejí být splněny náročné podmínky. Nadějí pro pacienty, kteří je nesplňují, jsou stále ještě experimentální xenotransplantace, tedy voperování zvířecího orgánu. K první transplantací srdce z prasete člověku došlo v lednu 2022.

 

Spíše než změna klimatu ohrožuje motýly způsob hospodaření s krajinou

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.05.2020 (13:46)     Sekcia zajimavosti

Co se stane s motýly, když se oteplí planeta? Jaký vliv má globální změna klimatu na jejich výskyt? Dokáží se přizpůsobit? Českobudějovičtí entomologové z Biologického centra AV ČR hledali odpověď v matematických modelech a v databázích, které shromažďují údaje o výskytu motýlů v Evropě a severní Americe již od 18. století. Předpověď vědců vyznívá příznivě,

 

Divoký západ v jednom příběhu. Burt Alverd byl muž zákona i bandita

Zdroj Zdroj: idnes.cz     11.08.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Bandité se maskovali jako opilí kovbojové, jejich šéf Burt Alverd byl zástupcem šerifa. Přesto skončil jejich unikátní pokus o vlakovou loupež přímo ve stanici Fairbank výpraskem. Byl však jen střípkem v osudu muže, který pendloval mezi stranou zákona a životem bandity.

 

Policejní reakce na COVID-19: Helmy mužů zákona odhalí zvýšenou teplotu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.05.2020 (10:26)     Sekcia zajimavosti

Policisté v mnoha zemích světa zahájili testování nových služebních helem, které již na dálku odhalí teplotu člověka. Novinka z Číny totiž disponuje termálními kamerkami a také softwarem pro rozpoznávání obličeje. Měřící zařízení je sice samo o sobě velice přesné, ale vyžaduje ze strany policisty správný postup. Zásadní je, aby se muž zákona zaměřil na oční

 

Vole se (ne)říká. Proč lidé v Česku mluví čím dál víc sprostě

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.01.2022 (20:00)     Sekcia zajimavosti

Rozmohl se nám tady takový nešvar, sdělila učitelka rodičům ve filmu Pelíšky. Významně ukázala na tabuli, kde bylo napsané slovo. Vyslovit se ho styděla. Ve veřejném prostoru teď rezonovalo opakovaně a zní tu i jiné vulgarity. Varování: následující text obsahuje vulgarity.

 

Občanská válka uvrhla USA do závislosti na morfiu. Dostal je z ní heroin

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.05.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zbavovalo pacienty jakýchkoli bolestí, pro potřeby občanské války to bylo fantastické. Jenže morfium bohužel vojáky svazovalo závislostí. Nechalo po sobě spoušť. Po něm však přišel farmaceutický průmysl s „alternativou“. Byl jí heroin.

 

Dominantně dědičné onemocnění

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.05.2020 (23:59)     Sekcia zajimavosti

Hereditární angioedém je genetickou poruchou imunitního systému s projevy bolestivých, nesvědivých a opakujících se otoků. Ty jsou někdy kvůli vzácnosti nemoci a nízké informovanosti mylně zaměňovány za alergii, což může pacienty ohrozit i na životě. Na 16. 5. připadá Mezinárodní den hereditárního angioedému (HAE), který má vést ke zvýšení povědomí veřejnosti i zdravotnické komunity o

Fialovou proti epilepsii!

Srdeční selhání je na pořadu dne

Pacienty po covidu chtějí sledovat plicní lékaři

Telemedicína v roce 2021 pomáhala

Pražanům začíná Maraton s roztroušenou sklerózou

Naděje pro pacienty trpící tinnitem

Nová série Medikomiksů vysvětluje dětem, co to jsou vážné nemoci

Nečekaná blízkost: mozek a varlata mají mnoho společného

Altán pro onkologické pacienty jako místo odpočinku

Naděje pro pacienty s rakovinou tlustého střeva

Unikátní „biobox“ byl uveden do provozu

Medici se necítí připraveni na péči o pacienty

Nanoroboti jako naděje pro léčbu rakoviny močového měchýře!

Kvůli HPV se umírá zbytečně

Už žádné biflování. Feuersteinova metoda vzdělává bez stresu a zábavně

O postcovidové pacienty budou od února pečovat plicní lékaři

Efektivní hubnutí? Většině pomůže na pásu rychlá chůze do kopce, říká trenér

Návrat citu po poranění míchy už není jen zbožným přáním

Od neandrtálců jsme zdědili poruchy spánku, plešatění i obezitu, říká biolog

To nejzdravější z ovoce a zeleniny: Malá kapka jedu

Česká společnost investuje do řešení paradentózy

Jak se víc odvázat. Následujte 5 tipů, jak posílit svou spontaneitu

Průlom v prevenci rakoviny děložního hrdla

Rakovina plic u nás zabije tisíce lidí ročně! O životě a smrti rozhoduje včasná diagnóza

Zdravotnické centrum následné péče v Letňanech

Při svárech se mozek víc opotřebovává a ignoruje sílu oponenta, líčí věda

Sportujte s muzikou. Zlepší váš výkon, zapomenete na únavu, říká studie

Pojištění sportovního vybavení na pár kliknutí v aplikaci Pealock

Ženy jsou k poruchám funkce štítné žlázy náchylnější

Lidský penis se zmenšuje, do roku 2045 nebudou spermie, varuje vědkyně

Domácí monitorování srdce s využitím mobilního telefonu

Zasvěťte leden masturbaci, vyhnete se depresi, radí sexuoložka

Whisky z krabů. Americké lihovary se snaží invazivní druh zničit vypitím

Mnohahodinové sezení je zkáza. Lék však existuje, říká velká studie

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy