Těžká rána pro svět technologií: Robotickým restauracím v San Franciscu se nedaří

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.01.2020 (11:06)     Sekcia zajímavosti

Kde jinde by měly technologie ovlivňovat životy lidí, než právě v San Franciscu? Tato oblast je co by kamenem dohodil od proslulého Sillicon Valley, a tak asi nikoho nepřekvapí, že se právě zda odehrávají nejvýraznější technologické události. Mezi takové lahůdky měly patřit i robotické restaurace, které však nesplnily optimistická očekávání… Loni jako jedna z prvních celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Robotickým nosem proti padělané whisky. Umělý degustátor ji vyčenichá

Zdroj Zdroj: idnes.cz     22.04.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je levné, rychlé, velmi přesné. A především neúplatné. Nepodvádí. Elektronické zařízení NOS.E má napomoci odstranit rostoucí problém byznysu s whisky, padělání a podvádění. Imituje lidský čich, a to více než zdárně.

 

„Inspionýr“ Piccard: Greta děsí lidi, já mám řešení pro naši solární budoucnost

Zdroj Zdroj: idnes.cz     21.03.2022 (16:00)     Sekcia zajimavosti

Bertrand Piccard obletěl svět na sluneční pohon. Švýcarský dobrodruh několik dní dokonce přednášel v Praze. Strhující řečník dokáže nalomit ve věci solární energetiky a elektromobility ty největší skeptiky. Podle jeho názoru se musíme odpoutat od sto let starých technologií, jak uvádí magazín Víkend.

 

Veletrh vědy 2023: Srovnání spermií savců, úniková hra i podpis v hlaholici

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     01.06.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Jak poznat rozdíl mezi spermií potkana, myši i člověka? Chcete si vyzkoušet napsat své jméno husím brkem a v hlaholici? Jak vzniká epilepsie, Alzheimerova choroba, cukrovka nebo infarkt? A jak k nám hovoří stromy? To a mnohé další jsou lákadly letošního Veletrhu vědy. Svět vědy, výzkumu a nejnovějších technologií opět míří do Letňan. Největší populárně

 

Smělé plány Jižní Koreje: Země chce do roku 2030 dobýt Měsíc

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.04.2021 (08:30)     Sekcia zajimavosti

Je tomu sotva pár dnů, co prezident Jižní Koreje Mun Če-in veřejně přiznal úmysl své země přistát na Měsíci. V rámci plánovaného projektu má být do roku 2030 vyslána na přirozenou družici Země raketa s robotickým landerem.   Svým projevem v Naro Space Center v Goheung-gun prezident opakovaně poukázal na rozvoj vesmírného programu země i

 

Vytisknout si kasárna? Armáda chce překvapit zlomovou 3D technologií

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.12.2022 (07:12)     Sekcia zajimavosti

Průmysl může významně pomoci Armádě ČR se zaváděním a využíváním nových technologií, třeba těch, které jsou založeny na zavádění a efektivním využívání 3D tisku. I proto uspořádaly Univerzita obrany a nezisková organizace DefSec Innovation Hub setkání akademiků se zástupci armády a soukromého sektoru. „Setkání na této úrovni poskytují naši ozbrojeným silám jedinečnou příležitost mapovat trh a

 

Buněčné lepidlo zhojí rány a obnoví nervy

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.12.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Vědcům z Kalifornské univerzity v San Franciscu se povedl jedinečný počin. Vytvořili molekuly, které se chovají jako buněčné lepidlo a jsou schopné spojovat buňky v lidském těle. To by v budoucnu mohlo vést k tvorbě orgánů a tkání pro transplantace. Týmu výzkumníků se podařilo zkonstruovat sadu syntetických molekul, kterou lze manipulovat tak, aby přiměla buňky

 

Jak obejít Svět za šest hodin?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     23.04.2021 (17:31)     Sekcia zajimavosti

Rybník Svět u Třeboně byl prvním velkým dílem Jakuba Krčína. Kvůli odporu třeboňských měšťanů při jeho stavbě dal sám Krčín rybníku jméno Nevděk. Rybník se dočkal několika úprav, té poslední v roce 2002, kdy byl vybudován bezpečnostní přeliv.   Prvním velkým dílem Jakuba Krčína ve funkci regenta rožmberských panství byla stavba rybníka Svět, zahájená v

 

OBRAZEM: Bojovnice, královny, vlci. Svět Altairu velebí fantazii

Zdroj Zdroj: idnes.cz     04.11.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je tajemný, snový. Nabízí působivé, krásné postavy, sílu a tvrdost i něžnost a cit. Též příběhy odhodlání, pochybení, víry a lásky. Svět Altairu si fotografka Jana Pechlátová nejprve tvořila sama pro sebe. Nakonec ho představí v rozsáhlé knize o šedesáti fotografiích.

 

V liberecké zoo mají mladé

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     31.05.2021 (21:26)     Sekcia zajimavosti

V období jara přichází mláďata na svět jak ve volné přírodě, tak zpravidla i v zoologických zahradách. Ta liberecká hlásí dvě mláďata ve výběhu koní Převalského a jedno mládě hned v sousedící expozici sobů karelských. Všechna tři přišla na svět v průběhu května.   V liberecké zoologické zahradě se v posledních čtrnácti dnech narodila dvě

 

Elektromobily svět nespasí, klíčem k dekarbonizaci je omezené lithium

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     03.02.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Svět nebude v blízké budoucnosti bojovat jen s růstem CO2 v ovzduší, ale zároveň se bude potýkat s nedostatkem lithia potřebným pro výrobu baterií do elektromobilů. Do roku 2040 poptávka podle analýzy Benchmark Minerals Intelligence několikanásobně vzroste a vytvoří se deficit 1,8 megatun ročně. Tomuto problému by se podle ředitele výzkumu Toyoty Motor Corporation Gilla

Kontejnery proměnily svět ve velkou globální vesnici. Teď odhalují problémy

Malá egyptská tajemství: Čteme v Knize mrtvých…

Svět knihy 2022: Roman Pavela a jeho Zeleninová zahrádka

Jaderné testy na lidech: Plutonium do žíly a procházka pod hřibem

Žena, která změnila svět antropologie i celé vědy

Český černobílý svět. Africký král z Bruntálu odhaluje osudy a kořeny Afročechů

Pohádka o mašinkách. Výpravčí se vlivem technologií stávají ohroženým druhem

Sex jako těžká dřina

Je libo garsonku, nebo 3+1?

Vzácná fosilie je podvod

Zvedá auta, tahá kamiony. Potřebuješ takovou tu jezeďáckou sílu, říká

Budou s péčí o seniory pomáhat roboti?

Špatné zprávy z Austrálie: Tamním ptakopyskům hrozí vyhynutí

Současná situace je nepříjemná, ale pro mě je i zdrojem optimismu, říká historik

Největší technologické přešlapy roku 2023 aneb co se opravdu nepovedlo

Zrzky mají kouzlo, jsou jedinečné a nejvíc sexy, směje se MOgirl Estelle

Robopes hlídá Pompeje

Přenosná sauna, vibrační pásy. Moderní doba šla na fitness sofistikovaně

Obor budoucnosti? Získejte magisterský titul z 3D tisku

Rakouští vědci pracují na jedlém robotovi

Telemedicína je dobrý sluha, ale špatný pán

Nakupování budoucnosti se inspiruje od Průmyslu 4.0

Digitální ilustrace zachycující přírodu

Nový Hyundai Ioniq plug-in hybrid: Tankujte emoce

Šest technologických průšvihů roku 2021

Modul Psyche zabodoval s kočičím videem!

Technologie známá „z kriminálek“ odhalí zločince

Proč neposlechla kolegyně! Žena spolupracovníka StB zaplatila za váhavost smrtí

Nové archeologické objevy díky technologii LIDAR

Nový způsob testování je na světě

Nový Peugeot 208: Neodolatelný prcek, který baví

Noc vědců v Českých Budějovicích: Chemický bar, vyšetřování zločinů i tajemství šifer

Yarisy lakují v kabině s nulovými emisemi CO2

5G sítě povýší kulturu i sport

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy