Ve stopách otce doplňků stravy. Dohromady je spojila revolta proti Husákovi

Zdroj Zdroj: idnes.cz     24.04.2020 (12:00)     Sekcia zajímavosti

Za doplňky stravy utratí Češi ročně až 10 miliard korun. Na úplném počátku tohoto boomu stál před desítkami let vědec a vizionář Mojmír Ranný. Ve stopách Ranného pokračuje jeho někdejší žák a poté blízký přítel Jiří Sedláček, spolumajitel společnosti Penco, jež vyrábí výživu a potravinové doplňky zejména pro sportovce. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Omládly o pět let, za osm týdnů. Pokus dokázal snížit biologický věk žen

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.05.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Měly předepsané změny v životním stylu, vědci však účastnicím experimentu přesně vyměřili i dávky doplňků stravy. Žádná z žen zadání nedodržela do puntíku. I tak po osmi týdnech vyšetření prokázala, že si díky programu snížily biologický věk v průměru o pět let. Funguje to i u pánů. Přečtěte si jak.

 

„Inspirovali mě šamani kmene Zulu,“

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     28.07.2022 (07:04)     Sekcia zajimavosti

přiznává uznávaný léčitel Bohuslav Větrovský. Jak se účinně bránit před všudypřítomnými civilizačními chorobami? Například synergií adaptogenních bylin, která je základem regeneračních doplňků stravy nazvaných Strom života. Ty vznikly podle receptů renomovaného léčitele Bohuslava větrovského.  Strom života vychází ze čtyř základních duchovních směrů a principů. „Při sestavování vzorců bylin jsme se rozhodli, že budeme vycházet ze

 

Krutost s exotickými názvy: španělské grilování i kubánská kravata

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.04.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nejsou to názvy módních doplňků nebo exotické gastronomie, ale pojmenování pro nejkrutější metody vraždění a mučení. A rozhodně ne archaické. Torturu si tradičně spojujeme s temnými mučírnami středověku, ale vývoj se od té doby rozhodně nezastavil.

 

Středověká oční mast skutečně léčí!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     15.11.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Vědci z anglické University of Warwick smíchali dohromady ingredience na oční mast z 9. století a zkoumali, zda je účinná proti původcům ječného zrna. Zjistili, že je opravdu zabíjí! Zvyšující se odolnost bakterií vůči antibiotikům přidělává vrásky na čele nejen lékařům, ale i vědcům, kteří se snaží nalézt antimikrobiální látky, jež by tyto parazity účinně

 

Neandrtálci byli labužníci!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.12.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Možná jste si i vy mysleli, že strava pravěkých lidí sestávala především z masa ulovených zvířat, ke kterému sem tam sezobli nějaký kořínek či bobuli. Nejnovější výzkumy však odhalují, že si předchůdci člověka dopřávali více rostlinné stravy, než se zdálo. Jeskyně Šánidar, která se nachází v severním Iráku v pohoří Zagros, je známou archeologickou lokalitou.

 

Znáte shilajit? V Himalájích je brán jako elixír síly a vitality

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.04.2024 (00:01)     Sekcia zajimavosti

Shilajit, mumio, horská pryskyřice, slzy hor. Názvů pro shilajit existuje celá řada. V Asii je tato přírodní surovina známá po staletí, v západní společnosti se hlásí ke slovu v posledních letech. Kde se vzal, k čemu je jako doplněk stravy dobrý, pro koho je vhodný a proč je okolo něj takový rozruch?

 

Při nedostatku železa se tělo dusí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.04.2022 (13:27)     Sekcia zajimavosti

Všechny buňky a orgány v lidském těle potřebují pro své fungování kyslík. K tomu, aby mohly být okysličené, je však nezbytná přítomnost jednoho důležitého prvku – železa.   Tělo si železo nedokáže vytvořit samo, a okysličení buněk je tak přímo závislé na příjmu tohoto prvku ze stravy. Pokud ho tělu dopřáváme málo, může dojít i k

 

Energeťáky jsou zlo, ale čím je nahradit?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.12.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Energetické nápoje krátkodobě zvýší schopnost koncentrace a mentální a fyzické výkonnosti. Množství cukru, kofeinu a dalších povzbuzujících látek, které kvůli tomu musí lidské tělo přijmout, je však z dlouhodobého hlediska nejen nezdravé, ale dokonce nebezpečné – zvlášť u dětí a mladistvých. Vhodnější alternativu představují přírodní doplňky stravy z guarany, ašvagandy nebo kotvičníku. Kromě rizika rozvoje

 

Ženy vegetariánky jsou v pozdějším věku náchylnější ke zlomeninám „krčku“

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.03.2024 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Vědci z University of Leeds zanalyzovali zdravotní a stravovací záznamy více než 26 000 žen, aby zjistili, že ty, které se stravovaly vegetariánsky a ze stravy vyřazovaly maso, měly v pozdějším věku o třetinu vyšší pravděpodobnost zlomeniny krčku kosti stehenní než ty, které maso a produkty z něj v průběhu života pravidelně konzumovaly. Důvody, proč

 

Bylinka bude závodním koním pomáhat s regenerací

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     12.07.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

S jaterními problémy pomůže bylinka ostropestřec mariánský, jejíž regenerační účinky jsou známé odnepaměti. Majestátní nejčastěji pěstovaná bylina původem z Kanárských ostrovů a středomoří je doslova záchranou pro naše poškozená játra, která již „melou z posledního“. Ostropestřec mariánský (Silybum marianum) neboli mariánský bodlák se ukázal být vhodný jako doplněk stravy pro závodní koně. Nový léčebný přístup

Máme regeneraci zubů na dosah?

Dvě jizvy v nitru Země naznačují, jak vznikl Měsíc

Jedinečná recyklace od Canonu: Společnost přimíchává tonerový prášek do asfaltu

Po stopách Boženy Němcové: Co o spisovatelce prozradila její DNA?

Na cesty vyrážím zásadně s mobilem a zápisníkem, říká reálný „Indiana Jones“

Bývalý zápasník MMA se vydá za ztraceným španělským zlatem

Ve stopách Zdeňka Buriana. Obraz někdy vytvářím i měsíce, říká malíř paleoartu

Národní muzeum vás vezme na cestu kolem světa

VIDEO: Nahotou proti komerci ve fotbalu. Fanoušci protestovali proti FIFA

Pohled smrti do očí. Náš sport je jinde než ostatní, vysvětlují Podmolovi

„Zpráva“ v lahvi odstartuje vstříc vesmíru

Nejen nacisty, bolševici potírali i soudruhy s židovskými předky. Měl je i Lenin

Vražedný Huascarán. Před 50 lety zabilo zemětřesení 14 českých horolezců

Rodičovské splynutí myslí. Společná péče o děti synchronizuje mozky

Jdou dohromady videohry a vyšší inteligence?

Šlo by tak zemřít? Bizarní způsoby, jak zkusit odejít ze světa

Smrt má jméno důvěřivost. Zbaběle zabil otce, který dal slib svým dětem

Na bicyklu proti vichřici. Nizozemská časovka je výzvou protivětru

Dítě z krabice na klobouky. Sharon Eliotová nikdy nenašla své kořeny

Tetování mělo upozornit na fyzickou vadu, vymyslela ho malá dcera

Neznámé sporty: SlamBall je jako počítačová hra naživo

Jak jde dohromady demence s obezitou?

Slunce a sex jdou dohromady

Opat Mendel: Obnažená DNA otce genetiky

Tajní agenti nejsou jen muži. Příběhy žen, které úspěšně pracovaly jako špionky

VIDEO: Nové tetování přineslo Williamovi rozhřešení od nerozvážnosti

Pfizer a Moderna odkládají vakcínu proti omikronu

Muži v Česku rostou v moderní otce.Pečují o nemocné děti a vodí je do školy

Poznejte otce moderní sériové výroby

Filipínská Amazonka. Královna krásy zatápěla japonským okupantům

Zemřel Peter Higgs

První vodíkový vrtulník dostává obrysy

Mrtvolu schovali za komín. Skutečná vražda byla podivnější než Vacátkův případ

Nový Hyundai Ioniq plug-in hybrid: Tankujte emoce

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy