Bezpečnostní rám z VUT automaticky pozná, zda má pracovník správné ochranné vybavení

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.05.2020 (14:44)     Sekcia zajímavosti

Přilba, rukavice, bezpečnostní postroj a zaměstnanec po schválení systémem vchází do výrobního prostoru. Po pípnuté čipové karty totiž rám automaticky rozpozná, zda je dotyčný správně ustrojen pro svou práci, nebo zda by si měl například některé z ochranných pomůcek nechat vyměnit, protože už skončila jejich životnost. S tímto zařízením přišli odborníci z Ústavu telekomunikací FEKT celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Výbava do přírody. Na co se zaměřit při výběru stanu nebo spacáku

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.06.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Relax na vodě, vícedenní cykloputování nebo horský trek? Na prázdninové aktivity potřebujete odpovídající „němé společníky“. Jak správně vybrat outdoorové vybavení, které vás podrží jak v Česku, tak v zahraničí? To zjišťoval magazín Víkend DNES.

 

Útěky z vězení jako profese. Speciální agentury testují nedobytnost trestnic

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.11.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

O kontraktu ví pouze několik málo nejvýše postavených činitelů. Ani oni ovšem netuší, jaké plány speciální agentura spřádá, jak bude chtít vězeňský bezpečnostní systém pokořit. Firmy, které testují ochranné systémy nejen věznic, na to jdou hlavou, hrubou silou i parkouristickými dovednostmi.

 

Jen „čísla“ ze spermiogramu nestačí

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     07.01.2021 (13:20)     Sekcia zajimavosti

Mužská plodnost klesá a reflektují to i „tabulky“ WHO. Normální výsledek spermiogramu podle nich vykazuje aspoň 15 milionů spermií v jednom mililitru ejakulátu, z nichž je aspoň 32 % pohyblivých progresivně a 4 % normálně utvořených. Samotná čísla však bez správné interpretace a dalších vyšetření neznamenají automaticky neschopnost počít vlastního potomka. Není norma jako norma

 

Výrobce hraček začal vyrábět ochranné štíty

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.04.2020 (18:06)     Sekcia zajimavosti

Český výrobce hraček, společenských her a legendárního IGRÁČKA se pustil do výroby nedostatkových ochranných štítů. V rámci akce „Pomáhej s IGRÁČKEM“ firma dodává chybějící ochranné fólie dobrovolníkům, kteří na svých 3D tiskárnách připravují ostatní části ochranných štítů. Právě pomalá 3D výrobní technologie přivedla českou rodinnou firmu EFKO z Vysočiny k myšlence zkonstruovat vlastní funkční vzor kompletního

 

Pojištění sportovního vybavení na pár kliknutí v aplikaci Pealock

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     10.10.2022 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Česká firma Pealock na jaře roku 2022 přišla s druhou generací chytrého zámku na sportovní vybavení Pealock 2. Kompaktní designový zámek dokáže ochránit lyže, kolo, snowboard, koloběžku, kočárek a spoustu dalšího, nejen sportovního náčiní. Pealock 2 je propojený s mobilní aplikaci a nově také GPS, což mu umožňuje mít neustálý přehled o vašem majetku. Část financí

 

Jak správně pečovat o prostěradla?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     06.09.2022 (05:16)     Sekcia zajimavosti

Vaše stará prostěradla už nedrží na matraci, jsou průhledná a vy se za ně stydíte? Nejvyšší čas poohlédnout se po nových. Aby ale brzy nedopadla jako ta, kterých se chcete zbavit, je třeba o ně správně pečovat. Jak? Čtěte dál! Prostěradlo je důležitou součástí postele Naše tělo si po náročném dni potřebuje odpočinout a zregenerovat.

 

Falešný pracovník kriminálky vraždil. Měl z toho 60 korun a 20 let vězení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.03.2021 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Sálem vesnické hospody se nesla muzika. Bylo téměř plno. Jen u stolu pod věšákem byly tři židle volné. Čtvrtou už obsadil starší muž, který s čelem opřeným o umakart spokojeně spal. Odstrčila jeho zvětralé pivo a papírovým táckem smetla na zem popel z cigaret. Budou mít soukromí, tenhle je rušit nebude.

 

Zoo Praha s vlastními „bankovkami“

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.12.2021 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Trojské tolary v hodnotě 100, 500 a 1000 a s motivy zvířat namísto obvyklých portrétů státníků či významných osobností vydala Zoo Praha při příležitosti svého letošního 90. výročí.   Pamětní listy mají podobu, ochranné prvky a rozměry bankovek a Státní tiskárna cenin pro ně použila výtvarné předlohy akademického sochaře Štěpána Kotrby. Část výtěžku z prodeje

 

Život na heroinu jako pracovník soudu tetováním chválit nesmím, líčil muž

Zdroj Zdroj: idnes.cz     02.01.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nejprve mu přišlo, že je jeho tetování nejskvělejší na světě, originální a oslavující rozmařilý život. Jenže pak zjistil, že ve slangovém výkladu chodí po světě s nápisem „život na heroinu“. To s jeho zaměstnáním u soudu příliš neladilo. Nejen proto zavítal Brad do pořadu Tattoo Fixers Extreme.

 

Umělá inteligence jako impresário. Pozná, co se stane hitem

Zdroj Zdroj: idnes.cz     31.08.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Byl by to nelidský zásah do již tak odcizených pravidel hry světa populární hudby. Šance písní stát se hitem by mohly být odměřeny ještě předtím, než jim trh nabídne prostor. Ohodnotila by je umělá inteligence. Stačilo by jí přečíst mozkové reakce několika prvních konzumentů, naznačuje studie.

Nahý bezdomovec i muž z Marsu. Reportér strávil den s městskými strážníky

Kalhotky pro bezpečný orální sex jsou jako kondom. Chválí si je i stydlivky

Sušenky pro další generace: Firma vyrábějící Oreo má vlastní bunkr

Konec mýtu. Zájem o sex u žen s věkem neklesá automaticky

Výzkumníci z FIT VUT vyvinuli novou metodu pro rozšířenou realitu

Hlas jako past. Nejtěžší je, když pachatel šeptá, říká forenzní fonetik

Židle navržená pomocí umělé inteligence

Některé nástrahy internetu neznají ani rodiče

Čím vybavit naši moderní domácnost?

Pocta prezidentu Fordovi za 13 miliard dolarů

Jak se pohybují spermie?

Jak začít s elektronikou?

Mocné emoce. Hněv tlumí bolest, funkci mají smích i odpor, říká Radkin Honzák

Jak se připravit na prezentaci

Cannafest – veletrh s vůní konopí

Program na rešerši zkušeností s COVID-19

Elektrický mozkový implantát léčí deprese

Efektivní hubnutí? Většině pomůže na pásu rychlá chůze do kopce, říká trenér

Zpátky na Měsíc v lepším. NASA má novou generaci skafandru pro astronauty

Jak moderní technologie mění svět herních automatů?

Společnost Boston Dynamics vylepšuje své robopsy pro boj proti koronaviru

Stolní pily vám zajistí snadné a přesné řezání

Mýt si ruce je důležité

Chodíte dostatečně?

Staňte se tvůrci svého života, láká lektor. Přečte váš charakter i potřeby

Krásné, vyzývavé, originální. Zvolte MOgirl roku 2020 na Xman.cz

Od octa po cigarety: 4 šílené diety z propadliště dějin

Ráno či večer? Odborníci zkoumali, kdy je nejlepší cvičit

Dětem vstup zakázán. Co ukrývá sexshop? Elektrické výboje i smlouvy o otroctví

Lidové pranostiky jsou neužitečné chiméry, vysvětluje meteorolog Dvořák

VIDEO: Posadí se nebožtík při kremaci? I takovým dotazům čelí funebráci

Voda ví, vodák musí taky. Na kanálu vás naučí, jak se neutopit v peřejích

Odhalit špiony, zklidnit ufology. USA měnily ohledně UFO priority

Pochvaly bych výrazně omezil, víc berou než dávají, vysvětluje psycholog

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy