S každodenní únavou bojuje mnoho z nás

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     04.08.2020 (10:36)     Sekcia zajímavosti

Ráno vstát z postele je pro některé již první překážkou začínajícího dne – bojují s únavou z nedostatku spánku, ne vždy totiž spí doporučených 8 hodin. Přes den práce, škola, brigády, rodina… A večer opět únavou padnout do postele a další den začít nanovo. Problémy s únavou mají především osoby v produktivním věku, dokonce až celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Důležitá obnova syrských památek

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.09.2022 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Život v Sýrii snad nikdy nebyl tak těžký, jako je tomu v posledních letech. Každodenní umírání a ničení kulturních památek se v očích radikálů stalo jakýmsi pomateným bojem pro „vyšší dobro“. Zatímco lidské životy už nikdo nevrátí, obnově památek se věnují také čeští odborníci. Válka nevratně zničila mnoho zdejších památek, některé navždy smazala z povrchu

 

Po vlastní ose. Alternativní způsoby života na inspirativních příkladech

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.09.2020 (12:00)     Sekcia zajimavosti

Sport a životní styl. Obojí je už tak prorostlé, že mnoho dřív striktně sportovních odvětví dostalo každodenní rutinou a začleněním do běžného života nový rozměr. Představujeme vám pět lidí různých profesí, kteří se rozhodli nenásilně demonstrovat za alternativní způsob života i dopravu ve městě a svůj vztyčený prostředníček směrem k lhostejnosti k životnímu prostředí i k sobě navzájem navíc povýšili na dobrou zábavu.

 

Trekking – Sport nebo odpočinková aktivita budoucnosti?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.08.2021 (12:46)     Sekcia zajimavosti

Na procházce lesem není nic špatného. Ve skutečnosti mnoho lidí miluje procházku lesem, během které je možné si vyčistit hlavu od problémů, stejně jako to mnoho lidí dělá v online kasinech, jako je například Unibet casino. Pro mnoho lidí je však trekking mnohem více než jen procházkou v lesích. Naopak se jedná prakticky o sport.

 

Sportujte s muzikou. Zlepší váš výkon, zapomenete na únavu, říká studie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     09.07.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pomůže vám zdolat pocit vyčerpání, přehluší obavy z toho, co vás ještě čeká. Dokáže zápolit s mentální únavou. Hudba je dobrý pomocník v posilovně i na běžecké trati, tvrdí studie. Opřete se o ni, abyste se dali do formy.

 

Mikročipy pro vojáky mají z jejich těl udělat živou lékárnu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.06.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Za onou zprávou nestojí konspirační pomatenost. Agentura amerického ministerstva obrany opravdu vyrábí zařízení, které by bylo implantováno do vojáků. Nemá z nich udělat superzabijáky, má z jejich těl vytvořit „lékárnu“, která pro ně zajistí vše, co potřebují pro boj například s únavou, časovým posunem nebo průjmem.

 

Od šachovnice k MMA. David Dvořák bojuje v prestižní americké soutěži UFC

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.12.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

MMA fighter David Dvořák má přezdívku „Undertaker“, tedy hrobník. A nikdo by nečekal, že se zakládá na pravdě. David skutečně dříve kopal hroby. Nyní bojuje v nejprestižnější americké soutěži. Má za sebou patnáct výher v řadě, z toho dvě v UFC.

 

Jak na obnovu lesů?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.04.2021 (20:38)     Sekcia zajimavosti

Káva je něco, co si každé ráno ráda vychutná část lidské populace, mnoho studí se zaměřilo na to, jak káva škodí. Nová studie však naznačuje, čím by mohla být prospěšná.   Mnoho odborníků uvádí, že kávová sedlina je účinné a „levné“ hnojivo pro zahradní a pokojové rostliny. Začátkem roku 2021 odborníci z University of Hawaii

 

Po ejakulaci „chřipka“. Muže tak trestá vzácný postorgasmický syndrom

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.10.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Dojít při sexuálních hrátkách na vrchol a onemocnět. Horečkou, kašlem, ucpaným nosem, svalovou slabostí, únavou, příznaky podobnými chřipce trestá za ejakulaci muže vzácný postorgasmický syndrom. Aktuální studie ho dokumentovala na případu sedmadvacetiletého muže.

 

Asie devětkrát jinak: Jaké záhady ukrývají zdejší stavby?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     22.04.2024 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Nejrozlehlejší světový kontinent ukrývá mnoho měst, paláců a dalších míst, které i po několik staletí halí závoj tajemna. Podíleli se na jejich vzniku bohové, andělé nebo snad démoni? Od chvíle, kdy byla na dálném východě založena říše, která se svou mocí vyrovnala těm největším civilizacím historie uplynulo již mnoho let. Khmérská civilizace po více než

 

Jak dokázat, zda žijeme v počítačové simulaci?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     02.03.2023 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Žijeme v počítačové simulaci a je celý nekonečný vesmír jen obřím kvantovým počítačem? Vědci se už delší dobu zabývají těmito možnostmi a snaží se přijít na způsoby, jak tuto myšlenku dokázat nebo naopak vyloučit. Co je na tomto poli nového? Mnoho kosmologů věří, že náš vesmír může být součástí multivesmíru, kde sice mnoho různých vesmírů

Japonské automobilky se zapojily do vývoje „Měsíčního křižníku“

K poctě zbraň. Hradní stráž vyžaduje preciznost, odolnost i bojový um

Rouškou k atraktivitě: Vědci odhalili zajímavý benefit ochrany úst

Kde všude firmy využijí ICT – od komunikace po automatizaci

Jak mohl vypadat jeden den v životě staroegyptského dělníka

Stabilní Wi-Fi pro celou rodinu

Kávou ke zdraví. Dva tři šálky denně souvisejí s nižším rizikem úmrtí

Čištění kobereců: Návrat k oslnivé čistotě a pohodlí domova

Závislost na počítačových hrách je po covidu na vzestupu!

Revoluce ve svícení. Svítící enzym „luciferáza“ by mohl nahradit elektrické žárovky

Ideální parťák pro vaše aktivity – chytré hodinky Canyon

Jak si vybrat nejlepší hydratační krém na pleť?

Roboti a umělá inteligence dennodenně: Spermie i panini v letadle

Je iPad ideálním zařízením pro tu nejlepší online zkušenost s hazardem?

Nejde jen o veselé písně. Hudba vypráví mnoho děsivých příběhů

Marné sportovní vynálezy. Neuspěly sci-fi brusle ani posilovač úst

Vše je o přípravě. Vždy musím mít plán B, říká kaskadér Orlanda Blooma

Tati, umíš poslat přání mámě do nebíčka? Jak žijí muži, kteří zůstali sami

Ve vlaku smrti. Transport díky solidárnosti Čechů přežily stovky lidí

5 tipů pro plavkovou sezónu

Myšlenka na sebevraždu mě uklidnila, svěřuje se moderátor trpící depresemi

Život ve tmě zakusilo 15 lidí

Celý život válčím s cukrovkou a vím, že nakonec prohraju, říká český strongman

Neznámé sporty: SlamBall je jako počítačová hra naživo

Rapový souboj: Rest nachytal větší volume, ale Redzed si udržel respekt

Už se to stalo a stane se to zas

Jak navrhnout lžičku…

OBRAZEM: Hlavní město pytlů s odpadky. New York bojuje o prostor. I s auty

Muži jsou v krizi, hlásal konzervativec. Pomoci jim mělo opalování varlat

Potlačuje záněty i cukrovku. Studie chválí fyzické cvičení

Blíží se lék na plešatost?

Pozor na to, čím se líčíte

Křivoklátský zlatý poklad: z vesničanů ho vrchnost páčila v hladomorně

Darujte plazmu, vyzývají odborníci

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy