Preference hýlů rudých

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     16.03.2021 (00:23)     Sekcia zajímavosti

Čeští odborníci z Ústavu biologie obratlovců AV ČR se zapojili do mezinárodního výzkumu, jehož zaměřením bylo pozorování migrační trasy pěvce z čeledi pěnkavkovití (Fringillidae) hýla rudého (Carpodacus erythrinus).   Středně velký pták s nápadným červeným zbarvením při migraci dává přednost nepříliš prozkoumané indoevropské letové trase. Zatímco na jaře hýl volí cestu s příznivými větrnými podmínkami, celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Monogamie pro nás není důležitá, jenže ani sex, říká průzkum o mužích

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.04.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Více než sex je pro muže důležitá rodina a přátelé nebo cvičení. Porno sice konzumují, ale přináší jim potíže, trpí kvůli němu rozpaky z vlastních výkonů a těl a mate jejich sexuální preference. Výzkum nahlédl do intimního světa pánů.

 

V kuchyni proti Alzheimerovi. Obří studie porovnávala přínosy čtyř diet

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.04.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Podepisuje se na našem fyzickém zdraví, jenže též na dokonce i na psychickém. A rovněž na kondici mozku. Právě vliv stravovacích režimů na kognitivní schopnosti a duševní zdraví zkoumala rozsáhlá studie. Nejobvyklejší stravovací preference rozdělila do čtyř skupin.

 

Na nejpříjemnější vůni se lidé shodnou napříč planetou. Je jí vanilka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.04.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Shodly se na tom nosy po celém světě, napříč kulturami, tradicemi. Nejoblíbenější vůní je vanilka, zjistila švédská studie. Dodává, že po celé planetě sdílíme ohledně vůní tytéž preference. Další práce dodává, že vanilka byla oblíbená již ve starověku, bohatá elita jí ochucovala víno.

 

Rudí Khmerové nezmizeli. Hrozí, že se vražedná pole zopakují, říká filmařka

Zdroj Zdroj: idnes.cz     14.02.2022 (19:00)     Sekcia zajimavosti

Chovali se, jako by chtěli život vrátit do prvobytně pospolné společnosti, říká o komunistickém režimu Rudých Khmerů v Kambodži 70. let filmová dokumentaristka Roshane Saidnattarová. O svém dospívání ve východoasijské totalitě natočila film, v němž promlouvá i odsouzený prezident.

 

Hudební vkus souvisí s naší povahou, zjistili vědci

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     14.03.2022 (09:00)     Sekcia zajimavosti

Vědecký tým pod vedením odborníků z Univerzity v Cambridgi a izraelské Bar-Ilanovy univerzity odhalil zajímavé souvislosti mezi hudebním vkusem jedince a jeho povahou.   Vědci vyzpovídali více než 350 000 lidí z 50 různých zemí, po kterých nejdříve chtěli seřadit preference napříč 23 hudebními žánry. Ve druhé fázi výzkumu proběhl osobnostní test, který napomohl odhalit

 

Dneska bude pošmourno, budete nakupovat?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     27.04.2023 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Nejspíš jste si toho ještě nevšimli, ale počasí ovlivňuje naše nákupní preference víc, než bychom bývali řekli. Doslova každou třetí věc kupujeme podle toho, jak je venku. Větší vliv na spotřební chování má jen stav ekonomiky. Marketéři se tomu logicky přizpůsobují. Počasí je univerzální faktor ovlivňující nákupní chování, náladu i vnímavost nejen k marketingovým sdělením

 

Někdy svaly, jindy humor. Ženy si muže vybírají podle typu vztahu

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.10.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jednou oceňují velké svaly, a to ještě konkrétních partií mužského těla. Jindy zase smysl pro humor, i tady přitom záleží na jeho druhu – nezapůsobí jakýkoli. Jde-li o muže, mají ženy rozdílné preference podle druhu vztahu. Záleží to na tom, zda hledají flirt, krátkodobý zážitek, nebo usilují o dlouhodobý vztah, zjistily studie.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy